+2 oy
691 göst.
Diğer kategorisinde (55 puan) tarafından

Röntgen teknikeriyim özel hastanede çalsyorum 8 bucuk 4 bucuk hafta sonu tatil ama  benim bir kızım var 2 yaş 3 aylık 13 aylıktı çalısmaya başladgmda hep onu özlüyorum onu büyütmediğm için çok üzülyorum kayınvalidem bakıyor ona  asgari ücrete çalsyorum siz olsaydnz ne yapardnz bırakırmydnz işi

16 Cevaplar

+4 oy
(4,821 puan) tarafından

Daha gecen kurbanda konusuldu ortaklarla toplasinca hepsi bizden buyuklerdi tek genç ortak bizdik boyle calisma durumundan laf acilinca bana dondu laf gecmis zaman nasil oldu tam hatirlamiyorum olayi da dogurmak marifet degil ki oyle olsa her sene bi tane odgururdum dedim ben bi tane dogurdum baskasina cesaretim de yok istegimde ben cocugumu kendim buyutmek istiyorum yoksa kayivalidem evde en az 2 tane dogurur ona verirdim ben calisirdim ama ben occugumun her anina sahit olmak istiyorum ha 2 kisi calissak daha guzel olur mu olur mis gibi geciniriz de birikim yaparizda ama ben az olsun evimde olayim cocugumla vakit gecireyim istiyorum dedim luks icinde yasamiyoruz durumumuz standartlarin atinda suan ama mutluyum cocugumla vakit gecirmek evimde olmak guzel benim icin ha gecinemiyo olsaydik mecbur calisirdim calisanlara da saygi duyuyorum 

(61 puan) tarafından

Çok haklısınız. Eskiden analar olduğu için anaokullaarina gerek kalmazdı şimdi çocuklarımız neler dedeler bakicilar anaokullarinda büyüyor. Benim şahsi fikrim bir insan ne kadar çalışırsa o kadar çok harcıyor asla fazlası olmuyor. Bence insan anneyse cocuguna bakmalı özel haller hariç tabiki. Çocuğun boşluğunu hickimse annesi gibi dolduramaz. Çocuk o eksikliği hep hisseder ilk ogretmen anne baba olmalı. 

(4,821 puan) tarafından

Ya brn suna inaniyorum rizki veren Allahtir ne ne kadar nasibimizdeyse o kadar olacak tabiki bi kadin icin kendi ayaklari uzerinde durabilmek plmazsa olmaz ama sartlar iyiyken rizki veren Allahta rizka kefilken ben cocigumun her anina sahit olma firsatini kacirmak istemiyorum kadinlar neden kendi ayaklari uzerinde durmalidir esi ihtiyacini karsilamiyosa cimrilik yapiyosa var yemezse kotu bi durumda gidecek bi yeri yoksa bi kadin ayaklari uzerinde durmalidir ki o zamanda biz neden boyle bi evliligi surdurelim ki ben oyle bi esle omur gecirmek istemem acikcasi kendi kazancim olmadan saygi duymayan adam eksiktir yani ha soyle de bisey var evet calismiyorum ama bu kimseye guvendigim icin degil basima bi durum gelse calisabilecek gucum var imkanim var esimle Allah gostermesin yollarimizi ayiracak olsak ben aile evine donmem mesela kendi evimi tutar cocuguma bakarim ama her imkanim var luks icinde yasamak yerine birazcik sikisarak cocuguma kendimi adamak istiyorum benim fikrim bu sekilde dedigin gibi anaokullarinda kreslerde ebe dedede buyuyecegine elimden geldigince kendim cocugumla ilgilenmek isterim kimseye minnet de etmek istemem o ani da yasamak isterim calisana saygim var tabiki 

(61 puan) tarafından

Çok güzel yazmışsınız aynı fikirdeyim bende. Hem yüce Rabbimiz kadını naif özel yaratmis kadının yeri evidir. Çiçektir kadın bence. Evinde cabalamali çocuklarıyla eşiyle iyi kötü dediğiniz gibi kimseyi riziksiz birakmiyor Rabbim ama biz insanoğlu malesef lüks içinde yaşamanın derdindeyiz bu çağda kimse gerektigi kadar yaşamıyor evlerimizi lüks yapıp içini esyalar doldurup üstüne birde o evlerde durmuyoruz bile.benim eşim biz evli ve iki çocuğumuz varken askere gitmek zorunda kaldı eğitim vs derken uzamisti ben bir yıl çalışmak zorunda kalmıştım. Hakkaten dışarda calismak eğer özel bir durum yoksa mecburi değilse bir kadın için eziyet. Bekarken çocuk yokken belki biraz daha kolay olabilir ama Allah kadının bünyesini dışarda çalışmaya göre yaratmadı illa kendimizi sürdürmek istiyoruz 

(4,821 puan) tarafından

Canim Rabbim bizleri evet ozel yaratmis ama calisamaz dememis evden calisabilir biseyler yapip satabilir ya da sadece kadinlarin oldugu bi ortam olursa calisabilir o sekilde kadina calismak haramdir diye bisey yok yanimesela bizim memlekette bi fabrika vardi hep kadinlar calisiyo orda cok guzel bi is imkani ben sadece manevi acidan evladima doymak istiyorum 

-Reklam-
+1 oy
(3,010 puan) tarafından

Tabikide çalışırım bu gençlerde böyle çalışmama isteğine meşhur oldu gitti pardonda gençken calismayacaksinizda ne zaman çalışma hayatınız olacak

(508 puan) tarafından
+1

Atlas kalbim isterse hiç çalışmaz yani illaki aç açıkta değillerdir sonuçta , hani evdeki kadın bence çalışan kadından daha çok zorlanabiliyor çünkü her yük evdeki kadında olabiliyor ,oysa çalışan kadının kendine bir temizlik işlerine yardimci tutma yada  destek alma gibi daha fazla avantajları olabiliyor, bazen annelerin evde  kendine nefes almaya bile vakit olmayabiliyor bu çalışmayan kadınların daha az iş yapiyormus  gibi düşünülmesine karşıyım, bazen çalışmayan anneler daha çok özveri gösterebiliyor  , çalışan anneler de desteksiz büyütüyorsa ve ev sosyal yönden destek alabilecek durumları yoksa onlar içinde çok  zor bence her iki grubuda bu daha iyi bu daha kötü diye direk bir kalıba sokmaya gerek yok kosullara göre değişen şeyler bunlar , herkes kendisi ve evladı için en iyisini seçer diye düşüyorum 

Birde idilin dediği gibi herşey para değil bu hayatta koşullar uygunsa bir anne çocuğunu kendi büyütmeli. Ama ekonamik yönden zayıfsa tabiki işe girer çalışır kadınlar onalarada diyecek birşey yok sonuçta çocukları için çalışmış oluyor onlarda. Ama bana göre böyle keskin düşüncelerde olmamak lazım . Bir anne kendi cocugunu büyütmek istedi diye yargılamamak lazım .

(1,781 puan) tarafından

Size de taptıklarınızla mutluluklar ayy inanamıyorum ya o kadar zengin içinde bu kadar gök görmemiş insan görmedim yemin ederim ayy Allah muhafaza eyleye kocanıza Allah sabır versin oğlunuza da şans gerçekten hayırlı geceler 

(1,781 puan) tarafından

@Aysegul15 yazdıklarıyla şu anki konuşmaları o kadar zıt ki abla ablam yaşındasınız gerçekten bu kadar paragöz insan görmedim inanamıyorum 

(508 puan) tarafından
+1

İdil ben iki durumuda olağan karşılıyorum kimseyi yargilamiyorum çalışıyor ,çalışmıyor diye kimse kimseden daha az anne yada daha çok anne değil bana göre , ama gerçekten çocuğuna kendin bakabilmek yukardada yazmışsınız çok güzel bir nimet her anında yanında olmak o bağ yani bazı şeyler gerçekten para ile ölçülemez mecbur olan çalışır tabi o anneleride  yargilamiyorum ama bir kadın mecbur değilse çocuğunu kendi büyütmeli bazı şeyler gerçekten para ile ölçülemez 

(1,781 puan) tarafından

Kesinlikle öyle 

0 oy
(1,445 puan) tarafından

Eşinin geliri iyiyse bi süre ara verebilirsin 

0 oy
(4,125 puan) tarafından

belki ara verirdim. 

benşm bildiğim bu tarz alanlarda çalışanlar erken emekli olabiliyor. 

0 oy
(3,154 puan) tarafından

Maddi anlamda sıkıntınız yoksa çalışmaya ara verebilirsiniz. Zaten asgari ücretmiş. Ama çalışmanız mecburi ise, olmadı yarı zamanlı bir iş bakabilirsiniz.  

0 oy
(1,372 puan) tarafından

Kızıma bakacak kimse yok olsa ben çalışırdım annem uzakta oturuyor kaynanam köyde kreşe versem Dünya para o yüzden çalışmayıyorum

0 oy
(23,102 puan) tarafından

Bence bırakma işini 

0 oy
(3,112 puan) tarafından

Eşinin maaşı sizi geçindiriyorsa bir süre çalışma 

0 oy
(5,678 puan) tarafından

Esimin geliri yetiyorsa calismazdim ki oyle de yaptim.

0 oy
(356 puan) tarafından

Kendimi tatmin eden bir işte çalışmaya devam ederdim.çocugun büyümüş zaten.tatilin de varmış ne güzel.maaş az sadece.

0 oy
(9,079 puan) tarafından

aman calis ne guzel iste  2 yas cocuk anani aglatir. mis gibi kafa dinliyosun gun biyu. cocuk eve gelince sevip oynamak yetti gtti . vocuk bakmaktansa bedavaya köle gibi calismayi tercih ederim

0 oy
(4,764 puan) tarafından

Asgari ücrete çalışmazdım 

0 oy
(5,807 puan) tarafından

Ben kendi adıma yazıyorum ciddi anlamda ihtiyaç duymasam çalışmam çok şükür çalışmıyorum. Eğer çalışacak olsaydım da çocuk istemezdim muhtemelen. Ben çocuğu anneme kaynanama yapmak istemem

0 oy
(562 puan) tarafından

Tavsiyem çalışmaya devam et paraya bakma işinde tecrübem olsun bugün asgari ücrete çalışırsın tecrübe kazanınca daha iyi yerlerde çalışırsın 

Çocuğa zaten kayınvalidem bakıyormuş bakan varsa ben her zaman kadının çalışmasından yanayim  haftasonu da tatil oh mis çocuğa bolca vaktin de oluyor işin de çok yorucu değil .

0 oy
(707 puan) tarafından

Puanlar nasıl bilmiyorum ama ben olsam asgari ücrete çalışmayı tercih etmem. İşi bırakırım evde hem çocuğumla ilgilenirim hem de sınava hazırlanırım. Kpss ile atanmaya çalışırım. O zaman özlük hakları da maaş da daha iyi olur. O zamana kadar çocuk da biraz büyür, kreşe gidebilir. En azından çalıştığıma değecek bir kazanç olur da evladıma birikim yaparım. 

0 oy
(1,801 puan) tarafından

Eşim memur evimiz var arabamız var. Evin 5 senelik kredisi kaldı. 4senelik evliym. Kızım 3 yaşında. Kızım 5 6 aylık iken kaynanam sen çalış ben bakarım gibi bi laf dedi. Üniversite mezunu olduğum için. Bu arada eşimn de bi ablası var başka kardeşi yok. Kayın babamın durumu da gayet iyidir. Eşim o kadar para alıyor ihtiyacımz yok olsa çalışırdm dedim. Aklıma gelmedi o an bana diyeceğine kızına söyle o çalışsn demek. Ben çalışmazdm . İhtiyacm yok ise. Bide asgari ücretle çalışmayı değil de memur olarak çalışmayı tercih ederdim. 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 723 göst.
6 Mart 2023 Diğer kategorisinde Sehermcn (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 583 göst.
0 oy
10 cevap 389 göst.
1 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Eylülünannesi (699 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 446 göst.
28 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sugra (1,296 puan) tarafından soruldu