0 oy
130 göst.
Diğer kategorisinde (142 puan) tarafından

İki küçük kızım var ailemden uzaktayım oturduğum yerde bir tane komşum bile yok  sürekli sagiık sorunları yasıyorum gun içinde cok yoruluyorum dinlenemiyorum yemek bile yiyemiyorum demirim düşmüs nasıl büyütüyorsunuz var mı bir formülü bankada dua edin ne olur Rabbim safi ismiyle sifa versin güc kuvvet kolaylık versin

6 Cevaplar

+1 oy
(4,194 puan) tarafından

1 cocugu bile desteksiz büyütmek cok zor olduğu icin 2. Asla düşünmüyorum. Allah yardımcınız olsun 

(1,778 puan) tarafından

Yok ben de o kadar takıntı yok anneme kendimden daha çok güvenirim sabahları babam bakar ben dinlenirim uyurum kahvaltısını hazırlar altını aalır gezmeye giderler oyun oynarlar öğle uykusuna ben yatırırım ben de rahatça kahvaltımı yaparım dinlenirim akşama kadar kafam rahat ediyor ama istisna sendrom zamanları böyle olamıyor 

(4,194 puan) tarafından

Benimkiler de yapar aslinda kendi ailemden cok kaynanam yapar yedirir icirir gezdirir bayılır bile ama ben yok.  hele bez alma konusunda cok hassasım acil bir durum yoksa babası ve benim dışımda kimseye bezini aldırmam. 2 ay önce ufak bir gida zehirlenmesi yasadim esim de iş seyahatindeydi kaynanami evime çağırdım benim yanımda bakti sagolsun o halde yarı baygın yine mümkün mertebe kendim ilgilendim. 

Su ara biraz daha aşmaya calisiyorum bu durumu biraz kaynanamda bırakıp evde bulaşık makinasi boşaltıyorum camasir katliyorum içim içimi yiyor ama yapıyorum 

(1,778 puan) tarafından

Canım herkesin huyu bir değil elbet . Ben de annem babam ben ve eşim değiştiriyor altını yani normalde bende mahremiyete önem veririm kesinlikle bebekliğinde de ailemin yanında kaldığım için annem çalışıyor babam emekli olunca beraber büyüttük 1 yaşına kadar geceleri annem yardım etti sabahları babam o şekilde ilerledik. Ağır bir lohusalık geçirdim ailemin eşimin desteği çok büyük oldu Allah razı olsun onlardan . 

Yani ben de öyle bir sorun olmadı çünkü dünya bir yana torunları bir yana onlar için elbet sizinkiler içinde öyledir ama işte huy tabi Çabalamanda çok güzel 

(4,194 puan) tarafından

Cok cok şanslısın bence maşallah ne guzel ailen yaninda olmus senin adına da evladinin adına da cok sevindim sevilmek evladinin seviliyor olmasi harika bir duygu. Insallah ben de asabilirim bu durumu

(1,778 puan) tarafından

Oo aşmışsın bile icraata geçmek bile başarmak 🤗🤲🏻

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ben bu destekli ve desteksiz büyütme kavramlarina anlam veremiyorum ve bu aralar cok fazla duyuyorum. Anne baba olarak cocuk yapmaya karar verirken kimseden destek almadigimiz icin kimseden destek beklentisi veya cocuk ancak destekli buyutulur gibi bir dusunceye girmedim hic evet zor zaten buna zihnen ve fiziksel olarak hazirlikli degilsek hic olmamaliymis bunu ben de yasayarak tecrube ettim ama asla destegim olsaydi aileme yakin olsaydim birileri yardimci olsaydi gibi bir dusunceye girmedim bilmiyorum bana mi garip geliyor zaten ailelerle ziyaretlerde filan da asla kimseye guvenip birakamiyorum. Tek basina cabalayan tum annelere Allah yardim etsin oyle veya boyle gececek oturup agladigim, islerde zorlandigim,hastalandigim zamanlarda bile hep ayaktayim bir cogumuz boyleyiz yani canim Rabbim sana da sifa versin onceligin kendi canin olsun gerekirse takviye al,duzenli beslen.

(4,194 puan) tarafından

Sanki şunları ben yazmışım gibi 

(142 puan) tarafından

İki kizim var varlıklarına çok şükür ikinci bir yaşına girdiğinde ogrendim hamileliğin planlı değildi şuan aralarında bir buçuk yaş var küçükler ornegin hasta oluyorlar biraz istirahat edince toparlaniyorum dinlenmeye ihtiyacım oluyor hiç dinleyemiyorum kendime vakit yok  uyku duzenleride bozuldu şu sıra havalardan mıdır nedir uyku düzeninde kalmadı gece gündüz kaç saat uyuyorum bilmiyorum.gorumcemin dört tane annesi çok destek oluyor mesela binada öyle iki çocuklu dört çocuklu iki kişi var ikiside kaynanasi çok yardım ediyor etrafım hep böyle benim kardeşim rahatsız annem ameliyatlı kendi sıkıntısı kendilerine yeri geliyor eşimden destek göremiyorum.bayramdan beri bademcik enfeksiyonum geçmedi bağışıklığı düşmüş ilaç tedavisi görüyorum bunun gibi gibi örnekler verebilirim isterdim ki sadece hastalandigimda birkaç saat yatıp dinleneyim kendime geleyim o arada birkaç saat bakacak biri olsa felan 

0 oy
(3,496 puan) tarafından

Oturduğun yerde insan mı yok neden bir komşu edinmedin kendine ev alma komşu al derler Allah korusun acil birşeyin olsa kimi arıyacaksın eşin işte sonuç da hemen yetişemez ama komşu hemen yardımına koşar 

(142 puan) tarafından

Hep yaşlı teyze birkaç kez yan komşudan yardım istedim reddetti sonrada hiçbiriyle konuşmadım bir ara sohbet ettim çocukları kafaları götürüyorsun o yüzden hep uzaklar bende uzak durdum.cok şükür Rabbım var hayırlısıyla kolaylığını verir artık insanlardan çok bisey beklemiyorum  cok zorlandigim zamanlarim oluyor kabullendim artık 

0 oy
(17,004 puan) tarafından

Vallahi iki kizimida desteksiz büyüttüm. Evde birimiz hasta olsak hepimiz birlikte doktora gidiyoruz. Ailemle ayni şehirdeyim ama destek sıfır. Büyük kizim 6 yaşinda sadece yarım gün  ikinci doğumda kiz kardeşim baktı. Sırf kizima zor olmasın diye hastaneden imza atarak erkenden çıktım. Sabah doğum yaptim ikindin evdeydim. Kimseden destek görmedim, beklemiyorumda.

0 oy
(22,686 puan) tarafından

Zor oluyor ama oluyor bı dekilde. 3 yaş benimkilerin arası. Çok da az değil. Ama çok fazla da dgil. Zorlandigim fıttırdigim zamanlar çok oldu. Zamanla daha kolaylaşıyor. Seninkiler kaç yaş. 

Evin islerinin aksadigi çok oldu. Hala da oluyor. Ama yemek konusunda taviz veremezdim. Çünkü ilk cocugumun yemek yemesi gerekiyor. Ona kurmusken kendim de yedim. 

0 oy
(4,813 puan) tarafından

Amin canim amin Rabbim hepimize guc kuvvet versin bende yalniz buyutuyorum ama bende bi tane 2 olsa dusunemiyorum 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 63 göst.
+1 oy
1 cevap 115 göst.
19 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bencee (491 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 491 göst.

Kategoriler

1,467,265 soru

24,041,951 cevap

329,160 kullanıcı