0 oy
691 göst.
Diğer kategorisinde (44 puan) tarafından

Bu durumu çok merak ediyorum böyle bir şey olduğunda doktorlar hemşireler normal mi karşılıyor yoksa hakkımızda kötü düşünüyor mudur acaba 

29 Cevaplar

+1 oy
(1,601 puan) tarafından

Ani ve riskli durumlar istisna çok kötü bir görüntü emin olabilirsiniz sağlık sektöründe 9 sene çalıştım ve ebe arkadaşlarım kıllı tüylü gelenleri hep konuşurlardı insan hiç mi utanmaz doğum sancısı gelmesiyle doğum arası en az 2 saat diye 

(1,630 puan) tarafından

Benimki yarım saatte oldu bitti ama evi temizleyip duşa girerim diye düşündüm ertesi gün kontrolüm vardı 3 gün önce almama rağmen bazı hastalıklarım yüzünden tüylerimi bugün alsam yarın tekrar çıkar lazere de gidemiyorum doktorum uygun bulmuyordu o an için ertesi gün kontrole gidecektim evi temizleyip duş yapar temizlenirim diye düşünmüştüm işte ama evi temizliyip oturduğum an suyum geldi sancım sıklaştı aniden hemen banyoya koştum ama sancıdan hiç bişey yapamadım tüylerim de hafif belliydi bi kısmını aldım alamadım çıkmak zorunda kaldım allahtan çıktım hastaneye vardığımda 7 cm açıklık vardı doktorumun gelmesini beklerken ebeler bebeğin kafasını ittirdi doğurmayayım diye yani yarım saatte suyum geldi sancım sıklaştı ve doğum oldu bence çokta abartılacak bi durum değil belki benim durumumdan dolayı bana normal geliyor olabilir ama ben hergün alsam ertesi gün tekrar çıkar mesela buna ne yapayım bu benim pis olduğum anlamına gelmez hergün düzenli duşumu alırım hamilelikte hele doktora gitmeden hem akşam hem sabah yapardım ayrıca ilk doğumumdan bir hafta sonra dikiş kontrolüm vardı doktor tüylerini asla alma dedi dikişim fazla olduğu için almadan gittim sıkıla utana doktora kusura bakmayın hocam dedim ne kusuru ben senin sağlığına bakıyorum geri kalan hiç bişeyi görmem demişti o an beni çok rahatlattı bu cümleleri duymak ebelerinde sonradan laf yapması çok saçma utanmamak diye bişey yok illaki o durumda gelen insan utanıyordur ama telaşla belki korkup ona vakit ayıramamıştır 

Üzerime alındığım için cevap yazmadım canım yanlış anlama ama bazı hastaların da benim gibi sorunları olabilir dediğim gibi ben bugün alsam ertesi gün tekrar çıkar hormon bozukluğu tiroid ve polistik over gibi bir çok hastalığım var doktorumda çok iyi biliyor erkek tipi tüylenmelerimin olduounu çok sık çıktığını doktor bile yargılamazken ebelerin böyle konuşması da çok saçma 

(1,601 puan) tarafından

İlk cümlemde de bahsettiğim gibi ani ve riskli durumlar istisna ama bazı insanlar var ki stajda çok şahit oldum nasılsa gebeyim alamam deyip örgü boyutuna bile getirebiliyorlar  bir günlük 5 günlük bir kıllanmadan bahsetmiyorlar evet bazı hastalıklar var ama ne diyorsunuz dikkat ediyorum ama herkes malesef sizin gibi dikkat etmiyor yaz ortası düşünün ve o kadar uzamış ki artık terlemiş hamileyim diye 4.ayda göbeğim çıktı ulaşamıyorum deyip hiç dokunmamış yoksa emin olun kimse ufak kıllanmaları görmüyor çatalda sırf çocuk temiz çıksın diye kıllarını bizim almak zorunda kaldığımız 3 vakayla karşılaştım malesef ve bunlardan ikisini sabah açılma ve sancı çıkmadan gönderip gelirken lütfen temizletip gelin diyerek gönderdiğimiz halde  

(1,630 puan) tarafından

Anladım canım evet böyle bi durumda iğrenç ötesi bence dediğim gibibenim bazı sorunlarım olduğu için bugün alsam yarın tekrar çıkıyor böyle bi durum sandım hani en fazla bir haftalık falan tüylenme olur diye düşündüm ama örgü kıvamında olması falan da iğrençlik yani doğumu falan geç insan kendi için yapar ya vallahi ben günlük duşumu alırım özellikle yaz aylarında hamileliklerim hep yaz ayına geldi mesela günde iki kere bile duşa girerdim birde afedersin doğuma sayılı günler kala çok fazla almaya çalıştığım için aşırı tahriş oluyordu pişik gibi canım çok acıyordu ama almayınca korkuyordum aniden doğum olursa diye ve dediğim gibi doğuma gittiğim günün ertesi günü kontrolüm vardı evi temizleyip duşa girerim dedim evi temizleyip oturunca suyum boşaldı yarım saat içinde doğumum oldu 😀oysa doğum günümden birgün önce banyo yaptım ama işte tüylerim çıkmıştı çok utanıyor insan ya benim şansım doktorumu gebelik öncesi tanımam oldu 3 sene beraberdik durumumu biliyordu söylediği şeylerde beni çok rahatlatmıştı birde benim sadece özel bölge değil vücudumun her bölgesinde erkek tipi tüylenmem var çok zor bi durum bende lazere gideceğim günü iple çekiyorum şu an hormon tedavisi görüyorum bittiği gün lazerden rsndevu alacağım 😀 

(1,601 puan) tarafından

Rabbim şifa versin canım işte bazı durumlar istisna valla öyle şeyler gördüm ki o yüzden bende aynıydım bir de gebelikte hormon kaynaklı çok terliyordum ve hep kokuyor gibi hissediyordum kendimi ama bazı insanlar çok rahat bu konuda

(1,630 puan) tarafından

O kokma durumu bende de oluyordu ya burun hassas oluyor ya gebelik döneminde en ufak kokuyu duyuyordum 

-Reklam-
+1 oy
(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Çok şükür yaşamadım suyum gelince duşa girdim dus alıp tertemiz giyindim gittim birde eşim sağlık calisani hani esimin çalıştığı hastanede doğum yaptım, sezaryen doğum ,öyle olsa rezil olurdum herhalde hastanede konusulurdu , şimdi gerçi imkanlarda çok , bir daha hamile vs kalırsam vs  diye emzirme döneminden sonra lazere gittim şimdi de öyle bir sorunum yok çok şükür 

+1 oy
(2,012 puan) tarafından

Ay benim oldu ama koltuk altı tüyleriylr bacaklar kaldı hastanede yatıyordum makinamınistedim getirdiler alt bölgeyi zar zor aldım bi şekilde tam koltuk alımı alacakken kanamam basladı doktorlar geldi acil doğumhaneye indirdiler koltuk altımla bacaklarım kalmıstı vok utanmıştım ama ben öncesinde doktoruma defalarca kez kuaför arkadasım gelsin tüylerimi alsın diye rica etmiştim izin vermemişti biz onlarla ilgilenmiyoruz demişti ama benim içim hiç rahat değildi

+1 oy
(18,441 puan) tarafından

İlk hamileliğimde sancılı şekilde dusa girip kendimi temizledim öyle gittim 😁

+1 oy
(1,630 puan) tarafından

Ben iki normal doğum yaptım ayrıca hormon bozukluğu tiroid ve polikistik over hastası olduğum için tüylerim erkek tipi kıllanma diye geçiyor ilk doğumumda 1 gün öncesinde temizliğimi yapmıştım ama ertesi gün tekrar çıkamaya başlamıştı doğumdan bir hafta sonra kontrolüm vardı doktorum tüyleri almamam gerektiğini söylemişti dikişlerimin fazlalığı nedeniyle ama bir haftada baya tüylenme olmuştu kontrole gittim doktorum hiç tüylerimle ilgilenmedi hocam kusura bakmayın dedim ne kusuru ben senin sağlığına bakıyorum başka bişeyi gözüm görmüyor gayet sağlıklı ilerliyor demişti ikinci doğumumda 3 gün önce almıştım doğumum olduğu günden birgün sonra kontrole gidecektim evi temizleyip banyo yaparım temizlenirim diye düşündüm ki evi temizleyip oturduğum an suyum ve sancım geldi ben aceleyle banyoya koştum tabi tüylerim biraz uzundu 3 gün önce aldığım için annem de telefonda bu arada bana kızıyor boşver çabuk giyin çık diye ama ben elimde jilet almaya çalışıyorum sancım çok sık geliyor dayanamıyorum en son çıktım üstümü giyindim tüyleriöin sadece bir kısmını alabildim hastaneye bi gittim 7 cm açıklık var yarım saat geçmeden doğurdum iyiki tüylerimi almak için ısrar etmedim annemi dinledim yoksa ya evde ya yolda doğuracaktım 🤣doktorlar bakmaz temiz olsun yeter tüy benim için çokta önemli değil açıkçası durumumdan dolayı alıştığım için böyle geliyor belki de doktorumla zaten gebelik öncesi tanışıklığımız vardı hormon bozukluğu tiroid ve polikistik overli olduğumu biliyordu ilk doğumumda çok takılıyordum ama ikinci de hiç takılmadım dediğim gibi temiz olsun yeter bence tüy sonuçta bugün alsan yarın yine çıkıyor 

tarafından

Canım konudan alakasız ama pazartesiye randevu aldım tirotim yüksek çıkmış gebelik doktorum dahiliyeye yönlendirdi ilaç için nasıl oluyor ne gibi sorunlar çıkıyor tiroitte. Çokta değil ama yüksek dedi doktor. 

(1,630 puan) tarafından

Gebelikte yükselme bazı kişilerde görülüyor diye biliyorum canım dahiliye doktoruna muayene olunca eğer gerek duyarsa ilaç verir onu tarif ettiği gibi mutlaka kullanmalısın bazı doktorlar az yükseklik olunca iki hafta sonra tekrar kan ister ama yüksekse ilaç yazar bence tiroid bebekte zeka ve gelişim geriliğine sebep olur ben sürekli olarak kullanıyorum zaten kronik olduğu için gebeliklerimde de normalde çıkan değer çıkıyordu çok şükür yükselme olmamıştı 

+1 oy
(70 puan) tarafından

Ayy en çok gerildigim korktuğum şeylerden biri. lazere gidiyordum çok yok aslinda ama  karnım aşırı büyük (21. Haftada kontrole gittiğimde doğum mu nst mi diye sormuslardı o derece) almakta zorlanıyorum görmediğim alamadığım yerlerde kalırsa veya acil bi durum olursa o şekilde doğum olursa diye aşırı geriliyorum 😒 sizler nasıl alıyosunuz bu süreçte 

(259 puan) tarafından

Lazer gebelikte tehlikeli değil mi.

Bende korkuyorum insan karnı büyüdükçe alt tarafı görmüyor ki ben hep agdaya gittim ağda da belli uzunluğa gelince almiyo jilet kullanmayı da pek bilmiyorum açıkçası buda beni korkutuyor ya agdaya yaptırmadan sancim olursa jiletle nasıl alınır ya kendimi kesersem vs diye 😀

(70 puan) tarafından

Hamilelik öncesi gidiyordum hamilelikte gitmedim tabiki. Doğumdan 6 ay sonra devam edilek o bile içime sinmiyo ertelerim biraz daha. Jilette bişey yok kolay ama çok rahatsız ediyo beni bide 2 günde çıkıyo zaten  ağda da doğuma yakın tehlikeli olabilir diye düşünüyorum korkuyorum makinayla devam ama karından görmek büyük sıkıntı 

(259 puan) tarafından

Ben makinaylada alamıyorum oda acıtıyor ağda daha rahat jiletle de korkuyorum doğumla alakalı en çok düşündüğüm konu bu benim de ins temiz hazır oldugum bir ana denk gelir ☺️

+1 oy
(1,464 puan) tarafından

Yakalanmadım şükür çünkü doğum olmasa bile haftada bir iki defa temizlenirim içim rahat etmez . Ben ikinci doğumda ebe ne güzel tertemiz gelmişsin , bazıları kıl içinde geliyor utanmazsak permatikle biz alacaz neredeyse demişti . Yani onların söylemesini geçtim de insan utanıyor biraz öyle yakalansa 

0 oy
(3,327 puan) tarafından

2 dogum yaptim ikisindede tertemizdim

0 oy
(18,454 puan) tarafından

Son aylara doğru almayı sıklaştırdim ama şöyle ki hastaneye aldılar orda zaten üzülmekten ağlamaktan kendimi yediğim için o aklıma gelmedi doğuma girmeme 1 gün kala jiletle hastane de hallettim alabildigim kadar 

Birde kızlar tüy dökücü kremle alabilir miyim özel bölgeyi bolca tüy dökücü almışım da kullanmak için zararı olur mu acaba bilgi lutfennnn 

(259 puan) tarafından

Tüy dokuculer zararlı diye biliyorum gebelikte ama doktorunuza sorun yine de siz 

İlgili sorular

+2 oy
39 cevap 1,675 göst.
7 Eylül 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Gll01 (77 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 265 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Asiiii (2,012 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 246 göst.
14 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yamukprenses (1,630 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 2,333 göst.
30 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Küçük anne12 (110 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,839 soru

24,036,059 cevap

328,930 kullanıcı

...