0 oy
146 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,357 puan) tarafından

Kızlar aşure tarifi verirmisiniz? 

5 temmuz aşure günü imis bende yapmak istiyorum 

Bide mala anlatır gibi anlatabilirseniz ilk defa yapacağım çünkü daha önce hiç yapmadım Google  ' a sormak istemedim siz tecrübeli ablalarım daha iyi bilirsiniz sonuçta şimdi den teşekkür ederim 

6 Cevaplar

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Şurayı düzeltmek isterim 5 temmuz aşure günü değil muharremin 10.günü kerbela şehitlerinin anıldığı hz Hüseyin'in şehit edildiği gündür oruç tutulur yas tutulur anılır. Sadece bir yiyecek günü olarak bakmamak lazım orucunu tutan niyetını eden herkesin Allâh orucunu kabul etsin sizlere de afiyet olsun

(1,357 puan) tarafından

Düzelttiğinn için teşekkürler🙏

-Reklam-
0 oy
(18,690 puan) tarafından

Bende anneemlerde yapmıştim iki defa annemle birlikte aşko buğdayı baklagillerini önceden pişir ve kuru üzümünu aşureyi siyah yapcak kuruyemişleri de önceden pişir siyah suyunu süz içine şeker atıp sonra komposto gibi içebilirsiniz ziyan olmasin .🤣 Sonra tencereye bütün malzemelerini koy kaynat kaynadıktan sonra şekerini at kıvamı iyiyse nişasta koyma ama sulu olursa 2 3 kaşık kadar nişasta koy sütte koyuyorum ben nişasta dan sonra biz büyük tencereyle yaptığımız için bir paket koyuyorduk sen tencereye göre ayarla her sene bu şekilde yaparız annemle çokta güzel olur açıklayıcı olmuştur umarım . Yakından bende isterim çok seviyorum ve hamileyim canım aşırı çekiyor 

(1,357 puan) tarafından

Ayyy tamam ablam bi deniyeceğim bakalım inşallah güzel olur yaa 

(18,690 puan) tarafından

İnşallah canım ❤️ Allah kabul etsin ellerine sağlık şimdiden 

(1,357 puan) tarafından

AMİN ablam hrpimizin inşallah 🥰

0 oy
(11,061 puan) tarafından

Bende geçen yıl ilk kez yapmıştım gayet güzel olmuştu. Nefis yemek tariflerinden yaptım onun yaptığının 2 ölçülü halini yapmıştım 

(1,357 puan) tarafından

Tamam abla teşekkürler bir bakayım 

0 oy
(2,080 puan) tarafından

Nefis yemek tariflerinden ilk aldım  tarif 3 senedir aynı tarifi yapıyorum 

(2,080 puan) tarafından
(2,080 puan) tarafından

Bunu yapıyorum çok güzel tutuyor

(1,357 puan) tarafından
+1

Ayyyy tamammm teşekkürler 🥰🥰🥰

0 oy
(23,122 puan) tarafından

Kız Allah seni güldürdün 😁 bende hiç yapmadım denemek istiyorum ama bende

(1,357 puan) tarafından

🤣🤣🤣 valla bende deneme yanılma kullanıyorum da bunda rezil olmak istemiyorum 🤣🤣🤣

(23,122 puan) tarafından

Hayırlısı 😄😄😄😄😄😄😄

0 oy
(1,965 puan) tarafından

varsa annen ya da kaynananı ara bence. kültürel damak tadı farkı olabilir buradan 

(1,357 puan) tarafından

Kaynanam sizlere ömür anneme sorsam ne gerek var yapma der

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 50 göst.
+3 oy
3 cevap 210 göst.
0 oy
2 cevap 166 göst.
+3 oy
5 cevap 147 göst.

Kategoriler