0 oy
173 göst.
Diğer kategorisinde (6,369 puan) tarafından

Çok korkuyorum boguznda kalır dye patates mesela hasladim tukuruyor boğazında kalir dye korkuyorum vermiyorum eziyorim bide havuç kabak bunları püre yaptimda yemedi sadece çorba meyve püresi veyorim nelere verebilirim lütfen tarif ne veuorisunuz bebeginize

13 Cevaplar

0 oy
(23,094 puan) tarafından

Çatalla güzelce ez önce. Blender kullanma. Artık yavaş yavaş alışması lazim

(6,369 puan) tarafından

Mesela neler vereyim evet cam rende de var

(23,094 puan) tarafından

Mesela yumurtayı verirken çatalla ez. Muz verirken çatalla ez . Blender kullanma. 7 aylık olmuş artik. Tadimlar bitmistir heralde. Sebze çorbaları bir çok meyve , tavuk suyu falan . Burda mama tarfileri var. Ay ay ayrılmış. Onlara bakarak hazirlayabilirsin mesela. 

(6,369 puan) tarafından

Tadımlık bitti tabi veruoim ama 3 5 çay kaşığı kadar yiyor normalmi acaba daha yemiyor patates kabak hasliyorim veryroim tukuryor ne versem yaa

(23,094 puan) tarafından

İnşallah iştahlı olur hayırlısıyla 

-Reklam-
0 oy
(1,628 puan) tarafından

Cam rende var pütürlü kaldığını düşünüyorsan onla rendele

(6,369 puan) tarafından

Var sanki halen bogqzidna kalacak gibi korkuyorum ne verebilirim mesela 

(1,628 puan) tarafından

Valla bilmiyorum ki canım benimki 2 aylık ama eltim et suyunu corbalarina karardı bak araştır bebek corbalari yapılıyor bir çok sebzeyle ezilerek ya da bir meyveyi cici bebeyle ezip püre yapıp karıştırıp veriyordu cam rendede senin bebeğin 2 aylık kadar zorluyor mu ek gidaya geçtikten sonra rahatlatıyor mu biraz bizde o zamanları sabırsızlıkla bekliyoruz

0 oy
(9,080 puan) tarafından

zaten en bastan puturlu yemeli . muhallebi kivami krema gibi baslamadan catalla ezdinmi oldu bitti

(6,369 puan) tarafından

Öyle veryorum zaten mesela pilav bulgur vs byle seyler vereyimi

(1,628 puan) tarafından

Bence verme onları benim bebeğim 2 aylık ama ben hiç 7 aylık bebegine pilav vereni gormedim püredir 6.ayda kavanoz mamaları veren falan gordum püre sebzeler gördüm o taneli bilemedim ki şimdi veren var mı çevremde gördüğüm bu şekildeydi veriliyorsa emin değilim veriliyorsa bende verem inşallah gelcez ek gıda dönemine de

(9,080 puan) tarafından

7 aylik vocugun eline veirrsin ekmek kemirir. verirsin havuc salatalik kemire kemire yer . elma verirsin kiyir kiyir kemirir disi yiksada damaklariyla kiyir kiyir rende gibi yapar kendi kendine. makarna parcalarini ezerek yer iyi pismis ama onu dikkatli vermek gerek.  pilavi yogurtlu yer . ama suanlik makarna pilava erken diger seyleri ver eline kemire kemire tirtiklaya tirtiklaya ogrensin  . zaten bigazina kacmaya varmadan ögurme refleksi ile tukurur bebek onu. tabi dikkatli olacan yaninda durcaksin

(6,369 puan) tarafından

Valaha bende hiç pilav bulgur vermedim eline valaha boğazında kalır dye vermedim korkuyoim dişleri çıktı iki tane 

(9,080 puan) tarafından

e daha ne ver eline kemirsin dursun dislerini kasir iki vitaminli biseyde gecer bogazindan ekstra olarak :) bise olmaz korkma. 

0 oy
(7,043 puan) tarafından

Sehriye corbasi verebilirsin sehriye yumusak oluyor hem de puturlu ben hep catalla ezdim o yuzden birsey diyemem hep pütürlu kivamda alıstı 

(6,369 puan) tarafından

Salça koymuyoruz demi geçen gün yaptim tavuk suyu ile yedi baya 

(7,043 puan) tarafından

Ben koydum hep canım sorun yaşamadım ben sadece tadımlara tuza falan dikkat ettim ama istersen bebek salcasi yapiyorlar onlardan yapabilirsin cok sükur bizim alerji sorunumuz olmadi hic sadece birkez tereyagli kasarli omletle bal yedirdim o  dokundu agir geldi cocuga 1 yasindan sonraydi alerji surubu verdi doktor bir iki gune gecmisti o da birde yogurtla ver benim oglan simdi yogurt hastasi mutlaka o yogurtu ister yemeklerin yaninda bu ara peynir sorunumuz var onuda sabahlari 2 yumurtada omlet yapiyorum icine katiyorum o sekilde yiyor

(6,369 puan) tarafından

Valaha bugün yaptığım ezogelin çorbası verdim çok tuz koymuyorum zaten yemeklerine dedim yavaştan alsın doymiyorki cnm yaa 

0 oy
(1,218 puan) tarafından

Korkarsanız ilerde büyük yemek sorunları yaşarsınız korkmayın çiğnemeyi yutmayı böyle öğrenecek. Öğürecek öksürecek bunlar normal tam tıkanma sert ve büyük cisimlerle olur haşlanmış patatesle tıkanmaz çocuk ev fazla öğürür çıkarır ağzından o kadar. Ben 5 aylık oğluma tadıma başladım ona bile pütürlü veriyorum herşeyi 

(6,369 puan) tarafından

Ya bende veryorimda mesela patates yada pilav bulgur daha vermedm

(1,628 puan) tarafından

5 ay erken değil mi bende başlayacağım 6 ay diye duydum bilmediğim için sormak istedim 

(1,218 puan) tarafından

Bizim doktorumuz başlamamızı istedi en erken 4 ay en geç 6 aylıkken başlamak gerekiyor çocukların durumuna göre 

0 oy
(4,237 puan) tarafından

4. Ayında geçtik biz tadimlara o zamandan itibaren puturlu verdim çatalla ezerek hiç boğazında kalmadı. Öğürme refleksi diye bir şey var onu calistirmazsan ileride cok zorunda yaşarsın zaten hemen yutmuyorlar ağızlarında çeviriyorlar damaklariula eziyorlar iyi haşlandigina emin ol parçalar küçük olsun yeterli. Azi dişleri 1 yaşından aonra çıkıyor onları beklersen daha kotu olur. 

Youtubedan ilkyardım videolarını mutlaka izle sakın parmağını çocuğun ağzına sokma bir de gereksiz telaş yapıp cocugu korkutma izle sadece inan zamanla alışacaksın. 

0 oy
(5,023 puan) tarafından

ben hep pütürlü verdim. hiç blender kullanmadım. 23 aylık, taştan yumuşak her şeyi yer. ve böyle de olması gerek. 

korkma kolay kolay boğulmaz. 

aile hekimine git veya hemşiresine, boğulma durumunda ne yapman gerektiğini anlatsınlar sana. 

hemlich manevrası ne, sırta vurmak aslında çok yanlış bir şey. öpren bunları ve asla korkma. 

korkarsan 3-5 yaşında hala blender çorbası veriyor olursun 

(6,369 puan) tarafından

Çok saol cnm evet haklısın vala

0 oy
(26,299 puan) tarafından

Nasıl verilir bilmiyorum ama alıştırnman gerek

0 oy
(5,212 puan) tarafından

Çatalla ez püre yapma. Bir de verdiğin şey iki parmakla ezilebilecek kadar yumuşak olduğu sürece kolay kolay boğazında kalmaz. Kalır gibi olunca direk öne atıp çıkarıyorlar zaten. Ama yine de heimlick miydi yanlış yazmış olabilirim o manevrayı öğrenmek lazım 

(6,369 puan) tarafından

Blyorim insalalh Allah yaşatmaz çok zor

(5,212 puan) tarafından

Ben de kızımda istemeden öyle yapmıştım püre vermiyordum ama çiğneme geliştirici şeyler de değildi nerdeyse 1.5 yaşına yakındı çiğnemeyi öğrendi. 2.de biraz daha serbest olmaya çalışıyorum şimdi ben de 

0 oy
(1,090 puan) tarafından

Canım ilk başladığın anda pütürlü zaten vermem lazım yumuşak olacak parmağınla rahatlıkla ezebileceğin kıvamda olacak. Blender kullanmadan güzelce ezebildiğ in yiyecekleri vermen lazım bir an evvel başlamaz isen ileride çok büyük zorluk yaşarsın

(6,369 puan) tarafından

Ya kaç kere verdim az az yedi smdi de tukuryor yumurta sarısı yoğurt sebze çorbası meyve püresi bunları verdimde hep tukturyo yemek istemiyor aç olmasina rağmen mesela 4 5 yemek kaşığı kadar

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Patatesi biraz zeytinyağı yada dyogurtla daha rahat yiyebileceği bir kıvamda verebilirsin yavaş yavaş küçük küçük alışacak 

(6,369 puan) tarafından

Verdim de hep tukuyor yemiyor ki nye acaba ya çorba da zaten 4 5 çay kaşığı kadar sütüm de yetmiyor zaten 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Şehriye çorbası  irmik ile olan muhallebiler kuzu kıyma ile yapılan köfte yemekleri sabahları tarhanalı mısır unlu sahanda yumurta  yulaf ezmesi ile elma rendesi karışımı çoğunu ezerek yedirebılırsnz  elma armut püresi  kabak havuç patatesten oluşan sebze püresi 

(6,369 puan) tarafından

Evet püre meyve falan Blender yada cam rendede. Geçirip veryorum köfte falan daha vermedim çok korkuyorum acaba normal irmik olurmu muhallebi icin

(2,495 puan) tarafından

Bebek irmiği daha normal irmiğe göre daha ince ben onlardan kullandım hep köfteyı de ezerek verirsnz

(6,369 puan) tarafından

Evde hiç köfte yapmıyorum patates eziyorim aginzan tukuryor cikaryro neden acaba sebze çorbası veryroim bı 4 5 çay kaşığı kadar yiyor elma falan cam rende ypyorim meyve püresi veyorim ama az az yiyor sütüm yetmiyor bugün baktım resmen bezi boş çıkıyor nye öyle doymiyormu acaba 

0 oy
(14,928 puan) tarafından

Önce tırnak kadar minik vermeye başla korkma öğürme yetileri var öyle öyle alışacak. Yumuşak gıdalarla başla. Yumurta, peynir gibi damakla edilebilen. Şehriye çorbası ver mesela çay kaşığı ile bile olur 

(6,369 puan) tarafından

Çay kaşığı ile veryorum zaten:) ama cikaryor tukuryo nye acaba

(14,928 puan) tarafından

Zamanla.alisir canım tanımaya çalışıyor oynuyor önüne bir tane bir tane koy yumuşak gıdalardan alsın eline. İlk zaman sıkar, atar oyun yapar ama öyle öyle de alışır. Kendi yemeye çalışır 4 5 yaşında kaşık tutmasını bilmeyen çocuklar var maalesef

(6,369 puan) tarafından

He vala benim kız 5 olacak tutamiyor dyor sen ver

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 110 göst.
+1 oy
5 cevap 211 göst.
0 oy
6 cevap 176 göst.
27 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 167 göst.