0 oy
200 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,665 puan) tarafından

Hamilelikte fazla folik asit alımı otizme sebep mi oluyor ekran izletmeyin ozitmi işletir dediler ben hamileliğimde hep folik asit kullandım böyle bir durum yaşayan ya da tanıdığı olan var mı

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Bilmiyorum ben otizmn  sonradan gelişen Bir rahatsızlık olduğunu biliyorum tabii bu sadece benim bildiğim bu konuda Doktorlar çok fikir ayrıldığında doğuştan geldiğini sonradan tetiklendiğini söyleyenler de var folik asit yüzünden olup olmadığını tam olarak bilmiyorum ama ben kızım da düzenli olarak kullandım hiçbir sorun problem yaşamadım oğlunda da hep unuttum ara ara aldıysam aldım hatta kullanmadım diyebilirim ikisinde de hiçbir sorun yok

(2,495 puan) tarafından

Eşimin yiğeni var doğuştan otizmli

(1,665 puan) tarafından

Ben otizm sonradan oluşan bir şey diye biliyorum hatta bunu söyleyen ekran karşısına koymayın otizmi tetikliyor dedi

(2,495 puan) tarafından

Ekran evet onu biliyorum ama dediğim gibi yakınımızda var doğduğunda eli ayağı büyükmüş gözleri çökükmüş ordan bile belli imiş Otistik olduğu konduramamışlar 2 yaşında yürümüş vs 

(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Otizm doğuştan oluyor canım ekran kullanımı , otizmin derecesini artırıyor, mesela çocuk atipik otizimken daha ileri seviyelere çıkıyor ,otizm dogustandir 

birde otizimi taktit eden normal bebeklerde ,aşırı ekran kullanımı digital uyaralım yüzünden sosyal yönden zayıf , otizmi taklit eden çevresel uyaran eksikliği oluşuyor bebek sosyal hayata uyaran eksikliği yüzünden tepkisiz kalıyor göz temasi gibi bir çok şeyi yapmıyor o da uyaran eksikliği o ayrı birşey canım çoğu doktor otizim ile uyaran eksikliğini zor ayırt ediyor çünkü benzer tablolar çıkıyor ortaya ,

Uyaran eksikliginde ,o da özel eğitim alması gerekiyor sonunda çünkü sosyal hayata adapte olamadığı için özel eğitim ile uyaran eksikliği olan çocuklar düzeliyor zamanla normal hayata adapte olabiliyorlar ama otizim de atipik gibi hafif bir düzeyde bir otizim değilse  maalesef özel eğitimle düzelmiyor ömür boyu sürüyor genelde.

otizim doğuştan ve genetikmis bende genetik olduğunu yeni öğrendim mesela eşim sağlık çalışanı ondan öğrenmiştim ,mesela bir kardeste otizim varsa diğerinde de olma ihtimali normal çocuklara göre daha yüksekmiş

Bu arada sorunuza cevap vermedim gebelikte folik asit kullanımı önemlidir ihmal etmeyin mutlaka kullanilmali , yanliz  ben planlı bir gebelik süreci geçirdim üç ay oncesi doktora gidip gebelik planlıyorum diye folik asit takviyesine başlamıştım hamile kaldıktan sonra ,benim doktorum  önce kan testi alarak folik asit rezervlerim ne kadar diye bakmıştı ,benim değerlerim iyi çıkınca devletin verdiğini ilacı  değilde, folik asit oranı biraz daha düşük bir multivitamin takviyesi vermişti bana ,şimdi herşeyin fazlalığı da zarar, azligida zarar ,hani kan tahlili yaptırarak kullanılırsa daha sağlıklı olur. Ama mutlaka kullanılması gereken bir takviye hani eksikliğinde de çok büyük sorunlar çıkabiliyor bebekte 

-Reklam-
+1 oy
(5,475 puan) tarafından

gebelik öncesinde ve gebelikte folik asit kullanılır tabii ki. 

folik asit eksikliğinde bebekte neler olabileceğine bir bak önce.

kulaktan dolma şeylere de kulak asma

tv izletmek de otizm yapmaz, otizmi tetikler veya çocuğunun otizmliymil gibi davranmasına sebep olur. 

+1 oy
(119 puan) tarafından

Hamilelikte fazla folik asit kullanılması iyi değil. Ancak buradaki fazla kelimesi gebelikte alınan 400 mikrogrami kastetmiyor. Gebelikte bu doz alınmazsa bebek için farklı sıkıntılara yol açar. 

Eğer rahatsızlığınız varsa ya da ilaç kullanıyorsanız folik asiti yüksek doz almak gerekiyor. Ben epilepsi hastasıyım günlük 1000 mg netrolex kullaniyorum. Ve onunla birlikte sadece 5 mg olarak folbiol almam gerekiyor. Bebeğe ilacın zararını azaltmak için. Yani tamamen doz meselesi. Doktorun verdiği güvenli. Rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

+1 oy
(752 puan) tarafından

Ben gebelikten üç ay gloncesinde başladım folik asit kullanmaya gebeyken de iki ay kullandım çocuğum otuzimli değil 

Birileri atıyor herkes tutuyor otizm kalıtsal genlerle taşınan sma gibi bir rahatsızlık aslında farklılık  hastalik da değil 

+1 oy
(2,165 puan) tarafından

Abi biz de ne yapacağımızı şaşırdık yok şunu yapma otizm olur yok bunu eyleme böyle olur yeter ba serbest bırakın anneleri 

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 416 göst.
+1 oy
6 cevap 128 göst.
0 oy
3 cevap 95 göst.
0 oy
7 cevap 524 göst.

Kategoriler

1,475,312 soru

24,152,224 cevap