+4 oy
351 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

🌹Her kim seninin son günüyle senenin ilk günü oruç ile geçirirse 50 senelik günahı bile olsa af olunur.

//Hadis-i Şerif

📌Yarın Zilhicce ayı son günü çarşamba yani yarın ve Muharrem ayı ilk günü perşembe oruç tutuyoruz Allahu Teala'nın izniyle.

8 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

📌 Müslümanlar Muharrem'in 1 günü ve gecesinde musafaha edilerek(el ele tutup sarılmak), mektuplaşarak tebrikleşir, birbirlerini ziyaret eder ve hediyeleşir sene başını kutlarlar.

📌Yeni senenin birbirlerine ve bütün müslümanlara hayırlı ve bereketli olması için dua ederler.

📌Büyüklere, akrabayı, alimleri evinde ziyaret edip dualarını alırlar o gün bayram gibi temiz giyinirler, fakirlere sadaka verirler.

📌Muharrem ayının 1. Günü Müslümanların yılbaşısı olduğundan mektup ile veya telefon ile yahut karşılaştığımız Müslümanlarla musafaha ederek kutlamalıyız.

📌Bu mübarek gün ve ayda Rasulu Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem ve Ashab-ı Kiram RaziyAllahu anhüm İslam uğruna nasıl sıkıntı çektiklerini ve hicret etmek zorunda bırakıldıklarını düşünmelidir.

(3,072 puan) tarafından

Çocuk emziriyıtorum yoksa çok isterdim 🥲

tarafından

Ben de çok hastayım ya ilerler oruç tutarsam diye cesaretim yok

-Reklam-
+2 oy
(2,495 puan) tarafından

22-24 haziran masum pak orucu 25 haziran fatma ana orucu 26 haziran muharrem ayının başlangıcı alevi kesimi için oruçlar tutulmaya başlandı Allah herkesin orucunu kabul etsin

tarafından
+1

Amin onları hiç bilmiyorum 🌹

+1 oy
(5,661 puan) tarafından

Yarin dayanabilecegimi hic sanmiyorum malesef hastaneye gitcem kan falan alabilirler ya da kotu bisey duyarsam tansiyonum sekerim dusebilir bunyem zaten zayif hic kendime guvenmiyorum tutanlarin orucunu Rabbim kabul etsin bana da dua edin 

tarafından

Edeceğim Allahın izniyle korkulacak bir şey yoktur diye düşünüyorum. 

(5,661 puan) tarafından

İnsaAllah yoktur varsa da baslangicidir tedavi olurum diyorum cunku kanserle ilgili belirtilerin hemen hemen hepsi yok tam tersi iyi huylu kist dediklerindeki ozellikler var ama o yara iste isi cok bozuyo hakkimizda hayirlisi olsun gelen Allahtan gunahlarim cok belki temizlemek icin dert veriyodur 

tarafından

Canım sonuç ne çıktı dr bişi dedi mii?

(5,661 puan) tarafından

Sonuc cikmadi canim doktor elle muayene bile yapmadi buyuk ihtimal iyi huyludur dedi ultrason istedi ona gore bakacakmjs 

tarafından

AAnladım canım Rabbim hayırlı sonuç nasip etsin

0 oy
tarafından

Yani çarşamba ve perşembe iki gün mü canim hasta oldum olacam 😢

tarafından

Evet çarşamba ve perşembe nasib belki olmazsın sen niyet et 

0 oy
(18,040 puan) tarafından

🥹🥹🥹Tutammiycam maalesef üzüldüm..

tarafından

Olsun üzülme aşure günü tutarsın ❤

(18,040 puan) tarafından

Ayyy inşallah 🤲🏻 Rabbim kabul etsin herkesin orucunu

0 oy
(216 puan) tarafından

Maalesef regılım tutamayacam 

tarafından

Yaaa nasib

0 oy
tarafından

Diyelim ki uyandınız çay kahve içmediniz bişi yemediniz nafile oruç için niyet edebilirsiniz

0 oy
(28,392 puan) tarafından

Dün girmedim buraya girsem vallahi tutardım ya şuan çok üzüldüm

tarafından

Olsun yarın tutarsın olsuuun❤

(28,392 puan) tarafından

Yarında oluyosa vallahi tutarım 🙂‍↔️

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 1,056 göst.
0 oy
8 cevap 701 göst.