0 oy
209 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (160 puan) tarafından

Bebeğim ben 18 aylık (1,5yaş)

Hala emziriyorum.

26 aylık olduğunda işe başlayacağım. 

Son 1 aydır memeye düşkünlüğü epey arttı.

Geceleri sık uyanıyor ve emmeden tenime temas etmeden uyumamaya başladı. 

İşe başlamama 8 ay var.

Ben 4 ay kala yani bebeğim 22 aylıkken memeden kesmeyi düşünüyorum.

Etrafımdaki herkes memeye yara bantı yapıştırarak, salça sürerek, sabır taşı sürerek memeden kesmiş. Ben bu yöntemler yerine travma yaratmadan konuşarak kesmek istiyorum ama gece meme meme diye tutturduğunda beni dinleme ihtimalini de çok düşük buluyorum. 

Nasıl bir yol izlemeliyim diye düşünmeye başladım. 

Memeden kesen annelerden tecrübelerini dinlemek isterim. 

Bu arada 22 ayı bekleme 20 ayken kes memeden ve 

geceleri rahat uyu diyenler var. Bilemiyorum

Gerçekten bu sık sık uyanmalar memeden kesince bitiyor mu? 

Tecrübeli anneler yorumlarınızı ve sizin memeden kesme serüvenlerinizi dinlemek istiyorum , kaç aylıkken nasıl bıraktınız ? Zor oldu mu? Yorumlarda buluşalım

10 Cevaplar

0 oy
(9,080 puan) tarafından

konusarak kesmeyi beklersen ohooo cok beklersin . antin kuntin islere gerek yok bence knusarak kesmek daha zor ve sabir zaman gerektirio . diger turlude travma falanda kaldigi yok . bebegin memeye karsi bi dusmanligi gelismio uzuntusu susu husu olmuo. bebk zaten bir aynince yasadiginolayi hatirlamio ki ne travmasi. bebeklerin hatirlama hafizalarinin aktiflesmesi 3 yas 4 yasa yakin . sur sabir tasi sur oje   yikansada cikmaz eg oldu dersin 24 saatte hallilur . oteli turlu milyon kere anlatacaksin bebege knsacaksin anlamicak aglicak zirlicak yakani pacani cekistirip surekli isticek sabir sasi surmicem diye sabir tasi sen olacaksin . bence en kolati antin kuntinsiz bisekilde olmasi gerektigi sekilde

(160 puan) tarafından

Peki şeyi çok merak ediyorum. 

Memeden kesmeden önce gece emmek için uyanıyorlardı , kestiğiniz ilk gün uyandı gördü ağladı vs sonra ki günler pat diye gece uykusu deliksiz mi olmaya başladı?

Bir tanıdığım 22 aylıkken kesti memeden. Ertesi gün deliksiz uyudu ve 4 aydır geceleri deliksiz uyuyor memeden kestiğimden beri diyor 

(9,080 puan) tarafından

hayir uyanio daha digrusu mamamaa memeee diye sesleniyor aglamasa bile  seslenio iistiyor seslenerek. ilk once meme hasta olmus eg olmus sabah yicez simdi uyku zamani diyip besigi haffce salliodum uyumamaya direniosa su veriyordum birkac yudum . oyle yatiodu. bir iki hafta ivinde azalio uyanmasi . 2 haftadan sinra delikaiz oluyo. ama mesela susayinca kalkip su istio sonucta  suan bile arada bi kalkar su ister 3 yas oldu oglan .  susamassa deliksiz uyur

(160 puan) tarafından

Çok teşekkürler detaylı aktardığınız tecrübeleriniz için. 

4 gün sonra 19 aylığız 

Kendime 20 aylıkken kes Aylin diye tarih belirledim.

Psikolojik olarak kendim de hazır olmalıyım. 

Plansız iş yapamıyorum.

Umarım kolay bi şekilde atlatırım çok teşekkürler 

(9,080 puan) tarafından

insallh atlatirsiniz kolayca . bebekden once senin hazir olman dirayetli olman lazim. kendini motive et ilk once .🌺

(160 puan) tarafından

Evet haklısınız. 

Öyle yapacağım

Çok teşekkürler ☺️ 🙏🏻 🌷 

-Reklam-
0 oy
(9,080 puan) tarafından

ve evet 17 aydan sonra bagimlilik gelisiyir. gak dese meme gut dese meme oluo. en uygun zaman 17 ay . mis gibi rahatca uykusu yemesi icmesi herseyi duzelir

(160 puan) tarafından

Yeme içme anlamında hiçbir problem yaşamıyorum , maşallah kilosu da iyi. O konuda sıkıntımız yok çok şükür 

0 oy
(3,675 puan) tarafından

Kızımı 15 aylıkken kestim. Azaltarak bıraktırdım. Aşırı zorlanmadım çünkü kendi de bırakmaya meyilliydi. 

Fakat oğlum bu şekilde değil. Şuan 16 aylık. Emmeyi bayağı azalttım. Sadece uyku öncesi veriyorum. Emdiği zaman konuşuyorum, hadi bırak artık, uyuman lazım diye. Bırakıyor ama sonra ağlıyor 🤦 Azaltarak devam ediyorum yani. Yavaş yavaş uyku öncesini de keseceğim. 

(160 puan) tarafından

Gece emmek içim uyanmıyor mu peki ? 

(3,675 puan) tarafından

Sabaha karşı 1 kere uyanıyor. Emmeden asla susmuyor, ağlıyor. Yalnız kaç zamandır havalar aşırı sıcak, uyanınca su veriyorum. Bazen su içip geri yatıyor, bazen tekrar emmek istiyor. 

(160 puan) tarafından

1 kez uyanması çok iyi . Öyle olsam sorun değil ama bizim uyanmalarımız 1 aydır yani 17 aylık olduğumdan beri çok sıklaştı. Eskiden uyansa da emmeden uyuduğu oluyordu ama şimdi illa emecek ve çok zorlayıcı bir durum

(3,675 puan) tarafından

Belli bir dönemden sonra daha çok bağımlılık yapıyor diyor herkes. Bizim diğer çocuklarda da böyle örnekler var. Sadece 1 kere uyanıyor ama bu yaş artık gece kesintisiz uyumalı. 

0 oy
(6,667 puan) tarafından

Kizim 21 aylık hâlâ emiriyorum. Muhtemelen sabır taşı kullanacağım

(160 puan) tarafından

Sizin geceleriniz nasıl geçiyor peki? Çok sık uyanıyor mu sürekli emmek istiyor mu gece 

(6,667 puan) tarafından

Hayır genelde bir iki kez belki toplamda üç kez. Bu iki gündür hasta diye sık sık meme istiyor ama şikayetçi değilim bu durumdan süt şu an onun için şifa

(160 puan) tarafından

Hastayken bende asla gocunmuyorum bol bol emziriyorum . Fakat normal zamanda sadece alışkanlıktan emmesi çok zorluyor.  Kesintisiz 3-4 saat Uyuyamıyorum, yatakta rahat rahat yatamıyorum bile . Ve işe başlayacağım için annemde başbaşa vakit geçirsin istiyorum. Yavaş yavaş bensiz 3-4 saat  kalabilsin, annem uyutsun vs. Ama memeden kesmeden bunları yapamıyorum…

(6,667 puan) tarafından

Anladım canım seninki sık uyanıyormuş

Acaba memeden mi

0 oy
(17,219 puan) tarafından

Bu süreç geciktikçe zorlaşıyor. Ben herşeyi denedim ve başaramadım. Şuan kizim 31 aylik ve yeni birakti emmeyi. Daha 1 haftadir emmiyor. Dün gece kriz geçirdi resmen. Benim kararlı olduğumu anladı o yüzden ağlayarak uyudu. Emmeyi birakinca kendisinide bırakacağımı sanıyordu. Sürekli anne beni bırakma diyor. Gelip gidip memeyi kokluyor. Çok güzel kokuyor diye gelip sarılıp emme pozisyonunda uyuyor hala. Allah kolaylık versin sanada. 

(17,219 puan) tarafından

15 aylikken doktor artık emzirme dedi çünkü ek gıda reddi yaşıyorduk. Sen emzirirsen bu çocuk yemek yemez dedi ve doktorun dediği gibide oldu. Salça, acı biber, sabır taşı, yara bandı, ayakkabi boyası. Hepsini denedim ama bırakmadı. Eline ıslak mendili alip siliyordu. Aslinda destek alabileceğim birileri olsa çocuğumu ona birakip memeyi unutana kadar almazdim ama yalnızım. Memeye bağımlı olmuştu. Çok zorlandım ben. 

(160 puan) tarafından

Çok şaşırdım sürdüğünüz tüm şeylere rağmen memeyi hala istemiş olmasına. 1 hafta önce nasıl bıraktırdımız peki? Bişey sürdünüz mü yoksa konuştunuz ve vermiyor musınuz

(17,219 puan) tarafından

Konuşarak bitirdik, bişey sürmedim çünkü sürmek fayda etmedi. Okulların kapanmasını bekledim çünkü büyük kizimin uyku saatlerini falan etkilemesin diye okul zamanı çok fazla zorlamadım. Artık büyüdün ve benimde sütüm yok, yemek yemen gerekiyor dedim. Hayır ememk istiyorum, yemek yemem dedi. Yemezsen aç kalırsın dedim ve memeyi açmasına izin vermedim. Yemek yersen ödül veririm, parka gideriz dedim. Öyle böyle birakti. 

(160 puan) tarafından

Çok zor olmuş ama başarmışsınız sonunda , baya da emmiş şifa olsun :) 

(17,219 puan) tarafından

Sonunda başardık evet ama sütüm yok denecek kadar az olmasina rağmen emdi. Yani memenin faydasi olmadı hiç. Sadece şekerini dengeliyor emdiği süt demişti doktor. 

0 oy
(5,235 puan) tarafından

24 aylikken yaptim yarabandi yapistirdim 2 gunde bitti hic aramadi ilk gun bakmak bile istemedi actigim zaman baska yone bakti bi kac sefer memis dedi kendi kendime oynarken falan ikk gece bikac kere uyandi bu kadar bi daha ne gece uyandi ne meme sordu gunduz 1 hafta kadar ara ara nadir de olsa meme memis falan dedi travma yaratacak bi durum olmadi cunku oncesinde guzel konustum yarabandini gorunce aglayacak gibi oldu olleyyyy gitmis dedim zipladim o da aynisini yapti 

(160 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için

0 oy
(6,735 puan) tarafından

Bizde  27 aylık olduk inanılmaz derecede düşkün gece yarım saat arayla kalkar emer içeride sürekli üzerimde bir çok kez denedim başarılı olamadım iki gündür tekrar bırakmak için denemeye başladik sabır taşı sürdüm üzerine saça benzeyen toka yapıştırdım gördükçe pis deyip gidiyor ama gün içinde en az yirmi kez gelip bakıyor beni öpüyor mendil getiriyor temizlemem için gece sallayarak uyuttum şu an ayağımda mesela bu sefer kararlıyım bırakıcak inşallah

(6,735 puan) tarafından

Kızımda konuşarak bırakmıştık 22 aylıktı kızım süt bitti artık meme yok demiştim tamam demişti bir iki gün süt geldimi diye sordu gelmedi dedim sonra ümidi kesti ama oğlum kızım gibi tam anlamıyla konuşamıyor o yüzden bu şekilde deniyorum

(160 puan) tarafından

Ah kıyamam :))) üzülüyorsunuzdur öyle görünce. Ama maşallah güzel emmi bu zamana kadar, elinizden geleni yapmışsınız. Artık büyüdü , inşallah en kısa sürede biter süreciniz.

(6,735 puan) tarafından

Hassas bir yapısı var  çok üzüldü oğlum üzülünce bende üzüldüm ama mecburum artık hem aşırı uykusuz hemde bebek egzaması var bazı yiyecekler yasak en az altı ay yememesi lazım anne sütü aldığı için bana da yasak ben bazen azda olsa yesem çocuk kaşıntıdan duramıyor heryeri kabarıyor yoksa pek umrumda olmazdı biraz daha emzirirdim

0 oy
(482 puan) tarafından

Bende 22 buçuk aylıkken kesdim öncesinde gündüz kesmişdim daha sonra gece aniden kesdim ilk 2.3 gün çok zor geçdi ama pes etmedim şükür bende deliksiz uyuyabiliyorum artık kızımda uyuyo.. ben hamile kaldım o yüzden kesdim yoksa 2 yaşını doldurmasını beklerdim.  2 aylık hamileydim sütten kesdiyimde

0 oy
(5,759 puan) tarafından

Biz iki yaş aşısı yaptırmaya gittiğimizde hemşire sen büyümüşsün artık anneyi emme dedi eve geldik bi daha hiç istemedi bende teklif etmedim bitti gitti

(160 puan) tarafından

Hayatımda duyduğum en kolay meme bıraktırma ne güzel söz dinlemiş maşallah 😀

0 oy
(14,561 puan) tarafından

Gerçekten daha rahat uyuyor ve yiyeceklere yönleniyor 

Kızımi 12 aylikken yeni hamileydım çok ağır grip geçirdim babaannesinde kaldı gelince istemedı 

Zaten yaşında ayıracağım diye Azaltmiştım meme ağrım fln olmadı 

Oğlumu 14 aylık aynı tarife üç gün babaannede kaldı o çok düşkündü biraz zor oldu meme şişmesı ağrısı çok zorladı hap içtım o kestı birden 

Tavsiyem zaman varmiş azaltarak ilerleyin derim sizde daha az ağrı çekersiniz 

Oğlum şimdi 19 aylık emdiğini düşünemiyorum dişleri hepsi çiktı ve ısırma hastası 

(160 puan) tarafından

4 gün sonra bizde 19 aylık olacağız. Bizim yeme içme konusunda bir sıkıntımız yok. 

Ama azaltarak nasıl yapacağım bilmiyorum.

Mesela 22.30 da uyudu 

Az önce ağladı ve sakinleştiremedim emmek için aç aç diye tutturdu. 

(14,561 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yaaa🥹

21 aralık doğumlu benim hay*van*

Gece bi kere mamaya kalkıyor kesemedim bende 

Kalktiğinda babasından yârdım alabilir misiniz sizi görünce illa ister 

Anliyor ya her şeyı şimdi 

(160 puan) tarafından

Maalesef eşim vardiyalı çalışıyor ve evde değil gece

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 136 göst.