0 oy
705 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (108 puan) tarafından

Eşim yaptığım yemekleri beğenmiyor ve belli ediyor beğenmediğini. Evliligimizin ilk yıllarında farklı farklı yemekler yapardım ilk yediğinde begenirdi bı daha aynısını yaptığımda begenmezdi .

Artık gına geldi bana bu konudan her şeyi yemiyor yediklerini de sık sık yapınca yemiyor pimpiriklidir aksi gibi yemeklerde bir şey buluyor bu nasıl oluyo anlamış değilim gayet titizlikle yapıyorum yemeği her gün kalkınca kabusum hangi yemeği yapıcam dusuncesi yemek filan da yapmak istemiyorum artık ve ciddi ciddi evde yemek yapmayı bırakmayı düşünüyorum 

Ne yapacağım akıl verin kahvaltılık şeyler mi yapsam çörek filan gibi 

26 Cevaplar

+16 oy
(4,048 puan) tarafından

yapma boşver b. k yesin 

(9,079 puan) tarafından

hahah aynen . benim esimde  bigazsiz anlik pisecek ona yemek .  corbasindan salataya kadar hazirladigim gun aksi gibi gec yemis oluo . nebilim atiyorum karniyarik pilav yaparim. hic karbiyarik kafasi yok suan der. baska bise ekmekarasi yer ee ben bosunami yaptim bunu ben yemiyorum cocuklar yemio sana yaptim neticede. ertesigunde kalmis yemek diye yemez. oldugu gibi çop . mazemeye acimam ziyan olsun umrumda degil kizarttigimda ocagin batio benim ocagi temizledigimemi yanayim gereksiz yere is yuku ciktiginami yanayim gereksiz bulasik cikio onami. emegime uzuluyorum. 

o yizden bende artik yemek yapmiyorum kendim ve cocuklara gore yapiyorum. esim zaten yemekle arasi yok aman aman anlik ne isterse menemen . ekmek arasi salam kasar yumurta ekmek ban ban ye kiyma sote nebilim o anda istedigi bisey  yumurta haslar ekmekarasi yapar yer . sacma sapan yemek duzeni var iste. zikkimin koku diyorum yani onu kaale alarak yemek yapmiyotum artik

bazende aksam 6 gibi yazar sunu yap da yiyelim iglen yemedim diye . anca ozaman yemek yapiyorum ona

(4,048 puan) tarafından

yemeyen erkek, beğenmeyen erkeğin işi zor. benimki sağolsun ıo konuda çok iyi. 

anası güzel yetiştirmiş yemeği beğenmese bile tabağını bitirmeden kalkmaz sofradan. 

babam böyle yemez her şeyi annem ne pişireceğini şaşırırdı. şimdi umursamıyor babam da her şeyi yiyor artık😂😂

(9,079 puan) tarafından

masallh aynen valla bazen diuorum esimede bidaha dunyaya gelirsem evlenirken ilk kriterim yemek secmeyen adam😂 et yemez tavuk balik yemez sebze yemez baklagil bi kurufasulye yer. sadece kiymali ve kofteli yemekler yer kebapvari firin yemegi kizartmali onu. harici aparatif iste bekar yemekleri. ama 13 yastan beri ana babasiz iste ordan alismis . gtmis ekmekearasi az bise karnini doyurmus hep hazir kebap tarzi yada

(4,048 puan) tarafından

al işte bulmuşsun nimet karın yapıyor ye 😂😂 

(1,977 puan) tarafından

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

-Reklam-
+2 oy
(32 puan) tarafından

B.k yesin kraliyet ailesinden geliyor sanki

+1 oy
(680 puan) tarafından

Canım ne istiyor ki beğenmiyor 

(108 puan) tarafından

Anlasam vallahi bunaldım çorbalarımı severdi simdi onları da yemiyor yemekte et yemiyor ayrı saç yaparsan tamam sık sık yaptığım yemekleri yemiyor ne yiyo bende bilmiyorum 😳

+1 oy
(9,865 puan) tarafından

Benim eşimde kolay kolay beğenmiyo aynı dediğin gibi yeni yemek burldumu 2 kere yer sonra yok bu yemek bana dokandı der yaptımaz sinirlerim bozulur çok yağlı yemem banada engel olur yeme diye 

(108 puan) tarafından

Yemek bulamıyorum yapacak  ve o yemeği yerken yaptığı ifadeler yüz şekli beni yemek yapmaktan soğuttu ki yemek yapmayı severdim elimin lezzetli olduğunu da söyerlerdi 

(9,865 puan) tarafından

Sor canım gelmeden eve bugun ne yemek yapayım diye

(108 puan) tarafından

Söylemiyo çok zorlarsam soyluyo makarna yap ozaman kolaydan diyor benim iyice sinirlerim bozuluyor ozamanda

(9,865 puan) tarafından

Sor canım neler sever ne yer bir gün sohbet arasında 

+1 oy
(2,971 puan) tarafından

Yemek yapma mesela onu dene 😀

(108 puan) tarafından

Ozaman da vicdan azabı yaşayacağım sabahın köründe işe gidiyor geliyor aç ama napayım kaç kere yaptığım yemek ziyan oldu yemedi sinirlerim bozuluyor artık 

(2,971 puan) tarafından
+1

Umrumda olmaz demekki aç değil çöpe gidince daha vicdan yaparim beb sahsen

(108 puan) tarafından

Çöpe gitmiyor çok şükür de hayvanlara veriyoruz ama emeğim çöpe gidiyor sonuç olarak 

+1 oy
(562 puan) tarafından

Yaz ayindayiz 

Yeşil fasulye yemegi 

Yeşil kabak yemeği 

Türlü yemeği 

Güveç 

Menemen 

Karnıyarık 

Cacık 

Tavuk sote 

Et sote 

Fırında sebzeli tavuklu patates 

Mercimek çorba 

Yoğurt çorbası 

Bir ton yemek var ama mesela kabak psiriyorsun 

Sogani yemeklik dogra iki diş sarımsak ekle kabir kavurunca kuşbaşı tavuk ya da kıyma ekle bir iki çevir rengi soluklasinca salça ekle bir tur daha kavur kabağın soyulmuş olması şart küp küp dogranmis kabağı ve bir adet küp küp doğranmış patatesi ve iki adet soyulup doğranmış domatesi  ekle bir tur daha kavurup önceen bir tencerede dört but hasla suyunu da bu kabak yemeğine ekle kabaga sadece su kullanirsan tadı kötü olur tavuk suyuyla yaparsan sevmeyen bile sever kabaklar ezilinceye kadar pişecek. Hasladigin butu da pilavda kullanabilirsin onu da didikleyip pirinçle bir tur çevir sonra sadece su kullanip pilavı yap öyle tavuklar tadını verince tavuk suyun agerek klamiyor  

(108 puan) tarafından

Yemekleri kötü yaptığımı düşünmüyorum  kabak dolması yaparım kıymalı veya kıymasız lezzetli de olur ben üzerine yoğurt koyup yerim o ağzını büke büke yer 

Taze fasulye zaten yemez

Türlü yemez fırında kabak patates köfte yaptım bilerek sadece kabak koydum turlusu az olsun diye onu da ağız büke büke yedi güveçte de yaparım da onu da yemez biliyorum zaten bir iki kere suratını çekince insanın yemek yapasi kalmıyor 

(562 puan) tarafından

Fırında kabağı ben de sevmiyorum :) mesela dolma yapıyorsun yaz ayındayız domatesi oy doldur patatesi oy doldur varsa patlıcanı oy doldur sadece kabak yapma evde ne varsa oy doldur böylelikle eşin birinden birini yer 

(108 puan) tarafından

Tabiki sadece kabak yapmıyorum kabaktan ornek verdiniz diye bende ondan örnek verdim 

(6,540 puan) tarafından

Bi yemege hem kiyma hem de tavuk suyu koyulur mu,kabakta hassas bi sebze zaten ezilince daha kotu oluyo bebek mamasi gibi. Ben ozellikle diri kalsin diye cekirdekli kismini falan alirim. 

Yani sakin boyle yapma canim zaten esin hassasmis bu konuda. 

Sogani,biberi dograyin zeytinyagi ve tereyaginda kavurun. Az salca ekleyin,bol domates katin. Kabagi da koyup az pisirin. Yanina da yufka ekmek ve sarimsakli bi cacik yeterli 

0 oy
(7,466 puan) tarafından

3 gün aç kalsın gör bak nasıl şükredip yiyo

(108 puan) tarafından

Öyle zaten diyorum insanlar yiyecek yemek bulamıyor diye küçüklüğümden beri hiç yemek secmem her şeyi yerim böyle insanları da sevmem gelir beni bulur 

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Eşine sor bugün ne yemek yapayım diye

(108 puan) tarafından

Soruyorum istediğini yap diyor çok zorlayınca makarna yap kolaydan diyor iyice deli oluyorum sorduğumda söylediği yemek makarna 😌

(1,741 puan) tarafından

Aman sende ozaman makarna yap kendini bosuna yorma bacım o kadar uğraş bide beğenmesin yemesin yani kendi kendine üzüntü boşver 

0 oy
(4,014 puan) tarafından

Beğenmiyorsan git kendin yap der o özür dileyip kendini düzeltene kadar hiçbir şey yapmam. Nimet azgını der annem böyle kişilere. 

0 oy
tarafından

Benim eşim de çok seçicidir ve yemek kültürümüz acayip farklı ama beni hiç zorlamaz kendisi girip yapar çoğu yemeği o yüzden ben o konularda rahatım 

(108 puan) tarafından

Eşiniz ne işinde çalışıyor acaba benim ki beste ise gidiyor üç dört gibi geliyor hani yorgun yorgun birde yemek yapmasını istemem açıkçasıns

tarafından

Benim esimin kendi işi bazen ofise gider bazen şehir dışında olur bazen sabaha kadar uykusuz kalır şoför olmaz kendisi çalışır yorgun da olabilir ama benim yaptığım şeyi yemeyecekse hemen kendine istediği bişey yaparo yorgun olabiliriki çocukla bende yeterince yorgun oluyorum 

0 oy
(31 puan) tarafından

Kendi pişirdiğini yesin ay 🤣 hiç sevmem yemeğe dudak büzülmesini. Eşim de normalde yemeklerimi çok beğenir ama bazen öyle yapar ilk zamanlar üzülürdüm şimdi umrumda değil her gün her gün her istediğimiz olmaz öyle napalım yani yiyosa yer yemiyosa naparsa yapsın kafasındayım kendi bilir aç kalacak olan o zaten çocuğa eve zor yetişiyorum bi de öyle bi uğraşcam aaaağğğ fenalık gelir valla😂

(108 puan) tarafından

Bende hiç sevmiyorum nimet sonuçta ya aşırı bı kötü olmadıktan sonra yenir ki aşırı kötü de değil hayır birde sürekli yemeklerin içinde bir şey arıyor en sinirimi bozan bu beyefendi güya pimpirikli ama ellerini bile yıkamadan sofraya oturmasını biliyor

0 oy
(23,028 puan) tarafından

Şükretmeyi öğrenir umarım

(108 puan) tarafından

İnşallah öğrenir 

0 oy
(6,868 puan) tarafından

Bizdede tuz sorunu var aslinda katiyorum tuz ama ona gore az geliyor bazen kendine yumurta kirar olmamis bu diye ben takmiyorum artik cani nasil.isterse oyle yapsin yesin bir gün sen yapda görelim diyorum

(108 puan) tarafından

Tuz katılır yani tuzlu olsa düzeltemezsin de ne var bunda 

Bende en azından bir kaç gün yemek yapmama kararı aldım

0 oy
(5,448 puan) tarafından

Eşinize neden çocuğunuz gibi davranıyorsunuz ki, yetişkin at kadar adamlara her gün yemek yapıp bir de beğendirmeye çalışıyorsunuz. Önlük de takalım madem böyle çocuk gibi mızmızlanacaklar :) 

El lezzeti denen bir şey var tamam ben de her yemekte iyi değilim ama sıkıyorsa kusur bulsun eşim, elin ayağın tutuyor buyur mutfak köşede bir de senin hünerlerini görelim derim.

(108 puan) tarafından

Ben çalışmıyorum çalışsam fazla umrumda olmaz da sabahın köründe kalkıyor saatlerce çalışıyor eve aç geliyordur yemek bekler ama beğenmiyor ne yapayım

(5,448 puan) tarafından

Tamam da yemek bekliyor diye de çocuk gibi davranamaz. Ben çalışıyorum evet eşim zerre cüret edemez söz söylemeye ama çalışmasam da o hakkı vermem ben ona. Yetişkin biri yemek seçmemeli diye düşünüyorum. Seçecekse de evlenmesin otursun evde annesine nazlansın. Bilmiyorum, ben şımarık insana pış pış yapamam. 

0 oy
(132 puan) tarafından

Anasına postola o daha iyi yemek yapar anasının yemeklerini ozlemistir böyle adama yumurta bile kırılmaz  ben sabah kahvaltıda patatesleri tek tek kızartırım tek tek koyarım yağını bile çeksin diye altına peçetesini koyarım adam benim beğendiğim patatesi yaptım patates'i beğenmiyor geliyor annesi tavada hamur gibi bembeyaz lokum gibi pişirdi patatese Ayla bayıla yiyor benim de zoruma gidiyor

(108 puan) tarafından

Keşke izni olsa bol bol gitse hiç karışmam ben burda kalayım da 

(108 puan) tarafından

Eşimin ailesi köyde burda olsalar postalarım vallahi oh n güzel olurdu 

(132 puan) tarafından

Köye gitsin ozaman beğenmediği de git anan yapsın sana de anası kaç gün yapacaksa 

0 oy
(23 puan) tarafından

Zıkkım yesin yapma beğendiğini kendi yapsın yesin ben yapmıyorum kafa rahat 

(108 puan) tarafından

Çalışıyo musun ne bileyim ben çalışmıyorum eşim de çok erken ise gidiyor bu yüzden yapmak zorunda hissediyorum kendimi eve aç geliyordur sonuçta 

(23 puan) tarafından

Bebeğim küçük doğum iznindeyim çalışmıyorum yani yeni doğum yaptım valla yapmıyorum kendime uygun yapıyorum yerse yer yemezse yumurta yesin uğraşamam nasıl alışır sa öyle gider hiç bir zaman beğenmemezlik etmez ayrı yemek istemez damak tatlarımiz farklı bir çeşit yaparım yerse yer genelde pek yemek yapmam ama sevmiyorum 

0 oy
(1,733 puan) tarafından

Normalde en kötü yaptığım yemeği bile yer eşim çünkü evlenmeden önce söyledim ben yemek yapmasını bilmiyorum diye ki annesi de bilmez ben hiç anlamadığım halde ondan lezzetli yaparım neyse bir gün yemek konusunda tartıştık bende dedim aynı yemeği yedim zıkkım ye begenmiyorsan git anan yapsın sana dedim ertesi gün yemek yapmadım dışarıdan söyledik sonra pişman oldu özür diledi bazen ders vermek gerekir yapma sende

0 oy
(185 puan) tarafından

Ya bu tip pımpırık eşlere sabır yok bence fazla takılma farklı şeyler dene mesela kahvaltılık yap hep bazen basit şeyler daha çok tutuyor bazen de al o istediği hazır şeyleri sen rahat et diye bi nefes al bence yoksa sen kendini yıpratırsın

0 oy
(724 puan) tarafından

Oturup birlikte haftalık liste yapın işte pazartesi şu şu yemek salı günü şu vs asın buzdolabna en azından ne zaman ne yiyeceğini bilir sonradan lafını yapmaz. :) yada madem öyle de gelsin Kendi yemeğini Kendi yapsın hiç karışma 

0 oy
(4,760 puan) tarafından

En nefret ettiğim insan tipi yemek seçen kusur bulan Allahtan böyle biri yok cevremde Allah sabır versin

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,013 göst.
4 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Simaygule (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 2,634 göst.
24 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
+3 oy
17 cevap 563 göst.
0 oy
9 cevap 241 göst.
15 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (320 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,878 soru

24,036,591 cevap

328,945 kullanıcı

...