+1 oy
326 göst.
Diğer kategorisinde (314 puan) tarafından

Kizlar kızım 7aylik olacak 1hafta sonra 7aylik diyebiliriz aşırı huysuz huy haline getirdi hiçbir sıkıntısı yok ama çok depisiyor uykuda uykuya dalmakta güçlük çekiyor çocuk gün içinde gündüz uykusunu tam almıyor bide yetmiyormus gibi gece 4gibi uykuya dalıyor sabah da sanki erkenden yatıp uykusunu almış gibi 7de uyanıyor acaba damla alıp kullansammi diye düşündüm kullananlar var mı ? Yada başka bir öneri de olabilir 

8 Cevaplar

0 oy
(26,888 puan) tarafından

Benim oğlumda sabaha kadar uyumuyordu şuan hala öyle gece yarısına kadar bekliyoruz 16 aylık olacak bu durumu düzeltmek için çok uğraştım ama yapamadım ne yaptımsa uykusu düzene girmedi 

Damla konusuna gelince internette o damla ile ilgili yapılan yorumları okumanı tavsiye ederim ben de almaya niyetlendim önceden ama yorumları görünce vazgeçtim 

-Reklam-
0 oy
(6,776 puan) tarafından

7 aylık bebeğe çok erken onu kullanmak için 

Baybay damla içeriğinin 4 yaş altı bebeklerde kullanımı önerilmez. Ürün içerik listesi çeşitli alerjenlere sahip olabilir.

Alerji de bebeğin ölümüne sebep olur 

İllaki kullanicam dersen önce gidip alerji testi yaptırın 

0 oy
(1,090 puan) tarafından

kızım 14 aylık olacak doğduğundan beri uyku düzenimiz yok sabredip beklemek en güzeli biliyorum anne olarak çok yıpranıyoruz ama çocuğumu bu damlayı veremem zulüm gibi geliyo bana içeriğine güvenmiyorum yazık etmemek lazım çocuklara biraz daha dayan sabret... 

0 oy
(4,683 puan) tarafından

Bence verme bu tür damlalar. Ben bir kere doktora çok yakindim bu şekilde kızım bir yasindaydi bize uyku şurubu diye verdi ama sakinleştirici yazmış asla kullanmadım. Bu ürünleri asla sağlıklı bulmuyorum

0 oy
(760 puan) tarafından

Canım uyku düzeni kur her gün aynı saatte aynı şekilde uyut ki alışsın 8.ayda uyku gerilemesi var 3 uykudan 2 uykuya düşer bebekler belki seninkine uyku fazla yada az geliyordur. Damlalar zararlı olabilir zaten o dediğin uykuya geçişi kolaylastirirmis uzun uyutmaz yani 

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Damla bebeğinizin uyutmaz ki. Çocuk 20 dk sonra yine uyanabilir. O damlalar sadece uykuya kolay damlaları için. Uyku süresini uzatmiyor. Ayrıca içerisinde Melisa ıhlamur papatya gibi içerikler var. Bunu kombi olarak veriyorsunuz bebeğe. Bunun yerine direk gidin ıhlamur demleyip incirin o bile daha sağlıklı. Şikayetvarda bir çok yorumu var nöbet geçiren mi dersiniz uykusu daha kötü olan mi dersiniz. Bu tür uyku ilaçları bebeklerde doktor önermedikce kullanılmaz. Çocuğunuza düzen oluşturun. O aydaki bir bebeğin akşam 10 da akşam uykusuna yatmış olması gerekiyor büyüme hormonunu etkin alması için. Yanlış anlamayın bu aydaki bebekte artık gazın bitmiş olması gerekir. Yaklaşık 2-3 gündüz uykusu yapar gece de 9 da uyur. Çocuk uyumuyorsa ya dis sıkıntısı vardır ya açtır ya yeterince oda işiniz iyi değildir, ya çok yiyodur vs vs. Sorunu bulup çözün başka türlü olmaz. Tam uyku düzeni kurmanız gereken dönemdesiniz.

(1,011 puan) tarafından

Ya Kimisi saat 7.30'da gece uykusuna yatması gerekiyor diyor anlamadım gitti Ben mesela gündüz uykusunu saat 3.30'da uyanmış oluyor Mecbur 9-10'a kadar bekleyemiyorum en geç 8'de yatırıyorum ama sürekli uyanıyor 5 dakikada bir 10 dakikada bir nasıl bir düzen kuracağım hiç bilmiyorum Benim bebeğim de 9 aylık

(2,832 puan) tarafından

Bu aydaki bir bebekte gece 11-12 gündüz de ortalama 2 uyku ile 2-3 saat uyku bekleniyor. 7.30 da da uyusa 8.30 da da uyusa fark etmez. Onemli olan sabah 8 gibi uyanmasi ve 10 da yani bugume hormonunin en çok salgilandigi saatte uyuyor olması.  İdeali 8.30-9 rutin için. 

(2,832 puan) tarafından

Yani siz birşeyleri bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz uyku eğitimi de almıştınız, çokta uğraştığınizi biliyorum. Ya stresiniz çocuğa geçiyor istikrar kuramiyorsunuz. Ya da bebeğiniz uykuyu sevmiyor. Daha sakin bir düzen kurarak yaklaşmayı deneyin. Bu aylarsa desteksiz uykuyla bir deneyebilirsiniz tekrar. 

(1,011 puan) tarafından

Uykuyu sevmiyor malesef gunduz uyutuyom bakiyom arkami dõnuyom direk kalkiyor sanki hic uykuya gecmemis gibi şaka yapiyor gibi 

15 gun sonra tatile gidecez artik dönuste  1 yas olacak insallah gece beslenmesini kesip bir düzen kuracagim mecbur turkiyede baya uyku dengesi bozulacak malesef 

(1,011 puan) tarafından

Simdi yatirdim 5 Dakika oldu ruyami goruyor ne oluyor bilmiyom  gõzu kapali uyuyor birden kalkiyor oturna pozisyonuna geliyor 

0 oy
(3,554 puan) tarafından

Cogu doktor karsi o damlaya asla tavsiye etmoyolar mesela osman gonulal o.zaman devlet hastanesindeydi gittim sakin kullanma demisti onun yerine uymu hijyeni yap zaten bu koniyla ilgili de videolari var 

0 oy
(919 puan) tarafından

Çok erken degilmi 3 4 yaştan sonra diye biliyorum o damlaları 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 835 göst.
22 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 211 göst.
29 Mart 2022 Diğer kategorisinde gizemogek (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 470 göst.