0 oy
248 göst.
Diğer kategorisinde (325 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

....................

9 Cevaplar

0 oy
(1,534 puan) tarafından

Yasi geldiyse ne anaokulu bacım zaten sayıları sayma ilk okulda ogrencek zorlama çocuğu 

(508 puan) tarafından

İyide anaokulunda hocalar sayı saymayı öğretmek zorunda değildi canım ben oğluma 2.5 yaşında öğrettim renkleri, geometrik sekilleri ,sayıları , yani senin üstüne düşmen  gerekir şimdi üç buçuk yaşında 20 kadar sayıyor oğlum anaokuluna falan gitmedi daha , öğretmeni gösterir ama illa öğrensin diyede tek tek üstüne düşmez cocuklarin genelde  devlet okullarinda ,siz  evde etkinlik yapın okullar açılınca ya kadar biraz siz düşün cocugunuzun üstüne ,sonra birinci sınıfta zaten öğretecekler  ,birinci sınıfa başlamaya hazırsa çocuk birinci sınıfa verebilirsiniz 

-Reklam-
0 oy
(9,081 puan) tarafından

ben hem 5 yas hem 6 yasta ginderdim . ikinci senesinde 1. sinifa alinabilirdi ama gerek gormedim sinifin en kucuklerinden olacakdi . diger cocuklar herseyi yaparken benim kizim zorlanacakdi ki okumayi ogrenmisti.

iki sene ginderdim anasinifi cok daha iyi oldu kaca kadar saymasi mevzu degilki yaditlarinin kapasitesine ulasmasi . iki sene gtmesi zekasinin az oldugunu yada yeteneksiz anlamadigini kapasitesini gostermezki. en kucuklerinden olacagina en buyuklerinden olsun sinifin

(9,081 puan) tarafından

57 aylikken anasinifina basladi bi sene okudu ertesi sene 69 ay 1 sinifa kayit olabilir. ama en kucuklerinden olacakdi bi sene daha gtti anasinifina . bence cok iyi oldu. 81 aylikken birinci sinifa basladi herkes yasitiydi dort kisi anasinifina bir sene gondererek 68 70 aylik vivari yollamis sinifimizin en kucukleri cok asiri zorlandilar . 30 kisi 79 80 aylikken 4 kisi 69 70 aylikti bizim sinifta

(9,081 puan) tarafından

oyun oynatsin zaten ne oynatacak ders gostermicekki dersi 1. winifta gorecek. oyun oynucak tabi anasinifi napcakki baska

(9,081 puan) tarafından

sen kendi cocuguna istedigini yap de . gorumcenle eltinle laf yaristiracan diye bence cocugu ziyan etme. cocuk oyun vocugu zaten ders cocugu degil gorumcenin eltinin cocugu profsormuymus okuma yazmayida heralde onlara hava atip bak daha okula baslamadan ogrendi en basarili benim cocugun oldu diye hava atmak onlarada laf sokmak icin istiyosun muhtemlen

0 oy
(17,079 puan) tarafından

Ben iki sene yolladim anaokuluna ama bir problem olduğundan değil yaşı ilk okula başlamak için yeterli değildi. Senin ve görümcenin fikrinden daha önemlisi çocuğun öğretmeninin fikri. Öğretmene sormadın mı ilk okula başlamak için yeterli mi diye. Ayrıca ilk okula yollayacaksın kendin niye 1 ay önce okuma öğreteceksin. Çocuğun kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz yaptığın. 

(9,081 puan) tarafından

anaa ben orayi okumadim bile ne mana ki okuma yazmayi ogretmk. sanki universite mi kazanio bir ay once okuma yazma ogrenen.😂 her ogretmenin bir sistemi var. cocugun kafasi çorba olur igretmen ders anlatirken cani sikilir.  covuk 1. siniftan yaris ati gibi en basarili en birinci yapmak muhtemelen amavi ama en tembellerinden biri olur cunku kafasi mercimek corbasina doner allak bullak olur 

(9,081 puan) tarafından

ogretirsen daha cok zorlanir. zaten suanki sistemde ilk gunden okuma yazma ogreniyar . niye zorlansinki cocuk herkesle ayni sekilde okuma yazma ogrenir bir ay once ogrettin diye anca kendi kendini ve cocugu bunaltir cocugu okuldan sogutursun. ogretmenler ve sistem bile ilk hafta okula alisma haftasi yapiyor zirt diye derse baslamiyorlar. niye bu cana . vocuk 1. ainifta prof olmuo sinava girmio yariş ati degil. en tembellerinden olur sinifin. cunku kafasi karman voan olur hayatinin hatasini yapacaksin cocugu zebil ziyan edeceksin emin ol

(17,079 puan) tarafından

Sayıları öğret ondan zarar gelmez ama okuma yazma işine hiç bulaşma. Hem okulda öğretmen senin öğretmeye çalıştığını unutturmaya çalışacak, hemde doğruyu öğretmeye çalışacak. Vallahi öğretmenlere de üzülüyorum. Birde çocuk senin öğrettiklerinin doğru olmadığını düşününce sana olan güvenini bile kaybediyor. Annem yanlış biliyor diyecek kendi kendine. 

(9,081 puan) tarafından

bide sıkıliyor cocuk zaten . bide zaten gerek yokki. ayni seviyede tum vocuklar . illa one gecirmeye calissan biseye fayda etmezki. sinav yok not yok bisey yok. sanki 1. siniftan direk doktor avukat hakim amir memur cikmio. okumayi 1 ay sonra ogrenen cocuklar amele olmuo. cocuk yaris ati degil. 12 senesi var daha cocugun bi baltaya sap olacagi seviye belirleme zamanina.  gecen benim lise arkadasimi girdum kiz kas-arin tekiydi yatmadigi kalmamisti ki 2003 lu yillar. lisede herkesin kucakdan kucaga geziodu .tipi falan devasa kayikdi yani ögrenci demeye bin sahit ister modeli vardi sac bas giyim . kizi ses tinundan ve yuzunden tanidim. kiz avukat olmus ben bayilacakdim az kalsin yol ortasinda şok yasadim. telefnda knusuyordu  ben daha yeni davadan ciktim ebri yarim saate yetisecekmis falan deyin geliyorum meliyorum biseler konusuyordu😂😂 demekki lise butti bir senede iki senede nasi becerdiyae aklini basina almis demekki dehset sekilde kendini gelistirirp hukuk kazanmis resmen şok ôtesi şok oldum

0 oy
(2,058 puan) tarafından

Bence görümceniz gitsin anaokuluna

0 oy
(1,278 puan) tarafından

Ben bir sene daha gönderdum şuan yazma okuma toplama çıkarma geri sayma sayılar rakamlar hepsini biliuor oğlum 

0 oy
(90 puan) tarafından

Kaç doğumlu çocuk ?

(90 puan) tarafından

1. Sınıf yaşı zaten canım bu yıl 2019 lular gidecek 

0 oy
tarafından

Bazı öğretmenlerin öğretme tekniği var. Yani bı çocuktan ne bekliyor görümcen formül cozmesinimi? Gayette öğrenimi normal sırf görümcen dedi diye çocugun eğitim hayatıyla oynanirmi. Zaten gitmiş anasinifina bildiğim kadarıyla da anasınıfı baya masraflı gideride oluyor. Çocuğun alıştığı arkadaşları ondan bı üst sınıfta olacak kendi bı alt sınıfta. Yaşı tutuyorsa sen gönder. Öğretmeni öğretir zaten. Siz çocuğunuzdan fazla beklentiye girmişsin gorumcemin lafıyla. 

0 oy
(1,691 puan) tarafından

Valla görümcenin dediğine değil öğretmenin dediğine bak canım çünkü çocuğum sayı öğrenmesi şart değil anasınıfında ki orada öğretmiyorlar anaokulu sadece oyun öğretiyor etknlk yqpiyo  o yüzden ben anasınıfına vermeyeceğim sübyan okulu diyorlar mesela yarım dönem öyle vermiştim bu sene de tam vereceğim 6 yaşına girdiğinde de okula verdireceğim zaten sayıları okulda öğrenecekler senin öğretmene gerek yok ki harflere kadar falan bir şey öğretmeye sakın kalkışma çünkü senin benim öğrendiğimiz gibi öğrenmiyorlar

(1,691 puan) tarafından

Ya görümcem kim Allah aşkına pedogog mu ne dinliyorsun onu 

İnternetm yokdu bakamadım kusura bakma canm 

Böle herşeye. Muhalefet olan insanlardan nefret ediyorum herkz blr ne yapacağını tq

0 oy
(2,493 puan) tarafından

Canım yorumlara yazmıssın 2019 doğumlu diye bu sene zaten 2019 lularin yılı zaten istesende anaokuluna gönderemezsin RAM raporu gerekiyor ertelenmesi için ama son aylarında doğdu ise anasınıfına gidebilir. Çocuklara genelde yaş grubuna göre bazı şeyleri öğretiyorlar anaokulunda. Okuma yazma öğretmeye çalışma bence çünkü harf sistemi öğretme sistemi farklı artık okula başlayınca kafası karışabilir. Anaokulunda sesli harfleri ve sayıları öğretiyorlar. Oyun oynatıyorlar diyorsun ama çocukların öğrenme yöntemi zaten oyundur oyunla öğretirler okulda. Tercih yine de sana kalmış tabii ki. 

(2,493 puan) tarafından

Yok anaokuluna RAM raporu ile gönderebilirsiniz yani çocukta gerçekten okula gitmeye engel olacak bir durumu varsa tekrar anaokuluna gidebilir

image

(2,493 puan) tarafından

Niye zorla rapor aldırıyorlar çocuklarına ya ayrıca ram da öyle kafana göre vermiyorlar ki ihtiyacı olursa veriyorlar. Öğretmeni bir sene daha anaokuluna ihtiyacı var çocuğun dedi mi demediyse gönder 1.sinifa 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,468,247 soru

24,055,643 cevap

329,899 kullanıcı

...