0 oy
122 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (119 puan) tarafından

İlk defa aşure yapacagim .

Olmazsa olmaz püf noktanız var mı?

Bugdayla nohut fasulye hepsinden 1 bardak mi koymaliyum buğday daha mı fazla olmalı onlardan 

Kavrulmuş badem kullanabilir miyim içine 

Kabuğu soyulmamis ceviz konmaz mi içine 

Ceviz ve inciri sonradan ekleyin diyorlar kararmamasi için peki koyduktan sonra ne kadar kaynamali 

Aklımda deli sorular ...😂

7 Cevaplar

0 oy
(516 puan) tarafından

Ben nefis yemek tarifini yapıyorum gayet güzel oluyor oraya bakabilirsiniz

(119 puan) tarafından

Teşekkür ederim bakiym 

-Reklam-
0 oy
(1,567 puan) tarafından

Buğday nohut fasulye bunları ayrı ayrı isla ceviz incir isla siyah suyu çıksın en son ekle iyice hepsi pistimi ben bi bardak süt koyuyorum kuş üzümü cevizi üstüne koyarsan eğer kararmaz Allah kabul etsin 

(119 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🤗 amin inşallah 

0 oy
(5,778 puan) tarafından

Ben cevizi fındığı birkaç gün önceden fırında kavuruyorum aşure yapacağım gün kolaylık olsun diye. Aşurenin üzerine koyuyorum tabaklara koyduktan sonra yani. 

Kuru inciri kuru üzümü kaynar suda beklet yada kaynat biraz ayrı tencerede suyunu dök öyle ekle

Kabuğu soyulmamis cevizi de kaynat suyunu dök öyle ekle aşureye

Ben buğdayi en çok sonra buğdaydan az fasulye ondan da az nohut ekliyorum geceden bunları suya koyuyorum ayrı ayrı

Pirinç de koyuyorum

(119 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🤗 

(5,778 puan) tarafından

Rica ederim ağır ağır pişir güzel olur inşaAllah

Önce düdüklüde pişir ama fasülye buğday ve nohutu. En iyisi internetten bir tarife burdan böyle yarım yamalak yapma

0 oy
(4,792 puan) tarafından

Uff canım çekti 

0 oy
(9,079 puan) tarafından

annemde simdi aradi asure yapiyorum aksama gelin diye.  bugunde 24 saat aclik yapiodum yalan oldu diyet😂😂😂 su saate kadar sadece  su kahve falan ictim yarin ogrende yemek yiyecekdim ama asura kirmizi cizgimiz gider yerim aksam annemde yarin acliga baslarim😂😂

0 oy
(18,441 puan) tarafından

Buğday daha fazla olmalı. Yani 2 bardak buğday kullanacaksan 1 er bardak nohut ve fasulye kullan. Kavrulmuş badem olmaz kabuğu soyulabilir olması lazım. İncir karartmasin diye önden sıcak suda beklet suyunu dök öyle aşureye en son ekle. Ben cevizi aşurenin altını kapattıktan sonra kaynama rağmen karardı. Bu sene içine katmayacam. 

(562 puan) tarafından

Cevizi ve diğer kuruyemisleri şimdi millet aşurenin üstüne süs diye koyuyor çok güzel oluyor 

(18,441 puan) tarafından

Cevizi süslemek için alırım ama diğer kuruyemisleri aşureye eklerim daha bereketli olsun diye 

0 oy
(562 puan) tarafından

Buğdayı kaynat Kara suyunu dök bunu bir kaç kez yap yoksa rengi siyah olur 

Nohutu fasulyeyi önceden hasla

İnciribir taşım kaynat suyunu suz öyle koy 

Cevizi sıcak suda bir gece önceden beklet kabuğunu soy öyle koy 

.kuru kayısı ve üzümü de ayrı ayrı sıcak suda bir taşım kaynat Kara suyu çıksın süz 

Taze meyveleri direk kaynatmadan koyabilirsin 

Ama hurma için de bir taşım kaynat sonra suyunu süz koy

İlgili sorular

Kategoriler

1,466,897 soru

24,036,776 cevap

328,964 kullanıcı

...