Otizm doğuştan oluyor canım ekran kullanımı , otizmin derecesini artırıyor, mesela çocuk atipik otizimken daha ileri seviyelere çıkıyor ,otizm dogustandir
birde otizimi taktit eden normal bebeklerde ,aşırı ekran kullanımı digital uyaralım yüzünden sosyal yönden zayıf , otizmi taklit eden çevresel uyaran eksikliği oluşuyor bebek sosyal hayata uyaran eksikliği yüzünden tepkisiz kalıyor göz temasi gibi bir çok şeyi yapmıyor o da uyaran eksikliği o ayrı birşey canım çoğu doktor otizim ile uyaran eksikliğini zor ayırt ediyor çünkü benzer tablolar çıkıyor ortaya ,
Uyaran eksikliginde ,o da özel eğitim alması gerekiyor sonunda çünkü sosyal hayata adapte olamadığı için özel eğitim ile uyaran eksikliği olan çocuklar düzeliyor zamanla normal hayata adapte olabiliyorlar ama otizim de atipik gibi hafif bir düzeyde bir otizim değilse maalesef özel eğitimle düzelmiyor ömür boyu sürüyor genelde.
otizim doğuştan ve genetikmis bende genetik olduğunu yeni öğrendim mesela eşim sağlık çalışanı ondan öğrenmiştim ,mesela bir kardeste otizim varsa diğerinde de olma ihtimali normal çocuklara göre daha yüksekmiş
Bu arada sorunuza cevap vermedim gebelikte folik asit kullanımı önemlidir ihmal etmeyin mutlaka kullanilmali , yanliz ben planlı bir gebelik süreci geçirdim üç ay oncesi doktora gidip gebelik planlıyorum diye folik asit takviyesine başlamıştım hamile kaldıktan sonra ,benim doktorum önce kan testi alarak folik asit rezervlerim ne kadar diye bakmıştı ,benim değerlerim iyi çıkınca devletin verdiğini ilacı değilde, folik asit oranı biraz daha düşük bir multivitamin takviyesi vermişti bana ,şimdi herşeyin fazlalığı da zarar, azligida zarar ,hani kan tahlili yaptırarak kullanılırsa daha sağlıklı olur. Ama mutlaka kullanılması gereken bir takviye hani eksikliğinde de çok büyük sorunlar çıkabiliyor bebekte