0 oy
453 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (76 puan) tarafından

Evde scooter top ne ararsan var çocuk hiç dışarı cıkartmıyolar erkek çocuğu bide sesten rahatsız oldugumuzu söyleyince de bizden gelmiyo diyolar hiç kabullenmiyorlar benimde bebeğim var uyuyamıyo sesten

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Benimkiler de kızım 3 yaşında oğlum 15 aylık birbirlerini kovalıyorlar falan alt katta da yeni evli bir tane kız var çok anlayışlılar ama daha bu sabah zıp zıp topla sürekli zıpladığı için pazar pazar topunu alıp kaldırdım mesela bisikletlerini aşağı indirdim scooter'unu da kapıya koydum çünkü evin içerisinde bunlar çok fazla ses yapar zaten kendi sesleri yetiyor anlayışlılar diye de bu kadar gürültü yapmaya gerek yok bence ben dışarı çıkartınca sürdürüyorum scooter'ı evin içerisinde yüksek ses yaptığını düşünüyorum

(76 puan) tarafından

Anlayışlı olduğumu düsünüyorum bnm bebeğim yokken onunki vardı mesela o zamanlardan beri hep alttan aldık çocuktur dedik ama çocuk büyüdü artık enerjisini atmasına izin vermiyolar bütün komşular farkında dışarı cıkarmadıklarını hayvanları var mesela günde kaç kere dısarı cıkarıyolar ama çocuğu 1 kere cıkarmıyolar bu da bizi rahatsız ediyor 

tarafından

Onlarınki başka bir boyutunuz canım ben çocuklarımı akşam saat 9.00 olsa bile aşağı indirip hava aldırıyorum hava şartları iyi olduğu sürece çocuğun dışarıda oynamaya enerji yapmaya tabii ki ihtiyacı var 4 duvar arasında çocuk mu olur bütün gün

-Reklam-
0 oy
(25,319 puan) tarafından

Dışarı niye çıkarmıyolar 

(6,541 puan) tarafından

Lutfen herseyi ilgisizlige baglayip anne-babalari suclamayin surekli. Evet gunumuzde ilgisiz ebeveyin cok ama bi o kadar da ilgili ebeveyinler var. 

Ben 2 yasina kadar 0 ekran buyuttum. 2 yasindan sonra da oglen uykusunu biraktigi icin 30 dk acmaya basladim. Suan 3.5 yasinda sadece haftasonlari 1-2 saat kadar egitici biseyler izler.  Cocugu sabah-aksam ,yaz -kıs demeden sokaga ,parka cikaririm. Evde surekli ilgilenir,etkinlik yaparim. Simdiden kocaman bi kitapligimiz var. 

Ama cocugum cok hareketli evde surekli hoplar, ziplar,oradan oraya kosturur. Sadece yemek yapmak icin mutfaga girdigim de her yeri bosaltir ,gurultu yapar. 

Ayrica cevremde bu sekil ilgiye ragmen bilissel sorunlari olan cocuklarda var tabi ilgisizlikten olanlarda var. Ama dedigim gibi anne-babalari surekli suclamamak lazim. 

(76 puan) tarafından

Ya siz çok başka bi yaklaşımla gelmişsiniz siz de mi kendinizi İlgisiz görüyorsınuz çocuklara karsı da öyle demeyin fln dediniZ anlamadım. ben bariz gördüğümü söylüyorum herhangi bir sağlıl sorunu yok çocuğun çok sükür tabiki Allah kimseye dert vermesin zor hastalık vs durumlar.. Bu gerçekten ilgisizlik Baba gelince anne gidiyor kız arkadaslarıyla gezmeye kuaförüne vs çocuk babada evde takılıyor bu normal mi siz böyle misiniz? 

(76 puan) tarafından

İlgili olanlara lafım yok bnm lafım böyle topluma da zarar verenlere , 

(6,541 puan) tarafından

Gunumuzde ki cocuklarin tum sorunlarinda anne-babalar suclaniyo. Hata bulunuyo. Genel olarak dedim. Cocuk otistik mi mesela cok ekrana magruz kaldi, uyaran eksikligi mi anne -baba ilgilenmedi vs vs uzar gider. Benim cevremde genelde anne-babalar cocuklariyla cok ilgilenirler. Ben dahil. Maalesef ki cocugum tek basina oynamayi ,eglenmeyi bilmiyo. Cok ilgilenmemek bazden de kendi basina birakmak gerek. 

Belki siz bilemezsiniz ya da soylemiyo cogu aile bazden cocukta sorun olabiliyo. Ya da kabullenemiyolar. 

Ben dogum izni kullandim 2 sene esim isten gelince bazi zamanlar bende cikardim 1-2 saatligine. Cunku kadin tum gun cocukla evde bunaliyo. Ya yuruyus yapardim ya da islerimi hallederdim. Cunku baska vaktim yoktu. Evde tek basina cocuk buyutmek cok zor. Bi cocugu bi koy buyutur diye bosuna dememisler. Bizim de gurultumuz,sesimiz olur ama aksam 8 en gec 9 dan sonra hic ses olmaz evde. Gece yapiyolarsa buyuk ayip tabi. 

Sadece ben farkli bi gozle bakmak istedim.

(76 puan) tarafından

Siz calısan bi bayan olarak yorumlamışsınız benim bahsettiğim kişi ev hanımı, her yönden çok farklısınız inanın.. 

0 oy
(3,386 puan) tarafından

Yani evde top, scooter olmaz birde erken yada geç saatlerde yapıyorsa gerçekten sıkıntı 

(76 puan) tarafından

Kaç kere yazdım hep benden değil diyor baktım normal dilden anlamıyo duvara vurdum o da yukardan karşılık veriyo bana

(3,386 puan) tarafından

Yönetici yok mu binada?

(76 puan) tarafından

Var ama pek faydalı olduğu söylenemez

0 oy
(1,457 puan) tarafından

Bizimde alt kata var canım aynı koşturuyor sesler bağır gider yani ses:) 

(76 puan) tarafından

Cinnet geçirdim bi ara bağırdım vurdum duvara fln ses kesilmişti aksamdı çocuğum yeni uyumustu aşırı ses geliyodu artık dayanamadım bende insanım sabrım taşmıştı

0 oy
(5,136 puan) tarafından

Scooter malesef evde çok ses yapıyor benimde oğlum sürüyordu izin vermiyordum alt komşum tatile gittiği zaman sürmüştü şimdide dışarıda sürüyor. Bir cocugu dışarı çıkarmazsan enerjisini atamaz ki ailesi hatalı, kadınla konuş rahatsiz olduğunuzu dile getir 

(76 puan) tarafından

KKonusmaktan anlamıyor basımızı belaya sokucak kocası çok anlayıslı ama kadın berbat bişi kocası evdeyken ses olmuyo o yokken çok ses oluyo çocuğu kendi haline salıyo koşturuyo sürekli cocuk

0 oy
(6,811 puan) tarafından

Kadınla konuş olmazsa ara polisi scooter dışarda bile takir takir ses yapıyor birde apartmanda 

(76 puan) tarafından

Konuştugum halde böyle

0 oy
(5,096 puan) tarafından

Çocuk uyuyunca ses kesilir bu defa sen gürültü yap bi kaç defa uykusundan uyanınca anlarlar tamam çocuk ama 5 yaş söyleneni anlayabilecek bi yaş ayrıca erkek çocuğu bir şekilde o enerjiyi atmalı çıkaracak dışarı yapabilecek başka bir şey yok 

(76 puan) tarafından

NNereye kadar evde hapis yaşıcak bakalım 

0 oy
(1,928 puan) tarafından

Sor nerden biliyorsun sizden gelmediğini. Oğlun hiç top oynamıyor mu de, evin içinde scooter sürmüyor mu diye sor. Şikâyet edeceğini söyle

(76 puan) tarafından

Uyuyodum biz diyoki öyle diyince yalancının yalanı çok olur ahh ahh.. 

0 oy
(5,068 puan) tarafından

Yorumlarda cocugu zapedemeyiz diye korkuyolar demissin de cocuk evde durdugu icin o kadar hareketli olamaz mi bi markete kucakta mi goturulur cocuk bu bi park bahce olacak kosturacak ki enerjisini atacak 

(76 puan) tarafından

Çok haklısınız bende böyle düşünüyorum çok sorumsuzluk 

0 oy
(5,377 puan) tarafından

Sende o dakka ara polisi sikayet eder 

Gelip uyarı yapiyorlar 

0 oy
(809 puan) tarafından

Sesleri kaydet zabıtayı veya polisi çağır dinlet

0 oy
(728 puan) tarafından

Bizim üst katta vardı inanki gece üç dört uykudan kalkardik eşimle sesten çocuk evin içinde at koşturuyor sanki evin bir başından bir başına eşim uyumadan işe giderdi o derece en son elime top aldim sabahın körü tavana attım her odada sonra makina hortumunu aldım vurdum tavana nereden ses gelse oraya vurdum ses kesiliyordu eşsek değil ya , sende ses olmadığında yap çocuk odası yatak odası nerde ise orada yap , ben öyle yaptıktan sonra bir kaç kere azaldı sesler , yani gecenin yarısı hiç mi akillari ermiyor cahiller mi salaklar mi görgüsüzler mi bilemiyorum böyle deyince de cemkiriyorlar nalet insanlar , küçük bebek olur huysuz olur o ayrı bebek laftan anlamaz tamam ama laftan anlayan çocuğu kadın başından salmak için böle yapıyor 

(76 puan) tarafından

Bnde sadece oturma odası var diğer odalar yan komşunun üstünde 

0 oy
(232 puan) tarafından

Ay O ses çok çıkar bir ara benim de üst katımda eltim oturuyor onun çocukları da yapıyordu yani aşırı bir ses çıkartıyor topu zaten söylemiyorum yani biz de bu konudan muzdar'a biz yani hatta yani bayağı bu konu ilerledi yani hani kaç kez dile getirdik şu an Hani daha çok dikkat ediyorlar ama hani çocuklar da anlamıyor hak veriyorum ama  kendini yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın bu kadar açık ve net yani bu konuda konuşmanız gerekiyor biz aile içinde bile hani halledebildiysek dışarıdaki bir insanı daha kolay halledebilirsin bence Hani yanlış anlaşılmaya müsait değil

(76 puan) tarafından

Çok tartıştılar zamanında herkesle ses yüzünden çocuk uyumuyo diye yeni taşınan insanlarla bile kavga ettiler buna rağmen ses yapıyolar onlarınki paşa bizimki uyumasa da olur hani öyle düsünüyor sanorım 

0 oy
(178 puan) tarafından

Yani bunlar çocuk canim her evde olan çocuk ses cikarmayan çocuk yok nazikle uyarabilirsin çünkü bazı çocuklar laftan anlamıyor benim çocuklarda sabah top oynadılar kızdım  benimkiler bagirsilar kimse gelip bişey demedi altaki komşumun yeni doğanida var sabaha kadar beşik sesi gelir bende bişey demiyorum olur oyle şey 

(76 puan) tarafından

Siz kızıyorsunuz yanlıs olduğunu biliyorsunuz demekki bunun uyarıyorsunuz kul hakkı diye bişey de var dinimizde bunu düsünen varmı acaba işte bizimki dur bile deemiyor biliyorum çünkü konuştugun sesler bile asagıya geliyor bizde insanız alttayız diye ses çekmek zorunda değiliz ki

(178 puan) tarafından

Siz zaten uyardikca galiba onlar daha fazla izin veriyor 

(76 puan) tarafından

Umursamaz bi bayan hala cocuklu biri olduğunun farkında değil bekarmıs gibi yasıyor buna kızıyorum bende elinde telefon tıktok takılana kadar ilgilense böyle olmaz kimse rahatsız olmaz sadece ben de değil bi komşu daha rahatsız gürültüden 

(178 puan) tarafından
+1

Eşiniz eşine söylesin eşi bişey derse ozaman belki dikkat eder 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 1,342 göst.
10 Şubat 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Haticekubra (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 263 göst.
16 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,841 puan) tarafından soruldu
+4 oy
42 cevap 1,119 göst.
29 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,128 puan) tarafından soruldu
+2 oy
31 cevap 909 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Alca (252 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,418 soru

24,098,635 cevap

332,241 kullanıcı

...