0 oy
282 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (28 puan) tarafından

Benim oglum biraz tombul yaşıtlarına göre iri gösteriyor ama bizim genimizde var iri olmak yanında yaşıt bir çocuk olsa herkes ay nasıl böyle iri nasıl şöyle böyle diye konuşup kıyaslama yapıyorlar ogluma nazar değer mi okuyorum da sureklı dualar da açıyorum çogu arkadaşımın bile yüzü düşüyor buda beni üzüyor her çocuk farklı sizin de böyle başınızıa geldi mi ne yapmam lazım 

14 Cevaplar

+3 oy
(2,060 puan) tarafından

Nazar nazar diye çok fazla kafana takmaman lazım sonuçta nazar da bir enerji ve kötü enerjiyi çağırma sen Allah a güven oku üfle yavrunu Allah a emanet et bu kadar evhama gerek yok benim oğlum da mesela becerileri yaşıtlarından biraz daha fazla herkes bana der çocuğu oraya buraya koyma videosunu atma derler ama ben Allah a sığınır emanet ederim şükür 

(28 puan) tarafından

Bende allahıma sıgnıyorum tabi ki haklısınız dediğinizde de üzerime çekmiyorum nazarı aslında ama hani insanların bakışından anlarsınız ya bu beni üzüyor hele de yakın arkadasım olunca 

(2,060 puan) tarafından

Yani ben böyle düşününce bir çocuk sende yok diyorum hani 

(218 puan) tarafından

Bebeğimi rutin kontrole götürmüştüm orada önce tartı sonra muayane ediliyor üstsüz sadece bezi kalıyordu. Emzirme odasına gittim giydirmek için orada bulunan 2 anne bebeğimin kilosunu öğrenmeye çalıştı ben anladım niçin sorduğunu ve kilosu yazılan kağıda bakmadım direkt dr verdim değince onlar da hemen senin bebeğin toplu duruyor ondan merak ettik diye ecevap verdi yani gelde nazar değmesin özellikle anneler çok kıyaslıyor çok 

(2,060 puan) tarafından

Yani bu şekilde aman nazar değer takıntısıyla yaşamak bana göre değil tabi herkesin fikrine saygım var dualar var sureler var yaradan var çok şükür yani ne bileyim nazar insan bile öldürür derler elbet ama arkamızı Rabbime  yaslıyorum sığınıyorum , bir çocuk ben de yok herkesin var diyorum takmıyorum o kadar 

-Reklam-
0 oy
(1,063 puan) tarafından

Benimkilere genellikle zayif diyorlar😅.Amma zayif olsalarda nazar hep deyer.MasaAllah oglunuza saglikli uzun omru olsun.Sizde yazdiginizda oglunuza masaAllah yazin yoksa kendi nazariniz deyer

(28 puan) tarafından

Evet ben severken felan hep maşallah derim aslında yaşıtlarına göre de çok uçurum bir fark yok ama abartıyorlar yani

0 oy
(1,059 puan) tarafından

Oluyor öyle şeyler. Benimde kızım çok şükür gelişimi iyi büyük duruyo. Mesela ablamın çocuklarının hep yeme bozukluğu var asla bi şey yediremez onun önünde pek yedirmek istemem yanlış anlaşılmasın özenir eder diye. Nazar illa kem göz değil ki ben bile bazen gözüme çok tatlı gelip o gün aşırı sevdiysem hemen okurum nazarım değmesin diye. Her fırsatta oku yapabilecek başka bi şey yok 

0 oy
(918 puan) tarafından

Benim oğlanda öyleydi bende 3.4 ay fazla diyordum 6 aylıksa 9.5 aylık diyordum tanımayanlar için çünkü tosundu ,bide diyorlardı kesin mama veriyorsun değil mi evet diyordum :) halbuki bilmem mama neyle yapılır su mu süt mü o zaman tamam diyorlardı sende dene bence ben oğlum ortaokula gidiyor oğlumda 3.5 yaşında öğretmenler odasına girdim dedi çocuk niye gelmemiş 1ler başladı dedim hocam oğlum 3.5yaş dedi nasıl iri :) nazar var gerçekten annem derdi her zaman çocuğun yaşını ayını fazla söyle 

(28 puan) tarafından

Evet yabancılar bilmiyor ama yakın arkadaşlarım bildiği için bir şey yapamıyorum canım

0 oy
(23,097 puan) tarafından

Söyleyenlere maşallah demelerini söyle. Bolbol oku 

0 oy
(507 puan) tarafından

Bende onu anlamıyorum zayıf olsa ne güzel zayıf diyolar kilolu olsa ne güzel kilolu diyolar bebelerimize öyle yorumlar yapmasalar keşke oku bol bol birde neye inanırsan onu çekersin unutma 

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Benim bebeğim aşırı tombis değil ama ısırmalık. Yanakları tombis ve çok sıcakkanlı,  yüzü gulec bir bebektir. Bir de girdiği her ortamda dikkat çekmeye çalışır ki herkes onunla ilgilensin ister falan. Her gören oynaşmak isteyince esirgemem öpülmesi dışında. Hiçte nazar değer mi acaba diye düşünmedim, okumadım da. Hiçte nazar değmiştir diye düşündürtmedi bugüne kadar. Çünkü hiç aklıma bile getirmiyorum. Belki size de bir örnek olur.

0 oy
(27,169 puan) tarafından

Nazarı kafanda büyütürsen ve sürekli öyle düşünürsen başına gelen her şeyde nazar değdi dersin ama öyle düşünme ben bunun üstüne düştükçe daha çok başıma geleceğine inanıyorum benimde çevremde var kilolu bebekler oğlumda zayıf mesela benide rahatsız eden şey çok zayıf bu diyorlar her iki laflarından biri benim oğlumun kilosu ve boyu oluyor kıyaslıyolar sürekli ama ayına göre normal aslında boyu kilosu onları inandırmak imkansız 🤷🏻‍♀️

0 oy
(221 puan) tarafından

Valla nazara inanıyorum nazar yüzünden çok sevdiğim birinin başına gelenleri unutamıyorum 

0 oy
(3,553 puan) tarafından

Yok herseye nazara bağlama derim..

0 oy
(5,216 puan) tarafından

Bazıları, aslında çoğu tombik bebekleri daha sevimli buluyor bu yüzden nazar değme ihtimali yüksek, ama sen yine de değecek diye düşünme. Nazarı çekersin daha çok.

Bu arada ben benim bebeğimden tombik bi bebek gördüm mü hiç de üzülmem, nazar da değdirmem bence ortalamanın üstünde bi tombikliğin bi numarası yok çünkü😂 Ben göz rengi güzel bebeklere belki nazar değdirebilirim😄 Benim için onlar dikkat çekici, iri tombul bebekler değil.

0 oy
(231 puan) tarafından

Ay bire bir şu an aynısını yaşıyoruz yani aşırı bir yemek tarzı yok zaten çocuğumun hatta daha az yiyor ama yapısı böyle ama her gören ne yiyor çok mu yiyor abur cubur mu yiyor hele dengesiz biri bu çocuğu diyetisyene götür demişti yani onu boğmak istemiştim o anda ben de böyle diyenlere Sen de çocuğunu aç mı gezdiriyorsun demek istiyorum anlayışsız davranmak istiyorum bana anlayışsız davrananlara bencil insan çok

(28 puan) tarafından

Canım bende yemesiyle alakası yok benim oglum da yemez etmez ama yapıdan dolayı öyle 

0 oy
(54,059 puan) tarafından

benim kizimda kemikli iri duruyo bide bu sene tombiklesti de bizde de ayni sorun var zayifken bile yapili duruyordu yemeyen cocuk bide kimse inanmiyor yemedigine

0 oy
(11,542 puan) tarafından

Benimde oğlum küçükken iriydi MaşaAllah 6 aylıkken 9 kilo birseydi.

Bende hiç paylasmazdim ortamlara cikarmazdim zaten pandemi dönemiydi neyseki. Şuan 6 yaşında 18 kilo 

(28 puan) tarafından

İşte bende çıkarmak istemiyorum ama nereye kadar saklayabilirim ki yine görüyor lar

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 158 göst.
8 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hayatelf (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 917 göst.
12 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Zeynepamine (28 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 88 göst.
29 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yarin (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 55 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Eda1 (218 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,781 soru

24,115,860 cevap