0 oy
454 göst.
Diğer kategorisinde (168 puan) tarafından

Ailemde araba var ama kimsenin ehliyeti Yok annem iki gündür beni aradı eşini çağır gelsin arabayı kullansın 

Ömrümü yedi kocan gelsin eşimi arıyor gel götür bizi 

Neyse eşimi gönderdim ailem arabanın suyuna bakmamislar 

Böylelikle motor yandı 

Ailem esime sen arabayı yaktın ödemesini beraber yapacaz diyorlar 

Eşimde sen beni gönderdin diyor bende ailemle uğraştım benim zaten eşimle sorunlarım var benim derdim bana yeter dedim neden elin adamınin ağzını açıyorsunuz siz 

Eşimi siz cagirdiniz arabanız için 

Eşim ödeme yapmak zorunda değil dedim

Annem kardeşimi 

Aramış biz damadı ikna etik oda ödeme yapacak benim kızım kötü bırakmıyor para ödesin yarın doğum yaparsa bile kız kardeşlerini salmiyacam demiş çıkmazın içindeyim 

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Kötü bir durum olmuş cidden. Yani bence eşinle kötü olma eğer sana kötü davranacaksa ödemesin. Hiç değilse evine girdiğinde huzurlu ol. Rabbim ferahlık versin

(168 puan) tarafından

Yani canım eşim daha öncede çağırdılar giti kullandı bu sefer nasıl oldu bilmiyorum ayrıca eşim şoför şimdi ben kötü oldum aileme 

tarafından

Eşin şoför olabilir ama hata yapmamış. Bizde başkalarından araba alıyoruz ama arabanın bakımı yapılmış mı diye kontrol etmiyoruz ki. He keyfi alsa öderdi ama kendisi almamış bu yüzden ailemle kötü oldum diye düşünme eşinle iyi olmaya çalış ailen anlamasa bile eşimle kötü olamazdım dersin yine gider gelirsin

(168 puan) tarafından

Ailem gözünü bitek bana açıyor beni yemek istiyorlar her konuda diğer damarlarına sesleri çıkmıyor benimkinde iyi diye onları kirmiyir diye yüz bulmuşlar 

-Reklam-
0 oy
(1,964 puan) tarafından

ehliyeti olmayan ailede arabanın ne işi var esas problem bu... arabanın sahibi bakımını da yapar. eşin arabayı sadece sürmüş orasını burasını kontrol etmek zorunda değil ki adam. ha farketse belki yaptırırdı ama demekki etmemiş. kötü bi durum olmuş ama öde demek de bana doğru gelmedi. baksalarmış arabanın suyuna muyuna bilemedim... ben eşinin yerinde olsam bida arabalarına binmezdim

(168 puan) tarafından

Bende zaten birakmiyacam annem hasta sürekli hastaneye giden bi insan o yüzden sürekli yabancıdan araba isteyeceklerine evin önünde araba olsun dediler ilk aldıklarında kardeşim kullanırdı ehliyeti var di evlendi ayrıldı oda Uzak öyle kaldı araba 

(1,964 puan) tarafından

e ama sürekli ona buna şoförlük yaptıramazlarki... şöyle olsa olur. al kızım araba sizde dursun ama ihtiyaç oldukça bizi götürüp getirin haricinde bakımı da kullanımı da sizin olsun deseler tamam da... bu şekilde ihtiyaç var götür getir haricinde bırak kapımda yatsın ama bakımını da yap dersen böyle olur işte.

el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış normal yani... 

(168 puan) tarafından

Kız bizim zaten arabamız var  onlar çağırdı ben gönderim şimdi ben kötü oldum 

(1,964 puan) tarafından

sizin varsa evlenen kardeşine versinler mesela... bilemedim ya o iş öyle olmaz ki.. araba alınca kapıda yatacak bi yatırım değil ki.. elin üstünde olacak bakımını yapıcan yoksa olacağı bu zaten

(4,326 puan) tarafından
+1

Canım o zaman taksi tutup gidecek. Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin olmuş bu olay. Annenin yaptığı çok bencilce ve ayıp. Kapısında özel şoförü değil senin eşin. 7/24 hazır beklesin. Ve eşin arabayı her kullandığında orasını burasını kontrol etmek zorunda değil. Araba kiminse o yapmalı . Eğer anlamıyorsa satsın arabayı. 

(168 puan) tarafından

Ay dedim zaten satın arabayı satacaz dediler nerden büküm ben tamir parası okadar para verim diyor 

0 oy
tarafından

Ay eşimin enistesi durduk yere bize geldi eşim evdeydi dediki al arabami işlerini hallet adam normalde vermez o gün geldi kendi verdi eşim çok uzağa değil aşağı caddeye indi bı işini halledip geldi çokta kullanmadı düz yolda bikac saat sonra eniştesi geri geldi dediki arabanın bı yerini bozmussun ( arabadan anlamam unuttum adını) yaptır dedi. Eşimden 5 /10 bin para aldı sanırım yalan olmasın. Eşim dedi abi ben bozmadım sağlam kullandim getirdim tabi sonra caktik olayı arabanın bozulacagini bilmiş tutmuş eşime vermiş para için bu akrabalar kadar tehlikeli çok az insan var ne gelirse yakından geliyor. Sırf eşine kitlemek için çağırdılar adamida kesin. Yaşayan bilir. İnsanın eşi çok önemli bence eşinle iyi olunca dünya çok güzel oluyor. Eşin aslında sana kızmasın senin safligindan. Onlara diyemiyor araba kaldı elinde sana kızıyor anlayışlı ol. Bence ama sen daha iyi bilirsin.

tarafından

İnsanlar çok kötüleşti ama bu kadar net kötü zanda bulunup günaha girmeyin. Bunların evinde şoför hiç yokmuş demekki arabadan da anlamadıkları için kötü denk gelmiş. Sahibi süremediğine gmre her türlü başkasına denk gelecekti

(168 puan) tarafından

Eşim onlara tamam bende veririm ödemeyi demiş benide aradı ailen tüm suçu bana yıktılar bidaha kullanmak cagirsakarda gitmem ben kendi ihtiyacim için gitmedin sırf sen git diye gitim enayi sandılar. Bizi ben eşime para verdirsem sürekli yüzüme vuracak duracak 

tarafından

Canım yaşamayan bilemiyor eşim normalde istediği halde vermiyor arabayı arabadan anlayan bozulacağını anlıyor emin ol. Biz bahçede oturuyorduk geldi dedi al arabayi eşimde anlamadı ama düz yolda gitti geldi öyle bozukta değil yol cadde sokak uzağa gitmedi bı market kadar yere gitti geldi sonra geldi dedi arabamı sen bozdun. Eşim zaten iyi niyetine kredi parasını ödedi bı iki sefer eniştesi ben karismiyordum arabanın masrafını eşime kitledi ve böyle kötü niyetli akraba çok bizde anne baba olmadığı için çok kullanılıyoruz eşimle arkabalar bizim saf niyetimizi her zaman kötüye kullanıyor buda bizi soğutuyor onlarda bu bı örnek değil çok yaşadık böyle. Herkesin akrabası iyi olmuyor bu araba meselesi tek eşim kötü olsa derim ama eniştesinin yaptığı çok ayıp oldu bize bıkac ters bişe daha yapınca ilestisimizi kestik. Eşim yokken akrabalari bana gelip eşimi kotuluyolardi ama eşim gerçekten iyi biri gelip gidip onu yapma istediğini yapma paranı sakla eşinden. Ama biz eşimle çok iyi anlaşırız sonra  ben eşimle açıkça konuştum uzağa taşındık akrabalardan şimdi hamdolsun halimize evladımız bekliyoruz. Ben eşime kiyamiyorum mesailere gidiyor bı gün evde durmuyor hep ise çıkıp işten geliyor onlarda parası var sanıp utanmadan istiyolar oysa evleri var arabaları var halleri yerinde ama yinede kullanılıyoruz.

tarafından

Çok kötü oluyor insan böyle para meselesine darbe yiyince ama sonra unutulur inşallah. Kendilerini soğutuyorlar hemde senin huzurunu bozuyorlar olacak şey değil işte. Bı dahada gitmez. İnsan paranın miktarını onemsemiyorda yapılan çok zoruna gidiyor. Eşinde zamanla geçer sınırı inşallah. 

(168 puan) tarafından

Kız işte bazıları kemdini uyanık sanıyor karşı tarafı enayi görüyorlar biz senin enişten benim ailem enistenede yazıklar olsun gerctekten sizede bizede ders emanet TE binilmez benimkiler kendileri çağırdı gitse kötü gitmese kötü çözemedim 

0 oy
tarafından

Ya iyi de esini zorla onlar çağırmışlar madem araba almışlar Arabanın bakımını yapmak onların sorunu araba eşinin değil ki böyle bir durumda  durup dururken gidip direğe bir yere çarpmadığı sürece ben arabanın masraflarına eşime ödettirmem saçma bence Arabanın suyuna baksalarmış bir zahmet eşin gitmiş arabayı kullanmış adam nereden bilsin yağımı bitmiş suyumu bitmiş babanın aklı neredeymiş ya da binerken söyleselermiş onun bunun suyuna yağına bir bak biz bilmiyoruz anlamıyoruz falan diye ben yerinde olsam bu konuda işimi savunurum ailem de bana bunun için sırt çevirecekse yolları uzun olsun

(168 puan) tarafından

Zaten savundum diye kötü oldum konuşmuyoruz ailemle şimdi 

tarafından

Herkesin kapısı ayrı senin ailen eşin haklı olduğu sürece de savunmakta haklısın ben olsam ben de öyle yapardım eşimi savunuyorum diye konuşmuyorlarsa da kendileri bilirler çünkü şu durumda eşin haklı

(168 puan) tarafından

Evin bide doğum yapacak kız kardesimide gobdermiyecekmis annem ben kituymusum 

tarafından

Ya zaten ailenin sorunu olduğunu buradan anla sen doğum yapacaksın seni para için bununla tehdit ediyorlar yani benim param için benim yanımda olacaklarsa hiç olmasınlar bir zahmet 

(168 puan) tarafından

Bende dedim göndermeyin Allah bakar bana  

0 oy
(22 puan) tarafından

Eşinin bir suçu yok canım araba onların arabası. Adam ne bilsin arabanın suyu var mı yok mu? Ona da kendileri başkaymış bi zahmet. Hiçbir şey senin huzurundan önemli değil. 

(168 puan) tarafından

Yani canim artık bu zamanda kimse kimse suçunu kabul etmez 

0 oy
(1,877 puan) tarafından

Ailen neye güvenerek araba almış enteresan doğrusu kimsenin ehliyeti yok ama araba almışlar. Haklısın eşin de olsa elin oğlu ailenin böyle yapmaması lazımdı. Kendi kabahatlerinin bedelini kocan ödemiyor diye annen kız kardeşlerini göndermeyeeckse o anneye de yazlıklar olsun der bi daha görmezdim yüzünü. İnsan onların huzuru bozulmasın der kendi kabahatini sırtlanır. Aileler bazen evlatlarına çok büyük zarar veriyor 

(168 puan) tarafından

Vala oglanlarina öyle değil diğer damatlarinda öyle değil benim eşim saf merhametli her işlerine koşuyor diye öyle bende yazık diyorum karşılığı bu

0 oy
(24,534 puan) tarafından

Bence ailen haksız ve ayıp ediyor ben olsam ödetmem eşime çağıran onlar adam ne bilsin arıza verecek

(168 puan) tarafından

Aynen haklısın 

0 oy
(23,595 puan) tarafından

Boşuna demiyorlar iyilikten maraz doğar diye eşinin bir suçu yok o yüzden tabiki o ödeme yapmayacak ve başka zamanda gel şoförlük yap diye çağırmayacaklar bunun doğrusu budur 

(168 puan) tarafından

Bide üste çıkıyorlar hayata eşini cagimayacaZ diye 

0 oy
(1,697 puan) tarafından

Ailen burada tabii ki de hatalı eşinin ne suçu var sonuçta onlar kontrol ettirmemişler arabayı eşin nereden bilecekti ki bunu yani çok ayıp etmişler inatla adamı çağırıp Arabayı sen bozdun deyip de parasını ödettiremezler çağırmasalarmış o zaman boş ver kafan rahat olsun konuşmazlarsa da konuşmasınlar eşinle aran bozulmaz

(168 puan) tarafından

Evet konuşmuyorlar 

(1,697 puan) tarafından

Boş ver o zaman seni arada bırakmaları anlamsız kendileri ısrar etmişler 

0 oy
(676 puan) tarafından

O yüzden her zaman insan ailesiyle uzak olacak mesafe olarak çok fazla haşır neşir olmayacak sonra böyle sorunlar çıkıyor seni ailenin yaptığı da resmen ayıp ya

(168 puan) tarafından

Vala ailemin gözü bana açılıyor 

0 oy
(676 puan) tarafından

Bu da eşine ders olsun Bir daha da asla gitmesin sokaktan biri çevirsinler sürsün gerçekten Sanki bana yapılmış gibi sinirlendim ya benim kaynım arabamızı bizden aldı yemin ediyorum bozdu getirdi fazla sürat yaptığı için eşim ödedi lafını bile etmedik

(168 puan) tarafından

Kaynın kendi için almış onun ödemesi gereken bir şey sizi götürmek için almamış dimi 

(676 puan) tarafından

Yok cnm tabki kendi icin cocugu rahatsiz arada alıyor hastaneye gitmek icin carsiya flan ailesiyle gitmek icin eşim uyarmış temiz kullan dye baska bsey demedi ödedi napsin.kaynimda hic bende ödiyim demedi zaten  

0 oy
(5,008 puan) tarafından

Esinin arkasinda dur esin iyiyse sakin huzurunu ailen icin bozma bak gor burdan esinle Allah gostermesin ayrilsan perisan eder o aile seni 

(168 puan) tarafından

Aslında ne eşim çok iyi nede ailem ailem daha eşimi geçmiş 

(676 puan) tarafından

Tam aradığım yorum cok dogru vllahi 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,182 göst.
15 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde ogretmenanne__123 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 521 göst.
2 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hiros4434 (511 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,629 göst.
+2 oy
11 cevap 440 göst.
15 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nagihannnnn (82 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,877 soru

24,091,460 cevap

331,769 kullanıcı