0 oy
210 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (553 puan) tarafından
Arkadaşlar evden şahsi kişisel eşyalarımı alamıyorum davalıdan 2 sene boyunca istediğim halde vermedi kendisi pislik belanın ta kendisi polisle gidip onun evinden eşyamı almaya ailemdekiler hiç gerek yok canını kurtardın boşver dediler, avukatlara söyledim mahkeme yoluyla kağıt çıkarsınlar onlarda yapmadı , 2 ay önce aile mahkemesine dilekçe verdim hani eşyalarım geri verilsin kargo ile davalı göndersin diye çünkü farklı şehirlerdeyiz bugün avukata tekrar söyledim cevap verimiyorlar bilginiz var mı nasıl bir dilekçe yazayimda mahkemeden karar çıksa davalı eşyalarımı toparlayıp gönderse napmam gerekiyor sizce nolur fikir verin

4 Cevaplar

0 oy
(9,080 puan) tarafından

2 senedir esyanin e sini birakmamistirki. bnce ilk zamn polisle gidip alsaydin. ozamn seninde evindi neticede. aradan gcmis 2 yil suan elalemin evi irasi sen giremessin .ki bnce 2 sene esya klmaz bile o evde atip satit savmistir. aynen kurulu duzenin oldugu gibi durmuyordurki

(553 puan) tarafından

Evet çok haklısın alamadım o süreçte ama kadın gidip alana kadar adam atamaz Kanuni yollar ile cezası var eşyalari attıysa onun parasını alabilirim ondan 

(9,080 puan) tarafından

olemiii hic bilmiorum cezai durumunu. ben mantiken evde duzen dirlikde klmayinca kendinden bile blki haberi yoktur iki sene boyu evde illaki atilir edilir gibi dusundum.

(553 puan) tarafından

Evet atcam demisdi ama ben ona cezası var diye uyardım neyse bakalm hayırlısı olsun 

-Reklam-
0 oy
(1,597 puan) tarafından

Boşver bacım eşyayı aileni dinle herşey yerine geliyor zamanla bı kaşığını bile alma lanet et gitsin en güzellerini kısmet eder Allah inan 

(553 puan) tarafından

Yok canm kasik olsa lanet olsun kalsın kiyafetlerim makyaj malzeme felan eski telefon tablet onlarda aile resimlerim var 

0 oy
(2,672 puan) tarafından

Cnm bilmiyorum ama bencede uğraşma uğraşmaya değmez ben boşandım anlaşmali ilk başlarda nafaka verdi simdi onu bile vermiyor pislik Allah'a havale ettim 

Keşke ölse diye bakıyorum aynen kurtulduğuna bak

(2,672 puan) tarafından

İnan insan uğraşmak istemiyor onla yüz göz olmak başıma bela almak istemiyorum.

Geliyor her hafta gelmeye başladı yaşı büyümeye başladıkça dört yaş olcak 

Onda da kalma hakkı baslicak napcm bilmiyorum 

(2,672 puan) tarafından

Şehir dışı olmasi iyiyms

(553 puan) tarafından

Cnm aslında boşanma zamanında sosyal hizmetler incelemede rapor yazdıkların baba ve çocuk arasında yatısız olarak görüşmelerini istese olmazdı bize öyle olmuş sadece goruşme olacak yatılı olmiycak ama çocuk buyunce yatılı kalma olur mu bilmem 

Farklı şehirde olursan para cimrisiyse çocuğu yatılı almaya gelir mi sence eğer öyleyse taşın , bende boşanma davam devam ederken kıralara zam geldiği için taşındım yoksa bizde aynı şehirdeydik her hafta sonu çocuk görüşünde olay çıkarıyordu şimdi kafam rahatladı İstanbul'dan Elazığa taşındım hakime danişti avukatım velayeti etkilemez dedi bende adamın haberi olmadan gittim snra öğrendi smdi kendi elaziga gelip görecek çocuğu gelcem diyor benimde planlarımı bozuyor gelmiyor 

(2,672 puan) tarafından

Anlaşmalı boşandığımiz için olmadi sosyal inceleme vs

Dört yaşından sonra bayramlarda bide haftada bi gün kalma hakkı var işte 

Büyüyünce zaten kendi kalmaz sanmıyorum 

Başka biyere taşınma imkanm malesef yoktu.

İşte bunlar bize hep ayak bagi seninki iyiyms hem sehir disindasin hem yatili olayi yok mükemmel 

(553 puan) tarafından

Bı sene olcak bende taşınalı zaten yakın şehirler olsaydı heralde yatili verirlerdi ama yatılı yok sosyal inceleme zaten yatılı istemedi , evet egerki babayı bilmiyorsa tanimiyosa buyunce istemez yada istedi diyelim gitti orda oranın davranışıni gördü sonra senin ailen tarafının davranışı gördü tabikide sizi sececek tanımadığı yere gitmez giderse görüp yaşayacak sonra anneye dönecek 

0 oy
(5,166 puan) tarafından

Direk savcılığa gidip dilekçe vereceksin canım dilekçe kararı çıkınca yanında 1 polisle gidip alabilirsin esyalarini

Ama mahkeme biterse geçmiş olsun 

(553 puan) tarafından

Polisle gitme şansım yok mahkeme bitse bile kadın gidip almadan adam atamiyor

(5,166 puan) tarafından

Ben yasadigimi ve hakimden aldığım bilgiyi soyledim 

Benimde eski eşim esyalarimi vermemisti ve ben o evden cikmistim 

Bosanmadan önce de hakim eğer esyalarinizi vermezse dilekce verirsiniz o şekilde alirsiniz dedi 

Savciya söyledik danistik o da aynı şekilde dedi hatta guvenlik açısından polisle gidebilirsiniz dedi 

(553 puan) tarafından

Anladım cnm bende bı konuda onu 1 ay önce savcıya şikâyet ettim savcıda ifadeye aldı olayın durumunu ogrenmek için , neyse sonra dedm davalinin evinde eşyalarım var alamıyorum vermiyor dedim savcıda kendi aranızda halledin o konuyu dedi ,

Ben ve davalı farklı şehirlerdeyiz o yüzden polisle gidip almam zor ama karar çıkarsa davalı kargoyla bana gönderirse daha iyi olur ama adam anlamıyor bende dun bunu yazdım adam daha cevap vermiyor inşallah gonderir 

Şahsi eşyalarımı istiyorum haftaya getirmezseen kargo yolu ile gönder
Kargo yolu ile göndermiceksen gereken dilekçe verilecek maddi olarak talepte buluncam sen bilirsin sen karar ver gönderip göndermemek sana kalmiş ......

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 378 göst.
10 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (3,272 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 153 göst.
21 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 769 göst.
29 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Alfa anne (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 193 göst.
29 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,574 soru

24,046,609 cevap