0 oy
206 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,736 puan) tarafından

Kızlar hep özel mi yapıyorsunuz yoksa kendi yediğinizden de veriyor musunuz mesela kek poğaça yerken ona da veriyor musunuz 

18 Cevaplar

+3 oy
(8,648 puan) tarafından

e yani bi zahmet. 1 yas benek herseyi yer. yesinde doysunda ne yedigi bence aorun degil.  tuz vermem seker vermem gibi antin kuntin takintilarim yok.

(8,648 puan) tarafından

1 yas cocuk bal mal da yiyebilir.  kesme sekerii basin cocuga demiyorum ki.  kek yer atiyorum  tatlilarin sutlu tatlilarin ucundan bakar tadina.  recel bal bi lokma ekmege banim verilebilir

(1,679 puan) tarafından

Tamam PAKİZE sen takıntılı değilsin :)

(5,275 puan) tarafından

Benimki takıntı değil zaten buna adım gibi eminim ben çocuğum için doğru bulduğumu yapıyorum ben sana senin çocuk yetistirmedeki tutumunu eleştiriyor muyum? Herkes kendine baksın beni eleştireceğine

(1,679 puan) tarafından

Eleştiri yanlış bir şey değil. Sen de elestir. Elestir ki ben de doğru ya da yanlış üzerine düşüneyim 

(8,648 puan) tarafından

ben kendi adima takintili dedim sana demedimki pakize niye ustene alindinki takintilimiydin ki hatirlamiyorum  boyle bi mevzuyu  konustugumuzu. da takinti boyutuna getirmemk lazim herkesin cocuk yetistirmesi tabiki ayri ama  zehirde degil seker seker yemeyen vocukmu olup cikolata o hu. sonra 4 yas 5 yas anasinifina gidince gormemis gormemis bakio cocuklar uzaydan gelmis gibi. cocuk dunyanin her nimetini tadip bilecek . ben bile su yasimda her gordugum degisik seyi tatmak yemek isterim. seker yemio diye sap saglikli olacak degil yada seker yedi diye hastaliktan kirilip surunecek degilki

-Reklam-
0 oy
(1,274 puan) tarafından

Bende surda bekliyim 

0 oy
(3,415 puan) tarafından

az yağlı, az tuzlu ve baharatlı olanlardan verdim

kek vermek için erken, şeker var sonuçta. 

kızım 19 aylıkken ilk defa şekerle tanıştı.

artık ev keki falan veriyorum azar azar ama bem yapıyorsam eğer şeker yerine elma özü kullanıyorum. kaynanam annem normal kek yaptıysa veriyorum arada işte.

2 yaşına girecek

(1,736 puan) tarafından

Anladım canım 

0 oy
(1,736 puan) tarafından

Benim çevremde hiç dikkat eden yok şu bayram şekeri çikolata ya varana kadar veriyorlar bir yaş bebeklere beni herkes kınıyor çok abartiyorsun filan ama ev yapımı versem mi diye bi düşündüm 

(3,415 puan) tarafından

1 yemek kaşığı tahin

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 

içine istersen kuruyemiş rendesi ekle. miss gibi çikolata oluyor. 

boşver millet kınasın seni, sen doğru olanı yapıyorsun 

(1,736 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım 

0 oy
(884 puan) tarafından

Benimkinde ek gıda reddi olduğu için doktorumuz bizimkilerden vermemizi söyledi o yüzden ben veriyorum ama yaptıklarımı çok yağlı ve tuzlu yapmıyorum

(1,736 puan) tarafından

Bende canım öyle yapıyorum 

0 oy
(6,500 puan) tarafından

Ben vermedim 18.aya cok dikkat ettim. Yagi,tuzu,salcayi yavas yavas artirarak verdim. 18.aydan sonra kendimize yaptigimiz pilav,sulukofte veya corbalardan vermeye basladi.  2 yasindan sonra herseyi verdim. 2 yasina kadar hic seker yemedi. Evde yaptigim kekine,pankekine falan elma suyu koydum. 2 yasindan sonra yavas yavas evde kek vs olursa vermeye basladim ayda 1 anca olur misafir vs gelirse. Tabi anneanne-babaanneye gidince de yedi kek ,kurabiye falan. 

Suan 3.5 yasinda hala yemegini yanimda tasirim. Saglikli paketli gidalar haric abur-cubur vs vermedim. Saglikli olanlari da zorda kalinca veriyorum. Gunluk cok tercih etkiyoruz bazden haftasonlari.

BuBu arada kendimiz de dikkat ediyoruz beslenmemize.

0 oy
(2,448 puan) tarafından

Eğer çok tuzlu ve baharatlı değilse kendi yediğimiz bezelye pilav makarna tarzı yemeklerden veriyorum onum harici ayrı yapıyorum kekini internette tarif gördüm öyle yapıp verdim poğaça biraz kuru gelebilir boğazında kalır diye çok az verdim birde bu ara az reçel ve helva tattırdım

0 oy
(2,898 puan) tarafından

Ek gıdaya geçtiği zamn 1 kaç ay özel yaptım baktım sevmedi bizim yediğimiz tarzda hep verdim  şuna 24 aylik olucak halen  biz ne yersek veriyorum özel yapmıyorum öyle çok nadir  yaparim

0 oy
(6,745 puan) tarafından

1 yasa kadsr yemekleri.özel oldu hep 1 yastan sonrada kendi yediklerimizden verdim cikolatayla falan 2.5 yasindan sonra tanıstı daha cipsin tadini bilmez 38 aylik artık

0 oy
(2,254 puan) tarafından

Benim kızım 9 aylık tatile gittik özel birşey yapacaktım yanımda götürmek için. Eşim hazır alırız kavanoz filan dedi. Onlara da baktım hepsi sadece meyve püresi onları vereceğime meyve verirm direk dedim almadım. Gidince de bizim yediğimiz yemeklerden verdim hep. Çorba pilav et zaten öyle çok çok tuzlu değillerdi bol bol da şu verdim. Bence artık verebilirsiniz. Kendi yemeklerinizi de çok tuzlu yapmayın verin bebeğinize de. 

0 oy
(16,682 puan) tarafından

Yemeklerim zeytinyağli salçası da kendimizden o yüzden veriyorum ama kek falan yaparsam şekeri az kullanıyor başka şeylerle tatlandırıyordum 17 aylık şuan veriyorum az az kekten falan vermezsek kendi istiyor zaten meyveli Cevizli falan yapıp yediriyorum 

0 oy
(5,275 puan) tarafından

Kızım 21 aylık tuzla 12.ayinda tanıştı. Kaya tuzu kullanıyorum. Şekerle de birkaç kişi birşeyler verdi ben hiç vermedim ama müdahale ettim bu konuda kararım net gittiği yere kadar vermicem

0 oy
(1,822 puan) tarafından

Canım 1 yaş olduğunda artık ne yiyorsam ondan veriyordum. Ama kek pohaça gibi, şekerli, tamamıyla zararlı karbonhidrat deposu olan şeyler değil tabiki. 

(1,736 puan) tarafından

Canım öğün olarak vermiyorum kek filan hani yemeğini yemiş mesela biz yerken ona da veriyorum 

0 oy
(3,643 puan) tarafından

Poğaça belki ama şeker ve tuzlu yemekler zararlı benim kızım 1 bucuk yaşında şeker yemişti ilk defa şimdi de yiyor yani acele etmeye gerek yok

Aman bir şey olmaz diyenler vardır tabiki ama o cocukların dişleri genelde çürük olur ve şimdi zararini görmese de ileride mide problemleri yaşar çünkü midesi daha hazır değil bu tarz şeylere 

0 oy
(22,768 puan) tarafından

Yeğenim 10 aylık annesi ne yerlerse yediriyo bende öyle yapmıştım baharatına dikkat ederek ne yersek ondan verdim

0 oy
(75 puan) tarafından

2 hafta sonra 1 yaş olacağız kısır, kek, şehriye salatası gibi şeyler yedirdim tabii öyle tabak tabak değil bir iki kaşık tatması için. 1 yaşındaki bebek artık herseyi yer aşırı yağlı ve aşırı tuzlu şeyler yememesi önemli onun dışında sorun yok bence

0 oy
(2,377 puan) tarafından

Bizim yediklerimizden veriyorum ben daha 1 yaşına 20 gün var ama veriyorum arada özel şeylerde hazırladığım oluyor 

(5,141 puan) tarafından

Senin kızın nasıl oldu canim

0 oy
(4,962 puan) tarafından

Ben  verirdim iki kizimada canim

(1,736 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 72 göst.
0 oy
3 cevap 135 göst.