Bunu anlamanin bir yolu var mı
Mesela bal hakiki mı değil mi diye test var onun gibi bir test var mıdır bilen vardır belki
Eğer dolapta sekerlenirse içinde katkı şeker vardır karadut özünde pekmez gibi yapılıyor asla içine bişey girmez hakikiyse
öz ile pekmez aynı şekilde yapılmaz.
pekmez kaynatılarak yapılır, öz soğuk sıkım
Evet içinde bı katkı yok ama hemi
evet yok ama fazla kaynatmak da kansojen maddelerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. bu yüzden her pekmezi almayın diyor gıda mühendisleri.
Biz kendimiz yapıyorduk köyde hiç hazır pekmez almadım bilmiyorum ozaman yani
en doğalı evet köy yapımı ama işte kaynat kaynat sıcaklık 200 derecenin üstüne çıkınca sıkıntı. e tabi köyde onu ölçen kimse de olmuyor. nar ekşisi de aynı, o da bolca kaynatılır.
Onuda yapıyoruz köyde evet ama kayinbabam 94 yaşında nar eksisini hernsabah bı çay kaşığı suyla karışmıştirir içerdi demekki zararı yoktu kaynama derecesi derken biz Urfa'da biraz kaynaktır sonra güneşe koyarız o yüzden çok güzel olur güneşte pişer yani
bak bu dediğin daha mantıklı, tam eski usul sağlıklı olan güneşte buharlaşma, reçel yapar gibi
Aynen güneşte tadicbile daha güzel oluyo şimdi Sakaryadayim ama Allah razı olsun eşimi. Teyzesi yapar salça felan hep ondan alırım bu senede Sakarya nemli olmaz burda çünkü 🤭
Ya benim weefod dan aldigim dut özu sekerlen mis neden acaba dogal degilmi
ya ağzını açık bıraktın ya dışarıda kaldı ya su değdi. Bilmiyorum. kaç şişe aldım wefooddan böyle bir şey yaşamadım açıkçası.
Hayir hic acmadim henuz ama dolapta degil disarida bilemedim karadut degil
Canım sen hiç zadelife diye bir marka aldın mı
Karamurmer kizilzik özu vesaire denedinmi
bundan var bende ama hiç açmadım daha
diğer markadan almadım
Sen dolaptami muhafazami ediyirsun
evet buzdolabına koyuyorum kapağını açtığım şeyleri
Peki bu ne demek soguk sıkim mi degilmi
evet soğuk sıkım ama sonra vakumlansın diye 60 dereceye çıkartılmış sıcaklığı. kaynatılmamış yani, bu iyi bir şey
Cok iyi kafamda soru isareti kalmadi
Hiç Kızılcık özü yaban mersini özü Kara mürüver vesaire aldınız mı
kızılcık, yaban mersini özünü adanada kadın kooperatifi var, hünerli eller diye. oradan aldım. yine katkısız ama kızım sevmedi, içmiyor biz içiyoruz
içerik kısmına bakacaksın. o kısımlar bakanlık kontrolünden geçiyor. bal için gösterilen anlama yolları da çok doğru değil maalesef
İçeriği yok köy gibi bir yerde bir teyzeden aldım
ben o tarz şeylere pek güvenmiyorum. en fazla kadın kooperatifinden alıdım onlarda da içerik yazıyor.
köy teyzesi bozulmasın diye şeker koymuştur büyük ihtimalle
1,469,133 soru
24,068,125 cevap
330,483 kullanıcı