+1 oy
1,016 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,854 puan) tarafından

Kızlar herkesin parka başına bir olay geliyor. İlk defa benmde geldi. Kızım 3 yaşını 2 ay geçti. Her şeyi anlar anlatır. Neyse bugün biraz uzaktaki büyük parka gittik. Çok gitmeyiz oraya. Akşam ezanı okunuyordu dönecektk. Kızım resimdeki oyuncakta sallanıyordu hep. 3 tane vardı. Kzımda böyle kırmızı renkli olanda sallanıyordu. Bir anda indi bana doğru geldi. Sonra başka çocuk geldi ona bindi . Bu sefer kızım ağlamaya başladı. İnecek diye. Çocuğa vurmaya çalıştı. Hayır annem ona bindi sen de diğerine bin dedim ama nafile. Beş dk ağladı. Çocukta vardı 4 4.5 flan. Çocuk öyle yırtıcı fena bir çocuk değil. Annesi çok fenaydı ama. Sürekli anne ağlıyor flan dedi. Annesi ilgileniyor onunla sen devam et oğlum dedi. Abisi hep buna biniyordu ya dedim binse sen diğerine binsen olur mu dedim. Asla inmedi tabi kızım ağlamaya devam ediyor. Zaten eve gidecektm. Zor bela uzaklaştırdm ordan. Böyle durumda benm kızımdan küçük  bir çocuk ağlasa ben kızıma gel annem diğerine derdm. Ki bazen uysaldr. Kıyamaz. Eminm binseydi. Geri inerdi çocuk binsn derdi. Ama annesinin bişey demesi çok garibime gitti. Oda çocuğuna bişey ler öğretmeye çalışıyordu farkındayım. Giderken özellikle arkamı döndüm baktm çocuk inmişti. Yani orda inat olan çocuk değil Annesiydi. Gayet akıllı uysal bir çocuktu. Ben bu durumda olsam o kadın gibi bi tavır sergilemezdm. Fena bir kadındı uğraşmak istemedim. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?

image

31 Cevaplar

+1 oy
(1,696 puan) tarafından

Hala karşı taraftan bakılınca yani kötü bir şey yapmıyor kadın aslında bir nevi size iyilik yapmış niye çünkü bu sefer o İnan çocuk artık istediği şeyleri birilerinin bırakması gerektiğinden sonra eline alabileceğini düşünür sizin kızınız da her istediğini böyle yaparak elde edebileceğini düşünür en iyisi hayır demeyi bilmek ağlasın bir ağlasın iki ağlasın bir şey olmaz benim oğlum da daha küçükken çok yaptı öyle yani 5 yaşına gircek sizin kızınızın yaşlarındayken aynen böyle yapıyordu ona ben bineceğim o niye bindi gibi ben her istediğin her zaman olmaz der ya parktan alır giderim ya da başka bir şeyle kandırırım istedikleri kadar ağlasınlar öyle her zaman her şeyi elde etmeyeceğini bilmesi gerekir çünkü hayat bu kadar kolay değil

-Reklam-
+1 oy
(1,556 puan) tarafından

Belki ben de öyle durumda sen öbürüne bin kızım o küçük derdim kiyamazdim ama bence doğru olan kadının yaptığı. Çocuğuna başkalarının istekleri için kendi isteklerinden vazgeçmek zorunda olmadığını öğretiyor. Sizin de kızınıza her istediğinin olmayacağını öğretmeniz gerek

0 oy
(7,506 puan) tarafından

Yani zaten senin kızın biniyormuş kendi isteğiyle inmiş o sırada çocuk binmiş.Kızın ağlıyor diye cocuga in tekrar ona binsin denmez. Sen kızının algısını değiştirip baska bişeye götürebilirdin

0 oy
(1,297 puan) tarafından

Her ağlayan çocuğun dediğini yapacak değil kimse ben o kadını haklı buldum. Sırf ağlıyor diye baskın olmamalı. Ortak alan sırasını beklemeyi öğrenmeli 

0 oy
(27,782 puan) tarafından

Ben inatlık bi durum görmedim canım haklı olarak inmemiş ben olsam ağlıyor diye bende vermem öğrencek nasıl oynanması gerektiğini 

0 oy
(960 puan) tarafından

Bence çocuğa inmesini teklif bile etmemeliydiniz. Annesi durumun farkında ve kendi usulünce gerekeni yapmıştır. Bizde yaşadık. Paylaşılamayan salıncakta benim kızım oturuyordu. Karşı tarafta ki çocuk ağlıyordu. Kızıma turuncuya binelim mi dedim sessizce. Hayır dedi ve konu kapandı. Kızım birini oyuncaktan indirip, kendi binmek istese de asla izin vermem. Hem kendi haklarını korumalı, hem başkalarının hakkına saygı duymalı. Sıra beklemeyi bilmeli. İsteklerinin ağlayarak gerçekleşmeyeceğini kabul etmeli.

0 oy
(209 puan) tarafından

Her çocuk gözüktüğü gibi değildir senin çocuğun o an ağladığı için ağlamayan her çocuğu gözün uysal görebilir ama hayat böyle yani çocuğun ağlamasın diye kaç tane anneden daha rica edebilirsin canım seni de anlıyorum ana çocuğun bebek değil ona ağlayarak iş yaptırmamayı öğretmen gerek ben o kadın olsam bende çocuğumu indirmezdim

0 oy
(375 puan) tarafından

Ben olsaydım bende çocuğumu indirmezdim sonuçta 3 tane varmış o oyuncaktan öbürünede bindirebilirdiniz o oyuncakları belediye koyuyo parka çocuklar sırayla oynasın diye 

Benim cocugumda öyle ağlasaydı çocuğumu alıp öbür oyuncaklarda oynatırdım ağlamaya devam etseydi alırdım kucağıma markete götürürdüm beklenti içerisine girmezdim 

0 oy
(15,934 puan) tarafından

Kusura bakma ama böyle durumda sinir oluyorum Bazı çocuklar ağlıyor yırtıyor sonra gelsin annesi indirsin olmaz öyle Herkes sırasını bekliyor binmek için 

0 oy
(41 puan) tarafından

O oyuncak size ait değil, inmiş ve başka çocuk binmiş. Ben olsam bende o çocuğun annesinin yaptığını yapardım. Senin çocuğundan 1 2 yaş büyük olması, onun çocuk olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

0 oy
(1,163 puan) tarafından

Park sosyallesmenin en güzel örneği canm sen yine iyi insnala karsialsmissin bence :) kadın yanian çocuğumla nasıl konsuyorsun tabi benim oğlum binecek sen kimsin diye de gelebilirdi, çocuklar parkta sıra beklemeyi sabır etmeyi paylaşmayı öğrenecekler :) ve yardımlaşma yi oyzuden bu durumlarda sürekli gözlemlemek ve ciddi durumda mudahele etmek gerekir , salıncak bu atlı salincaktada sıra kavgası birbirini itikleyenki dersin kavga etmek yerine yaptığın yanlış diye uyarmak gerek anne her zmn sakinnolmali :) cirkefpark anneleidndn nefret ederim :)) yani akisian bırak kuzum :) çocuk gordugunu kapar bekelemsi gerektiğini zamanla öğrenecek 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 443 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 152727 (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 312 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Kar tanesi 2 (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 651 göst.
+1 oy
32 cevap 1,401 göst.

Kategoriler