0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (96 puan) tarafından

Temmuzun 17 sinde kayinbabamin 2 yıl ölüm yıl dönümü o zamana kadar  yasin okumak istiyorum başladım da okuduktan sonra da kuran kursunda kek dağıtmak istiyorum olurmu kaç kere okumalıyım bı sayı varmi

4 Cevaplar

+1 oy
(1,876 puan) tarafından

Yasin suresi 70.ayet "Biz onu dirileri uyarması ve kafirler hakkındaki sözün hak olması için indirdik. 

tarafından
tarafından
+1

Ölen her insanın Amél defteri kapanmaz canım 

(1,876 puan) tarafından

Hayatım bu kadın düşmanı i.t Allah bir dese tövbe haşa  iki defa düşünürüm. Allah Muhammed aşkına için şöyle şarlatanları dinlemeyin. Sana bunun bir videolarını atarım tüüüü diye suratına tükürürsün.  Ben amel defteri ile ilgili konuşmuyorum. Arkasından sadaka versin, hayır yapsın vs. Ama kuran okumanın diri için de sevap olduğunu gösteren bir ayet yok ki. Yazılanı yerine getirmek sevap :)) yani benim öğrendiğim uyguladığım bu yönde. :) 

-Reklam-
0 oy
(5,162 puan) tarafından

Daha vakit varmis hatim yapsaydin keske 

(96 puan) tarafından

Hatimi yetistiremem 3 tane çocuğum var biri 3 aylık ayağında sallaerken okuyabilirim aadece

(5,162 puan) tarafından

Anladim canim bi sayisi olmaz yani illa su kadar okunacak diye 10 20 ne kadar okursan oku ben yerinde olsam 33 41 ya da 100 tane okurum gucun neye yeterse salavat cekip onu da hediye edebilirsin 

0 oy
tarafından

Bi sayı yok canım Kur'an-ı Kerim Yasin bunlar aslında biz diriler ibret  alalim  diye okunur hayırlarida bağışlanır nekadar okuyabilirsen oku Allah kabul etsin mekanı cennet olsun.

0 oy
(4,221 puan) tarafından

Okuduğun kur'anin sana sevabi var onun icin dua etmen daha önemli. Amel defterini kapatmayan yani sadakai cariye dediğimiz evlatlarının yaptığı ibadetler yani kendi oglu kizi artık himayesinde olan kimse onun okumasinin babasına faydası olabilir onda da bir sayı yok ne kadar ibadet ederse annesine babasına o kadar sevabı olur. 

Hayır tabi ki yapabilirsiniz yardıma ihtiyacı olan birine kayinbabanizi niyet ederek sadaka verebilirsiniz. Bana kalırsa kuran kursuna kek dağıtmak yerine Turkiyede ya da başka bir ülkede ihtiyacı olan birine az ya da cok sadaka verin en azindan gerçekten bir ihtiyaç sahibinin işine yarar bu kısım tamamen benim yorumum.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 75 göst.
20 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
8 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Hayatelf (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 187 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mrv37 (3,801 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 257 göst.