+1 oy
268 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,813 puan) tarafından

Tam 1 yaşında 19 haziran doğumlu aşırı ama aşırı hareketli bir kızım var 10 erkeğe bedel. Burda bazen post açılıyor yok iste bebeğim 1 yaşında daha emeklemiyor yere basmıyor şaşırıyorum böyle hareketsiz uslu çocuklar var mı diye. Benim kızım tam 6.5 aylık emekledi 7 aylık merdiven çıktı 9.5 aylık yürüdü ve şuan koşuyor. Aşırı hareketli aşırı eli kolu hiç durmuyor. Lokantaya gittik zehir oldu oyun alanı var ablasi orda yere koydum hemen ağlamaya başladı kucağıma aldım orda durmuyor masaya ne varsa yere fırlatıyor yedirmeye çalışıyorum aç ama yemiyor kendi yiyecek ortalık batıyor.  Mama sandalyesinde asla oturmaz daha 7 aylıkken ayağa kalkıyordu oraya otturduğumda. Misafirlikte popomu 2 dk koltuğa koyamıyorum ortalığı yıkıyor peşinde koşmaktan ne oturabiliyorum ne 2 lokma yiyebiliyorum. Kısacası yaramaz çok aktif çocuklarınız ne zaman düzeldi ben ilallah ettim ha birde tek bunlar değil normal zamanlar da asla durmuyor hep kucak bez değiştircen krize giriyor duş yaptircan krize giriyor uyku desen zorla uyutuyorum uykuya direniyor

13 Cevaplar

+1 oy
(1,470 puan) tarafından

Okurken yoruldum ve üzüldüm. Benim oğlumda 15 aylik evde yaramaz . Başka yerde sakin ve çekingen.  

Zamanla düzelir sabretmekten başka çare yok. 

(4,813 puan) tarafından
+1

Ah keşke başka yerde sakin olsa. Yok bu cocuk daha düzelmeden misafirliğe gitmeyeceğim rezil oldum rezil. Asla durmuyor. Birde kucaksa sakin dursa ona da raziyim kafama tepeme çıkıyor. Çok yıprattı beni. Öncesi de sakin bir bebek değildi. İlk 6 ayi kolikti kolik bebek hiç duydunuz mu bilmiyorum ama felaket bir şey. Hayatimin en zor günleriydi

(1,470 puan) tarafından

Kolik bebek duydum gerçekten zormuş gece gündüz uyumaz ve durmazmis. Bnm başıma gelmedi ama amcamın kızının oglu var aşırı hareketli 3 yasinda suan . Hiç durmaz .annesi kendi haline bırakıyor artık 

(4,813 puan) tarafından

Evet tam 6 ay aglama krizleri yaşadık kabus gibiydi onlar bitti derken hareketliliği basladi. Doğdu doğalı hiç rahat yok yani

-Reklam-
+1 oy
(1,880 puan) tarafından

Canım yanlış anlama ama çocuğun bu davranışları hiperaktifliğinden değil. Sizin o davranışlara karşı verdiğiniz tepkiden. Hareketliliği ayrı. Krizleri ayrı değerlendirmek gerekiyor. Mesela ağlama krizine girdiğinde ne yapıyorsun?

(1,880 puan) tarafından
+1

Ağladığı şey konusunda kesin sınır koy. Mesela oyun alanında ağladı kucağıma aldım dedin ya, gidip ablanın yanında oynamak mı istersin masaya geri dönmek mi istersin seni kesinlikle kucağıma almayacağım de. Ağlayacak. Kucağına alma. Yanına çök ağlamasını bekle. Onu anladığını göster. Şuan üzüldüğünün farkındayım. Ben de üzülüyorum. O yüzden ağlayabilirsin istersen gel sarıl ağlayalım de. Ağlaması sakinleşince tekrar sor. Başta zor olur krizler daha da artar ama sonunda kesinlikle yola gelecek. Bana güven. Benim çocuğum da aynıydı. İki tane kitap okudum yemin ediyorum hayat kalitem değişti

(4,813 puan) tarafından

Kitaplar ne merak ettim Peki 1 yaşındaki cocuk için işe yarar mi bunlar daha küçük değil mi

(1,880 puan) tarafından

https://ty.gl/qlaluwlj3q9rf

https://ty.gl/e3urkv08ywqqd

Bu iki kitap. Özellikle ikinci kitabı böyle baya ders çalışır gibi kağıt kalemle oku. 1 yaşındaki çocuk kendini ifade edemese de inan seni çok iyi anlıyor. 

(14,609 puan) tarafından

En doğru yorum +

Benimde 18 aylık oğlum var 

Kizimin bebekliği ile alakası yok 

Saniye durmaz bebekken koliktı şimdi de yeni âdet çıkarmış ayakkabılarını eline alip dış kapıya vurup ağlıyor dişarı çıkmak için günde ili kez gezmeye çıkarıyorum ona rağmen 

Eee disiplın şart çoçuk her dediğinin olmayacağını anlamali

(4,813 puan) tarafından

Bu Kitapları merak ettim yarın almanyaya dönüyorum kitapçıdan bulabililirsem bulmaya çalışacağım 

0 oy
(2,124 puan) tarafından

Yani bir pedagoga danışılabilir 

(4,813 puan) tarafından

Daha 12 aylık bebek için ne diyebilir ki. Mizaç öyle hareketli. Değişeceğini de sanmıyorum

(2,124 puan) tarafından

Hayır bazen pedagoglar aileyi bu gibi durumlarda yönlendiriyorlar sen yoruldum ne yapabilirim diye soruyorsun bir uzmandan yardım alırsan daha iyi olur bende oğlum için pedagog tanıdığımızdan yardım alıyorum bazen  kendimi ve onun psikolojisini davranışlarını korumak açısından 

0 oy
(730 puan) tarafından

Benim oğlum bir buçuk yaşında duş,bez yemek konusunda aynı hep ağlıyor krize giriyor, kucak istedi almazsam küsüyor daha kucağıma gelmiyor ağlıyor başını yere vuruyor kucağıma alıyorum atlıyor kucağımdan susmuyorda , ama babasın da uyur sorun çıkarmaz, bez konusunda da öyle baba yapınca sorun yok,bu yaşlarda enerjik oluyorlar kimisi daha çok enejik yapacak bir şey yok artık bir aydır her gün anneme gidiyorum akşam eve geliyorum çünkü evde beni yiyor oğlum resmen hamileyim son günlerim ağrım cok

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Aynı benim kız 14 haziran doğumlu tıpa tıp bezi 2 kişi değişiyoruz banyo da 2 kişi ile oyun parkı aldık kenarlarını kırdı ordan çıktı dışarı mama sandalyesinde durmaz  3 aylık döndü 5 aylık emekledi sizden farkı yürümemesi çok dua ettıydım uslu sakin çocuğum olsun dıye 😀😀ters tepti

(4,813 puan) tarafından

Bende dua etmiştim maalesef tutmadı. Asla sakin değil tam tersi çok eziyetli bir cocuk. Hep tehlikeli şeyler peşinde her yere çıkıyor tırmanıyor. Daha 1 yaşında değildi koltuğa çıkmaya başladi asla yalnız bırakamıyorum

(2,495 puan) tarafından

Malesef öyle yaramaz çocuk zeki olur diyorlar bununla kendimizi avutalım bnce

0 oy
tarafından

Zamanla düzeliyor Allah kolaylık versin zor süreç benim ilk oğlum aman allahim bütün çekmeceleri dokerdi asla durmazdi banyo tuvalet favorisiydi suyu ne günlerdi ama geçiyor sadece şimdiden sinir koymaya basla evin müsait ise ona bı oda ayarla oyuncak felan bütün enerjisini tuketsin ben böyle çözüm bulmuştum🙄

(4,813 puan) tarafından

Aynen öyle kaşla göz arası 2 oyuncak çöp oldu bile niye ben yetişene kadar wc nin içine attı yetişemiyorum ona aşırı hareketli hiç durmuyor 

tarafından

Tam büyüdüler rahatım derken

Bebem 9 aylık Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 

0 oy
(1,073 puan) tarafından

Aynı beni anlattın canım kızım 9,5 aylık oldu Daha yeni desteksiz oturuyor o da daha oturamıyor bile sürekli düşüyor çok hareketli olduğu için asla oturmayı bilmez arabaya binerim pusetine oturmak istemez mahvoluyorum evde bir sürü oyuncağı var oturayım bu oyuncağı inceleyeyim oynayayım asla öyle bir şeyi yok hiçbir oyuncağı ilgisi yok Sürekli hareket uyku desen asla yok Gündüz yarım saat anca uyuyor gece de sen 10 dakikada bir uyanıyor zehir zembelek uykularım ilaçlar ile ayaktayım bu gece saat üçe kadar oturduk üçte uyudu saat 7'de geri uyandı gözümü zar zor açtım hayata zor tutundum ve benim 3 cocugum var extra yoruluyorum 

Bu hayatta en zorun ne biliyor musun hastalık benim Bebeğimin her şeyi alerjisi var 9 buçuk aylık oldu ben doğduğu günden beri süt yumurta yemiyorum gluten yemiyorum kuruyemiş yemiyorum aynı şekilde bebeğim de yemiyor o kadar zor ki Belki yeseydim daha dinç olurdum Allah a şükur edin sizde yok diye 

(4,813 puan) tarafından

Korkma allahın izniyle ehil biri yaptiktan sonra niye sıkıntı olsun. Zaten 3 5 damla akıyor. Benim kızım 5 aylıktı ilk kizim yaptırdığımda

(1,073 puan) tarafından

Faydasi oldumu 

Ben de kafamdan yaptırmak istiyorum aşırı derecede migrenim var En son iki sene önce yaptırdım çok iyi gelmişti şimdi her gün üzerine uykusuzluk ve yorgunluk yüklenince başım çok ağrıyor Gözlerime falan vuruyor ağrı ama korkuyorum da başıma yaptırmaya tekrar

(4,813 puan) tarafından

Hayir hiç korkmayın. Ben 29 yaşımdayım 20 yaşımdan beri yaptırıyorum. Hacemat çok faydalı. Ehil uzman biri yaptiktan sonra

(1,073 puan) tarafından

Istanbul da varmi önerdiginiz bir yer

(4,813 puan) tarafından

Evet umraniye de yaptirdiğim bir abla var. Kendime de kızıma da yapmıştı 

0 oy
(1,530 puan) tarafından

Keske sana ne yapacagini soyleye bilsem(

Ayni benim kizim ve benim yasadiklarim 2yasindaki kizim yurumeye basladigindan beri dogru duzgun nefes alamiyorum.bi tek uykusu masAllah iyi en azindan bi yeri agrimazsa geceleri rahat uyuyor.kizimla hic bir yere gitmek istemiyorum(

Ve hic kimsede bakmak istemiyor(agustosta dogumum kime birakicam nasil zabt edicekler her gun her saat onu dusunuyorum.goklere tirmaniyor resmen bi saniye yanimdan ayrmiyorum hatta tuvalete bile beraber gideriz cunki cok hiperaktiv sanise icinde bisey yapa bilir((.

Bana bir cok kisi psikologa gitmemi soyluyir doktor sakinlestirici.filan yazsa bende rahat ederim cocukta ama kafam rahat etsin diye bebegime sakinlestirici filan vermem.hamile hamile kosuyorum arkasinca artik disaari cikmiyoruz ( uff Allah yardimcimiz olsun.malesef uc yasina kadar galiba gececek diye umud ediyorum((

(4,813 puan) tarafından

Evet benim gündüz Toplam 1 1.5 saat uyusada geceleri iyi tek bir kere kalkıyor. Ben şimdiden yoruldum tükendim 3.5 yaşında da başka kızım var.  O da çok zor bebekti. Ikincisi de öyle oldu. Çok yıprandım ne sabır ne tahammül kaldı

0 oy
(27,750 puan) tarafından

Yoruldum okurken Allah sabır versin çokça

(4,813 puan) tarafından

Sizin 3 erkek cocugu vardı sanırım erkekler daha fena diyorlar doğru mu

(27,750 puan) tarafından

Evet canım 3 erkek ama senin kız kadar yoran bebeğim olmadı hiç her sene daha zorlaşıyorlar ama mesela okula giden desen ayrı evde duranla ayrı ilgilenmek lazım erkek çocuğu kızlar kadar anlayışlı sevecende değil çabuk sıkılırlar herşeyden bi şekilde Allah yardım ediyor 🥲

(4,813 puan) tarafından

Evet bende öyle düşünüyorum kiz erkek alakası yok. Kimi erkek uysal sakin yormuyor. Kimi çocuk da eziyetli zor hiperaktif. 

0 oy
(28 puan) tarafından

Benmi yazdım diye düşündüm şuan 1 yasında ve aynı şeyleri yaşıyoruz dişlerimi sıkmaktan dişim kalmadı 24 yaşındayım daha yaşalandım

(4,813 puan) tarafından

Ben 29 yaşındayım ama ruhum çöktü

(28 puan) tarafından

Seninmi benimmi bacım sesim kısıldı artık bağırmaktan yapma etme demekten

0 oy
tarafından

Bu yaşlarda hemen hemen hepsi böyle. Ben hemen hemen 4-5 saat dışara çıkara çıkara bayağı artık düzene girdi. Ev ortamı restoran ortamı onlara göre değil park bahçe bu tarz yerlerde vakit geçirmeleri lazım toprakla temas etmeleri lazım. 4e girecek Kasımda. 

(4,813 puan) tarafından

Evet haklisiniz bahçeye gitmiştik misafirliğe bi sürü bahçe oyuncağı orda çok güzel oynamıştı sıkılmadan

0 oy
(4,272 puan) tarafından

20 haziran doğumlu oğlumu anlatıyorsun sanki bebek arabasında durmuyor diye bisiklet aldik onda da durmuyor benimki daha yürümüyor ama dediğin gibi 5 aylikti sürünmeye basladi 6 aylik emekledi doğduğu ilk gün ayaklari cok güçlü basiyordu. Bazen beni cok yoruyor bahçeye çıkarıp cimenlerin üstüne bırakıyorum yatıyor yuvarlanıyor  bazen cimen yiyor 🤦🏻‍♀️ saatinde uyur uyanır diyen anneleri cok kıskanıyorum benim oğlum bazen 9 da uyur ama çoğu zaman 12yi bulur sabah da 8.30 da uyanır aşırı iştahsız bi markete gidiyoruz arabanın içine oturtuyorum ağlarsa da ne yapayim artik ihtiyaçları alıp cikiyoruz. Mama sandalyesinde kemer bağlı bile olsa çıkıyor banyoda sürekli ayakta ayyyy Allah yardımcımız olsun ya

(4,813 puan) tarafından

Amin uysal sakin ağlamayan çocuklara o kadar özeniyorum ki bana denk gelmedi ikiside eziyetli cocuklar 

0 oy
(114 puan) tarafından

3 buçuk yasinda oglum var hicbir sekilde başedemiyorum. Bu sene krese vericem ilk çocugum ama yaşlandirdi beni resmen 

(4,813 puan) tarafından

Benim ikinci ama ilkide çok zordu 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 333 göst.
11 Aralık 2024 Diğer kategorisinde yigitmira (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 130 göst.
9 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Fatma1112 (516 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 163 göst.

Kategoriler

1,474,439 soru

24,139,314 cevap

334,435 kullanıcı

...