0 oy
249 göst.
Diğer kategorisinde (2,161 puan) tarafından

Bayağı araştırdım. Burda konu başlığı olarak da Pda ile ilgili post hiç açılmamış. Bebeğim 7 aylik oldu. 7 aydır hiç aksatmadan her ay rutin kontrolüne gittik. Bu ay doktorumuz kalbini dinlerken bir ses duyduğunu bunun ufurum olabileceğini ve bir çocuk kardiyolojisine bebegimizi göstermemiz gerektiğini söyledi. Hemen beklemeden gittik tabiki. Sonuç bebeğimin kalbinde delik varmış. Ama doktor bunun üzerinde çok durmadı bile.genelde kapanirmis bu delik. üzerinde durduğu konu şu. Kalbi akcigere bağlayan bir damar var buna pda damarı deniliyor. Bebegin anne karnındayken bu damarı açık olur ve doğar doğmaz ilk 3 gün içinde de kapanır. Ama bizim bu damarimiz kapanmamış. Onun kapatılması gerekiyor bunun için 2 yaşı beklememiz gerekiyor. Anjiyo yapılarak kapatiliyormus. Muhtemelen burda pda dan dolayi çocuğu anjiyo olan yoktur ama başka bir sebepten vardır. Sorum şu anjiyo olurken süreç nasıl ilerliyor? Canım çok ama çok sıkkın.  Belki burdan benzer durumu yaşayıp destek olabilecek arkadaşlar olur. 

9 Cevaplar

0 oy
(2,161 puan) tarafından

En İyi Cevap

Çevrenizde benzer durumu yaşayan da olabilir. Yardımcı olabilir misiniz 

-Reklam-
+1 oy
(4,427 puan) tarafından

Hic canını sıkma cnm, bizim cocugumuzda da aynı tanı konuldu. Yıllardır takipliyiz, 6 yaşında, daha yeni yeni kapanmaya başladı cok şükür. Anjiyoya filan gerek kalmadi Allah in izniyle tamamen kapanmasi icin bekliyoruz

Doktor korkacak birsey yok dedi eger cabuk yorulmuyorsa, nefes nefese kqlmiyorsa sorun yok. Icini ferah tut, kontrollerinaksatma, seninkinin de kendiliginden kapanir inşaAllah 

(4,427 puan) tarafından

Yeni gordum kusira bakma, 40 haftasinda dogdu, gec bile dogdu yani :) anlaşılmadı evet, yani her kontrole de gittik ama duyulmadi demek ki, birde cok şükür yani hic öyle kalbi sirtini dinlenecek kadar hasta olmadı, belki cok küçükken kontrolde anlamadilar ama ondan sonra da kalbini dinleyecek bir olayimiz olmadi. Atlanacak bir durum değil asla, ama doktorlar o kadar rahatlatti ki işin açığı kafaya takmadik, kontrollerimize gittik. Yok cerrahi bir islemimiz olmadi cok şükür. O antibiyotik olayini soylediler evet bize de tedbir amaçlı. Ama sizin acinizdan sunnet isi riskli olurmus evet, benim ki kiz çocuğu. 

(2,161 puan) tarafından

Cnm dün 4. Doktorumuza gittik. 2 özel 2 devlet olmak üzere. Son gittiğimiz doktor 6 ay sonra kontrole gelin ince bir pda dedi. Ameliyat önermedi. Belki yüzde 1 de olsa 2 yaşına kadar kapanabilir dedi. Sen umut ışığı oldun bana. Baksana kapanmak uzereymis. İnşallah bizimde böyle olur. Ameliyata gerek kalmaz. 1.6 mm lik pda uzunluğu. Başka bir doktor kesin 2 yaşında kapatalım dedi. Yani doktorlar arasında da fikir ayrılığı çok var. Ama en son gittiğimiz doktor en çok icimize sinen doktor oldu. Sen bu süreçte çok kafaya taktın mı bu durumu peki? Cocugunda hiç gelisimsel bir değişiklik olmadı demi? Hep yaşına göre gitti kilosu boyu demi? Ben üzüntüden mastit oldum. Sütüm çok ama çok azaldı. Yani çok kafaya taktım bunu 

(4,427 puan) tarafından

Asla lafama takmadim çünkü Allah razi olsun doktorlar cok rahatlattilar. Dermansiz bir dert değil üstelik, en kotu anjiyo olacakti. Kilosu boyu yerinde elhamdülillah, hatta hareketli l, yorulma belirtisi yok, nefes nefese kalma durumu yok. Bu yüzden akisina biraktik, tedbiri elden birakmadik sadece. Yani ne hastaliklar var, bu hafif sayilir. Sende takma kafana, inşaAllah seninki de duzelecek zamanla. Duzelmese bile, dedigim gibi dermansiz degil cok sukir. Once Allah a sonra doktorlarimiza güveniyorum. Ki ben hep devlete gittim. 

(2,161 puan) tarafından

Bana vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim cnm . Gerçekten yüreğime su serptin. Umarım bizimki de kendiliğinden kapanir 🙏

Kendimi kötü hissettiğimde bu konusmalarimizi okuyacağım. Çok sağol ❤️

(4,427 puan) tarafından

Rixa ederim ne demek, biraz olsun faydam olduysa ne mutlu bana ❤️ Rabbim dermansiz dert vermesin, kalici hastalik birakmasin, umarim guzel haberler alirsin en kisa zamanda

+1 oy
(2,576 puan) tarafından

Geçen hafta arkadaşımın 1.5 yaşındaki kızı anjiyo oldu. Sabah operasyon yapıldı akşama çocuk koşuyordu dedi

Hiç zor olmamis. 

(2,576 puan) tarafından

Yanlış bilmiyorsam Gaziantep'te yaptirdilar. Kızı 2024 Ocak doğumlu. Erken doğduğu için yoğun bakımda kalmıştı o zaman fark edildi sanırım. Gelişimsel bir sıkıntısı yoktu. Ben yine de sordum sorularınızi, dönünce size iletirim. Ne demek, Allah şifa versin size de

(2,576 puan) tarafından

Böyle yazdı

image

(2,161 puan) tarafından

@alfabeta genelde erken dogumlarda karsilasilan bir durummus cnm. Yani doktor bize ilk önce erken mi doğdu diye sordu. Ama bizim ki tam da zamanında doğmuştu. Allah bütün çocukları korusun. Zamanı gelince artık gereken neyse mecbur bizde yaptiricaz. Bu konudan dolayı kaç gündür çok yıprandık. Duyarlı olup benim için arkadaşına yazıp, onu da burda paylaştığın için çok ama çok teşekkür ederim. Sizin gibi iyi ve duyarlı insanların bu platformda olması zaten burayı anlamlı kılıyor. Böyle kritik sorularımıza güzel cevaplar alabiliyoruz. Allah razı olsun cnm , buradaki konuşmalarımızı zaman zaman açıp okuyacagim, bana çok iyi geldi çünkü ❤️

(2,576 puan) tarafından

Ne demek Allah sizden de razı olsun. Allah'tan acil şifalar dilerim, Allah dermansız dert vermesin

(2,161 puan) tarafından

Amin çok teşekkür ederim 🙏

0 oy
tarafından

Geçmiş olsun canım yeni mi fark edildi 

(2,161 puan) tarafından

Evet. 7 aydır düzenli kontrole gideriz yeni farkedildi

tarafından

Hadi ya canım geçer düzelir rabbimin izniyle. 

(2,161 puan) tarafından

İnşallah cnm

0 oy
(10,968 puan) tarafından

Benim kardeşim 2.5 yaşında açık kalp ameliyatı oldu onunda kalbinde delik ve aort yetmezliği vardı. Çok şükür şuan 8 yaşında. Anjiyo kesisiz damardan girilerek yapılan bir işlem bebekler çok güçlü çok çabuk iyileşiyo Rabbim şifa versin inşallah 

(2,161 puan) tarafından

Peki kardeşiniz ameliyattan sonra rutin kontrollerine ne kadar zamanda bir gitti? Ve hala gitmeye devam ediyor mu? Hayatında kısıtlayıcı olarak dikkat ettiğiniz bir şey var mı?

(10,968 puan) tarafından

Biz ilk doğduğunda öğrendik kalbinde sorun olduğunu 3 ay da bir rutin kontrolleri vardı. Ama Dr bize bebeğiniz gelişmeyebilir ölebilir demişti çok ağlamıştım çok.uzulmustum ben 22 yil boyunca hep bir kız kardeşim olsun istemistim. 2yas 5 aylık iken ameliyat oldu ameliyat sonrası her ay kontrole gittik şuan 8 yaşında ve 3 ay da bir kontrole gidiyoruz kullandığı ilaçlar var düzenli ilaç kullaniyo

(2,161 puan) tarafından

Peki bu ilaclari ömür boyu kullanacak mi? Çok geçmiş olsun 

(10,968 puan) tarafından

Evet ömür boyu kullanacak

0 oy
(1,382 puan) tarafından

Anju damardan girdiği için çok tehlikeli değil rabbim şifa versin korktugumuzla imtihan etmesin bizi geçmiş olsun 

(2,161 puan) tarafından

Amin teşekkür ederim

0 oy
(22,400 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bilgim yok post yukarı 

(2,161 puan) tarafından

Çok sağol cnm

0 oy
(22,792 puan) tarafından

Günaydın benim oğlum oldu 2 aylıkken anjiyo akciğere giden damarı çok dardı açtırdık anjiyo ile çok başarılı geçti doktorumuz Mustafa Argun gözün kapalı güvenebilirsin kayseride Allah bin kere razı olsun ondan 

(2,161 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun sizede. Bizim ki de farklı bir tanı. Bakalım umarım sıkıntısız duzelir 

(22,792 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun 

0 oy
(2,634 puan) tarafından

Bence bir kaç doktora daha götür hemen acele etme

(2,161 puan) tarafından

1 uzman 1 profesöre gittik cnm. İkisi de ozeldeydi.  Bir de 3. Defa pazartesi gidicez. Bu defa devlete gidelim dedik. 3. Bir göz yorumlasin bakalim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 518 göst.
5 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yigidinannesi (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 288 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde biri_iste (674 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 328 göst.
24 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevgi& (7 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 1,122 göst.
22 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde İnci 67 (55 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,308 soru

23,984,133 cevap