0 oy
238 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (600 puan) tarafından

Şimdiki evim 3 artı 1 ve eşyalarda ona göre ama lojman 2 artı 1 iki çocuğum var mecbur aynı odada kalacaklar fahiş kiraları düşününce eşyaları elden çıkarıp hep lojmanlarda mı kalsam diyorum lojman 1 500 falan burda başka eve çıksak en az 15 bin vereceğiz siz olsanız ne yapardınız 

17 Cevaplar

0 oy
(22,688 puan) tarafından

Ben lojmanlar kötü durumda değilse lojmanı tercih ederdim bu şartlarda. 

(600 puan) tarafından

Eşyaları ne yapabilirim acaba 

(22,688 puan) tarafından

Ya bı yerde depolayacaksin ya da satacaksin. Ki bence en mantıklısı satmak. Kısa süreli oturacaksaniz saklayabilirsin. Ama uzun yıllar lojmanda oturacaksaniz o zaman sat gitsin. İleride lazım olursa tekrar daha güzelini alırsın 

-Reklam-
0 oy
(600 puan) tarafından

Çok kararsızım 

0 oy
(1,660 puan) tarafından

Tabiki lojmana geçerim çıkarsa. 

0 oy
(5,807 puan) tarafından

Çocukların kız mı erkek mi

(600 puan) tarafından

Bir kız bir erkek

0 oy
(228 puan) tarafından

Bende de lojman sigmak zor olacaktır ama geçici süre öyle düşün 15 bin kenara koyup ya da başka bir ihtiyacın alabilirsiniz

0 oy
(4,125 puan) tarafından

şu an lojman çıksa giderim. 

miss gibi çocuğu da salabilirim, düşün kendi evimde olmama rağmen diyorum.

ha içine masraf ister biraz lojmanlar

0 oy
(50 puan) tarafından

Lojman hayatını bilmiyorum zordur herhalde ama çıkmışsa eşyayı satıp her ay altın yapıp ileride eşyanın daha guzelini alabilirsiniz 

(821 puan) tarafından

En güzeli ya bir ortam olarak değil çocukların özgürce oynayabildohi yer 

0 oy
(821 puan) tarafından

2+1 den kendi evim yani 3+1 lojmana geçtik eşyayıda çok seven biri değilim bir odayı çocuk odası yaptım ki ranzalı erkek kız birlikte kalıyorlar bir odada giyinme odası lojmana hiç istemeyerek geçtim ama şuan gitmek istemiyorum 

0 oy
(208 puan) tarafından

Kesinlikle lojmana çıkardım ama her ay sanki kira 15 bin gibi kenara para atardım hem birikim yapıp yarın birgün kendi evinizi alırsınız 

0 oy
(17,006 puan) tarafından

Eşyaları satarım lojmana geçerim. Gerekirse 10 sene lojmanda oturup ev parası biriktiririm. 

0 oy
(53,809 puan) tarafından

biz küçükken lojmanda oturduk uygun oluyor birikim yaparsiniz 

0 oy
(23 puan) tarafından

Asker mi polis mi eşin polis se sadece 5 yıl oturabilirsiniz lojman da onun için eşya satma istemiyorsan ama geçim zor kiralar fazla lojmanda düzgünse otur bence birikim yaparsın eşyayı satması kolay da ikinci el olunca daha düşüğe gidiyor sonra almaya kalksan Dünya para olmuş 

0 oy
(657 puan) tarafından

Lojmanın durumuna bağlı bazı lojman evleri gerçekten çok kötü oluyo ama iyiyse kesinlikle lojmana geçerim eşyaları da depolayabileceğim bi yer varsa oraya yoksa satarım 

0 oy
(11,417 puan) tarafından

O kdr çok istedik müracaat ettik lojman bize versinler diye vermiyolar keşke banada çıksa.

Yıllarca lojmanda oturdum çok seviyorum şimdi verseler hiç düşünmem hemen giderim

Bizde lojman kirası 1600

0 oy
(572 puan) tarafından

Üç yıl lojman da oturdum. İlk evim orasıydı.Ufak bir bakımla çok temiz çok güzel olmuştu. Tayin çıktı doğuya geldik lojman puanı sıfırlandığı için çıkmadı doğal olarak. Şimdi kiramız 15 oldu. Bir yıl kaldı sadece. Şimdi ki evimden memnun olduğum için de lojmana geçmedik. Temiz bakımlı bir daire denk gelirse dışarıdaki evlerden daha konforlu ve güvenli olur inan ki. 

Ben ilk lojman dairesine gelin gitmeme rağmen bilmiyorum hiç bir ev o rahatı ve huzurlu veremez galiba. Sadece mutfak küçük ve depolama alanı çok az. 

Artık doğalgazsız lojman da kalmadı sayılır. Ortak fatura olmazsa hiç bir sıkıntı çıkmaz. Bulunduğumuz yerde doğalgaz ortak. Normal bir fatura 1-2 arası gelirken onlar 4-5 ödediler tek eksi yanı bu. Ama nasip meselesi. Eğer çıkıyorsa kesinlikle fazla kira ödemenin anlamı yok. Benim de üç çocuklu arkadaşlarım var oturanlar. Gayet yetiyor. 

Nakliye ücretleri çok uçuk ama eşyalarını götürebilirsin. Aman aman fazla bir eşyan yoksa boşuna bir yerde bekletmenin bir anlamı yok. 

0 oy
(1,570 puan) tarafından

Ben olsam hemen giderdim lojmana. O sürede çok iyi birikim yapılır. 

0 oy
(948 puan) tarafından

bizde lojmandayız her ay kira gibi kenara para atıp araba aldık elhamdülillah

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 233 göst.
2 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 465 göst.
19 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Papatya4161 (4,733 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 311 göst.