+1 oy
1,090 göst.
Diğer kategorisinde (1,060 puan) tarafından

Merhaba kizlar sabah ablam mesaj yazdi hergun yazisiriz zaten 5aylik bebeyim var sen ona su cay veriyormusun dedi hayir dedim.Bana kiziyor iste neden vermiyorsun hava sicak sen kendin susuz caysiz dura bilirmisin ben 40i ciktiktan sonra cay verdim dedi.Bende vermiyorum zaten mama yiyor su ihtiyacini karsiliyor cayin ona hic bir katkisii yok zararli sende yanlis yapmissin diyorum.Benden kusuyor iste sen beni dinlemiyorsun gunah cocugun dili yok hava sicak ben boyle bakiyorum vermek istemiyorum diyorum anlamiyor.Hic vermiyecem demiyorumki ek gidaya basladigimda su verecem amma cay yok

49 Cevaplar

+1 oy
(2,589 puan) tarafından

Yok. Artık daha neler. Tamam su verilebilir ama kırkı çıkan bebeğe çay verilir mi. Çay faydalı birşey değil ki veresin çocuğa. Sen dinleme hiç boşver. 

(1,060 puan) tarafından

Malesef oyle ben bilseydim izin vermezdim

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Çay verilmezde mama içen çocuğa mamadan sonra su verilmeli diyor doktorlar 

(1,060 puan) tarafından

Doktorumuz hic demedi bana bende vermedim ben hic internetdede baktim oyle birsey gormedim.Belkide dogrudur amma ben gormedim

tarafından

Bilmiyorum canım bizim doktor öyle dedi 

(1,060 puan) tarafından

Zaten mamanin cogu su o yuzden susuz kalmadigini dusunuyorum amma 5aylik oluyor artik az az veririm

+1 oy
(1,876 puan) tarafından

Aşkım öyle çay kuru kuru olmaz.  Bir kase de çekirdek koyver yanına. Daha neler ya. Ama su konusuna gelince, havalar ısındı cidden sıcak bir yerde yaşıyorsan Çişli bezini iyi takip et. Eğer çişli bez sayısı düşüyorsa biraz biraz kaynatılıp soğutulmuş su verebilirsin öğünlerinden sonra

(1,060 puan) tarafından

Cisli bezi yeterli kadar var amma su verecem gunde bir defa

+1 oy
(1,527 puan) tarafından

Cay vermek yox duzgun deyil.deyesen Azerbaycanlisiz ona gore oz dilimizde yazacam.

Amma su ver men qizimin 3ayindan su verirem.oda vermirdim bir ara qarni cox isledi regidronu ice bilmirdi tupururdu professor hekime kimi getdim dedi iliq su ver az az umumiyyetle yaydi susuz qoyma bedeni susuz qalmasin dedi.cayda o vaxtdan qalibda ehh.menim iki yasinda qizim nece aydi nenesi uzunden cay icir sirincay qaaqqa quqqa herseyi oyretdiler qizima 

(1,060 puan) tarafından

He Azerbaycanliyam.Onsuzda mamaninda cox hissesi su oldugu ucun men vermedim su amma gunde az az verecem daha.Cay vere bilmerem amma bacimda menle terslesir ver deye

(1,527 puan) tarafından

Ona buna fikir verme balim.he he yaxsi de kec .usaq boyuyenden.sonrada min cur agil verirler oz anam.bacim qarisiq 

Qizim aqili.ququlu danismaq isteyir bugun bacim.mene.deyrki bu ne cur danismaqdi.qizimin iki yasi var hele))nece danismalidi deyirem deyir sen normal danismaq oyret ona nem oppanmasin.oynamasin divanda oturd televizora baxsin daha neler here.bir.cur agil.verir.he.he deyirem uje hovselem daralir

(1,060 puan) tarafından

Hele boyukler basa dusmur 2yasinda usag robotdumu burda qoy otursun onun hopanan tusen oynayan vaxdidi

+1 oy
tarafından

Ablan haklı çocuktan niye çay esirgiyosun soğuk kahve de ver bol buzlu yazık sıcak hava (!)

tarafından

Ayılana gagoz bayılan milon

tarafından

Bazılarının çocuklarının Allah'a emanet büyüdüğünü düşünüyorum 😄 yani su tabii ki vermelisin hava sıcak haklı ama Çay nedir arkadaş çay sızdurabilir misin diyor bide 

(1,060 puan) tarafından

Ya diyorumki benle bebek birmi ben verdim birsey olmadi diyor

tarafından

Çay öldürmez ama demir eksikliği yapar çocuğa çay vermedin ne manası var benim kızım 3 yaşında çok nadir ara ara çay iç diyor olur o da çok açık koyarım bizimle kahvaltıda iç sin diye

(1,060 puan) tarafından

Oglumda 5yasinda yalnizca kahvaltida cay icer gun icinde su icer

+1 oy
(5,559 puan) tarafından

Su vermeye başlayabilirsin ama çay demir eksikliğine neden oluyor bizde aynı tartışmayı annemle yaşamıştık benden habersiz çay vermiş kızımda kusunca bi daha hiç dile getirmedi şimdi 4 yaşında çay veriyim mi diye soruyorum arada bir ıyk diyor 

(1,060 puan) tarafından

Oglum 5yasinda cayi bir sabahlari iciyor su iciyor gun icinde.Amma kizim daha bebek ya su veririm az az

(5,559 puan) tarafından

Benimki sabahta içmiyor ama şekerli çay hiç içmedi içse belki devam eder 

+1 oy
(18,547 puan) tarafından

Bir kek de çırpıver hatta kısır yap bebeginle 5 çayı yaparsınız 😁. Ablanin başına güneş girdi sanırım. Su ver her mama içtikten sonra ama çay ne alaka be 

(1,060 puan) tarafından

Bide kendisi 40i ciktikdan sonra cay vermis ben bilmiyordum

+1 oy
(3,505 puan) tarafından

5 aylik ek gıdaya başlıyorlar ve her ek gida sonrasi şu mutlaka var

(1,060 puan) tarafından

5ayi 4gun sonra tamamliyor o zaman baslayacam ek gidaya o zaman verecem suda

(3,505 puan) tarafından

Sen ablanı dinleme

+1 oy
(3,005 puan) tarafından

Benm bebeklerim 23 aylık daha anca içiyor tövbe tövbe 😅 

Sadece hasta olduklarında çok küçükken olmasada birer kaşık faydalı bitki çayı olarka vermisimdir oda her çayı değil tabi. Yani susuz kalır şöyle olur filan ne saçma nedenler bu bebek yahu 

(1,060 puan) tarafından

Bendende kusuyor ben bilmiyordum diyor vermediyini bilseymis daha erken soylermis

+1 oy
tarafından

Tövbe sıcakta çay tiryakileri içer hadi su ver dese hoşaf ver dese tamam çay ne gı sopuk kaufe de yap ver uşağın eline

tarafından

Bi soğuk kayfe yapıp bebemle karşılıklı içememişim bi dahakine yapıcam ahshah

0 oy
(5,206 puan) tarafından

Veriyorum de kahve içmeden kendime gelemiyorum dondurma kola fanta serinletir şöyle buz gibi su da öyle, yazık dili yok sabinin tabi veriyorum hepsini ablacım de.

(1,060 puan) tarafından

Oda diyorki konusamiyor konussa ister.

(5,206 puan) tarafından

Tövbe yarabbim 

0 oy
(5,417 puan) tarafından

Ablana şöyle bi tedavi görsün canım 

Akil sagligindan supheliyim 

Hani şu dese anlarım da 

Ben küçük kızıma çayı bile çok nadir veririm 

O da açık ve az şekerli 

Kansizlik yapar çay 

Zaten çocuklar çok meyilli kansizliga,

Oldu bi de çay ver hele ki 5 aylık bebege iyice kanı bitsin çocuğun 

Ay ne insanlar var yaa

(1,060 puan) tarafından

Biliyorum kotuluyunden demiyor ama arastirmadan konusuyor eski kafali gibi

0 oy
(2,297 puan) tarafından

Deseydin 6 aylik olunca Türk kahvesi dahil tüm kafeinli içecekleri içecek zaten

(1,060 puan) tarafından

😅😅iyiymis ya

0 oy
tarafından

Çay konusunda haksız ama şu konusunda haklı kız susuz duramaz mamadan da su ihtiyacını karsiliyamaz 

(1,060 puan) tarafından

Ben mamadan su ihtiyacini karsiliyor diye dusunuyordum ama

tarafından

Karşılamaz ki anne sütünden karşılar sadece 100 80 şu anne sütünün mesela çocuk susuz kalır bence içsin ne olacakki sidigi sarı ise susuz dur açık sarı ise sususuzdur beyaz olcak krem gibi ozaman su ihtiyacını karşılıyor dur 

(1,060 puan) tarafından

Beyaz deyil amma cok cis yapar

0 oy
(3,010 puan) tarafından

Veriyorum abla hatta kıtlamayla içiyor çayı de 🤣

Bide çocuğu koca insanlarla kıyaslaması havalar sıcak sen çaysız susuz durabilir misin demesi 🤣🤣🤣

Zaten bu sıcakta çay içmiyim ya mümkünse 🤓

Sen bildiğini oku ve çay verme ama suyu abartmamak şartıyla verebilirsin zaten şunun şurasında ek gıdaya birşey kalmamış o zaman bol bol su içirmen gerek kabız olmasın

(1,060 puan) tarafından

Evet su verecem cay zaten sicakda kendimde icmiyorum 

0 oy
(508 puan) tarafından

4 yaşına girecek oğlum ne çay vermesi daha tadını bilmez ,daha sağlıklı şeyler icirin bebeğe ayına uygun ,çay kansizlik yapar niye vereceksin oldu olacak Türk kahvesi yapinda karşılıklı  için :) ablan saçmalamış 

(1,060 puan) tarafından

Evet bende diyorum onun hic bir faydasi yok diye zararli istahsizlik kansizlik yapar

0 oy
tarafından

Su ver canım hergun de vermem lazım sıcak susuz kalmasin benimki 9 aylık bardağı gördüğü gibi bağırmaya başlıyor o isteyemez tabi ama ver.

Çay ne ya eskiden bişey yok diye içine ekmek doğrar verirlermis ama verme onun bağışıklığı şuan ona hazır değil 

(1,060 puan) tarafından

Hayir vermem zaten bende oyle

0 oy
(23,796 puan) tarafından

Vermez olur muyum yemeklerden sonra bir de keyif cigarası 🚬 yaktırıyorum deseydin :) sonuçta onsuz da duramayanlar var :) hadi hava sıcak ek gıda zamanı yaklaşmış az su ver dese neyse de kırk günlük bebek çaysız neden duramasın 😂😂 Allah'ım akıl sabır ver 

(1,060 puan) tarafından

Su verecem ama cay veremem dedim bende

0 oy
(7,024 puan) tarafından

İki yaşındaki kızıma yeni vermeye başladım oda biz içiyoruz diye istiyor yarışi su azıcık çay koyup kandırıyorum

(1,060 puan) tarafından

Evet zaten hic bir faydasi yok

0 oy
(3,341 puan) tarafından

Mama veriyorsan yaninda suda vermen lazim anne sutu alan bebekte anne sutu su ihtiyacini karsilar mamada degil ablan hakli ama cay konusunda kesinle haksiz 3 yasinda oglum bazen icer cay oda cok cok acik

(1,060 puan) tarafından

Su verdim dunde amma cay verememki

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 236 göst.
0 oy
2 cevap 182 göst.
9 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde eLYemCe (728 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 282 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hazall (97 puan) tarafından soruldu
0 oy