+1 oy
275 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde tarafından

Kızlar dünden beri ateşimiz 38.5 39.5 arası gidip geliyor , kızım 4 aylık . 2 tane antibiyotik verdi doktor. Şuan 39.2 ateşi . Ateş düşürücü bir işe yaramıyor. Kaynanam camları komple açtı her yerden esinti geliyor, ceyeran yapıp daha kötü yapmaz mı ya? Ateşi var zaten diyor kaynanam . Var mı bilgisi olan 

19 Cevaplar

+1 oy
(9,849 puan) tarafından

Su doldur bez ayarla ayak bileklerine kollarına anlına koltuk altlarına uygula  işe yarar yaramazsa doktora götur üstunü başinı çıkar bı bez kalsın 

(9,849 puan) tarafından

Sen benim dediklerimi yap ise yaramasa götur bende aynısı oldu yatış vermişti doktor bize hastanede kaldık ateşi düsene kadar benim oğlan hastalandığinda çok ateslenir üstune cıkarım bileklerine anlına koltuk altlarina ayaklarına yaparım bez  ıslatıp işe yarar 

tarafından

Tamam canım deniyorum şimdi 

(9,849 puan) tarafından

İşallah geçer canım hiç giydirme öyle kalsın 

(2,232 puan) tarafından

Prenses p ateşli çocuk kıyafeti giymeli terden atmalı bunu bana çok güvendiğim biri söyledi incecik fanila birde alt .o günden beri ben ateşiyken giydiriyorum yavrum daha çabuk iyileşiyor ve ateşli çocuk sürekli duş aldiriilmaz aklınızda olsun çocuğu havale gecer eklem yerlerine ılık bez birde kasiklara

(9,849 puan) tarafından

Ben öyle duymadım canım ateşli çocuk giydirilmez diye biliyom ben   kücuken ateşlendiğimde beni buzlarin içine koyduklarını  biliyom doktorların 

-Reklam-
+1 oy
(1,520 puan) tarafından

Ceyranda kalırsa daha kotu olur düşmuyorsa gene götür doktora yazık bebeğe valla benimkide dişten ateşi cikiyo ama şurup dusuruyor inşallah tez vakitte iyi olur😔

tarafından
+1

Amin inşallah ya , doktor 4 gün normal dedi ama bilmiyorum bana normal gelmedi 

(1,520 puan) tarafından
+1

Ozaman öyle dediyse muhtamelen enfeksiyon vardır belki olabilir yani ılık duş aldır calpol ver ama küçükse 1 çay kaşığı sadece ins iyi gelir.ceyranda kalmasın ama kemikleri sızlar bizde öyle derler 

tarafından

İdrar yolu enfeksiyonu, boğaz ve kulak enfeksiyonu dediler 

(1,520 puan) tarafından

Ya çok geçmiş olsun mecbur antibiyotik kullanıcan ozaman oda 3 4 güne anca etki eder ateşinide düşürür korkma 

(1,520 puan) tarafından

Koltuk altına bide bacak aralarına ıslak bez köy bı dene düşer inş 

+1 oy
(1,865 puan) tarafından

Canım cereyan olmaz. Yel aldırırsınız çocuğa. Hemen ılık bir duşa sok. 

tarafından
+1

Ilık duşu daha yeni aldırdım öğlenden beri 6 kez duşa soktum

Ateş düşürücüyü birini parol verdi 

Birini de pedifen

Pedifen hiç düşürmüyor 

Parolda anlık yarım saat 38e kadar düşürüyor sonra gene aynı 

Çocuğun boğazında kulaklarında ve idrar yollarında enfeksiyon varmış 

(1,865 puan) tarafından
+1

Canım benim daha da düşmüyorsa acile götür. Biraz can yakıyorlar serum takıyorlar ama kesinlikle çözüm oluyor. Yavrum da rahatlar. :( çok geçmiş olsun rabbim tezelden şifasını versin inşallah 

tarafından

Yaa doktor dedi ki getirmenize gerek yok 4 gün boyunca normal dedi, çocuk havale geçirecek diye korkuyorum dünden beri 0 uyku 

Allah razı olsun inşallah canım 1 saat daha bekleyeyim öyle götüreyim  , beze soğuk su yapıp kompres yapayım mı yorumlarda söylemişler ama 

(14,756 puan) tarafından

Canım pedifen yaramıyorsa o ateşi ancak serum alt eder. Geçmiş olsun panik yapma ama. Fitil veriyorlar bazen acilde o da işe yarıyor 

tarafından

Fitilde ilk hastaneye gittiğimizde yaptılar canım o an etki etti . Şuan ateşi 37'ye daha yeni düştü yükselirse tekrar götüreceğim

+1 oy
(22,554 puan) tarafından

Bence o şekilde yapmayın. Daha kötü olur. Midesini de üşütür hem. Vücudu da ağrır sonra daha zor iyileşir. Islak bez duş falan halletmeye çalışsanız daha iyi olur 

tarafından
+1

Duşu yeni aldırdım canım, öğlenden beri hep duştayız.  bezi denemedim onu deneyeyim şimdi bide

(22,554 puan) tarafından

Allah'ım şifalar versin yavrucuga 

0 oy
(4,541 puan) tarafından

Ceyranda birakana kadar ılık suya sokmaniz daha mantıklı 

Iyice hasta etmesin cocugu, eklem yerlerine islak bez koyardim ben, bacak, kol, alnina.

Oda işe yaramazsa, ayaginin altina biraz limon surup corap giydirmekte ise yariyor

0 oy
(18,198 puan) tarafından

Enfeksiyon varsa ateş çok normal antibiyotiklerde 3 gün içinde etki ediyor 

tarafından

Evet canım yoğun enfeksiyon hemde 🥺

0 oy
(6,819 puan) tarafından

Ilık duşa sok ceyrana bırakma canım uzerini rahatlat 

0 oy
(3,887 puan) tarafından

cereyanda kalmasın canım, tutulur. duş aldırın sürekli tabi inşallah düşmüştür şimdiye 

tarafından

Daha yeni 1 saattir düşmüş durumda artık zombi gibi dolanıyorum 😂

0 oy
(88 puan) tarafından

O şekilde ateşi düşmez daha çok hasta olur  koca bir pamuk yumağı al ıslat kol altına anlına bacak arasına koy öyle bekle arada pamukları ıalatıp geri koy benim kızımında ateşi 39 dereceydi bi hemşirenin bu önerisiyle düşürdük

0 oy
(1,303 puan) tarafından

Ceyran tabiki daha kötü yapar karşılığını kapatın. Birde sürekli duş alıyor perişan olur kıyamam. Çok dirençliyse serum bağlatırsın. Bol bol emzir sıvısız kalmasın. Rabbim şifa versin.

0 oy
(4,593 puan) tarafından

Evi serinlet ates durumunda ususun bisey olmaz 4 saatte bi ilac ver atesi dusmuyosa ilac ver 1 saat beklet gecmiyosa soguk kompres yap 1 saat sonra hala gecmediyse dus aldir 1 saat daha bekle hala gecmediyse tekrar ilac ver ilacin olcusu kutunun acilma tarihle de cok onemli bazi cocuklara bazi stes dusuruculer hic etki etmiyo degistirmeyi dene mesela calpol herkesi ove ove bitiremedi bil ilac dimi benim ogluma hic islemiyo dolven icirmeden atesini dusuremiyorum 

0 oy
(22,886 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun

0 oy
tarafından

Geçmiş olsun şimdi iyimi çocuğunuz ateşi düştümü yazık banyo yaptirmissiniz yel almasin kapatin camlari biri açık olsun. Ceyerana biz zor dayaniyoruz o küçük çocuk zor olur.

0 oy
(6,411 puan) tarafından

Zararlı tabi çocuğun bide ağrıları olur bacakları kolları tutulur kuvete ılık su koy içinde dursun bu şekilde düşer yada acil gidin serum iğne yaparlar ben geçen ceryanda kaldım omuzlarım kaç gün ağrıdı

0 oy
(4,098 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım benim 😔

0 oy
(69 puan) tarafından

39 ateş bi de ceyran yok ya o kadar açık hava iyi gelir rahatlatır ama direk esinti kötü tabi battaniyeyle kapat ne soğuk aldırma azıcık da ateş düşürücü ver sık sık su içir yinede doktora danış ama panik yapma geçmiş olsun canım

0 oy
(668 puan) tarafından

Ateşli çocuk terlemeli ve terledigi kıyafet çıkarılmalı yenisi giydirilmeli ve bol su icirilmeli 6 saate bir ilaç verilmeli doktor kontrolü altında tabikide 

0 oy
(548 puan) tarafından

Canım sakın bı anda daha kötü olur camları komple acıp esse ateşi düşmez bak iyice hasta olur doktor getirmene gerek yok demişsse havalar sıcak zaten hemen ılık duş aldır calpol ver inşallah toparlar geçmiş olsun 

0 oy
(5,597 puan) tarafından

Eger imkanin varsa özel hastaneye götürüp yatış yaptır. Bebek çok küçük ve ateşi de düşmüyor. En azından hastanede ateşi kontrol altına alınır,senin için de rahat eder. Ayrıca hemşireler kayinvalidenin aksine daha akıllıca öneride bulunurlar.

tarafından

Özele gidiyoruz zaten canım ama yatış yapılmadı özel sağlık sigortası olduğu için havale durumu söz konusu olursa diye yatış yapmadı , şuan durumu iyi gün boyu keyfi yerindeydi şuan da uyuyor 

(5,597 puan) tarafından

Anladım çok geçmiş olsun tekrar,inşallah daha da yükselmez.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 496 göst.
0 oy
8 cevap 148 göst.
15 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 266 göst.
13 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simayyy (1,874 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 391 göst.
3 Nisan 2019 Diğer kategorisinde Busra606 (28 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,535 soru

24,017,915 cevap

328,090 kullanıcı

...