0 oy
144 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Hanımlar betam yüksek çıkmıştı gebelik var. Hepinize iyi niyetleriniz ve dualarınız için teşekkür ederim. Adet tarihine göre 2 aylık oldu. Ben 3 senedir evliyim.  Şimdi kendimi fazla yormak falan istemiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Sarma mantı gibi yemekleri yapmak istiyorum çok tanıdığım yok tek başıma yapacağım altından kalkabilirmiyim? 

9 Cevaplar

0 oy
(2,980 puan) tarafından

😁😁 birde bayıl Feriha 😅😅 yemek yapmakla bebekmi dusecekmis biz gene 7 ay boyunca çalış babam calis🙃

(9,079 puan) tarafından

ne kadinlar var yav pamuk prenses gibi klopatra gibi vitrinde yatmalik sakliyor demk kendini hamilelik biyu. saka gibi gercekten😂😂😂

(2,980 puan) tarafından

Valla yani sanki sadece kendi hamile dunyada 😊😊 

tarafından

Benim eşimin tarafinda genetik sanırım erken hamile kalan yok olsada düşük yada hasta oldu. Biri doğdu ama öldü. Bide 8 aylık anne karnında öldü çevremde düşük yapan çok var ilk zamanlarım ya bilemedim çağırıp yardım isteyeceğim kimsede yok. 

(9,079 puan) tarafından

herkesin hamilelihi kendine ozel. genetik diye bise yok sakinan goze cop batar . unut gitsin hamile oldugunu. hareket hissedene kadar aklina bile gelmesin . yoksa surekli oram agriomu acaba buram agriomu acaba ay belirtim kesildi yok belirtim geldi diye  kendi kendine kurar durursun kafanda. en guzeli unut gtsin. 21. hafta civari bebek sana ben burdayim der hareket edip. ozamana kadar hamileligi unut standart hayatini yasa

-Reklam-
0 oy
tarafından

Basinda 6-7 saat hareket etmeden durmayacaksin sonucta ne olacak sarmadan mantidan hamilelik hastalik degil ki asiriya kacmamak kaydiyla her is yapilabilir. Anam biz hamile olmamisiz galiba 😂en son koltuk yikamistim dogumdan bi kac gun once.

tarafından

Gebeliğim geç oldu bide ilk ya ne yapsam bilemedim. Eşimin tarafinda hep geç gebelik oldu düşük yapan çok. Erken doganda hasta oluyor. Çevremdede 8 aylık olmuş ama anne karnında ölen falan var. Düşük çok oluyor. Sarma mantı gibi yemeklerde burda toplanıp yapılıyor benimde cagrip yardım isteyeceğim yok yapıp dolaba koymak istiyorum. Normal günlük yemeği temizliğimi yapıyorum.

tarafından

Canim basina sabahtan oturup oyle hareketsiz bi sekilde saatlerce oturma arada kalk bi cay kahve molasi ver az uzan,yuru evin icinde oyle tekrar otur hicbir sey olmaz Allahin izniyle. Saglikla kucagina al insallah.

tarafından

Günlük işlerimi yapıyorum ama çevremde kötü olayları çok diyince evhamlamdim. İlk gebeligim bide. Yoksa günlük temizliğimi yemeği falan yapıyorum. 

0 oy
(9,079 puan) tarafından

kiz sakamisin ? hamilelik demek put gibi durmak demek degilki. herkes her isini yapiyor risk yoksa dr risk var demediyse 20 haftaya kadar hamile oldugumu bile unutuyodum ben. okadar kadilacak bir durum yok herseyi yaparsin millet tarla tapan calisiyorda doguruo. yemek yaparsin tabi niye yapamayasin ben 5 saat her gun spor yapiodum  bisiklete binmek ve yiruyis mesela. camasir katlicam diyelim tek tek yerlestirmek hareket olsun diye. arti iki sey leslie z. oyle pamuk prenses gibi kimse oturmuomi herkes isini guvunu yapio. ikinci vocukda daha ilk vocugada bakiosun ustunde ziplio ilk vovuk ikinciye hamileyken

tarafından

Yok gebeliğim geç oldu. Bide eşimin tarafından genetik heralde öyle erken çocuğu olan yok olsada hasta doğuyor. Çok düşük oluyor. Etrafımda çok düşük yapan yada karnında ölen oldu. Doğanda hasta oldu. Hasaslastim. Bide mantı sarma bizim buralarda toplanıp yapılıyor ama benim çevrem olmadığı için tek başıma yapacağım. Öyle yardıma cagracak kimsem yok. Yoksa yemek yapıyorum. 

(4,069 puan) tarafından

bir bebeğin düşeceği varsa düşer zaten düşüklerin ölü doğumlarn büyük çoğunluğu sorunlu bebek. genetik sıkıntısı olan, gelişmeyen bebek. 

sen ne yaparsan yap o bebek düşer ama sağlıklı bebekse istersen amuda kalkıp sarma sar yine de bir şey olmaz

0 oy
(3,400 puan) tarafından

Sarma mantı yapmakla ne olabilir acaba hamileyim şimdi 32 haftalık ooo neler neler yapmıyorum evin tüm işi ütü bulaşık yemek artı tavuklarım var üçüncü kattan kaç defa bahçeye iner ilgilenir yemlerini veririm 3 yaşında  hareketli kızım var e onun yemeği kıyafeti saçı parkı hepsini hallediyorum birşeydr olmuyor fazla şey yapma akışına bırak sadece ağır kaldırma bu kadar sarma mantı börek yapıpta düşüreni hiç duymadım 

tarafından

Benim eşimin tarafında öyle erken gebelik olan yok genelde düşük oluyor. Bizimkide 3 yılımızda oldu hamileliğim. Olsada ya hasta oluyor yada ölüyor. 5 ve 7 sene çocuğu olmayan var ve hep eşimin ailesi akrabası tarafı bende bundan endişelendim. Çevremdede düşük yapanlar oldu yada anne karnında ölen benimde ilk gebeliğim biraz evhamlamdim.

0 oy
(1,362 puan) tarafından

İlk 3 ay kendini yorma çok hafif yemekler yap mantı yapmak yerine hazır al sarmani yapabilirsin problem olmaz . Bu

tarafından

Haklısın teşekür ederim. Ben biraz hassaslastim sanırım.

(1,362 puan) tarafından

Yok sakınan göze çöp batar derler sadece bence ilk 3ay kimseye dillendirme etrafına filan nazar var çünkü bol bol duanı oku RABBİM nasip etmişse hepimiz sagsalim kucağımıza aliriz inşallah 

tarafından

Amin inşallah 

0 oy
(1,742 puan) tarafından

Düşük riskin yoksa normal hayatına devam edebilirsin tabi çok ağır kaldırma herkesin hamileliği aynı değildir çevrende ki hamilelikleri boşver bende 14 haftalık hamileyim 2.5 yaşında da kızım var mecbur onunla da ilgileniyorum temizlik yapacağım zaman dinlene dinlene yapıyorum 

0 oy
(4,069 puan) tarafından

yani oturup 50 kişiye sarma sarmayacaksan bir problem olmaz

0 oy
tarafından

Kimse seni anlayamamış canım eşinin tarafında böyle sıkıntı varsa dikkat et canım ağır iş uğraştırıcı yemekler yapma senden ve bebeginden önemli degil

tarafından

Bende tam aciklayamadim kendimi sanırım. Evet eşimin tarafında gebelikte hamilelikler gerek erkek olsun kadın olsun sıkıntılı. Bizimki 3 yıl sona oldu gorumceminki 4 yıl ve ilk düşük oldu. Eşimin kuzeni 7 yıl sonra halası 5 yıl sonra. Gorumcemin eltisinin ilk doğdu ama 1 ay yaşayamadı öldü. İkinci çocuğu anne karnında suyunu yutmuş agzindan kopuruk geldi yeni oldu buda bide eşimin bı kardeşi daha varmış oda bebekken ölmüş.bi büyük kuzeni var onunda ilk çocuk anne karnında cisini yemiş şimdi engelli. Diğer bir kuzenide tek çocuğu oldu ama ikincisi olmamis.Benim tarafimda yok ama eşim tarafı sıkıntı. Bende çok hassaslastim. Herşey Allah'tan imtihan biliyorum ama öyle burdakilerinde görüşünü almak istedim. Kafamdada fazla kurdum sanırım. Basit geliyor ama dediğiniz gibi bebegimden önemli değil. 

tarafından

Çok dikkat et canım 

0 oy
(1,870 puan) tarafından

Hayatına aynı şekilde devam edebilirsin. Hamilelik hastalık değil arkadaşlar. Doktorunuz size yatın, yorulmayın demediyse hareket etmeye devam edin lütfen

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 123 göst.
+1 oy
5 cevap 131 göst.
+1 oy
6 cevap 351 göst.
0 oy
2 cevap 78 göst.

Kategoriler

1,467,077 soru

24,039,097 cevap