+1 oy
207 göst.
Diğer kategorisinde (18,538 puan) tarafından

Aşure yapımına ne zaman başlanacak. Nette 5 temmuz yazıyor. Ama benim konuş bugün dağıttı. Bende yapacam ama 5 temmuzu bekliyordum. Eğer yapılırsa yarın bende yaparım.

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Aşure ayını muharrem ayını cok severim 

2 temmuz u unutmadık 

-Reklam-
0 oy
(5,115 puan) tarafından

Ay bende bekliyorum bakalim 

(18,538 puan) tarafından

Bende öyle. Heyecandan malzemeleri erkenden aldım. Ben de 5 temmuz diye biliyorum ama komşu erken yapıp dağıtınca kafam karıştı.

(5,115 puan) tarafından

Malzeme ne gidiyo bana bi tarif versene ilk defa yapcam soyle cok guzel bisey yapmak istiyorum 

(18,538 puan) tarafından

Bende geçen sene ilk defa yapmıştım. Az yapıyorum ben kuruyemişlerden 300 gram kadar aldım. Kuru şekilde 2 bardak buğday 1er bardak da nohut ve fasulye haşlıyorum. Geceden buğdayı düdüklü tencerede 10 dk haşlayıp altını söndürdüm. Sabaha kadar haşlandıgim suda beklettim. Nohut ve fasulyeyi de ayrı ayrı 20 dk haşladım. Sularını süzdüm. Tekrar su katıp kaynatmaya başladım. Ondan önce de bademleri suda bekletip kabuklarını soydum. Kayısıları küp küp doğrayıp suda beklettim. Kuru üzümleri de suda beklettim. Fındıkların da bir kısmını tüm bir kısmını kırdım. 

Önce buğday nohut ve fasulyeyi haşladım. Kuru üzüm ve kuru kayısıyi ekledim. Ama ara ara suyu azaldıkça kaynar su ekledim. Kuruyemisleri de ekledikten sonra iyice özleşinde fındık bademi ekledim en son şekeri kontrollü şekilde ekledim. Şekeri de eridikten sonra kapatıp kaselere pay ettim

(5,115 puan) tarafından

Bugdayin suyunu suzdurmedin mi peki bi de kurufasulyeyle nohut o kadar haslanmaya dagilmiyo mu son sorum pistigini nasil anlicam 

(9,080 puan) tarafından

benim herzamanki gibi annem yapar hen yerim 😂 annemin yapmasini bekliorum bende

(5,115 puan) tarafından

Benim annem daha once yapmis olsaydim benden beklerdi yapmadigim icin eminim kaynanamdan bekliyodur hanjm efendi calisiyo da boyle seylere hic karismaz sebelik izninde beni cagira cagira getirtir sozde izinli ya vakit gecircez sonuc cocugu alir gider ben temizlik yaparim 

(9,080 puan) tarafından

yaa gercektnmi

uzuldum ya zor oyle bi durumda kalmakda. calismasa belki o da ister illaki yardimi dokunsun kizina diye . iste 

(18,538 puan) tarafından

Yok canım dağılmiyor. İşte dedim ya buğdayı geceden 10 dk kaynat sabaha kadar beklet sonra o suyu süz. 

(5,115 puan) tarafından

@EmineS sagolun dedigin gibi yapcan @Casperiye yok kiz benim annem yapmaz bana yardim falan bende beklemem zaten alismisim herseyi kendim yapmaya 

0 oy
(9,080 puan) tarafından

asure gunu degil ayi artik. muharremin baslangici dan itibaren yapilir . 26 haxiranda basladi muharrem ayi. asire gunu muhaarremin 10. gunu ama o ay icinde yapilio illa onuncu gunu beklemeye gerek yok diye biliyorum

(18,538 puan) tarafından

Bilmiyordum teşekkür ederim.

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Muharrem ayı içerisinde orucunu yasını tutan kişiler Muharrem'in 10.günü kerbela şehitlerinin anıldığı gün itibariyle aşure yapıp dağıtırlar oruç tutanın niyet edip dağıtanın Allah oruçlarını kabul etsin 

0 oy
(1,901 puan) tarafından

Ay en sevdiğim şey , ama çevremde yapan yok :( 

(18,538 puan) tarafından

Sen yap canım kendine. Az bişey al malzeme yap.

(1,901 puan) tarafından

Malzeme konusunda sıkıntı yok da Becerebilir miyim ki, hiç yapmadım 

(18,538 puan) tarafından

Bende öyle demiştim geçen sene ilk defa yapmıştım. İlk yapışıma göre güzel olmuştu. Tek yaptığım hata içine ceviz içi atmamdı. Rengi kararmıştı ama yine tadı güzeldi.

0 oy
(21,213 puan) tarafından

Biri hayrina banada yapsın hamileyim ve aşırı canım çekiyor etrafımda yapan kimsede yok

(2,495 puan) tarafından

Yakınında cemevi vs varsa yapıp dağıtıyorlar özellikle pazar girişinde vs

(21,213 puan) tarafından

Yok canım ya burda hiç görmedim cemevi

0 oy
(2,160 puan) tarafından

Komsu yapmış dağıtmış bugün bana vermemiş sanirim eşim evde diye bende yapcam Allah'ım kısmet ederse 

0 oy
(1,951 puan) tarafından

Muharrem ayı 10.gunden sonra yapılmaya başlanır aşure Allah kabul etsin.

Çok severim banada yollarmisin yapınca🤭

(18,538 puan) tarafından

Nerede oturuyorsun.

(1,951 puan) tarafından

Sakarya şaka yaptım canım Allah kabul etsin

0 oy
(6,706 puan) tarafından

Ben nedense aşureyi bir türlü sevemedim gitti çevremde hiç güzel yapanda yok güzel yapan olsa bende severim belki

0 oy
tarafından

عَشْر aşere demek arapçada 10 demek miladi hangi güne denk geliyor bilmiyorum fakat aşure Muharrem ayının hem 10. günü olduğu için hemde içinde 10 çeşit olduğu için adından da anlaşılacağı üzere 10. Günü yapılır. 

10. Günü başlar Muharrem ayı çıkana kadar her gün yapılabilinir. Tek günlerde yapılmaya özen gösterilir. Yani tek günlere denk getirmenin bir amacı var mı islami olarak bilmiyorum fakat bu daha çok bir kültür haline getirilmiş.

Yapanlara yiyenlere afiyet bal şifa olsun ♥❤♥❤♥ bol kalorili bir yemek o yüzden yapsam mı yapmasam mı bilmiyorum onun yerine komşulara dağıtmak için ben demirli tatlısı yapmayı düşünüyorum❤

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 116 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Kadriyetaycur (1,288 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 166 göst.
0 oy
2 cevap 196 göst.
7 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Hnimasln (356 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,020 soru

24,105,915 cevap