+1 oy
260 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (4,680 puan) tarafından

Haziranda kaldığı ev satıldı yeni ev sahibi şuan zam yapmıyor ama 6 ay geçip çıkmazsan zam yaparım diyor bu yasal mı hakkı var mı şuan oturduğu eve göre kira baya uygun

7 Cevaplar

+3 oy
(15,101 puan) tarafından

Ev el değişmiş ev sahibine de yazık kendi oturmak istiyor diyorsunuz. Ne kiraya zamma yanaşıyor ne çıkıyorsa hakka girmek olur bu. Ev satın alınırken eski ev sahibi ile anlaşılmış olması gerekir 

(15,101 puan) tarafından

Dp katılıyorum. Allah işini düşürmesin böylesine 

tarafından
+1

Aynısı başımızda var , annemlerin evinden ayının biri çıkmıyor , okullar tatil olunca cikicam dedi hâlâ daha oturuyor. Aylardır 1 kuruş kira vermiyor. Faturaları ödemiyordu da Allah razı olsun artık ödemeye başladı 😂 biz ihtarı çektik inşallah o ev sahibi de çeker.  6 ay bekleme süresi var ama belirsizlikten iyidir 

Ev almak çok zor 

(4,680 puan) tarafından

Yeni mi çektiniz ihtarı

tarafından

Hayır canım olmuştur 2-3 ay sanırım 

(4,680 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun ne kadar anlayışsız insanlar var. Rabbim sorsun o kiracıya da hiç bir işi rast gitmesin. 

-Reklam-
0 oy
(1,060 puan) tarafından

tabi var yeni birisi aldıysa artık eskinin hükmü kalkar maalesef neyse ki hemen zam yapmamış

(4,680 puan) tarafından

Aslinda ev sahibi kendisi oturmak istiyor arkadaşım da ancak yaza çıkarım diyor adamda ihtar çekerim o zaman diyor

(1,060 puan) tarafından

Maalesef canım Bildiğim kadarıyla yeni satın alanın hakkı İnşallah arkadaşın içinde kolay olan neyse o olur

0 oy
(1,368 puan) tarafından

Kim yasal a bakıyor ki .5 bin kira veriyorsun yüzde 40zam.hakki varken dayadı bize 10 bini sesimizide cikaramadik .ama bu evden çok çıkmak istiyorum 

0 oy
(1,912 puan) tarafından

Tabiki hakkı var. Ve 6 ay sonra için demesi de gayet adilce. Çünkü yılbaşında zaten fiyatlar zamlanmış olacak. 

(4,680 puan) tarafından

Bende ilk defa bi ev sahibine hak verdim

Arkadaşım çıkmak istemiyor seneye yaza kadar oturayım diyor ev sahibi hakkın 6 ay 6 ay otur sonra çık diyor bende adil buldum ev sahibini arkadaşıma diyorum hakka girme 6 ay sonra çık siteden çıkmak istemiyorum diyor. Ama ihtar çekerse bu sefer mecbur çıkar bence

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Zam yapabilir hatta evden biran önce bile çıkarabilir 

(4,680 puan) tarafından

Arkadaşım çıkmak istemiyor kocası da ihtar çek diyor ev sahibine 

(2,496 puan) tarafından

Ne gerek var zorlamaya çeker 3 ihtar sonrası kendilerini kapıda bulurlar

(4,680 puan) tarafından

Iste bende öyle dedim ha 6 ay sonra ha yaza kadar durdun evde er ya da geç çıkacaksın niye eziyet ediyorsun adam almış evini oturmak istiyor 

0 oy
(9,922 puan) tarafından

Benim hep ekimden ekime zam geliyo ev sayibiyle öyle anlaştık  şuan 6 bin kiram  benimde  ev sahibi yeni olduğu için hakı var yenilemeye herşeyi

0 oy
(101 puan) tarafından

Yasal olarak ev sahibinin hakki isterse 6 ay içinde evden çıkartabilir. Ve eğer yeni sözleşme yapılacak zam yapabilir.

(4,680 puan) tarafından

Kiracının 6 ayı varmış ev bulmak için o 6 ay içinde cıkartamıyor benim bildiğim

(101 puan) tarafından

6 ay kalma hakkı var kiracının ama daha fazla oturamaz. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 536 göst.
2 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Bahar_6565 (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 459 göst.
18 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Buket masal (2,588 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 636 göst.
5 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 235 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Denizyildiziiyedek (111 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,285 soru

24,096,577 cevap

332,113 kullanıcı

...