+2 oy
291 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (279 puan) tarafından

O şunu dedi bu bunu dedi herkes her seye inanip bizi kafalarinda kurduklari seye gore yargiliyorlar ben bıktım valla hicbiriyle konusmak gorusmek istemiyorum. Beni taniyamadilar taniyamadiklari gibi onyargilariyla arkamdan konusuyorlar. Herkesten uzak durdugum halde boyleyim herhalde kendimi sevdirmeye calismadigimdan durustlugumden iyi niyetimden insanlar beni cekemeyip boyle davraniyor. Uzak dursam uzak duruyor diye sikayet ederler yakinda dursam kendileri gibi gorup sevmezler ben ne yapim arkadasla4 siz nasil basa cikiyorsunuz bu insanlarin  fitne fesat dusunceleriyle

16 Cevaplar

+4 oy
(23,070 puan) tarafından

Kesinlikle uzak şehirde yaşamak isterdim

-Reklam-
+3 oy
(9,079 puan) tarafından

akraba dedigin akbaba zaten . sende onlardan biri olacaksu. nefret ettigim bir kuzenim var 30 yasa kadar kardes bilirdim o yuzume gulup arkamdan kucumu kaziomus cocukluktan beri. son 7 senedir bende oyle yzuune gulerim arkadindan gebersin diye dua ederim . mutsuzken teselki veirirm ama icimden gecen beter ol pislik der daha kotu duruma dusmesi icin dua ederim . gelise gore gdis . onun mutsuzlugu beni asiri mutlu ediyor . onun mutlu olmasi beni sinir ediyor mesela . sana o sekil yapana sende o sekil yapacaksin

(4,075 puan) tarafından

en iyi akraba uzak akraba

bir söz duymuştum, akraba senin ölmeni isteöez ama kendisinden de iyi olmanı istemez diye. gerçekten öyle 

yolda görsem yüzümü çevireceğim çok akrabam var. 

bir yerde komşum olsa, iş arkadaşım falan olsa selam dahi vermeyeceğim karakterde kişilerle akrabayız, kan bağımız var adı altında her yerde görüşmek zorunda değilim.

onlar da bu sıfatlardan ötürü hayatımıza karışma hakları olduğunu zannediyorlar. 

+2 oy
(3,110 puan) tarafından

Kimseyle görüşmek istemiyorum 

+2 oy
(721 puan) tarafından

Her zaman mesafeli oldum ben bu konuda biri bir şey dediyse direk arayıp şap diye suratına söyledim inkar mi etti o zaman kim dediyse yüzleşicekler hiç susup oturmam bu yüzden pek bana karışmazlar ortalığı ayağa kaldırırim bir araya gelmek gerekiyorsa giderim sohbet ederim konuşurum gülerim küsmem ama sonrasında öyle arayıp konuşup samimi olmam bir şey olmadığı sürece 

(279 puan) tarafından

Nasil arayip soyluyorsun ki benim hic yapmadigim bir sey keske yapabilsem

(721 puan) tarafından

Arayıp duydum böyle böyle demişsiniz ama öyle bir şey yok diyorum derdiniz ne ise yada cidden söylediğiniz gibi bir şey var ise benle konuşun inkar ederlerse yüzleştiririm insanları asla çekinmem çünkü böyle yapamadığın sürece millet arsız köpek gibi yüzüne gülüp arkandan sallıyor

+2 oy
(3,494 puan) tarafından

Ben de görüşmüyorum canım akraba insanı çekemiyor. Sılai rahim için elimden geldiğince sıkı tutmaya çalıştım bağları. Ama yaptıkları her şeyi başa kakmaya başladılar ve benim karşılığında yaptığım hiçbir şeyi görmediler. Bekar kuzenim var bende 5 yaş kadar büyük. Düğünümde yardımcı oldu. Ben de onu defalarca evime yemeğe çağırdım. Küsmek için bahane aradı neymiş kandillerde aramıyormuşum. Ben sana şunu yaptım bunu yaptım saymaya başladı. Bende 3 çocuk var o evlense gider daha fazla yardımı Ben ona yaparım. Ama daha bekar 35 yaşında. Gerçekten evlense neler yaparım. Bana yemeğe gelmesini bile lütuf olarak gösteriyor. Benim o emeklerimi hiçe sayıyor. Böyle insanlarla görüşülmez. 

+2 oy
(3,169 puan) tarafından

Akrabalarım çok iyi diyen yalan söylüyordur. Hatta bu arada bende bunu kafaya çok takıyorum. Teyzelerim yeğenler arasında ayrım yapıyor. İhtiyaç duyduğum zaman yanımda yoklardı ama hayatımı eleştirme hakkına sahip olduklarını zannediyorlar. Kulağıma geliyor ve çok kızıyorum. Mecburiyetleri yok elbette bari insanca dursunlar durduğu yerde

+2 oy
(2,668 puan) tarafından

Kendimi bildim bileli akrabalardan uzağım aynı şehirdeyiz ama en fazla bayramda görüyorum evlenmeden önce de öyleydim o zaman çalışırdım bahanem oydu şimdi oğlum 3.5 yaşında yeni bahanem onun durmaması 🤣🤣

+2 oy
(1,573 puan) tarafından

Canım evlendim İst yaşadık iki ailede dibimizdeydi bu sürede ettiğimiz kavgaların haddi hesabı yok taşındık Urfa'ya 5 yıl kaldım eşimin ailesi sağolsun burnumuzdan getirdiler evimizi taradilar büyük kavgalar çıktı eşim hasta oldu sonuç olarak 17 yılda neler gördüm neler şuan herkesten uzak baska şehirdeyiz yakında kimsem yok gel gör ki biz birbirimizde bişey bırakmadık yani insanın yanındaki önemli bana göre yoksa nereye gidersen git kafanın icindekiler senle geliyor.etradindaki insanları onemsememeyi ogreneceksin sen kendini bildikten sonra gerisi boş iki sene olacak kaynanamı evimden kovdum baksan Urfa vibi bı yer kurallar katı ama sulalese kimse laf etmedi çünkü hakliydim yani boşver kim işine geliyorsa onla görüş kendinden taviz verme boşver 

(1,573 puan) tarafından

36 biticek neden

(4,039 puan) tarafından

17 yıllık evliyim  diyince merak ettim. Çok küçük evlenmişsin. 

(1,573 puan) tarafından

18de evlendim kaçarak b.o.k.vardi 19da anne oldum canim

(4,039 puan) tarafından

Ben 33 yaşında evlendim  . Ona rağmen evlilik ağır geliyor bazen.

(1,573 puan) tarafından

Kardesimde 32 bekar hala ağır tabi ya 

+1 oy
tarafından

Kimseyi değiştiremezsin. Öyle hayal ettiğimiz gibi herkes iyi niyetli olsun akrabasını tutsun sevsin saysın diye bir şey yok. Çok beklentiye giriyorsunuz.  İyi gelirse görüşürüm gelmezse gerektiği kadar görürüm o kadar. Kimse için kendimi yorup hayatımı zayi edemem

(279 puan) tarafından

Kimseden iyilik beklemiyorum ama kimsenin de hakkimda kotu dusunmesini istemiyorum bu cok mu ki? Herkes isine geldigi kadar iyi dusunuyor menfeati bittigi yerde kotuleme cabasinda. Gelinim ya ben en kotuyum. İyi gelmeyenler en yakin kisiler olunca gorusmemek de pek mumkun olmuyor ne gidebiliyorsun ne kalmak istiyorsun

tarafından
+1

Sizin yaşadığınız dünya toz pembe değilse evet çok. Çok iyi bir insan olsan dahi herkesin seni beğenmesi mümkün değil. Herkesin hayat tarzı doğru yanlış anlayışı farklı. Zaten herkes seviyorsa orda bir sorun vardır. Bazen sebepsiz bile içi ısınmadığı için sevmeyebilir. İnsanların karakterine girmiyorum bile. Allah’ın en sevgili kulu Resûlüne aleyhisselam bile neler yapılmış Gerçekten merak ediyorum nasıl herkesin iyi niyetli olmasını bekliyorsunuz dünyayı hiç mi tanımadınız. Sert görünebilir ama doğruları söylüyorum. İnan bir ömür böyle düşünerek yaşanmaz. Annem 50 yaşındadır hâlâ ufak bir kötülük görünce ben ne yaptım moduna giriyor vaktini heba ediyor. Geç olmadan anlamak lazım

He bende insanım bazen buhrana giriyorum ama büyük çoğunlukla derdim kendi ailem ve yuvam oluyor. Sonra sen sadece Allahın rızasını gözeterek yaşıyor musun da hayattan mükemmellik bekliyorsun diyip kendimi sarsıyorum. 

(279 puan) tarafından

Tamam tesekkur ederim. Zaten korkum da baskalarinin dusunceleri yuzunden yuvamin huzursuz olmasi. Ha bazen kocam da anlayisli oluyor sorun olmuyor ama bazen de cok kotu kavga ediyoruz bundan korktugum icin tartisiyorum. Yoksa umrumda degil hakkimda dusundukleri. 

+1 oy
(5,139 puan) tarafından

Ben gorursem selam veriyorum o kadar 

Benden uzak, şeytana yakın olsunlar

+1 oy
(16,990 puan) tarafından

Ben herkesten uzaklaştım zaten. Sadece görüşmek istediğim insanların numarası var telefonumda. Sosyal medya kullanmıyorum. Dolayısıyla kimseyi görmüyorum, kimseden haber almıyorum. Gerçekten hayatımda önemi olan insanlarla iletişimim var. 

+1 oy
(18,445 puan) tarafından

Bende aksine yakında yaşamak isterdim. Gurbet olunca insan etrafında akraba, tanıdık yüz görmek istiyor.

+1 oy
(4,039 puan) tarafından

Ben görüşmüyorum kimseyle. Aramam sormam gitmem gelmem. Anne baba kardeşler iki taraftan da sadece o kadar. Kimsenin  bi tarafını kaldırıp pof poflayamam.  Ama ben bekarlığımdan beri böyle olduğum için kimsenin garibine gitmiyor. Eee tabi ailemin gözümün önünde akrabalar tarafından sürekli kazık yemesini göre göre hepsiyle bağımı koparttım zamanla.

+1 oy
(23,012 puan) tarafından

Öyle bir çabam yok çünkü zaten uzağım rahatım 😂

+1 oy
(680 puan) tarafından

Bugün tamda bunu tartıştik uzaklarda yaşamak isterdim

(279 puan) tarafından

Ben de diyorum bi tatile ihtiyacimiz var uzun bi tatil. Geri dondugumde her sey ve herkes degismis olsun

(680 puan) tarafından

Bende düşünüyorum Tatil çok sıkıldım çok 

0 oy
(1,351 puan) tarafından

Çok şükür hepsinden uzakta büyüdüm. Sonra tamamen başka bir sehirden evlendim. Arkamdan neler neler duydum hiç umrumda da olmadı. Uzağım rahatım mutluyum 😂

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 182 göst.
18 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde denizanne (514 puan) tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 1,301 göst.
2 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde 2ikizAnnesi (4,167 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 552 göst.
15 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (600 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,111 soru

24,039,799 cevap

329,072 kullanıcı

...