Kızlar dünden beri ateşimiz 38.5 39.5 arası gidip geliyor , kızım 4 aylık . 2 tane antibiyotik verdi doktor. Şuan 39.2 ateşi . Ateş düşürücü bir işe yaramıyor. Kaynanam camları komple açtı her yerden esinti geliyor, ceyeran yapıp daha kötü yapmaz mı ya? Ateşi var zaten diyor kaynanam . Var mı bilgisi olan
Su doldur bez ayarla ayak bileklerine kollarına anlına koltuk altlarına uygula işe yarar yaramazsa doktora götur üstunü başinı çıkar bı bez kalsın
Sen benim dediklerimi yap ise yaramasa götur bende aynısı oldu yatış vermişti doktor bize hastanede kaldık ateşi düsene kadar benim oğlan hastalandığinda çok ateslenir üstune cıkarım bileklerine anlına koltuk altlarina ayaklarına yaparım bez ıslatıp işe yarar
Tamam canım deniyorum şimdi
İşallah geçer canım hiç giydirme öyle kalsın
Prenses p ateşli çocuk kıyafeti giymeli terden atmalı bunu bana çok güvendiğim biri söyledi incecik fanila birde alt .o günden beri ben ateşiyken giydiriyorum yavrum daha çabuk iyileşiyor ve ateşli çocuk sürekli duş aldiriilmaz aklınızda olsun çocuğu havale gecer eklem yerlerine ılık bez birde kasiklara
Ben öyle duymadım canım ateşli çocuk giydirilmez diye biliyom ben kücuken ateşlendiğimde beni buzlarin içine koyduklarını biliyom doktorların
Ceyranda kalırsa daha kotu olur düşmuyorsa gene götür doktora yazık bebeğe valla benimkide dişten ateşi cikiyo ama şurup dusuruyor inşallah tez vakitte iyi olur😔
Amin inşallah ya , doktor 4 gün normal dedi ama bilmiyorum bana normal gelmedi
Ozaman öyle dediyse muhtamelen enfeksiyon vardır belki olabilir yani ılık duş aldır calpol ver ama küçükse 1 çay kaşığı sadece ins iyi gelir.ceyranda kalmasın ama kemikleri sızlar bizde öyle derler
İdrar yolu enfeksiyonu, boğaz ve kulak enfeksiyonu dediler
Ya çok geçmiş olsun mecbur antibiyotik kullanıcan ozaman oda 3 4 güne anca etki eder ateşinide düşürür korkma
Koltuk altına bide bacak aralarına ıslak bez köy bı dene düşer inş
Canım cereyan olmaz. Yel aldırırsınız çocuğa. Hemen ılık bir duşa sok.
Ilık duşu daha yeni aldırdım öğlenden beri 6 kez duşa soktum
Ateş düşürücüyü birini parol verdi
Birini de pedifen
Pedifen hiç düşürmüyor
Parolda anlık yarım saat 38e kadar düşürüyor sonra gene aynı
Çocuğun boğazında kulaklarında ve idrar yollarında enfeksiyon varmış
Canım benim daha da düşmüyorsa acile götür. Biraz can yakıyorlar serum takıyorlar ama kesinlikle çözüm oluyor. Yavrum da rahatlar. :( çok geçmiş olsun rabbim tezelden şifasını versin inşallah
Yaa doktor dedi ki getirmenize gerek yok 4 gün boyunca normal dedi, çocuk havale geçirecek diye korkuyorum dünden beri 0 uyku
Allah razı olsun inşallah canım 1 saat daha bekleyeyim öyle götüreyim , beze soğuk su yapıp kompres yapayım mı yorumlarda söylemişler ama
Canım pedifen yaramıyorsa o ateşi ancak serum alt eder. Geçmiş olsun panik yapma ama. Fitil veriyorlar bazen acilde o da işe yarıyor
Fitilde ilk hastaneye gittiğimizde yaptılar canım o an etki etti . Şuan ateşi 37'ye daha yeni düştü yükselirse tekrar götüreceğim
Bence o şekilde yapmayın. Daha kötü olur. Midesini de üşütür hem. Vücudu da ağrır sonra daha zor iyileşir. Islak bez duş falan halletmeye çalışsanız daha iyi olur
Duşu yeni aldırdım canım, öğlenden beri hep duştayız. bezi denemedim onu deneyeyim şimdi bide
Allah'ım şifalar versin yavrucuga
Ceyranda birakana kadar ılık suya sokmaniz daha mantıklı
Iyice hasta etmesin cocugu, eklem yerlerine islak bez koyardim ben, bacak, kol, alnina.
Oda işe yaramazsa, ayaginin altina biraz limon surup corap giydirmekte ise yariyor
Enfeksiyon varsa ateş çok normal antibiyotiklerde 3 gün içinde etki ediyor
Evet canım yoğun enfeksiyon hemde 🥺
Ilık duşa sok ceyrana bırakma canım uzerini rahatlat
cereyanda kalmasın canım, tutulur. duş aldırın sürekli tabi inşallah düşmüştür şimdiye
Daha yeni 1 saattir düşmüş durumda artık zombi gibi dolanıyorum 😂
O şekilde ateşi düşmez daha çok hasta olur koca bir pamuk yumağı al ıslat kol altına anlına bacak arasına koy öyle bekle arada pamukları ıalatıp geri koy benim kızımında ateşi 39 dereceydi bi hemşirenin bu önerisiyle düşürdük
Ceyran tabiki daha kötü yapar karşılığını kapatın. Birde sürekli duş alıyor perişan olur kıyamam. Çok dirençliyse serum bağlatırsın. Bol bol emzir sıvısız kalmasın. Rabbim şifa versin.
Evi serinlet ates durumunda ususun bisey olmaz 4 saatte bi ilac ver atesi dusmuyosa ilac ver 1 saat beklet gecmiyosa soguk kompres yap 1 saat sonra hala gecmediyse dus aldir 1 saat daha bekle hala gecmediyse tekrar ilac ver ilacin olcusu kutunun acilma tarihle de cok onemli bazi cocuklara bazi stes dusuruculer hic etki etmiyo degistirmeyi dene mesela calpol herkesi ove ove bitiremedi bil ilac dimi benim ogluma hic islemiyo dolven icirmeden atesini dusuremiyorum
Çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun şimdi iyimi çocuğunuz ateşi düştümü yazık banyo yaptirmissiniz yel almasin kapatin camlari biri açık olsun. Ceyerana biz zor dayaniyoruz o küçük çocuk zor olur.
Zararlı tabi çocuğun bide ağrıları olur bacakları kolları tutulur kuvete ılık su koy içinde dursun bu şekilde düşer yada acil gidin serum iğne yaparlar ben geçen ceryanda kaldım omuzlarım kaç gün ağrıdı
Çok geçmiş olsun canım benim 😔
39 ateş bi de ceyran yok ya o kadar açık hava iyi gelir rahatlatır ama direk esinti kötü tabi battaniyeyle kapat ne soğuk aldırma azıcık da ateş düşürücü ver sık sık su içir yinede doktora danış ama panik yapma geçmiş olsun canım
Ateşli çocuk terlemeli ve terledigi kıyafet çıkarılmalı yenisi giydirilmeli ve bol su icirilmeli 6 saate bir ilaç verilmeli doktor kontrolü altında tabikide
Canım sakın bı anda daha kötü olur camları komple acıp esse ateşi düşmez bak iyice hasta olur doktor getirmene gerek yok demişsse havalar sıcak zaten hemen ılık duş aldır calpol ver inşallah toparlar geçmiş olsun
Eger imkanin varsa özel hastaneye götürüp yatış yaptır. Bebek çok küçük ve ateşi de düşmüyor. En azından hastanede ateşi kontrol altına alınır,senin için de rahat eder. Ayrıca hemşireler kayinvalidenin aksine daha akıllıca öneride bulunurlar.
Özele gidiyoruz zaten canım ama yatış yapılmadı özel sağlık sigortası olduğu için havale durumu söz konusu olursa diye yatış yapmadı , şuan durumu iyi gün boyu keyfi yerindeydi şuan da uyuyor
Anladım çok geçmiş olsun tekrar,inşallah daha da yükselmez.
1,465,535 soru
24,017,915 cevap
328,090 kullanıcı