0 oy
98 göst.
Diğer kategorisinde (87 puan) tarafından

20 gün önce doğum yaptım sezeryan yerimde eriyen dikiş var bir tane başta bir tane sonda lazer dikişi  tutması için koymuşlar. Ama 20 gündür hala erimedi. Bir de dikiş olan yerde Sarı kokulu akıntı var çok hafif. Bugün de temizlerken çok hafif kan gördüm peçetede sizce normal mi? Neden olmuş olabilir her gün batikonla temizliyorum

3 Cevaplar

0 oy
tarafından

Kokulu akinti sorun diye biliyorum iki kez sezaryen oldum hiç yaşamadım 

(87 puan) tarafından

Neden olmuş olabilir acaba antibiyotik kullanmadım ondan olabilir mi ki

(1,130 puan) tarafından

Antibiyotikleri iyi kullanman gerekiyordu bana da antibiyotik kan sulandırıcı ağrı kesici vermişti kan ilacı vermişti mutlaka düzenli kullanmamı söylemişti yoksa enfeksiyon kapabiliyormuş bir doktora görün

tarafından

Neden olabilir bilmiyorum hava çok sıcak belki enfeksiyon kapmistir sürekli kuru ve temiz kalmasına özen göster ama mutlaka bir doktora görünmen lazim

(87 puan) tarafından

Sağlık ocağında bir kaç gün önce gösterdim hafif kızarıklık var ama normal havalar çok sıcak nemli kalınca yapar ne kadar temizlesen de kurutsan da nemlenir dedi ama bilemedim

-Reklam-
0 oy
(730 puan) tarafından

Enfeksiyon kapmış hemen doktoruna git ilaç tedavisine baslasin aksi halde dikişlerin açılır enfeksiyon iltihaptan benim o şekil olmamasına rağmen enfeksiyon kalmıştı azıcık iltihap tarzı oldu bir dikiş açılmışti doktor bir aydan fazla antibiyotik ve ilaç tedavisi uygulandı anca geçti aksi halde beklersen evde iç dikişlerine kadar zarar verir patlar yeniden sezaryen olmak zorunda kalırsın ilk hissettiğin an acile gitmen gerekiyor dikiş yerini temizleyip pasuman yaparlar, sürekli temiz ve kuru tutman gerekiyordu gün içinde kaç kere hava alması sağlaman gerekiyor ve dikiş yerinin temizliğine dikkat etmelisin , ihmal etme asla , acısını çok çekersin bende yaşadım ama daha olur olmaz gittim önlem alındı bir şey olmadi

(730 puan) tarafından

Önce doktorun antibiyotik başlar büyük ihtimalle ve orayı temiz kuru tut der sabah akşam batikonla temizle ama tedavi antibiyotik aksi halde baya kötü olur sağlık ocağına değil kendi doktoruna git ben iki ay üç ay acısını çektim bir kere dikişler enfeksiyon kapinca iyileşmesi geç oluyor bide bu sıcak havalarda 

0 oy
(1,880 puan) tarafından

Enfeksiyon kapmış muhtemelen. Antibiyotik reçete edilmemiş miydi?

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 38 göst.
0 oy
7 cevap 193 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Nurellaa (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 70 göst.

Kategoriler

1,473,655 soru

24,127,946 cevap

333,879 kullanıcı