+1 oy
360 göst.
Diğer kategorisinde (247 puan) tarafından

Kızlar oğlum kasimda 4 yas olucak anaokulana gonderip gondermemekte kararsızım aranızda bu yaşta gönderen var mı bide bizim burda devlet okulu kayıt parası 15.000 istiyir aylık 1000 çok fazla degilmi ya

15 Cevaplar

0 oy
tarafından

Benim kızım da 4 yaşını 2 ay geçti ama anaokulu çıkıp çıkmadığı nasıl belli oluyor e devletten ne yazarsak çıkıyor bilen varsa bana da bilgi verebilir mi hayrina 😊

(3,086 puan) tarafından

4 yasa kayıt çıkmaz, siz gidip kayıt yaptiracaksiniz

tarafından

Tamam çok teşekkür ederim sorarım bakalım 😊

(247 puan) tarafından

Her okul açmıyor 4 yas canım sorman lazim

tarafından

Çok teşekkür ederim canım soracam bakalim 

-Reklam-
0 oy
(123 puan) tarafından

Ay devlet parası da mı para istiyor hem de bu kadar mı Şaka mı ya. Benim kızım da şu an 3,5 yaşında ve Allah biliyor işte özele gönderemiyorum çok pahalı diye Ben de 4 yaşını bekliyorum ki devlet anaokuluna göndereyim diye Onlar da bu kadar para istiyorsa Biz ne yapalım

(3,086 puan) tarafından

Her yerde böyle degil

(503 puan) tarafından

Benimde oğlum 3.5 yaşında bu sene gidecek okulla görüştük 1 temmuzda kayıt açılacak, 4 yaşında dönem ortası olabilir almazlar belki. Bizim gonderecegimiz okul 2 bin TL aylık, kayıtta ilk ayın ödemesi yapılıyormus

(123 puan) tarafından

Benim kizim 36 aylik yani 4 degkl daha. Alirlar miki? Bndd mi temmuz gibi goruseyim. Illa 4 yasini doldurma sarti varmi

(503 puan) tarafından

Her okul almıyor benim oğlum şuan 40aylik bir okul almiyoruz dedi diğeri alıyormuş , dönem içerisinde 4 olacağı için kabuk eden okullar vardır illa ki

0 oy
(3,086 puan) tarafından

Bence 2 sene anaokuluna gitmesi kötü değil çocuğun. Yarım gün gonderirsiniz zaten. Çocuğa çok fazla katkısı oludugunu görürsünüz. Ben mecburiyetten 3 yasta gondermeye başladım. İlk dönem yarım gün, ikinci dönem tam gün gitti. Yarım gitse içim daha rahat ederdi tabii. Benimki de devlet okuluna gitti ama biz kayıt parası falan vermedik hiç. Geçen sene yarım günlerin aylık ödemesi 1250 tl'ydi. 

(247 puan) tarafından

Bnm oğlum dil de biraz geri faydası olur mu acaba

(3,086 puan) tarafından

Evet kızımın sınıfında da dil konusunda sorun yaşayan bir çocuk vardı. Zaten böyle durumlarda öneriyor doktorlar sosyalleşmesini. Faydası olur diye düşünüyorum 

0 oy
(980 puan) tarafından

Genelde 5 yaş açılıyor boş yer olursa 4 yaş sınıfı açılıyor demişlerdi istanbulda bi okuldan. Gidip sorman gerekir 

(247 puan) tarafından

Buizm bağlı olduğumuz okul 4 yas acicaz dedi o yüzden yollamak istiyorum ama dil anlaminda biraz geriyiz faydası olur mu acaba

(980 puan) tarafından

Akranlarıyla birlikte olacagı için illlaki olur 

0 oy
(2,570 puan) tarafından

Bizim burda hiç para almıyorlar

Neden başka yerlerde alınıyor anlamıyorum 

Bize yakın alınan yerde aylık 300-400 falan

0 oy
(6,051 puan) tarafından

Oğlum Kasımda 4 olacak sizinki gibi. Ben yarım gün olursa gönderecektim, eve yakın çok güzel bir devlet anaokulu var ama 57 aylıktan itibaren alıyoruz dediler.

(247 puan) tarafından

Tuvalet eğitiminde sıkıntı yaşarız diye düşünüyorum ama bilemedim 

0 oy
(17,347 puan) tarafından

Ben kızımı 2 yıl yolladim ve çok memnun kaldım. Yine olsa yine yollarım. Biz kayit parası vermedik hiç ama aylik aidatlar daha yüksekti. 

0 oy
(3,508 puan) tarafından

Ben de gönderdim  ama bu kadar uçuk değildi fiyat kayıt ücretsiz aylık 250 TL 3 bin TL yıllık bir masraf listesi vardı sadece gayette verimli oldu etkinlik yapıyorlar grup iletisimi oyun öğrenme şarkı rakamları yazma öğrenme çizgi calismalari hayal gücü gbi seyler  kurabiye günü karpuz gunu dondurma günü gbi etkinlikler yakın yerlerdeki meslek tanıtım yerlerine trafik polisi hemsire okula çağrılıyor meslek anlatıyorlar Halk eğitim kurslarına götürüp dikiş nasıl yapılır anlatıyorlar bizim burda bu şekildeydi başka yerde nasıl bilmiyorm gelecek dönem bir daha gondericem 

0 oy
(1,619 puan) tarafından

Devlet de mi para istiyor yok artık 

0 oy
(8,367 puan) tarafından

Anaokulu değil de 4 6 yaş diyanetin kursuna verdim.Fiyatı da gayet makuldü. 

0 oy
(345 puan) tarafından

Kayıt parası mı kalmış ya. Buradakilerde kayıt parası yok sadece aylık ödemeli. eğer tam gün olursa fiyat çok artıyor ama yarım gün olunca 1-2bin arası 

0 oy
(4,726 puan) tarafından

Kayıt parası devlet istemesi saçma ya tamam aylık veriliyor çünkü yardımcı abla oluyor ondan dolayı büyük ilde yaşıyorsan başka okullara da bak illa ki 4 yaş açan okul vardır araştır 

Birde benim oğlum 5 yaşında anasıfına gitti dil konusunda geriydi ve fayda sağladı keşke 4 yaşta gönderseydim diye pişman bile oldum küçük oğlum 3 yaş olacak Eylülde bu sene gönderemem ama seneye 4 yaşında göndereceğim onu da

(247 puan) tarafından

Bnde gondermek istiyorum ama kendi başına tuvalete gitmiyor istemiyor buda sıkıntı 

(4,726 puan) tarafından

Tuvalete alışmış olması gerekiyor diye biliyorum 

0 oy
(24,201 puan) tarafından

Ben olsam gönderirdim ben çalışıyorum mecbur ya kreş ya anaokulu gidecek yani. Ev hanımı da olsam tüm gün benimle iken ya TV izleyecek ya ben bugün ne etkinlik yapsam diye kafa yoracağım dört yaşında bir çocuk akranları ile sosyalleşse daha iyi olur 

0 oy
(4,846 puan) tarafından

Aylık 1000 yine neyse de kayıt parası çok geldi 

0 oy
(4,808 puan) tarafından

Yalova'da 3000₺ . Bende diyanete bağlı hem dini hem normal eğitim veren kuran kursuna verdim 1900₺ oranın fiyatı da . 

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 113 göst.
+2 oy
15 cevap 469 göst.
0 oy
19 cevap 554 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Busem (125 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 264 göst.

Kategoriler

1,475,229 soru