Dayımın dükyanı var ota yıkama günlüğü 500 TL gidiyo eşim 3 kişi araba yıkıyolar biri eşim biri yeğenim biride eşimin arkadaşı neyse işte eşimin arkadası bırakıyo işi o da ota yıkama acıyo eşime yazmiş günlüğü 1200 TL artık oraya değil benim yanıma gel diye bir yanım 1200 TL çok iyi ama dayıma ayıp olur mu diye düşunüyom siz olsanız naparsanız
Dayına ayıp olck diye eşinin emeğini görmemezlikten gelemezsin aynı işi yapçk ve fazla para alck
Orası öyle tabi 1200 TL iyi para
Tabiki iyi para
Hayırlısı canım bakalim ne olacak
Gunluk 500 şaka mi 1 tane araba o fiyata yikaniyor zaten cok az bir para
Bizim burda 350 TL yıkiyolardı öyle biliyom ozaman yardım amaçlı dayıma giti 500 TL kabul eti hemde paraya ihtiyaç vardı ek işte yoktu hiç yoktan iyidir 500 TL diyip eşim gitmeye karar verdi
1200 verilebiliyorken 500 veriyormuş asıl dayının yaptığı ayıp
Yok dayım o rakamı veremezdi yoktu parası bağzı olaylar olmuştu eşimde durumlar biraz kötû diye kabul eti 500 TL yi şukur yine zamanında 500 TL arıyodum ben
İyi akraba birbirine destek olmuş borcum var gitmem lazım fırsat buldukça sana da gelirim diyebilir
Bence en doğrusu dayın biraz ayıp etmiş yani bir araba yıkatması bugün en az 500 tl adama günlük harçlık verir gibi 500 tl vermesi absürt olmuş bence hangi taraf maddi olarak iyiyse oraya geçiş yapmalı ya da dayınla konuşmalı dayı sen bu kadar yevmiye veriyorsun ama fazla veren var müsaden olursa maddi olarak beni rahatlatacak bir yerde devam etmek istiyorum diye
Canım ozaman öyle gerekti kabul etik 500 TL istediği zaman cıkıyo isteği zaman gidiyo esnek çalıyo akdaşinin yanına gidince bilmiyom öyle olur mu bilmiyom
Günlük 500 çok az ya bence eşin gitsin
Canım eşime dedim bakam hayırlısı parası iyi oraya gider tabi bizim için daha iyi
Is baska dostluk baska, dayin daha iyisini teklof etsin kalsin kocan. Neredeyse 3 katini alacak esin, gitsin arkadasina guveniyorsa
Bunu soracam bakam nolcak
Zaten günlüğü 500 lira çok az ayda 30 gün çalışsa bile 15 bin para yapiyor. İnsan en azından asgari ücret verir. Dayiniz hem 8-9 saat çalıştırıp hem bu kadar para veriyorsa zaten emek hırsızı. 1200 lira alarak haftada 6 gün çalışarak 30 bin para kazanır. Aradaki farka bakın. Ben olsam gitmesini isterdim
30 gün calışmiyo istedigi zaman boşluklarda gidiyo istediği saate cıkıyo burası onun için esnek arkadaşı. Nasıl. Olur bilmiyom
Tamam da bir ev de o parayla nasıl gecinecek. Doğru düzgün bir çalışma hayatı yakalarsa daha iyi değil mi. Esnek çalışsa ne çalışmasa ne
Maşimiz var canım askeri ücret calısiyo kredi borcumuz var ona destek yapmak için calısiyo eşim hiç yoktan iyidir diye ek iş bu 6 kere dayımın yanına gidiyo boş zamanında işe gidiş saatine calısiyo
Baştan dayınla konuşsun dayı bak bu arkadaş böyle diyor senin iki elemanın birden çıkmış olacak sana ayıp etmek istemiyorum ama parayada ihtiyacımız var desin. Tak diye ben bırakıp gidiyorum demesin. Yerine birini bulsun mesela. Öyle ayıp olmaz.
Bakalım konuşacam canım
Ayıp olur ama orasıda daha iymiş ay
Evet çok iyi bakalım konuşacam eşimle
1,465,733 soru
24,020,319 cevap
328,192 kullanıcı