+1 oy
244 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (7 puan) tarafından

Merhaba,ben yeni işe başladım.Gelirim de çok şükür ortalamanın üzerinde,eşimin de kazandığı parayla evimize gayet iyi bir miktar para giriyor.Eşimin babasının 60 ile 70 bin arası bir geliri var.Eşimin annesi benim de işe başlamamla gelirimiz yükseldiği için ihtiyacı olmadığı halde sürekli maddi yardım bekliyor.Küçük kızının bazı rahatsızlıkları var psikolojik olarak ve ilaçları ayda 3.000 lira falan.Buna rağmen hem ilaç hem de yeni ev aldılar onun taksidini falan bize ödetmek istiyor.Bunu kesin yapacaksınız diliyle değil de sürekli bir isteme halinde.Ben tabii ki eşinin ailesine yardım etmeyen ama kendi ailesine harcayan biri değilim yanlış anlaşılmasın.Her iki tarafa da ihtiyaçları olduğunda tabii ki yardım edeceğiz.Mesela benim babamın bir işi yok,genelde yazları mevsimlik işler oluyor onlar ile kazanıyor.Kışları da nerede iş olursa oraya gidiyor,ona rağmen ihtiyacınız var mı diye sorduğumda yok siz kendinizi geçindirmeye bakın diyor ama eşimin annesi ihtiyaçları olmadığı halde sürekli bir para beklentisinde ve bu beni çok sinir ediyor.Ben daha işe başlayalı 1 ay olduğu için ve hep bunu şaka yapar dille söylediği için bir şey diyemiyorum,eşimle de konuşmadım ama bana çok saçma geliyor.Eşime de saçma geleceğini ve tepki vereceğini biliyorum ama yine de bu kadar detaylı ona bu düşüncelerimi dökemem o yüzden biraz bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum ve içimi dökmek istediğim için yazdım.Sizce de çok saçma ve yersiz değil mi ?

9 Cevaplar

+2 oy
(508 puan) tarafından

Yersiz tabi canim valla kendi cocuklarina birikim yap haklısın bu konuda ihtiyaç olsa neyse ama yokmuş zaten niye yardım edeceksiniz ayrıca siz yardım edeceksiniz millet  mal sahibi olacak onun yerine kendi cocuklariniza biriktirin 

(7 puan) tarafından
+1

Yani çocuk istemiyoruz ama biz de ev almak istiyoruz.Olursa Toki falan hatta,ve bu zamana kadar zaten hep borc harç ayda kredi kartlarına takla attıra attıra geçiniyorduk ve haliyle evlendiğimizden beri bundan dolayı kendimize doğru düzgün harcama yapamadık,yapmak istediklerimiz var.Balayına bile gitmedik mesela,onu istiyoruz.Eşimin çok yorucu bir işi var,ben mesela her ay bir hafta rapor alıp dinlenmesini istiyorum ve gitmediği 1 haftanın parasını dengeleyeceğiz.Ve ihtiyacı olan insanlara ve hayvanlara elimizden geldiğince yardım etmek istiyordum ikimizde durumumuz iyi olursa diye konuşuyorduk hep.Bizim böyle böyle düşüncelerimiz vardı.Ha mesela bazen ev taksidi çıkışmaz tabii ki yardım edeceğiz ama dediğim gibi bizim de kendimize göre hayallerimiz var yani sonuçta dimi.

(508 puan) tarafından
+1

Ya ilerde olur ,sonuçta çocuk bende eşimle 6 yıl sonra çocuk yaptık planlı bir şekilde, önce işini oturttu eşim mesela , hani kendinize yatirim yapın bencede taman aşırı ihtiyaç olur hadi bir ay iki ay neysede sürekli de olmaz hani dimi ,bir şekilde onlarda geçinmeyi öğrenmeliler ev aldılar tamamda size güvenip almamislardir sonuçta siz kendi hayatınız bakın canım 

(7 puan) tarafından
+1

Yok biz hiç istemiyoruz çocuk.Daha doğrusu ben istemiyorum eşimde buna anlayışla yaklaşıyor.Hatta biraz da yumurtalıkları dondurtacağız onun için birikim yapmak planımız.Annesi de kendi bakacakmış gibi çocuk istedi ben de ona ters yapınca bu sefer laf arasında çoluk çocuk yapmayacaksınız zaten demeye getiriyor bazen lafı.Biraz da bunu bahane ediyor gibi geliyor bana.Hani çocuk olmayacak zaten bari bize kardeşine harca der gibisinden 

-Reklam-
+1 oy
(3,599 puan) tarafından

Niye eşinize bu durumu anlatamıyorsunuz ben oraya takıldım açıkcası bunu söylemen de kötü bişey yokki buraya nasıl yazdıysan eşine de güzel bir dille anlayabilirsin . Enayi değilsiniz sonuçta ihtiyacı olmadığı halde para vermeniz saçma geldi bana 

(7 puan) tarafından
+1

Yok hayır yanlış ifade etmişim sanırım,kusura bakmayın.Aslında konuşamıyorum değil,dediğim gibi henüz hani kesin vereceksiniz diye bir dil kullanmadi ve biz de zaten daha öyle para yardımı falan yapmadık.Henüz hiç eşim de bana verelim diye bir laf etmedi bu yüzden yine de bu durumdan ve söylemlerden rahatsız olduğumu belirtmek yerinde olur mu diye sormuştum.

(9,082 puan) tarafından
+1

yani sende oyle bisey oldumu dille dile getirirse eger dersin bende calisiyorum bi borcun altina girip yatirimlik cocugun gelecegi icin biseyler almak istiyoruz . benim calistigim yok gibi bisey olacak muhtemelen calismiyorum gibi olacak benim maasim borcumuza gdecek. yine sadece tek maasmisiz gibi gevinmeye devam edecegiz

+1 oy
(1,889 puan) tarafından

Bence de yersiz . Kendi işin olsa dahi affedersin birilerinin ağız kokusunu çekiyorsun emek harcıyorsun ne kadar kazanırsan kazan herkesin evi herkesin ailesi herkesin çocuğu var ayrı ayrı yani onlarda çocuklarına göre harcama yapsınlar elbet yardıma ihtiyaç halinde ailelere yardım edilir ama ben o kadar çalışacağım çocuğuma yedirmek yerine bana kitlenen şeylere çocuğumdan evimden kısarak vermem 

(7 puan) tarafından
+1

Değil mi bence de.Kendimize birikim yapacakken niye başkası birikim yapabilsin diye kendi emeğimizi verelim ki.Bunu benim ailem yapsa da aynı şekilde rahatsız olurdum,hatta kendi aileme daha sert tepki gösterirdim direkt ama eşimin ailesi olunca daha da tutuyorum kendimi Bundan yüz bulduğundan sanırım bu cesareti gösterdi.

(1,889 puan) tarafından
+1

Ben de kendi ailem olsa dahi kusura bakmayın benim de çocuğum var derdim yani . Bence eşinle onun anlayacagi güzel bir dille söyle işe yaramazsa sen kazandığından verme yani sağlık olur ölüm olur kalım olur önemli ihtiyaç olur elbet verirsin ama bu enayi yerine koymak oluyor 

(7 puan) tarafından
+1

Aynen bence de biraz enayi yerine koymak istiyorlar.Ev kirasını Bi ödeyelim o evi dekore ettirsin kiraya vereceği parayla kafasında sanırım.Ve korktuğum da şu ben sinirli bir insanım bir gün annesine bir laf edeceğim bu sebepten iyiyken kötü olacağım diye çekiniyorum ama ânladim ki cekinmeme gerek yok.Ben de asalak değilim ya.

(7 puan) tarafından
+1

Bir de şeyden korkuyorum hani çalışmaya başladı para hesabı yapıyorsun demelerinden korkuyorum biraz da 

(1,889 puan) tarafından
+1

Yapacaksın tabi sen de boşuna mı çalışıyorsun güzelim evine ekmek getirip çocuğunun daha güzel bir geleceğe sahip olması için çalışıyorsun ama öfkeyle kalkan zararla oturur parlama hemen bende sinirli bir insanım çoğu zaman zarara oluyor maalesef bu durum gözlem yaparak hareket et öfkeleneceğin anı bekle o zaman öfkelen 

+1 oy
(4,654 puan) tarafından

Bende Şaka ya vurup ayni dilden konusmaya baslardim. Sizinde maasiniz yetmiyorsa biz ölelim mi yani derdim, bismillah daha yeni basladim işe, gelecek aya maas kartimi size vereuim mi der guler gecerdim, baktin devam ediyor, kimse kusura bakmasin benimde evlatlarim var kestirip atardim.

0 oy
(23,359 puan) tarafından

Kazandığını kayınvalidene vereceksen boşuna kendini yormazsın :) bunu da ona yansıtmalısın biz karı koca memuruz ile evlendiğimizde borç içindeydik ama eşim ara sıra kardeşine harçlık yollar benim ailemin durumu da iyi çok şükür ama annemin bir geliri yok ben sadece ona özel harçlık para veririm hediyeler vs alırım bir de kaldığımızda ettiğimizde eve bir şeyler alırız iki aile için de. Ancak gerçekten ihtiyaçları olursa sağlıkla alakalı bir durum olursa yüksek meblağlara çıkarım. 

Kayınpederin ona para vermiyorsa bilemem gayet iyi durumları gerek yok

(7 puan) tarafından

Yok kendisi de çalışıyor zaten.Temizliklere gidiyor yarım günlüğüne 3.000 bin falan alıyor,ki ben calısmazken mesela durumları bizden iyiydi ama mesela biz neredeyse hiç onlardan para istemedik.Hatta bir ara bayağı borca girmiştik onun için bile babam mevsimlik çalışmasına rağmen babam vermişti onlardan yine bir şey gelmemişti.Kendi parası da var yani kazanıyor çokta yaşlı değiller,benden genç duruyor kadın 5 çocuk doğurması rağmen o derece söyleyeyim.

0 oy
(782 puan) tarafından

Sohbet arasında kendi planlarınızdan bahset ümidi kessinler

0 oy
tarafından

Ay ne güzel hevesle ise başladın oda burnundan geldi daha bı ay olmadı sanırım. Sizden önce nasıl geciniyolarsa aynen devam edecekler senin işe girip paranı beklemisler ne kadar ayıp yaşını başını almış insanlar . İnsan zaten içinden gelince yardım ediyor bunlar böyle yapınca bütün heves gidiyor. Sen eşin ve çocuğunun geleceğine yatırım yap. Onlar zaten yaşlı Allah riziklari vermiş Rabbim fazlasıyla muhtaç olsalar günah derdim ama onlarınki keyfi gibi geldi bana. Zaten eşinin maasi tam yetse sen işe girip çalışmazsın. Kendilerinin düşünmesi lazım.

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Saçma ve yersiz. Anneler babalar çocukları onlara yardım etsin diye dogurmuyor. Ha şöyledir ihtiyacı vardır mesela gideri gelirine yetmiyordur o zaman tamam. Ama şuan bizler akiyoken dolduracak zamandayiz. Paranızın hepsini aileye ona buna yardıma değil birikime hayata hazırlığa harcamak gerekiyor.

0 oy
(19,557 puan) tarafından

Eşim destek olabilir destek olmak isterse mudahele etmem benimde ailemin ihtiyacı olabilir bende aileme destek olurum ama istemek maddi durumu iyi diye beklenti içinde olmak çok ayıp belki sizinde ona göre sıkıntılarınız var ya da çok kazanıyorsunuz diye illa birilerine yedirmeniz mi gerekiyor 

(7 puan) tarafından

Yani,bizim durumumuz kötüyken bile biz onlardan istemedik mesela.Daha işe girmemişken ben eşime kardeşlerinle ortak evime Dyson falan al diyordu hatta,hala da diyor gerçi 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 96 göst.
19 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Rabia... (566 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 402 göst.
2 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Rrrrrrt (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 603 göst.
16 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 616 göst.