+1 oy
1,360 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (181 puan) tarafından

2 kişi ev boyuyacak boyacı. Ben hamileyim evde zor zar yemek yapıyorum. Boyaciya dicem içecek karpuz veririm yemek beklemeyin. Çünkü ağır geçiyor hamileliğim. Sipariş versem 1 k adda tutmaz 

44 Cevaplar

+19 oy
(15,127 puan) tarafından

İnsanlar evinde çalışacak yazık değil mi peki? Dışarıdan isteyin iki dürüm birer içecek yeter insanlara ya da en olmadı çay kahvaltılık ikişer yumurta karpuz zor değil. 

(9,080 puan) tarafından
+11

yav bide parkda mangal yapip buna vermeyene cimri dio:)). bigun kahvaltilik bigin lahmacun bigin de  bi tepsi hazir yufka boregi yapsa adamlar doyar kalkar zaten . 

sen adami yedirir icirmessen adam yarim yamalak bastan savma yapar gider

(15,127 puan) tarafından
+2

Ya evinde çalışan aç yollanmaz terbiye bu görgü ya. Mangal için burada millete laf sayıp iki lokmayı hamileliğin arkasına sığınıp vermek istememek de manasız paket servis her yere var 

(5,795 puan) tarafından
+8

Gebelik hastalık değil hepimiz yaşadık biliyoruz. Bu kadar zorlu geçiyorsa doğumdan sonra boyatsın ya da gitsin hastaneye yatsın gebeliği boyunca. 

(23,815 puan) tarafından
+2

Bide HAMİLE ama :) prenses hamile herhalde her postta böyle yazıyor @indigo ya katılıyorum hamilelik hastalık değil. Her iş yavaş ve dinlene dinlene yapılır yemek kendinize de yapıyorsunuz sonuçta. Ha diyorsan düşük tehlikem var ayağa kalkamam yapamam o zaman boyayı da yaptırmayıver sonuçta HAMİLESİN 

-Reklam-
+13 oy
(1,493 puan) tarafından

Tatile gitmeye canın var. Evdeki işçiye yemek vermeye yok. İyiymiş :) 

+7 oy
(1,924 puan) tarafından

İşçiye yemek verilir. Bu bir gorgudur .  Sizin hiç mi evinizde yemek pismiyor hayret ediyorum doğrusu.  Hamilesiniz hanımefendi hasta değil. Ha yapamıyorsaniz dışardan söyleyin. Dediğim gibi zorunluluk değil bu fakat görgü, insanlık bu. 

(181 puan) tarafından

Pişiyor da ben ne begendiricem onlara 

(1,924 puan) tarafından

Umduklarını değil bulduklarını yiyecekler. Siz ne yiyorsanız onu verin. 

(181 puan) tarafından

Yok biz taş yiyoruz evde

(1,924 puan) tarafından
+1

O zaman taş verin :)

(15,127 puan) tarafından
+1

Sevgi sen dikkat mi çekmeye çalışıyorsun efendi efendi yazmışlar sana taş yiyoruz ne şimdi her postun alengirli Kadın fikrini sunmuş sana 

(1,924 puan) tarafından
+8

Sevgi HANIM bir tuhaf. Geçen gün de parka gitmiş. Mangal yakmanin serbest olduğu alana. Buram buram kokuyor 5 aylık hamileyim insan getirir demiş. :) insanların işi gücü yok senin hamile olduğunu çözüp bir de sana mangal getirecek. Her postu acayip hanimefendinin. O yuzden çok da sa'apmadim😂

(9,080 puan) tarafından
+1

bide vermek zorunda degil diyenlerede cimri sizin gibi cimriler demisti😬😬 uslubu biyle isine gelmeyene saldirio 

(15,127 puan) tarafından

İşte maksat dikkat çekmek ilgi gösterin bana bakın ben farklıyım

(1,924 puan) tarafından

😂😂😂 tuhaf

(9,080 puan) tarafından
+1

farki bin tl tutar demiyorda 1 k tutar diyor ordan belli zaten dikkat cekme cabasi😬

(6,724 puan) tarafından

Hem sorup hemde işine gelmeyince cvp vermeyen biri daha birazdan postu siler sonrada adını değiştirip tekrar buralara katılır 

tarafından
+1

Bayramda tatile gitti diye 500 tane post açan görgülü kendisi post sahibi🤣🤣

(6,724 puan) tarafından

Hayır hem soruyor hemde aman yemek yapamam benden beklemesin sanki kocası yemek istemiş millete cimri der piknikte vermediler diye sanki vermek zorundalar ama evine gelen işini yapan adama benden beklemesin dışarıdan pahalı alamam millete laf edeceğine önce kendi ne bakmak lazım  veren el alana elden üstün derler gebeliği hastalık gibi görüp arkasına sığınmak ne kadar yanlış

tarafından

Yemek vermeyenlere zaten fiyat farklı oluyor yemek kişiye aitse atıyorum 1000 ise 300 lira yemek ekliyorlar artik

(218 puan) tarafından

Ben bu uygulamayı çok severim önceleri de gebelik ve bakım bölümünde idim çok sonradan burayı keşfettim ve bayağı şey katıyor insana ama bazen okadar sert yorumlar görüyorum ki hiç gerek yok bunlara diye düşünüyorum çünki herkesin herşeyi kaldıracak aynı psikolojiye sahip olduğunu sanmıyorum o sebeple klavye dahi olsa doğrularımızı dahal yumuşak dille ifade edelim derim. 

(1,924 puan) tarafından

Biz de kalp kırmak için yazmiyoruz zaten fakat bu hanımefendi dalga geçiyor , trol hesap yani. 

(15,127 puan) tarafından

Farklı isimlerle gelip hep aynı tarzda insan trollüyorlarsa tepki bu olur. 

(6,724 puan) tarafından

Benim yorumlarıma bakıldığında kırıcı yorum çok nadir yapmışımdır 44 yaşında bayanım hayat tecrübem de var insanı bazen görmesende tanıyabilirim bu bayanın asıl uslüpü çok yanlıştı karşındaki insan para veriyor diye kölesi değil kendide hasta değil zaten yapılan hiç bir yorumada önem verip kafasına takmıyor merak etme kimseye cvp yazma tenezzüllünde bile bulunmadı bu postun üzerine sayısız post açtı hemde aynı konuda yani milletin aklıyla dalga geçiyor

tarafından

Kralice55.oldguna eminim ama ispat edemem.

(9,080 puan) tarafından

acaba mi?onun konulari guzeldi ya bile sacma sapan seyler acmiodu sanki

(1,924 puan) tarafından

Kraliçe değil, ha buralarda olabilir ama en son çok büyük korkuyla gitmişti böyle göze batmaya cesaret edemez 

(15,127 puan) tarafından

Zehraoyku. Stil aynı aynı saçmalamalar. Ki bu arkadaş benim taaa ilk üyeliğim zamanı da burada olan biri vardı o kişi. Yok mantar sorar yok eşinin yırtık pantolonunu atar ters dublex evi vardı onun da. Hiç derdi bitmezdi o evle ilgili. He de geç sistemi en iyisi bunlara 

tarafından
+1

@Yummyyumm Ben o sandim mery dikkat çekmemek için saçmalıyor olabilir  oda dikkat çekmeyi çok severdi 

@Nagiş❤️ he de geç taktiği tuttuk bunu 😍

+6 oy
(5,434 puan) tarafından

Bence yanlış düşünüyorsun 

Yemek beklemeyin ne demek 

Ne olursa olsun orda iki yumurta kırsan bile olur 

O kadarmi agirsin yani 

O zaman disardan verirsin siparisi yanına da karpuz doğra olsun bitsin 

Yanlış düşünüyorsun bence çok ayip 

+5 oy
(12,078 puan) tarafından

Öğrenmişsin bi 5k 3k 1k. Allah aşkına instagram mı burası ne dediğiniz bile anlaşılmıyor. Evine gelen işçiye yemek de veremeyeceksen hiç çağırma oturup kendin boya, madem yemekler 1k(!)'dan aşağı tutmazsa.

tarafından
+2

Hakikaten burası Instagram falan mı :) Türkçeyi katletmeye can atıyorlar ya 

(903 puan) tarafından

Ben çok geride kaldım sanırım 1 k. Ne demek anlamadım 

tarafından

Bin demek istemiş arkadas

(903 puan) tarafından

Şimdi anladım canım sağol 😂

+4 oy
(1,985 puan) tarafından

Bizim kültürümüzde işçinin yemeği verilir. Dışarıdan isteyın yapmak zorunda değilsiniz.

(181 puan) tarafından

Benim elim kolum kalkmıyor İnan tek canlı olsam yaparım ama yorucu 

(9,080 puan) tarafından

bigun kavhaltilik hazirlarsin . bigin karisik kizartma ekmek yerler biginde lahmacun suylersin olur biter cok aman aman ugrastirici bise degilki. kendi evine yaptigindan bibyabakva verirsin boyaciya yine zor degil

(1,985 puan) tarafından

Tmm yapamayacak durumdaysanız dışardan istersiniz. Size alternatif sunuyorum. Yemek vermemezlik yapmak çok ayıp. Ha eşiniz yevmiyelerinin üstüne yemek parası kişi başı 500-600 eklediyse artık bir porsiyon yemekle ne kadara doyulabiliyorsa... yemeğinizi dışardan isteyın dediyse karışmazsınız. Ama işçiye yemek verilir. Siz sanki vermek istemiyorsunuz bana öyle geliyor.

(5,795 puan) tarafından

Senin elin kolun kalkmıyorken onların aç aç nasıl kalksın. Yevmiyelerine yemek ücreti de ekle o zaman. 

tarafından
+1

Ya Lütfiye Allah aşkına beğendirme derdinde bir makarna bir hazır döner alıp çevirip ekmek arası vermek zor mu Allah aşkına bunlar genelde herkesin yediği secmedigi şeyler en basit yoldan 

+4 oy
(3,604 puan) tarafından

Bizim kültürde evde çalışan kim olursa olsun yemek, meyve, içecek Allah ne verdiyse sunulur. İnsan umduğunu değil bulduğunu yer zaten. En olmadı bir makarna, salata verebilirsiniz.

Yalnız şu var. Yurtdışına yerleştiğimden beri asla böyle yapmadım. Kültürlerinde böyle bir şey yok. Ama düşünüyorum, aslında yemek vermek zorunda da değiliz. Zaten emeğinin karşılığını (ücreti) veriyoruz. Yemek saatinde mola verip, paydos edebilirler. Bilmiyorum yozlaştım mı bu konuda🤔

(4,724 puan) tarafından

Bu kültür türklerde var evet almanyadayım burda yabancılarda öyle bir şey yok

+4 oy
(1,526 puan) tarafından

Çok ayıp olur mutlaka yemek verilemeli o kadar çalışacaklar aç aç mı çalışsınlar 

+4 oy
(451 puan) tarafından

Bu hesap troll falanmı😂 vermek istemiyosan verme veriyosanda ver biz ne diyelim ki şimdi?fikir verenede ters ters cevaplar falan.hamilesin alt tarafı bi patatestemi kızartamıyosun 

+4 oy
(3,410 puan) tarafından

Çok ayıp ya öyle denir mi yapamıyorsan dışarıdan iste ne olucak onlarda bu sıcakta senin evin için çalışıyor öyle denmez 

+4 oy
(730 puan) tarafından

Ama vermen lazım bence yani ben veririm hiç bir insan bütün günü karpuz içecek ile idare edemez bide çalışacaklar yazık , yani dürüm sipariş ver hiç olmadı bide makarna bir şey yap basit hamilesin basının gözünün bebeğinin sadakasi olsun canım vicdanen ben rahat edemem öyle bir durumda 

(426 puan) tarafından

Aradığım yorum ya bende hamileyim evim tadilattaydi gergin yemek yaptım ne olucak sadaka gibi düşünmesi lazım ben acıdım valla ustalara 

(730 puan) tarafından

Tabi canım mecbur olmayabilir zaten para veriyorum diye düşünüyor olabilir post sahibi ama vicdanen de insan rahat edemez eve ufacık tamire gelene bile annem yemek çay teklif ederdi, verdiğin beş kuruş bazen seni kazadan koruyur

+4 oy
(6,850 puan) tarafından

Benden beklemesin gibi cümleler bilemedim Allah gönlü bol olan insanlarla karşılaştırsın . Vala bizde doğurduk ve çok sancılı süreçler geçirdik senin niyetin yok burda böyle konuşuyorsun kim. Bilir onlara orda nasıl muamele yaparsın . 

Hormonlarına veriyorum ve geçiyorum 

+4 oy
tarafından

Sende ayrı bir kafadasin Allah selamet versin 😏

+3 oy
(640 puan) tarafından

Ozaman hazır birşeyler al işçi bu okdr yorulacak yani sonuçta 

(181 puan) tarafından

İçecek çay kahve veririm benden beklemesin

(640 puan) tarafından

Ayıp olur yinede siz bilirsiniz burda sordunuz bizde cevab verdik 

tarafından
+2

Sende doğumdan sonra boyat onlarda emekçi sonuçta saçma saçma cvp veriyorsun.benin babamda inşaatta calsiirken ustaya su alalım içelim demiş adam harç yapmak için damacanayi kesmiş su doldurmuslar adam demiş aha o suyu için 

O geldi aklıma yemek mecbur verilir yakın olsa evinde yer ama ben peynir zeytinde olsa koyardim

(7,456 puan) tarafından

Valla senin hamileliğinin en ağır geçtiği zamanlardan bizlerde geçtik. Sucuklu yumurta yap. Yada tost çay en basiti. 

+3 oy
(6,724 puan) tarafından

Hamilelik hastalık değil canım ben 42 yaşında doğum yaptım çalıştım hamilelik boyunca evime gelen Usta'ya yemek de yaptım bu sıcak günde aç insan çalıştırılırmı atarsın fırına tavuk kendi pişiyor salarsın makarnayı sıcak suya oda kendi pişiyor çay kahvaltı koyarsın hiç bir şey yapanıyorsan iki lahmacun söylersin 

+3 oy
(5,795 puan) tarafından

Yerine koy kendini. Senin yemek yapmaya canın yok ama koca adamlar tüm gün aç aç boya yapacak öyle mi. Bu kadar mı empati yoksunusun. Gebelik hastalık değil. Halsizlik yapar doğrudur ama bu insanları aç bırakacak karar kötüysen git hastaneye yat. 

+3 oy
(1,060 puan) tarafından

Eyer sabahdan aksama kadar calisacaklarsa yemek vermelisin yazik gunah.Eyerki yemek vermiyorsun yemeyin parasini vermelisin kendi gitsin oglen disarida yesin gelsin.Iscinin hakki yenilmez.Hamilesiniz hasta deyilsizki ben hamileyken 8ay hem hastanede calistim hem evde calistim

+3 oy
(5,860 puan) tarafından

Ac ayi oynamaz diye bi sozumuz var bilir misin? Bi kere ayip. Adami yedirmezsen nasil hali olacak sana duzgun is yapacak. Hamilelik hastalik mi? Kotuysen cagir birini yanina. Sen koktu bana vermediler diye aglasiyosun baskasina gelince karpuz yesin yeter diyosun. Cok bencil bi tipsin.

+3 oy
(3,364 puan) tarafından

Bence karpuzun da kabuklarını ver insan değiller ya onlar. Bir ton laf yazmak geliyor içimden ama hepsi size az gelir

(4,300 puan) tarafından

+👍👍👍.               

+2 oy
(20 puan) tarafından

Eşinize söyleyin o da durumunuzu görüyordur ona göre bir çözüm üretsin

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 439 göst.
+2 oy
7 cevap 307 göst.
0 oy
8 cevap 233 göst.