0 oy
206 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (11 puan) tarafından

Hanımlar merhaba 1 ay falan önce yazmıştım buraya eşim benden boşanmak istiyor diye.Ertesi gün hicbisey olmamış gibi eve geldi.Yok istemiyorum sinirlerim bozuk sigarayi bıraktığım için falan demisti terapiste gidelim psikiyatriye gideyim ben demişti.Ama hiçbir yere gitmedi.Artik boğuluyor gibi hissediyorum.İlgisiz surekli yok sayıyor önemsemiyor beni iletişim problemimiz var.Calisiyorum ogluma kayinvalidem bakıyor onlar da yaylaya gittiler her gün 2 saat yol gidip geliyorum oglumdan ayrı kalmamak için.Bosanmak istiyorum ailem başka bir yerde.Nerden başlamalıyım işten ayrılıp çocuğumu da alıp gitsem mi o yokkken yoksa anlatsam mi böyle böyle diye.Henuz ailemden kimseye de söylemedim .Yardimci olur musunuz ne yapmalıyım sizce

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Benim fikrim tabiki ilk önce ailenle görüş 

Eğer senin yanında olacaklarsa 

Git davanı aç 

Baro ücretsiz avukat veriyo

Anlaşmalı yada çekişmeli 

Duruma göre hareket edersin.

(1,781 puan) tarafından

+ katılıyorum. Önce ailenle görüş. Zaten sonrası kendiliğinden gelir. 

tarafından

Yani olması gereken o 

Aile önemli 

(11 puan) tarafından

Ailem yok kal orada demez zaten de erkek kardeşim var sürekli tartışıyorlar falan ayrı kalmak istiyorum o yüzden onların sitesinde farklı bir ev olabilir.Kendi iş yerimi açmak istiyorum çocuğuma da kendim bakabilirim bu şekilde hem

-Reklam-
+1 oy
(1,471 puan) tarafından

Ben mümkün olduğu kadar düzeltme taraftarıyım, geçmişinizi bilmiyorum ama bence eşinizi beklemeden bir çift terapisine randevu alın ve günü gelmeden birkaç gün evvel söyleyin.

Gidin ve bir başlangıç yapın.

Evlilik zor bir şey ama boşanmak ondan da zor. Üstelik işin içinde evlat varsa hakikaten boşanmak daha zor çünkü çocuğunuz babasıyla görüşmek zorunda. Haliyle siz de göreceksiniz.

Kırıldığınız meseleleri, durumları bir kağıda listeleyip terapi esnasında okuyabilirsiniz, insan zaman geliyor her şeyi unutabiliyor.

Belki aşk yeniden filizlenmez ama vefadan doğan anlayışlı bir sevgiyi elde edebilirsiniz.

Kadın türlü güzelliklerle beslenmesi gereken bir canlı, erkekse bakıma muhtaç. İkisi arasındaki farkı öğrendiği zaman eşiniz kendine gelecektir.

Çok geçmiş olsun şimdiden. 

(11 puan) tarafından

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Yarin psikolog arkadaşıma soracağım önerdiği iyi bir evlilik terapisti varsa randevu alacağım.Haberdar ederim.

(1,471 puan) tarafından

Ne yaptın güzelim?

(11 puan) tarafından

Uzun zamandır girmiyorum buraya görmedim mesajınızı.Psikolog arkadaşıma danıştım ayarlarız birini dedi de sürekli yaylaya gidiyorsun ayrı kalıyorsunuz sürekli çocukla ilgileniyorsun bence bir gün git bir gün gitme en azından dedi içim rahat etmiyor oğlumu bırakmaya dedim ama işte böyle de eşinle sorun yaşıyorsunuz falan dedi ben de bir gün gitmedim.Eşimle baş başa kalmak iyi geldi.Simdilik iyi gibiyiz tekrardan. Onun da işle ilgili sıkıntıları vardı.Onlar da çözülüyor gibi. Eşim de rahatladı biraz .Bu şekilde devam ediyoruz bakalim

(1,471 puan) tarafından

Maşallah maşallah çok sevindim elhamdülillah 🥹🥹

(11 puan) tarafından

Teşekkürler 🥰

0 oy
(5,767 puan) tarafından

Tabiki önce eşinle konuşmalisin

Belki biraz da olsa toparlar kendini

Hemen çekip gitme

(11 puan) tarafından

Daha önce çok konuştum abartma ne var bunda diyor tamam yapmayacağım diyor yine yapiyor

(5,767 puan) tarafından

Destek almanızı öneririm

(11 puan) tarafından

Öyle yapacağım sanırım 

0 oy
(23,027 puan) tarafından

Boşanma sebebiniz nedir konuşup halledebileceğiniz meseleyse yıkmayın yuvanızı

(11 puan) tarafından

Daha önce birçok kez konuştum.2 gün duzelirae 3. Gün aynı oluyor pes etrim ben de

(23,027 puan) tarafından

Benim oğlanda yapıyordu bayağı kızdım uyardm bıraktı pes etme 😇

(11 puan) tarafından

Kaç kere kızdım acaba yok hala aynı 

0 oy
(70 puan) tarafından

Boşanma sebebi nedir ev içinde nasılsınız bilmiyorum ama İletişim problemi çözülebilir terapiste gidin alın karşınıza konuşun ortada bi çocuk var sonuçta. Boşanmak o kadar kolay değil.  Hamileyim boşanma sürecindeyiz çok yıprandım yıpranıyorum çok zor bişey belkide ben hamilelikten dolayı ekstra etkileniyorum bilemem. Çocuğuyla iletişimi nasıl mesela ilgilsi davranışı nasıl bunu düşünün babasından uzakta olması onun gelişimi sağlığı ve psikolojisi açısından iyi mi olur kötü mü olur

Ben bu karar verilirken çocuğun geleceğini düşündüm  böyle bir ailede büyümesi mi daha sağlıklı olur babasız büyümesi mi. Bunu bi düşünün 

(11 puan) tarafından

Oğlum babasına çok düşkün kendisi de ilgili Allah var. Ama kendisi de çocuk gibi sabah işe kaldiramam bir iş yapmasini isterim 2 saat dil dökerim söylemeden bardağını bile kaldırmazvben de çalışıyorum ve bunaliyorum artık oğlum gece uyaniyor uyumuyor artık ben de geceelri uyuyamaz sabah erkenden kalkar oldum .Şimdi işte yaylaya gidiyorum 2 saat yol sürüyor pazar günü öğlene kadar yatıyor ben eşyalarımızı hazirlmaya çalısiyorum çocukla karnını doyurmaya çalışıyorum Galiba bütün bu yorgunluklar da sinirlerimi iyice yıprattı 

(70 puan) tarafından

Ne güzel ilgili bi baba çocukta düşkünmüş boşanma ve sonrası çok zor olur. Diğer sorunları konuşarak halledebilirsiniz. Düzelir inşallah 

(11 puan) tarafından

1 ay önce bunu söylemesine rağmen sırf bu yüzden devam ettim.Ama ben mutsuzum ve oğluma da yansitiyorum.Ona kızıyorum oğluma tahammülüm azalıyor 

0 oy
(6,489 puan) tarafından

Ailene anlat durumu onların oradan iş bulabilirsen hem çalışır hemde oğlunla ilgilenebilirsin eşinde zaten nafaka vermek zorunda bitmiş bir şeyi sürdürmenin kimseye yararı olmaz sadece zarar verir boşanacaksanızda karı koca olarak boşanın evladınızdan boşanmayın ne eşin seni kötülesin nede sen babasını oğluna kötüle onlar görüşmeye devam etsinki oğlun bu durumdan etkilenmesin 

(11 puan) tarafından

Oğlan bende kalsın demişti önceki konuşmamızda.Kabul etmedim tabii ki . İstediğin zaman gelip görürsün dedim onceden haber verip.soeun yasamazsak istediğin kadar sık görebilirsin dedim.Uzak tabii aramız nasıl olur bilmiyorum ciddiye binince ama o da çok düşkün oğluna.Egwr gisersem kendi isimi kurup oğluma da bakmak istiyorum.Ailem bakamaz çünkü cocuguma

(6,489 puan) tarafından

Ozaman iyi bir babaysa iyi bir eş olmak içinde çaba göstermeli destek alalım demiş bu lafta kalmasın oturup konuşun bir şekilde halledin

(11 puan) tarafından

Evet dedi ama her şeyde olduğu gibi bunu da benim halletmemi istedi ben bulacağım randevu alacağım vs. Ben de madem biseyleri değiştirmek istiyorsun randevuyu sen ayarla dedim yapmadı tabii ki

0 oy
(208 puan) tarafından

Bence ilk önce oturup ailenle konuş onlara durumundan bahset ve oturup senin için bir planlama yapın

Ondan sonra eşinle konuş söylediği hiçbir şeye inanma, erkekler her zaman söz verir bir ay sonra yine eski haline dönerler..

Bu süreç çok zor çok yıpratıcı olacak çünkü çocuk babaya düşkün diyorsun, baba bunu koz olarak kullanabilir çocuğu sana düşman etmeye çalışabilir. Yani bütün bu olacaklara hazır olman gerekiyor. Boşanma aşamasın da bir pedagogdan yardım alıp bunu çocuğa anlatabilirsin.. Hakkında en hayırlısı olsun ❤️ 

(11 puan) tarafından

Daha 1.5 yaşında emziriyorum ona düşkün ama bana daha düşkün şuan öyle bişey yapamaz yani

(208 puan) tarafından

Kız öyle yazsana Ben de diyorum ki En azından 4 yaşında falan galiba 😄 

(11 puan) tarafından

Yok daha küçük ya 😅 Ama düşkün yani 😅

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 572 göst.
0 oy
3 cevap 228 göst.
22 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde Hg99 (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 155 göst.