0 oy
179 göst.
Diğer kategorisinde (52 puan) tarafından

Kızlar ben ileri derecede vajinismusu olan biriyim,son bir senede anca bu sorunu yenmiş hatta tam anlamıyla hâlâ daha yenmedim diyebilirim. Tüy alırken bile çok derine gidemiyorum tuhaf oluyorum bunun için terapi aldım. Şimdi hamileyim,ama kendimin bile dokunamadığı bir durumda birilerinin sürekli muayene etmesini ellerini kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ne önerirsiniz

6 Cevaplar

0 oy
(1,877 puan) tarafından

Sezeryan öneriyorum. Eğer seni çok kötü etkileyecekse hiç riske atma bence. 

(52 puan) tarafından

Ben de kendimi bildiğim için sezaryen düşünüyorum ama yine de tecrübeli insanlara sormak istedim. Teşekkür ederim

-Reklam-
0 oy
(1,677 puan) tarafından

Terapiye gitmeyi denedin mi hiç? Bir arkadaşım 3 senenin sonunda terapiyle üstesinden geldi hem de kalıcı olarak. Şimdi 2. Çocuğuna hamile ve daha 7 senelik evli. 4 sene bunu boşu boşuna çekmişim diyordu. 

(52 puan) tarafından

Evet gittim bir seans devamını getirecektim araya tatiller falan girdi ama inan o bir seans bile o kadar işe yaradı ki devam etsem tamamen çözülecekmiş demek ki. Şimdi ilk bebeğime hamileyim normal doğum değil sezaryen düşünüyorum. Başa sarmak hiç istemiyorum çok yıpratıcı bir dönem ben de 5 senelik evliyim

(1,677 puan) tarafından

Oyyy bebeğim, her şey zihinselmiş bu olayda. Psikolog yardımına devam etsen olmaz mı?

İnşallah hayırla afiyetle sağlıkla sıhhatle kazasız belasız kucağına alır islam üzere büyütürsün bebeciğini 🥹

(52 puan) tarafından

Amin canım çok teşekkür ederim amin inşallah. Evet devam etmeyi düşünüyorum. Araya hamilelik girdi. Şimdi doğum stresi 😄 ama sezaryen benim için en iyisi olacak sanırım

0 oy
(348 puan) tarafından

Nasıl bı hastalik cnm bende ilişkiye girme isteği yok. İlişki sırasind acanim çok acıyor kadın doğuma gittiğimde onlar muayene ettiklerinde bile ağrım oluyor 

(52 puan) tarafından

Yani bunda istek yok diyemem istek var fakat tam ilişki esnasında acıyacak korkusu ile kendini kasıyorsun hâliyle vajina kasları da kendini sıkıyor kapatıyor. 

(348 puan) tarafından

Benim de öyle canım cok aciyor 

0 oy
(6,807 puan) tarafından

Ben yapmıştım canım bende de vardı bı kaç ay içinde düzeldi 6 ay çektim sonra doktora gerek kalmadan düzeldi çok dua ettim ağladım sonra 9 aylık evliydim hamile kaldım ama çok şükür sağlıklı bir doğum yaptım  doğumdan sonra da biraz devam etti sonra bilmiyorum sanırım eşimin destegiyle doktora gerek kalmadan aştım 

(52 puan) tarafından

Geçmiş olsun adına çok sevindim ama herkesinki aynı derecede olmuyor ne güzel seninki herhangi bir tedaviye ihtiyaç kalmadan kısa sürede geçmiş. Benimki hâlâ daha tam geçti diyemem

(6,807 puan) tarafından

Durumunu anlatırsın doktor normal yaptirmaz

0 oy
(375 puan) tarafından

Kadıncaterapi adında bi hesap var instagramda kendisi hem fizyoterapist hem de cinsel terapi eğitmeni bence ondan bi danışmanlık alın ilk seansta bile biten kişiler var paylaşmışlar. Doğuma gelirsek de sezaryen seçeneği var ama doğum şeklinden daha önemli bi konu vajinismusu yenmeniz. Rabbim sağlıkşa kavuştursun yavrunuza

(52 puan) tarafından

Teşekkür ederim bakıyorum şimdi dediğiniz sayfaya,ben de yüz yüze terapiye gittim ilk seans bile çok fayda etti araya bayram tatili falan girdi öyle devam etmedim,şimdi ilk bebeğime hamileyim üç ay kaldı,tecrübeli kişilerden bilgi almak istedim ama sanırım yine sezaryen tercih etmeliyim. Amin sağ olun

(375 puan) tarafından

Rica ederim geçmişler olsun inşallah 

0 oy
(553 puan) tarafından

Yapabilirsin ama iyi bir doktor bulman lazım bende de aynı hastalık var maalesef ilk doğumda sandım gelmişti ebe muayene edemedi git gün al dedi sonra sezeryan oldum 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 227 göst.
0 oy
2 cevap 77 göst.
0 oy
2 cevap 129 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 640 göst.

Kategoriler

1,470,078 soru