+1 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (1,225 puan) tarafından

Bebeğim 40 günluk oldu ve sarılığı hala duruyor gözünde yuzunde. 2 hafta önce troidlerine bakıldı normal dediler. Ancak korkuyorum neden geçmiyor. Eşim karaciger nakli oldu,gebelikte benim karaciğer enzimlerim çok yüksek heldiyilac kullandım düştü. Acaba yavrumda karaciğer ile ilgili bir sey mi var yoksa diyorum korkuyorum iyice '( pazartesi yine götüreceğim bı hastaneye ama nasıl geçer bu acaba lütfen 

10 Cevaplar

+2 oy
(1,863 puan) tarafından

Uzamış sarılık olabilir arkadaşımın bebeği de olmuştu 3 aylık olunca kendiliğinden geçti ama ara ara kan değerlerine bakıldı 

(1,863 puan) tarafından
+1

7 idi değeri bizim bebişin doktor korkulacak değer değil dedi 

(1,225 puan) tarafından
+1

Neden olabileceğine dair bir şey söylemiş miydi canım acaba. Birde anne sütü eksik geliyordur mama ver ondan geçmez gibi de dediler. Ama kilo alımı iyi anne sütüne devam dedi ebe de bilemedim ki eksik gelse yaramasa kilo almaz diye dusunuyorum

(8,765 puan) tarafından
+1

uzamis sarilik olabilir. bizim ikinci cocuk kan iyusmazligina bagli sarilik oldu ilk geceden. yani bir gunluk bile degildi 25 olmus sariligi. isisn misin yeterli gelmedi kani degisti. 6 gun yogun bakimda yatti. 12 ile cikti hastaneden. uc dirt ay biyunca 11 13 9 12 o civarlarda seyretti sariligi . 4. ayin sonu 5 aya dogru duzeldi

(1,225 puan) tarafından

Herhangi bir durum olmadı demi canım bu uzayan sarılık da.. bizim hastaneden çıktığımızda değeri 4tü. 1 hafta sonra 14 oldu. 3 haftalıkken 10. Şuan ise kırk gunluguz ne bilmiyorum açıkçası bı gidelim diyorum hastaneye yine pazartesi gunu

(1,863 puan) tarafından

Hiç bi sorunu olmadı ama yinede kan değerlerine bakıldı takip edildi anne sütü sarılığı denildi

-Reklam-
+1 oy
(494 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşiniz neden dolayi karaciger nakli oldu benim eşimde karaciğer nakilli birde bebeğin degerleri nasıl ben hamile iken sık sık kontrole gittim bu yüzden korkumdan birde hamile kalmadan önce genetik test yaptırdım eşimin rahatsızlığı genetik mi diye eşimde Primer skerozan kolonjit vardı genetik çıkmadı çok şükür sonra bebek yapma kararı aldık genetik çıksaydı da tüp Bebek pgt düşünüyorduk 

Bu arada benim bebeğim de de sarılık oldu ,alt grup kan uyuşmazlığı yüzünden sarılık geçirdi ,benim ve bebeğimin kan Grubu farklı olduğu için dediler ben 0 pozitif im bebeğim B pozitif o süreçte ,ağlamaktan sütüm kesildi inan korkumdan ,iki kere fototerapi aldı anca öyle duzeldi, siz  fototerapi aldınız mı ? 

Birde ben bu eşimin nakilli olmasından dolayı biraz panik vardı sizin gibi bebeğim bir haftalıkken bütün organlarina ultrason çektirdim kalbi bobrekleri karaciğer dalak tüm batın dan damarlarına kadar baktırdım ,bir sorun varsa zaten ultrason da görürler , her yerine baktırdım eğer bir korkunuz varsa ultrason falan yaptırın 

Canım ben yaşadığım için biliyorum ne desem için rahatlamaz eşin karaciğer nakilli olduğu için ,benim eşimde öyle hani sen en iyisi bir doktora git özele vs bütün batın ultrason falan çektir bütün batında iç  organlarina baktır bebişin özellikle karaciğer ve safra yollarına ,benim anca öyle için rahatlamıştı inan ilk doğum yaptım bebekte birşey varmıdır diye üç gün uyuyamadım baktım olmuyor gittik bütün batın ultrason çektirdim de rahatladım 

(494 puan) tarafından
+1

Bu arada öncelikle yeni doğan olduğu için , uzamis sarılık olabilir 

Birde her sarılık yüksekliği karaciğerle alakalida olmayabiliyor , mesela esim 8 yıl önce nakil oldu o zaman ben vermek istedim benimde sarılık değerim hafif yüksek çıktı, organ nakli taramalari yapılırken ,bilurbinler sarılık  3 civarında neyse araştırma yapıldı bende de kan hastalığı çıktı o yüzden eşime karacigerimi veremedim benim hastalığımin çok şükür vücuda olumsuz etkisi yok herediter sferositoz çıktım , sadece kanım erken parçalanıyor o yüzden sarılık hafif oluyor bende de 

Sonra Gilbert olabiliyor insanlar hani oda sarılık yuksek çıkar ama olumsuz hastaliklar değildir, hatta hastalık bile sayılmaz bu saydığım durumlar ,ayrıca   karaciğerle alakasi olmayan şeyler 

,yani hemen kötü düşünme ,bir tarama yaptırın bebeğe ultrason falan ,icin rahat etsin , her sarılığı yüksek olan karaciğer hastası olacak diyede bir durum yok canım bilgin olsun 

(1,225 puan) tarafından
+1

Biz evli değildik canım eşim nakil olduğunda üniversiteye gidiyormuşmuş. Şuan düzenli olarak kullandığı ilaçlarını kullanıyor. Rabbim onumuzden eksik etmesin çok zor süreçlerden gecmiş zamanında :( ilk bebegimde böyle uzamamisti sarilik bunda uzayınca artık tüm şeyler aklıma gelmeye basliyor Rabbim korusun inşallah bir şey yoktur hemen geçer de :( pazartesi günü tekrar gideceğiz hastaneye bakalım ne denecek

(494 puan) tarafından
+1

Doktor birşeyler demediyse büyük ihtimal bir sıkıntı yoktur canım uzamış sariliktir bence 

Birde eşin neden nakil oldu meslea Wilson gibi hastalıklar genetik oluyor , hepatit falan genetik değil ,şimdi eşinin neden nakil olduguda önemli canım 

(1,225 puan) tarafından

Yok Wilson şeklinde değil canım safra tıkanikligi ile oluşmuş canım eşiminki. Karaciğer işlevini yerine getirmemis daha sonra ve nakil olmak zorunda kalmışmış. Zaten baygın bir şekilde uçakla gitmiş direk hastaneye durumu ağırmış. Sizin eşiniz ne zaman olmustu nerede olmuştu acaba 

(494 puan) tarafından

Benim eşim ankarada oldu canım ibni Sina hastanesinde ,deniz balcı hocaya bizimkide primer skorezan kolanjit yani onunda safra yolları tuttuluyor sarılık oluyor safra yollarında kronik bir rahatsızlık bizimde  safra tıkanıklığı yüzünden oldu hastalığı  evlendigimiz 2 yılında ortaya çıktı şuan  ankarra takipli ramazan idilman hocaya  muayne oluyor Ankara üniversitesinde siz nereye takipli eşin 

+1 oy
(832 puan) tarafından

Uzamış sarılık olabilir. Oğlumun 3 ay sürdü ilk 15 günü geçince artık korkma uzamış satılıktır emdikçe düzelir demişti doktorumuz 3 ay sonra beyazladı oğlum değeri 13 çıkmıştı en son bidahada baktırmadık işte . Anne sütü bazen böyle sebep olabiliyormuş 

(1,225 puan) tarafından

Bizimde 40 gündür bu şekilde en son bı troidlerine bakıldı sorun çıkmadı. Şimdi de karaciğere bakılsa mi diyorum için rahat etsin diye bizde o sorunlar olunca. İster istemez korkmaya başladım iyice. Yüzü ve gözü özellikle sarı belli olan. Dün öğretmen arkadaslarim bebek görmeye gelmişlerdi erkek hocalar bile direk anladı hocam sarılığı duruyor mu hâlâ dediler. Bı erkeğin anlaması güçtür onlar bile anladiysa diyorum yükseldi mi acaba hergün gorunce biz artık göz de alisiyor

(832 puan) tarafından

Yani benim oğlumda da öyle bariz belliydi esmer gibiydi esmer olacak hatta diyordum ama birden açıldı sonra yinede tekrar bi baktırın madem içiniz rahat etsin 

+1 oy
tarafından

Bizim de uyuşmazlığa bağlı vardı sınırda bir gece de geçirdik hurmayi kaynattik her emzirme sonrası bir iki çay kaşığı verdik banada burdan yazmışlardı sağlık sagolsunlar

(1,225 puan) tarafından

Kan uyusmazligimiz çıkmadı şükür ikimizinde aynı canım. Banada sekerli su dediler lincleyecekler belki ama çaresiz kalınca yapılıyormuş bende onu vermistim hurmayla deniyim inşallah geçirir o 

tarafından

Canım şekerli su fabrikasyon işte hurma doğal şeker içeriyor Bebek ilk doğduğunda ağzına hurma falan da sürüyorlar sünnet gibi hurmadan kötü bir şey olacağını sanmıyorum toz şeker vermenden çok daha hayırlıdır geçer inşallah 

0 oy
(2,458 puan) tarafından

Benm bebeğimin sarılık değeri 21 di yoğum bakima alınacaktı istemedim sık sık emzirdim mama verdim değeri düştü ama sonrası hep hafif sarılığı vardı doktor 3 ay öyle olacak dedi sonra geçer dedi öyle oldu korkma yani bazen böyle sürüyor 

(1,225 puan) tarafından

Bir şey olmadı demi canım uzayinca. Bizde bu durumlar olunca korktum bende sanırım ne biliyim annelik yüreği halbuki sık emziriyorum da alarm kuruyorum hep aslında :(

(2,458 puan) tarafından

Şükür olmadı hatta bebeğim şuan 4 aylık ama göz köşelerinde hala var kan herşey idrar şükür temiz çıkıyor ama var doktor korkma biyunce oda geçer diyor 

0 oy
(227 puan) tarafından

Benim kızım iki ay sürdü kötüye yorma hastaneye yatmıyorsa evde biraz uzun sürüyor bende niye geçmiyor dedim hep çok yorucu yoruldun sende 

(1,225 puan) tarafından

Geceleri sürekli alarm kuruyorum uykum acıkınca uyuyamıyorum da uykusuzluk da çok yoruyor insanı. Bir de ister istemez korkuyorum anne yüreği ondan da etkileniyorum. İnşallah bizimkide sağlıklıca atlatir dua edin :(

(227 puan) tarafından

İyilsah inan seni en çok ben anlarım yorucu süreç uykusuzluk ekleniyor birde geçiyor böyle düşünüp kendini depresyona sokma bu çoğu bebekte oluyormuş tedavi olmayınca biraz yavaş ilerliyor 

(1,225 puan) tarafından

Ayy inşallah yaa inşallah halden anlayan insanlarla karşılasınca insanın yuregi bir tık rahatlıyor. Allah razı olsun canım. Rabbim eblatlarimizi korusun sağlıklıca büyüsünler onlar inşallah

(227 puan) tarafından

Amin canım inşallah sende dinlen muhakkak saatinde doyurduktan sonra daha çok uykusuz geceler bekliyor annesi seni 

0 oy
(3,922 puan) tarafından

Benim kızımın 3 ay sürdü kan grubumuz farklı olduğu için bu kadar sürmüştü

0 oy
(415 puan) tarafından

Merak etme geçer cnm bşkaa bir sıkıntısı yoksa bizim 1 aylıkken geçmişti birden atıyor zaten o sarılığı 

0 oy
(54 puan) tarafından

Ben 0 pozitif çocuklarım b pozitif ve A pozitif kanları öyle olunca kan uyuşmazlıgı çıkıyor 3 . Ayda geçiyor sarılık hep altın sarısına dönüp gidiyor napsan geçmiyor kan tahlili yapıldıysa sizede ciğerde sorun olsa çıkardı 

0 oy
(1,526 puan) tarafından

Uzamış sarılık dedi doktor bize de 7-8 olmuştu. 2 aylık oldu bugün . Yeni yeni bı haftadır geçmiş . Bol bol emzir. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 72 göst.
0 oy
2 cevap 74 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Y (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 119 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (217 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 63 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ozlem.23 (159 puan) tarafından soruldu