0 oy
458 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından

Bizim biraz paramız var kızlar geçen gün babam aradı size bir ev buldum 500 bin ben size almamak üzere vericem sizde 300 bin borç bulun bu evi size alalım. Ben baştan kabul etmedim hayir 500 bin çok para istemem falan babam gitmis adamla konuşmus pazarlık yapmış falan neyse sonra dediler 300 bin bulun bizde gittik altın borç istedik adamda verdi sağolun. Şimdi de 500 bin borça çevirdiler lafı birde altın olarak vericekmişler ben dedim siz bana dediniz ki almamak üzere ben size olmaz dedim çok ısrar ettiniz senin de evin olsun bilmem ne ben 500 bin altın sizden 300 bin altın başka birinden nasıl ödeyim bunu şimdide diyorlar ben size öyle birşey demedim. Hayır eşime de dedim babamlar almamak üzere veriyomuş oda allah razı olsun bilmem ne. Şimdi eşime nasil diycem ben bu 500 bin de borç  şunu da söyleyim ben kimseden beklenti içinde değildim yani böyle bir talebim olmadı

16 Cevaplar

+1 oy
(4,393 puan) tarafından

Biz size 300 bin altin borc verelim siz alin o evi de bizim bu kadar borc odeyecek durumumuz yok de biz sizden borc verin demedik gidin pazarlik yapin demedik kendi kendinize yaptiniz ettiniz ben almiyorum ev falan de ben olsam bu durumda esimin yaninda olurum ailen cok ayip etmisler 

(8,706 puan) tarafından

aynen bende biyle duaundum. post sahibi aradan ciksin madem 300 binlik aldigi bircu abbasina devretsin. babanin olsun ev madem okadar hevesliler bahaneyle ev sahibi olmus olurlar. post dahibine vok ayip yani babasi ayip etmis arada brakmis 

(4,393 puan) tarafından

Seninle ayni fikirde olmak 🤭♥️

(8,706 puan) tarafından

❤️❤️😬 ole ya babasi yardim edim hayra vesile olim derken hepden zora sokmus kizi . tlyi tl istese hadi neyse. bide altin istemesi 

(4,393 puan) tarafından

Dur kiz post sahibini uzmeyelim daha fazla haklisinda baba yani napsin benimde annem beni essek niyetine kullaniyo napiyim 🤭

-Reklam-
+1 oy
(3,919 puan) tarafından

Madem öyle 

Sende babana de ki

Bana TL olarak verdiniz 

Bende öyle veririm de gitsin

Seni resmen saf yerine koyuyor yanlış anlama

TL ise TL altın ise altın 

Yok öyle bir dünya 

Ki baştan baban sana geri almamak şartıyla vermiş 

Şimdi niye kıvırdi 

Vermem de 

Başta ne dediysen odur de 

Baktın olay ciddiye gidiyor 

Altın filan değil para olarak veririm de

0 oy
(1,593 puan) tarafından

Ayy inanmıyorum ya . 

(5 puan) tarafından

Vallah eşime ne diyceğim onu düşünüyorum

0 oy
(2,572 puan) tarafından

Canım iyi kötü eviniz olacak alın gitsin bir şekilde bitiyor , biz ilk evi altın borcu ile aldık , şimdi 2. Ev aldık 2 kilo altın borcumuz var. Söyle eşine böyle yaptılar diye ve ekle, evimiz olacak vs diye doldur 

(5 puan) tarafından

800 bin tl'lik altın çok canım biz ödeyemeyiz onu yani bizim bütçemizi çok aşıyor 

(2,572 puan) tarafından
+1

Kız Allah kolaylığını veriyor faizden iyidir. İlk önceliğiniz yabancıya olan borcunuz olur . İleride kafanı taşlara vurursun. Babanla konuş altın değil para olarak ödeyelim de

(2,459 puan) tarafından

2 kilo altın borcu mu 🧐😯😯

(2,572 puan) tarafından

Evet canım maalesef 😁

0 oy
(8,137 puan) tarafından

Ayıp etmiş . Başta hiç demese kimse bir şey demez neden yardım etmedi diye ama şimdi bir iyilik yapıp onu geri çekmesi açıklanir cinsten değil 

0 oy
(8,706 puan) tarafından

yuh yani tl verip altin istemek nedir. yani babandan onu o sekilde alacagina kredi cek daha iyi.  siyle ailene siz biyle biyle dediniz ben esime bu sekilde knustum . madem okadar ev almaya meraklilar ev babanlarin olsun. sizin aldiginiz 300 binlik altin bircunu abban odesin aldigi kisiye. sen aradan cik yani seni degil kendilerini mal sahibi ev sahibi etmis olsunlar

0 oy
(4,420 puan) tarafından

Vallah yaptıkları çok cok ayıp ve tuhaf amaç neydi hediye deyip sonra istemek.. Bizde bu ay ev aldık çok şükür, annem 500 000tl de bize hediye etti borç olarak da vermedi durumu iyi birkaç evi var, bizde ilk ev alacağız diye vermek istedi. Onur diye bir şey var hediye verdiğin şey geri istenir mi..

0 oy
(808 puan) tarafından

Aslında her ay kira öder gibi bir kenara para koyar biriktirirsiniz veya onlara borcunuz kadar kira ödemesi yaparsınız. Bankaya borçlu olmaktan iyidir. Ben olsam kabul ederim. Ev sahiplerinin ağız kokusunu çekeceğime kendi evimi borçla da olsa alırım, ev sahibi derdiyle uğraşmam. Ama en başta öyle söyleyip sonra yan çizmesi olmamış tabii. 

0 oy
(10,966 puan) tarafından

Bu devirde babana bile güvenme lafının canlı örneği olmuşsunuz. 

Ama ama 800 bine bir ev almak çok iyi bir fırsat. Eğer kiradaysan kendi evinin olması çok güzel bardağın yarısı dolu yarisi boş ne taraftan görmek istersen. Bu devirde kira bitmeyen borc ama.800 bin bir şekilde ödenir 

0 oy
(12 puan) tarafından

Başta borç olarak vermedikleri için bence konuş verme borç olduğunu bilsem almazdım de

0 oy
(317 puan) tarafından

Galiba kiradasiniz eğer baban sizi sıkmaz ise yavaş yavaş oldukça gram yaparsınız kira ödeyeceğinize ve kapatırsiniz borcu ailene bilenme bence seni düşünüyorlar demek 

0 oy
(4,075 puan) tarafından

Şöyle yapabilirsin. Tamam borç olarak kabul ediyorum ama ben altin olarak almadım TL olarak borcum borç ödeyeceğim de bu devirde 800 bine ev yok kirada oturmaktansa önce altin borcunu ödersin sonra babana borcunu ödersin. 

0 oy
(3,387 puan) tarafından

Buna resmen dolandırıcılık denir vallahi bir baba bunu evladına yapıyorsa yedi yabancı neler neler yapmaz. Vermeyeceğim de bu kadar basit bana başta geri vermeme karşılığında verdin o parayı bende vermeyeceğim.böyle şeylerde ses kaydı mutlaka alınmalı inkar edince pat çıkarıp dinleticeksin Allah yardımcın olsun çok zor duruma düşürmüş seni ya 

0 oy
(22,669 puan) tarafından

Borç bulduğunu geri ver babanlardan da parayı alma 

0 oy
(16,831 puan) tarafından

Ay ne kadar ayıp ya aile bile bunu yapıyorsa el ne yapmaz birde para olarak verip altın olarak geri istemek gerçekten pes altın ne kadar hızlı yükseliyor almıyorum siz alin de çekil aradan bence eşinle kötü olursunuz 

0 oy
(648 puan) tarafından

Babanızın aklını birisi çelmiş anlaşılan. Kardeşiniz bile olabilir bunu yapan. Önce babanızla tekken konuşun neden böyle ağız değiştirdin bana, ben eşimle böyle konuşmadım şimdi zorda kalacağız diye. Hala geri vereceksin derse eşinize durumu açıkça anlatın ve birlikte karar verin alıp almayacağınıza. 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 989 göst.
23 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 137 göst.
0 oy
4 cevap 209 göst.
0 oy
34 cevap 1,412 göst.
8 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Svq (186 puan) tarafından soruldu

Kategoriler