0 oy
165 göst.
Diğer kategorisinde (1,344 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Örneğin miras yolu ile bir arazi kaldı diyelim 3 pay var. Bu 3 paydan birisi hissesini öbür payı olan kişiye 3.kisinin imzası olmadan devredebiliyor mu? Hiç karşılaştınız mi böyle durumla? Şuan benim annemden ve babamdan kalan yerler var. Halam her ikisine de ortak şuan(halamla dayım evlendi, dayım da vefat etti) halam hem anneden hem babadan olan yerlere ortak. Halam diyor ki annenizden olan hisselerini bize devredin, ben de babanızdan size kalan yerlerdeki kendi hisselerimi size devredeyim diyor. Bu yerleri devrederek (hepimiz de mirasciyiz) diğer varislerin imzası gerekiyor mu acaba? 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

Çok kafa karıştırıcı bir soru ,iyi bilirim ama sorunu anlamadım canım 

Anladığım kadarıyla söyleyeyim evet yabancıya da hissedarlara da satabilirsiniz ama güvenmeyin. İlk halaniz size versin sonra siz verin hissenizi

tarafından

Aslında zor değil. Kendi aranızda kararlaştırılıp tek seferde herkes devir yapabilir sorun kökten çözülür bir daha uğraşmazsınız

(1,344 puan) tarafından

Yani mesele karışık aslında. Hissedarlardan birisi diğer yerler karşılığında babamın yerlerini bize devretmek istiyor ama diğer amcami bulmak, imza almak zor. Hatta istemezler bile böyle bir şeyi çünkü bizim de hakkımız olan yerleri icara verip parasını yiyorlar. Bizim daha çok pay sahibi olmamızı istemezler doğal olarak 

tarafından

O zaman bu iş mahkeme yolunu bulur. Bizim bir akraba durumu kötüydü ama hisseli miras kalmıştı. Hissedarlardan birinin durumu iyi olan satmıyordu, böyle böyle 7 sene geçirdiler en son mahkeme yoluyla hisseler ayrıldı oda 3 sene sürdü 

(1,344 puan) tarafından

İş oraya giderse ayirmakla ugrasmayiz. Direkt satış davası açarız. Çünkü sanırım tarım arazisi bolunmeuebiliyormus bolunse bile ilçe tarımdan birsuru yerden izin gerekiyormus 

tarafından

Evet toplulaştırma kanunu vae

-Reklam-
0 oy
tarafından

Herkes sadece kendi hissesini devreder , 1. Kişiden 2. Kişiye hisse verirken 3. Kişi imzası istemez.

(1,344 puan) tarafından

İnşallah öyledir 

0 oy
(3,971 puan) tarafından

Benim dede vefat etti annemin babası yani banada pay kalmış bende dayımın oğluna devrettim direk dayıma devredilmiyormuş imza gerekiyor sanırım ama satılırsa diye biliyorum

(1,344 puan) tarafından

Allah Allah aslında hissedara devredilebilirdi

(3,971 puan) tarafından

Bilmiyorum noter öyle dedi

0 oy
(732 puan) tarafından

Araziler sizin üzerinize geçerken devredilebiliyor

(1,344 puan) tarafından

Araziler zaten şuan 5 ortak üzerine. Tapular çıktı. 2 kişi halamla dayım diğer 3ü bizim kardesler 

(732 puan) tarafından

Devredilir sanırım sonuçta sana kalmış mal istediğin gibi değerlendirirsin

0 oy
(3,395 puan) tarafından

Babamında böyle hisseli bir arazisi vardı. Amcama devretti. Devrederken imza almadı diğer hissedarlardan. Ama yeni kanun çıkmış ve imza alınması gerekiyor demiş tapudakiler bizimkilere.

(1,344 puan) tarafından

İnşallah istemezler ya

(3,395 puan) tarafından

En doğru ve güncel bilgiyi tapudan öğrenirsin canım. Oraya gidip sor bence

(1,344 puan) tarafından

O da olabilir sorayım olmazsa noter bilir mi ki avaba noter tanıdığım da ağar aslında 

(3,395 puan) tarafından

Noter biliyor olabilir yüksek ihtimalle

0 oy
tarafından

Kesinlikle güvenilir bi avukatla iş yapın. Miras davası çok kötü şu an bizde eşimin babasının mirasını bekliyoruz babası rızasıyla verdi eşime. Ama öyle onun bunun yok böyle yapayım siz devredin ben hallederim gibi sözlere kanmayın. En iyisi güvenilir bi avukatla işleri halletmek. Konu para olunca kimsenin gözü bişe görmüyor maalesef. Kafanıza göre iş yapmayin bir bilene danışın 

(1,344 puan) tarafından

Danisicam illaki teşekkür ederim 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 276 göst.
7 Haziran 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,344 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 197 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (675 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 318 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Enesa04 (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 299 göst.
7 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (600 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,885 soru

24,036,711 cevap

328,955 kullanıcı

...