+1 oy
997 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,841 puan) tarafından

Kızlar herkesin parka başına bir olay geliyor. İlk defa benmde geldi. Kızım 3 yaşını 2 ay geçti. Her şeyi anlar anlatır. Neyse bugün biraz uzaktaki büyük parka gittik. Çok gitmeyiz oraya. Akşam ezanı okunuyordu dönecektk. Kızım resimdeki oyuncakta sallanıyordu hep. 3 tane vardı. Kzımda böyle kırmızı renkli olanda sallanıyordu. Bir anda indi bana doğru geldi. Sonra başka çocuk geldi ona bindi . Bu sefer kızım ağlamaya başladı. İnecek diye. Çocuğa vurmaya çalıştı. Hayır annem ona bindi sen de diğerine bin dedim ama nafile. Beş dk ağladı. Çocukta vardı 4 4.5 flan. Çocuk öyle yırtıcı fena bir çocuk değil. Annesi çok fenaydı ama. Sürekli anne ağlıyor flan dedi. Annesi ilgileniyor onunla sen devam et oğlum dedi. Abisi hep buna biniyordu ya dedim binse sen diğerine binsen olur mu dedim. Asla inmedi tabi kızım ağlamaya devam ediyor. Zaten eve gidecektm. Zor bela uzaklaştırdm ordan. Böyle durumda benm kızımdan küçük  bir çocuk ağlasa ben kızıma gel annem diğerine derdm. Ki bazen uysaldr. Kıyamaz. Eminm binseydi. Geri inerdi çocuk binsn derdi. Ama annesinin bişey demesi çok garibime gitti. Oda çocuğuna bişey ler öğretmeye çalışıyordu farkındayım. Giderken özellikle arkamı döndüm baktm çocuk inmişti. Yani orda inat olan çocuk değil Annesiydi. Gayet akıllı uysal bir çocuktu. Ben bu durumda olsam o kadın gibi bi tavır sergilemezdm. Fena bir kadındı uğraşmak istemedim. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?

image

31 Cevaplar

+23 oy
(152 puan) tarafından

Indirmemesi çok yerinde bir karar olmuş. İnseydi çocuğun bu sefer her istediğini elde edebileceğini düşünüp sürekli  sana eziyet edebilir.Ben senin yerinde olsam çocuğuma hayır annecim sıranı bekle derdim beklemeyi öğrenir.Her istediği olmaz 

(1,841 puan) tarafından

O kadar dedim ki anlatamam . Buna bin dedim. Sakinleştiremedm. Markete gideceğiz diye diye uzaklaştırdm ordan 

tarafından

Katiliyorum sınırlar egitimi budur kizmadan,bagirmadan,siddetsiz bir sekilde her jstedigini elde edemeyecegini bilmeli. Kadinin cocugu da inat olabilir sorun cikarabilecek tarzda olabilir belki kadin o yuzden ses cikarmamistir.

(614 puan) tarafından
+1

Bu tarz durumda mantıken sorun cikaran çocuk uzaklaştırılır bu kadar basit sizin cocugunuz sorun çıkarmış alıp gideceksiniz kimse kimsenin çocuğunu pışpışlamak zorunda değil 

-Reklam-
+11 oy
(1,905 puan) tarafından

Ben de kadının yaptığını yapardım. Belki de ordan in deseydi çocuğuna çoccukta ozguvensizlik olabilirdi. Çünkü onun hakkı. Hakkını başkasına yedirmesine izin vermem. Zaten inecekken annesi inme deseydi o zaman sana katılırdim.

(1,841 puan) tarafından

Çocuk sürekli anne ağlıyor flan diyordu. Yani inecek gibiydi ama annesi hayır dedi. Annesi ilgileniyor onunla dedi  

(1,905 puan) tarafından
+1

Aslında karşı tarafın yerine koyunca kendini kadın yanlış bir şey yapmıyor. Çocuk kendi istediği için değil senin kızın ağladığı için anne ağlıyor diyip inmek istemiş olabilir. Bence bu da doğru değil. Her iki çocuk için de. Aman çocuk bunlar duse kalka, güle ağlaya ogrenecekler

(1,841 puan) tarafından

Evet yapmıyor . Bende böyle bi durumla karşılaşınca ne yapacağımı öğrenmiş oldm.

(15,725 puan) tarafından

@Yummyyumm haklısın ++

(1,905 puan) tarafından

♥️♥️♥️🌹🌹

+5 oy
(2,951 puan) tarafından

Bence biraz beklentiniz yüksek. Kızınız her istediğini ağlayarak elde edemediğini de anlamış olur. Hayat her zaman evdeki gibi olmayacak, yarın bir gün okula gidince de bu tarz hayal kırıklığı çok yasar. 

(1,841 puan) tarafından

Evet işte bu huyu var bazen maalesef 

(2,951 puan) tarafından

Okulda çok şey törpüleniyor. Zamanla her şey oturur inşallah çocuklarımız için 

(1,841 puan) tarafından

İnşallah canm 

+5 oy
tarafından

Oyuncak kızına zimmetli değil ya inmiş başka çocuk binmiş bunda abartılacak bir durum yok

+5 oy
(2,495 puan) tarafından

Çok normal karşı taraftakı kadının tutumu kadinla uğraşmak istemedim felan demenize hiç gerek yok çünkü ortada uğraşılacak bir durum yok 

+4 oy
(1,876 puan) tarafından

Canım benim yanlış anlama ama kadının yaptığı doğru. Sen de böyle durumda karşılaşırsan lütfen o şekilde davranma kızına. Başkalarının üzüntüsü onun sorunu değil. Yardımcı olmak istemiyorsa, paylaşmak istemiyorsa bırak kararına saygı duy. Böylece o da Başkalarının kararına saygı duymayı ve istemediğinde hayır demesinde herhangi bir sakınca olmadığını öğrenir. 

(1,841 puan) tarafından

Ben yapmıyorm genelde ama zaten kendisi de çoğu zaman vermez elindekileri flan.  Ama eşim yapıyor. Geçen arkadaşlarının çocukları scootora binmek istedi. Kızım vermiyordu. Sonra eşim sırayla binin deyince verdi. Bir baktm scootor onlarn olmuş sanki. Kızım da gitti ver artk ben bineceğim diye aldı .

(1,876 puan) tarafından

İşte böyle böyle hayır diyemeyen yetişkinlere dönüşüyoruz ki 90 kuşağında çok vardır bu. Bizim zamanımızda ayıp kabul edilirdi çünkü 

+4 oy
(3,345 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama o annenin yerinde olsam bende indirmezdim kızımı. Sizin yerinizde olsamda o çocuğa in demezdim, sonuçta o da küçük ve size o oyuncağı vermek zorunda değil. Sırf o ağlamıyor diye hakkından neden vazgeçsin

(1,841 puan) tarafından

Evet haklısın 

+4 oy
(5,392 puan) tarafından

Sonuçta orda herkes kendi çocuğunu düşünmüş canım 

Yanlış anlamada senin çocuğun inmiş diğer cocuk binmiş 

Benim çocuğum bindikten sonra bende indirmem çocuğumu, inmeseydi derim bu benim düşüncem 

Senin çocuğun agliyor diye binmek istiyor diye ben niye çocuğumu indiriyim ki 

O tür konularda sende cocugunu başka şeylere yönlendirebilirsin yada ordan uzaklastirirsin 

Bu seferde senin çocuğun herseyi elde etme çabası içine girecek orda ağlamasa başka yerde, başka bisey için ağlayacak 

(1,841 puan) tarafından

Evet canm haklısın. Bende direk uzaklaştırdm ordan

(5,392 puan) tarafından

Gorumcemin kızı da var mesela 

Bizim çocuklara gelince alır oyuncağını oynar eder 

Bizim çocuklar paylaşır 

Ama kendi oyuncaklarını gelince ağlar, paylaşmaz 

Ben mesela geçen açık açık söyledim 

Sen paylasmazsan, bundan sonra eslemde elifte seninle hiç biseyini paylaşmaz dedim 

Umarım büyüdükçe huyları degisir canım 

(1,841 puan) tarafından

Benm kızımda böyle maalesef. Geçen arkadaşmn oğlu geldi. Kendisinden bir yaş küçük. Çocuk oyuncakları aldıkça ağladı. Hayır almayacak diye. Büyüdükçe düzelir inşallah huyu  .

+4 oy
(4,434 puan) tarafından

Yapacak bir şey yok canım. Senin çocuğun ağlıyor diye niye kendi çocuğunu indirsin ki kadın doğru olanı yapmış. Yapacak bir şey yok. Çocuklarımız ağlasa da zırlasa da doğruyu yanlışı öğrenecek. Ben de indirmezdim şahsen ağlıyor diye.

+3 oy
(1,250 puan) tarafından

Kimseyle uğraşamam valla . Çocukların da her dediğini yaparsak önüne geçemeyiz. Çeker giderdim herhalde

(1,841 puan) tarafından

Vallahi öyle yaptm yoksa ya kadın benmle ya ben onunla kavga ederdm her halde 

+3 oy
(21,235 puan) tarafından

Sen çocuğunu mızmız yetiştirmissin kusura bakma ama ağlayarak her dediği olur sanıyor sende orda kararlı olup hayır o abinin dogerleri de boş istersen onlara binebilirsin demeliydin kadının yaptığı da doğru geldi bana ağlayarak vurarak birileri çocuğunun hakkını yemesin benim kızım daha küçük oda bazen böyle saçma sapan şeylere ağlıyor ağlayabilirsin dediğini yapmiycam diyorum kadında sorun yok aslında sorun kızının yetistirilme biçiminde 

+2 oy
(23,757 puan) tarafından

Diyede bilirdi ama demeye de bilir bu tamamen kadının kendi inisiyatifinde olan bir şey sizin kızınıza her istediğinin olmayacağını öğretmeniz lazım bu da belki bir fırsat ağladı ama elde edemedi çünkü parktaki oyuncaklar bizim değil herkesin. Keyfimize göre inip binemeyiz demelisiniz 

(1,841 puan) tarafından

Evet evet gelince bu konuşmayı yaptm ona .

+1 oy
(3,432 puan) tarafından

Bizim gittiniz parka salıncak bir tane oğlum çok sever sallanmayi gittigimzde başkası sallanıyorsa oğluma bekle abi yada abla insin öyle sen kaydiraga bin diyorm çocuk salincaktan inince biz geçiyoruz başkasi gelincede hadi oğlum smdi başka oyincakla oynayalım onlarda sallansin diyorm o şekilde idare ediyoruz 

+1 oy
(1,645 puan) tarafından

Yani belki yanlış olabilir ama bende bazen böyle yaparım mesela geçen ay teyzemin oğlunun düğünü vardı gittik teyzemin evinde de torunun topu vardı düğündeki bi çocuk topu almış oynuyordu oğlum beraber oynayalım mı diye teklif etti ama kız oğluma bağırdı oğlum bir kaç kere daha tekrarlayınca saçını falan çekmeye başladı oğlum çok sosyal bi çocuk herkesle arkadaş olmak ister ama kız istemedi oğlumdan büyük oğlum 3 yaşında kız 5.6 var neyse düğün evinin yakınında bi market vardı gidip oğluma aynı toptan aldım geldim bu sefer kız senin topuna bakayım dedi oğlum uzatır gibi oldu ama hayır herkes kendi topuyla oynasın o izin vermedi sende verme dedim çünkü dediğim gibi oğlum çok sosyal uysal bi çocuk herkesle oynamak konuşmak ister ama bazen karşı taraftaki akranlarından ters cevap alabiliyor şiddete kadar gidebilecek şekilde bende oğluma hakkını savunması gerektiğini öğretmeye çalışıyorum 

Yine bugün benzer bi durum yaşadık bina önüne çocuklarımı dolaştırmaya çıkartım bisiklet ve scooterlerini alıp indik yanına gelen çocuklar kendi oyuncaklarıyla değişip oynamak istediğini söylediler bana bende oğluma sordum sen değiştirirsek oynamak ister misin diye evet dedi değiş tokuş yaparak oynadılar 

Ama sizin durum için yazacak olsaydım bende o anne gibi yapardım büyük ihtimalle sizin dediğinize göre çocuk uysal yazmışsınız belki içine kapanık korkak bi çocuktır annesi de böyle yaparak özgüvenini geliştirmeye çalışıyordur 

+1 oy
(4,308 puan) tarafından

Benim kızımında mavi salıncak takıntısı var illa gidince ona binmeli, eğer dolu ise ısrarla beklememiz gerektiğini söylüyorum , hatta inse filan diye sıkıştırıyor olmaz diyorum:) şöyle düşün canım farzet ki o çocukta benim kız gibi bu kırmızı oyuncağa takıntılı senin kız binmisken gelip ağlayıp indirmek istedi, sen olsan inmesine izin verir misin mesela

+1 oy
(2,619 puan) tarafından

Bazen doğru olan ne inan bilemiyorum ben de çocuklar konusunda. Benim kızım da 2 yaşını 3 ay geçti ve geçen parkta böyle bir salıncak konusu oldu benimkisi parkı boş buldu salıncağa ayıcığını oturttu sallıyo. E bı çocuk da geldi belli salıncağa binecek ama bincem demedi bekledi benimkini. Hadi kızım gel ayıcığın kaydırak kaysın biraz o abla da salıncağa binsin dedim benimkisi kıyameti koparttı. Gelen kızın dedesi vardı yanında. Biraz binsin sonra geri sana versin falan fesman ne dendiyse dinlemedi benimki bende aldım eve götürdüm böyle yaptığın için evimize geri döndük dedim. Ama öyle bir krize girdi ki o an hem sinirlendi hem ağladı ilk kez oyle gördüm kendi çocuğumu 😂

+1 oy
(5,132 puan) tarafından

Kadinin fena oldugunu burdan mi anladin canim eger oyleyse yaniliyosun bi kere oglumu oyun alanina goturdum toplar vardi duvara firlatiliyo sekip geri geliyo oglum oynuyodu bi kiz geldi bi suru top var birlikte oynayabilirler kiz bu toplar benim dedi mizildandi toplari toplamaya calisti falan annesi de telefon oynuyo cocugun basinda hayir ablacim oyle yapmiyoruz bunlar senin degil hepiniz oynayabilirsiniz dedim oyle bi durumda bende oglumu ikna edebilirdim 1 bucuk 2 yaslarinda falandi ama ben o durumda oglumu ikna edip kaldirsaydim hem kendi ogluma baskalarina karsi en ufak tepkide boyun egmesi gerektigini asilamis olcaktim ileriki hayatinda karsisina cikabilecek zorluklarda savasmayi degil pes etmeyi ogrenecekti hemde o kiza aglayip zirlayarak boyle hircin davranarak her istedigini elde etmeyi ogrenmis olacakti bence kadin dogru olani yapmis kizin inmis inerse baskalari da biner kendi oyuncagi degil ki in diye diretip aglasin cok yanlis 

+1 oy
(3,516 puan) tarafından

Bizim burda bi parkta da trambolin vardı. Babaannesi çocuğu getirmiş çocuk 4 yaşlarında ve sadece o binmek istiyor normalde 4-5 kişi binebilir. Bir kişi çocuğun yanında zıplatmayı kalksa çocuk katıla katıla ağlıyordu.. babaannesi de kimsenin binmesine izin vermiyordu torunu ağlıyor diye. Sonra babaanne çetin bir cevize denk geldi. Neredeyse dayak yiyecekti yaşlı kadın. Ağlayan çocuklara herkes tolerans göstermiyor. Çocuğun gözünün yaşına bakmadılar kendi çocuklarını bindirdiler. Babaanne de bir şey diyemedi. Çünkü o park tüm çocuklar için. Evet biz dayanamıyoruz yavrularımızın ağlamasına ama böyle böyle öğrenecekler her istediklerinin olmayacağını.. Allah iyilerle karşılaştırsın çocuklarımızı ve bizleri🤲💚

+1 oy
(11,534 puan) tarafından

Böyle durumda bende oğlumu indirmezdim maalesef 

+1 oy
(5,851 puan) tarafından

Annenin bi kabahatini goremedim. Kabahat in dememesi mi? Yani senin cocuk inmis ve o cocukta bos bulmus binmis. Ona binmek isteyebilir sonucta o da cocuk ve sirasinda binmis. Burda mesele cocukta veya annesinde degil. Uzgunum ki senin cocugun aglayarak isini yaptirmaya alistigi icin bu kadar yaygara koparmis. Bende olsam cocugun annesi gibi davranirdim. Benim cocugum da senin cocugun gibi yapsa beklemesi konusunda net sinir cekerdim. Kucuk oglum 2 yasinda henuz anlamiyo ama zaman zaman parkta agladigi da oluyor. Aglasa da sakinlesmesini bekliyorum sonra yonlendiriyorum. Baskasinin yerini istese de beklemesi gerektigi icin karsi tarafi ben indirtmiyorum, anne veya cocuk gonullu vermek istese bile.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 438 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 152727 (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 309 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Kar tanesi 2 (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 612 göst.
+1 oy
32 cevap 1,371 göst.

Kategoriler