0 oy
506 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (21 puan) tarafından

Hüngür hüngür ağlıyorum şuan 26 aylık oğlum asla bir dk durmuyor oturmuyor yerinde sürekli tehlikeli

Şeyler peşinde sürekli dur yapma etme bekle hayır tehlikeli diye geçiyor günüm anlatıyorum ama beni dinlemiyor gözümün içine baka baka yapıyor herşeyi inanın tükendim şuan 34 haftalık gebeyim ruhsal bedensel bitik durumdayım zaten üstüne oğlum beni çok yıpratıyor tarif edemiyorum herkes bu nasıl çocuk diyo kimseye yaklaşmıyor bana aşırı bagımlı dert bir degil ki

14 Cevaplar

+2 oy
(2,495 puan) tarafından

Muhtemelen hep böyleydı bile bile lades olmuş sizinki keşke az daha büyümesini bekleyıp hamılelık durumunu düşünseydınız en azından kendiniz için

(21 puan) tarafından

Aslında öyle değil emzirme döneminde ve adet görmüyordum galiba ondan kaynaklı rahat davrandık 

-Reklam-
0 oy
(648 puan) tarafından

Aynı şeyleri bende yaşadım 3 yaşına gelince oğlum biraz daha düzeldi nolur sabret çok zor biliyorum ama düzeliyor inan 

0 oy
(7,466 puan) tarafından

Burda nerdeyse hepimiz aynıyız canım. Şimdiki çocuklar maalesef böyle. Dün benim kızım evi yakıyordu tezgaha çıktı ocağı yaktı yemeğin üstünde kağıt vardı birden alev aldi aldığım gibi lavaboya attim suyu açtım. Yanında olmama rağmen bir saniyede yaptı bunu ya baska yerde olsam kendine bişey olsaydi. Konuşuyorum olmuyor anlatıyorum olmuyor kızıyorum olmuyor. Aksama kadar tezgahın üstünde. Su içmeye bile gitsem hemen arkamdan gelip çıkıyor. Birgün bişey olacak Allah korusun. Sonra herkes diyecek bir tane çocuğa bakamadin mi. Gelde anlat neler yaşadığını. Bende tükendim yani 

(21 puan) tarafından

Vallahi çok haklısınız hem öyle derler hemde sana acıyorum bu çocukla sen ne yapacaksın derler ve ben çok kızmaya başladım annemde bana sürekli bu çocuk senin yüzünden arsız yüzsüz olacak diyor ona da üzülüyorum kendimi suçluyorum 

0 oy
(1,065 puan) tarafından

Kızım öyleydi aglama krizleri öfke patlamaları Allah delirecektim.. cok zor bir süreç bitmeyecek gibi geliyor insana ama inan bitiyor..şu an 4 yaşına az kaldı.. cok şükür laftan anlıyor daha sağlıklı bir iletişim halindeyiz

(21 puan) tarafından

Nasıl yaptınız peki 

(1,065 puan) tarafından

Valla kendiliğinden düzeldi kızdık olmadı sustuk olmadı çok bocaladigim depresyona girdiğim bir süreçti.. 3 4 aylik da bebegim vardı.. ayy uzaktan bakınca ne tatlı ne şirin kız diyorlardı ama bize çok çektirdi.. cocuk saatlerce çok yüksek sesle ağlıyordu dediğini yapmadıkça daha da cildiriyordu..her şeye takıyor her şeye inatlasiyordu..bi araba geçiyordu göremedim diye ağlıyordu eli ıslanıyordu ıslandı diye ağlıyordu silince ben silcektim diye ağlıyordu..berbat bir sürecti ama geçti gitti çok şükür..

0 oy
(9,079 puan) tarafından

36 aylik hala oyle . kizlar 4 yasta yani 48 aydan sonra mucizevi sekilde insana donusuyor. ama oglandan hic umudum yok 5 yas 6 yastada sanki insanlikla alakasi olmayan bir varlik olarak yasamaya ve eziyet etmeye devam edecek gibi umitsizligim var . insallh kizlar gibi 48 ay eşiginde insanlasir insllh

(21 puan) tarafından

Hem güldüm hem düşündüm ama haklısınız 

0 oy
(2,727 puan) tarafından

Bak benim oğlumda 1 dk yerinde durmaz sürekli tehlikeli şeyler peşinde 4. Katta oturuyorum camlarım da demir var balkonumda file var çünkü herşeyi denedi böyle çözüm bulduk çok istiyor akranlarıyla buluşmayı buluşunca şiddet gösterir gittiğim yerde asla oturmaz peşinde koşarım ya etrafa ya kendine zarar vermesin diye bende isteyerek hamile kaldım oğlum 22 23 aylıkken felan böyle değildi hamile kalınca böyle oldu ve sürekli ne olacak diye düşündüm çok şükür 33 aylık oldu ve ben doğum yaptım hareketleri bşraz duruldu yine hareketli arkasından giderim ederim ama biraz duruldu bazende olsa laf dinliyor bana unut ışığı oldu bu hareketleri inşallah dahada olumlu davranışları olacak diye düşünüyorum sizde içinizi karartmayın mesela doğum zamanı eşim oğlumun yanında kaldı başka hiç. Kimseyi kabul etmezdi bebeğim erken doğdu küveze girdi hergün hem süt götürüp hem ten teması sonrasında emzirmeye de gittim ve her gittiğimde hastanede 3 4 saat kalmam gerekiyordu bu sürede annemle kaldı geceleri evdeydim ama gündüzleride durmazdı bebeğim küvezden çıktı 1 günde anne bebek uyum servisinde birlite kalmamız gerekti eşim ve annemle kaldı bunlar beniö için oğlumu asla kabul etmeyeceği şeylerdi ve bunu anlatmamdaki sebep sizde hamilesiniz ve gözünüzde bazı şeylerde büyüyor olabilir emin olun Allah yardım ediyor ve normlde eşimle benim yanımda çoşan çocuk annemin yanında gayette sakin oturmuş arada çıldırmış 26 günlük bebğimle oğluma tek bakıyorum 2 haftadır rabbime bin şükür daha sakin 3 yaşına yaklaştı belki daha olumlu olacak bakalım 

(21 puan) tarafından

Ağlayarak okudum aynı şekildeyiz sürekli

Düşünüyorum nasıl yapacağım gurbetteyim kimsem yok annem gelecek max10 gün ama oğlum durmaz diye ne yapacağım diye düşünmekten kahroluyorum vallahi Umut oldu yazınız Allahım sen büyüksün hepimize yardım et  vallahi öyle dolmuşum ki size bile ağladım 

(2,727 puan) tarafından

Bende kaç defa oturdum ağladım canımdan çok seviyorum her zaman rabbim bağışlasın asla isyan etmiyorum diyorum yanlış söz ağzımdan çıkmasın diyorum ağzımızdan çıkanların ne zaman kabul olacağı belli olmaz çünkü Allahım korusun bana bağışlasın hem diyorum ama psikolojimin bozulduğu çok oldu etrafımdaki insanlar bana acıyarak baktı bu böyleyken 2. Çocuğu neden yaptı gibisinden ki söyleyen bile oldu çok kızdım içimden ölye diyenlere hem sizene hem de insanı motive etmek destek olmak yerine neden gözünü iyice korkutup köstek oluyorsunuz hem oğluma içimden kızdım bu insanların bunları söylemesine neden sebep oluyorsun diye. Şunu söyleyeyim canım ben annemle aynı şehirde oturuyorum 2 ablamda var aynı şehirde ama oğlumu tek büyüttüm annem en son bana geçen sene kurban bayramından 2 gün sonra gelmişti birde bu doğumuma geldi düşün ablamlar da öyle 1 yıl oldu gelmemişdi sezaryen olacaktım oğlumda sezaryenle doğduğu için ve ben sürekli düşündüm o dikişli halimle hem oğlumun hırçınlığı hem bebekle ne yapacağım diye annem ablamın çocuğuna bakıyor en fazla 10 15 gün duracaktı onuda biliyordum iyice stres oldum ve oğlum sürekli benim ve eşimin kucağına zıplayarak gelir ben kendimi nasıl koruyacağım dedim Allah yardım ediyor oğlum içgüdüsel olarak 10 gün kucağıma zıplamadı karnıma bişi olduğunu anladı hastanede yattığımı biliyordu tam koşarken yavaşlayıp sarılıyordu yani akışına bırak Allaha sığın Allahtan yardım dile bol bol dua et bak oğlum hala çok hareketli ama şu 26 gündür yaptığı şeyler benim içimi biraz rahatlattı umarım böyle olumlu devam eder yanlış duada etme sakın Allah yar ve yardımcımız olsun hep inşallah 

(21 puan) tarafından

Sanki kendim yazdım gibi gurbette olsam annem ilk doğumdan 4 gün sonra gitti tek kaldım eşim kuzey ıraka gitti göreve ben tekrar annemlere oğlum tam 17 aylık olana kadar annemlerde kaldım ama ömrümden 30 sene gitti mahvoldum sinir sistemi vs kalmadı oğlum hep ama hep çok zor bi bebekti kolik alerjik gazlı bebekti uyku  bilmezdim öyle böyle bu güne geldik ama kafam bedenim çok yorgun ekstra hamilelik be oğlumun yapısı beni çok korkutuyor vallahi yazıklarında. Hislerinin fazlası var eksiği yok sürekli düşünce halindeyim dua ediyorum Allahım zorlaştırma kolaylaştır diye oğluma bakan bana acıyor herkesin sorduğu ilk soru hep mi böyle ağlıyor ve konuşamıyor bu da ekstra sinir yapıyor yazıkların umut oldu kardeşim Allah senden razı olsun peki kıskandı mı oğlumun kardeşini nasıl yapıyorsunuz ben sinirime hakim olamıyorum sürekli bağırıyorum korkuyorum doğumdan sonra daha beter olursam diyw

(2,727 puan) tarafından

Benim oğlumda alerjik egzaması var astım bronşioliti var Allah korusun hasta oldumu hastaneye kaç defa yattı neler çektik biliyorum korkuyırum hastalanmasından. 

Biz eşimle sürekli kardeşi olacağını söyledik hamilelikte ve bi bağ kurmaya çalıştık hep sanki kardeşiyle oynuyor gibi arabaları karnımda sürerdi ben derdim kardeşe de oyuncak ver yada resim yapalım deyip karnıma resim yaptırdım elini denk geldikçe kardeşi oynadığı zaman karnıma koydum hissetsin istedim hastanede kaldığım süreçte eşim de bende kardeşi olduğunu anlattık ve doğum olduğu gün eşim oyuncak aldı kardeşin gönderdi dedik bebeğim 13 gün hastanede kaldı eve getireceğimizde de kocaman ayıcık aldık kardeş gelirken sanada bunu almış seni çok seviyor dedik zaten görünce çok mutlu oldu ama bizde ilginin ondan kaydığını hissettirmemeye çalışıyoruz 1 defa kafasına vurdu birkaç defa reflü yatapında yanımızdayken bebek aşşağı atmaya çalıştı ama engel oldum ve bunları kızarak bağırarak yapmadım bağırırsam biliyorum ki kinlenecek bebeğe karşı

Ben ve eşimde çok kızıp bağırırdık ama hata yapıyoruz aslında eşime dedim bundan sonra bağırmayalım yarın öbür gün kardeşi olunca onu yorgunluğu ve oğlumun kıskanç hareketlerinden daha çok bağrıırp çocuğun psikolojisimi bozarız dedim ben uyguluyorum ama eşim uygılayamıyor maalesef 

0 oy
(1,841 puan) tarafından

Benım 13 yaşındaki oğlum bile peşimde bak iki dakika annemı arıyorum salona geçiyorum ki sessiz konuşalım aanaaaa oda oda beni arar anneğğğğğğ nerdesin diye bi markete gidecek 800 kere arar 

Uyuyacak 1000 kere yanıma gelip iyi geceler der 

Öper koklar gider 

Namaz kılıp gelıyor sübhanallah süphanallah diye bağıra bağıra tesbih çeker ki bende Allah kabul etsin diyim 

Blaaa blaaa blaaaa daha neler neler 

(1,509 puan) tarafından

Hiiii 13 yastada mi devammmmmm :((

(1,841 puan) tarafından

He valla devamkeee :)

0 oy
(255 puan) tarafından

Benimki 4 yaşında anlattıklarının iki katını yaşıyorum düz duvara tırmanıyor resmen geceleri sabah ezanı na kadar uyumuyor bende uyuyamıyorum o uyumayinca bende 25 haftalık hamileyim 

(21 puan) tarafından

Rabbim yar ve yardımcımız olsun vallahi gücüm kalmadı 

(255 puan) tarafından

Amin inşaallah 

0 oy
(1,980 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun benzer aylıkta bebeğim bazen bende aynısı oluyorum sabredin geçecek 

(21 puan) tarafından

İnşAllah Allah razı olsun 

0 oy
(6,495 puan) tarafından

Benim oğlumu anlattın sanki bizde 26 aylık olduk geçen hafta tv Düşürdü ayak kısmını kırdı vitrinin üzerine düştü camını kırdı çekmeceler aynı şekilde seni çok iyi anlıyorum 

(21 puan) tarafından

Sinirini nasıl kontrol ediyorsun peki ben çok bağırıyorum artık dayanamaz oldum 

(6,495 puan) tarafından

Bende bazen bağırıyorum ama yapacak bir şey yok genetik biraz eşimde böyleymiş küçükken hep anlatırlardı bide benim oğlum hala emiyor bırakamadı bir türlü sabaha kadar en az yedi sekiz kez kalkar senin hamilelik de olunca hormonların da etkisi olunca ondan iyice bunalmışsın Rabbim yardım etsin çocuklarımıza biraz daha sakinlik versin inşallah

0 oy
(22,984 puan) tarafından

Yaş geçişleri ekstra zor oluyor sizinkinin hamileliğe denk gelmesi kötü olmuş 

(21 puan) tarafından

Birazda

Karakter meselesi galiba bizim ki

0 oy
(3,471 puan) tarafından

Bunu bile bile ikinciyi isteyerek mi yaptınn canım? Sana da yazık değil mi keşke ilk çocuğunuz biraz 4 5 yaşına gelmiş olsaydı biraz daha uslanırdı belki . neredeyse çocukların yarısı aynı hareketleri yapıyor sadece senin çocuğuna özgü bişey değil merak etme hamilesin ve kendine dikkat et onunla daha eğlenceli aktiviteler bulup oturup onunla oyunlar oynayabilirsin canımm bunları da yapmana rağmen hala hareketler devam ediyorsa pedogogla görüşebilirsinn

0 oy
(3,081 puan) tarafından

Felak nas oku sirekli suya oku icir valla ben böyle rahatlıyorum çocukla 

(21 puan) tarafından

Yapayım canım Allah razı olsun 

0 oy
(553 puan) tarafından

Benim kızımda aynı 26 aylık bende çok yıprandım yapma dur dökme etme gözüme baka baka koltuklara süt döküyor ellerini bulayıp üstüne suruyor tuvaelt eğitimine basliycaz inşallah Perşembe şimdi kendi yetmiyo altını acicam bebek kaka yapti diyo su versem bebek iccek diyor oyuncaklarına iciriyor gece pişman oluyorum uyuyor şuan için gidiyor ama yoruluyoruz anneyiz kendini kötü hissetme bence herkes böyle şimdi 

(21 puan) tarafından

Cidden öyle kendine kızıyorum neden bağırdın diye ama ruhen de bitik durumdayım kendimi kontrol edemiyorum ne deyim Allahıöçm yardım et bi de oğlum konuşamıyor belirli bazı kelimeler bundan sebep ki aşırı sinirleniyor herşeyi ağlayarak istiyor bu duruma da üzülüyorum 

(553 puan) tarafından

Hiç üzülme canım bazı çocuklarda uzayabiliyor doktora götürdünse sorun yok dediyse takma benimkide yaşıtlarına göre geç yürüdü aslında 14 aylıkken aslında normalmiş ama geç yürüdü oldu ısrarla insana yerleştiriyorlar kıyası ifade edemiyosa rahatça belkide ondan hircinlaşiyor kızım bişey diyo anlamiyorum mesela agliyo deliriyor ifade edemiyor diye sen kendine yüklenme geçecek inşallah kalıcı değil şöyle düşün  örnek veriyim kızım gazliydi öyle agliyoduki hiç bişey fayda etmiyordu artk bizde agliyoduk dayanamıyorduk sonra asla uyku düzeni oturması emmesi emziremedim  okadar skntilar yaşadım ki kalça cikikligi dediller kaç ay götürdük ağla ağla çocuk drmuyodu bı gittk en son üniversiteye dedilerki kim dedi kaç cikikligi biseyi yokmus gidiyirum kilo 1 kilo eksik çıkıyor hastaneye hadi sevk orda dediler yanlış ölçüm sonra ağlama krizleri oluyodu bize dediki doktor beyninden gelen sknti var ambulansla sevk başka hastaneye ağla ağla bı gittm kadın doktordu annesi sakin ol şuncocuga bak biseyi var gibimi mahvetmissn kendini hemen herkese inanma adam günde kaç hasta sevk ediyor buraya dedi ben onun teşhis koyduğuna inanmıyorum dedi herşeyi temiz geldi hayatımda ilk defa ambulansa bindim kafamda kaç şeyle Allah'ım yaşatmasın bidaha ama sen takma herşey geçiyor bak buyutmussn bukadar zaman hiç bı anne kötü değil eksik değil yoruluyoruz ama geccek 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 603 göst.
9 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Emir112021 (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 855 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,218 göst.
13 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
36 cevap 1,731 göst.