0 oy
126 göst.
Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından

Kızlar ben beş senelik evliyim. Görümcelerim de eltilerim de hep genç akranız. Aile,kültür olarak birbirlerimizden farklıyız. Benim yetişme tarzımda ailen dahi olsa evine geldi mi,bir yerde karşılaştınız mı güler yüzle muhabbetle yaklaşılır,laf sokma falan yoktur. Ama gelin geldiğim aile tam tersi bazen hiç sebepsiz suratına bakmıyorlardı hoş geldin demiyorlardı o kadar üzülüyordum ki ben mi bir şey yaptım diye zamanla anladım benle ilgisi yokmuş ama onlar böyle yaptıkça ister istemez kendimi çektim bu sefer de soğuk kötü ilan edildim. Onlar samimiyeti mesafesizlik olarak adlandırıyorlardı ama bana göre öyle değildi ki. Yeri geldi her derdinde yanında olduğum görümcem birden bire beni görmemezlikten gelmeye başladı,bir dedim iki dedim baktım insan yerine konmuyorum ve ortada sebep de yok ben aynısını yapmaya başladım ona artık hayatımda yok gibi ne zaman ben öyle davranmaya başladım o bu sefer benle alaka kurmaya çalıştı. Güler yüzlü,muhabbetli bi insanım ama buna pişman ediyorlar,ben de yanlarında içimden geldiği gibi pişman olmadan vakit geçirmeyi isterdim. Bende mi suç ben mi hata yapıyorum anlamıyorum.... 

1 cevap

0 oy
tarafından

Ben evlendiğimden beri mesafeliyim ve en doğrusu da bu. Herkesin yanında çok rahat olacağız diye bir kaide yok. Çünkü herkes dengimiz değil. Herkesle samimi olmak zorunda da değiliz ne kadar uzak o kadar iyi. İnsan uyuştuğu kişiyle samimi olur diğer türlüsü kendine eziyet. Sende takma boş ver kendi ailene bak hayatını yaşa

(54 puan) tarafından

Ne güzel,böyle misafir davetlerinde,senin evine geldiklerinde falan nasıllar yani bazı durumlarda ister istemez olayın merkezinde oluyor ya insan meselâ benim görümcem evlenecek şu an onun için daha sık görüşüyoruz haliyle? Bu gibi durumlarda nasıl davranıyorsun

tarafından

Ben her yerde aynıyım canım. Normalde sevdiklerimle çok konuşan saçmalayan eğlenen biriyim ama başkalarının yanında sessizim çok konuşmam özellikle dedikoduya dahil olmamak için her konuda dahil olmam. Hep bir mesafem var bana veya çocuğuma laf edilmezse kötü söz de söylemem. Gelirlerse hizmetimi ederim hal hatır sorarım gündelik hayattan konuşurum o kadar. Seninki gibi bir durum olmadı ama benim abim evlendi geçen senelerde hep yanlarındaydım ama hiç bir şeye karışmadım diyeyim sana. 

Mesela kaynanamlara gidince hep birlikteysek, aileden küs olduğum biri de var genelde çocukla ilgilenirim. Yapılacak işlere yardım ederim zaten kalabalık olunca zaman çabuk geçiyor kimseyle muhatap olmam. İşte şu yemeği yapalım şu işi yapalım dışında pek bir şey konuşmam. 

Bende isterdim hoş sohbetli bir aile olalım bir birimizi tutalım ama olmuyorsa da böyle mesafe en iyisi. İnan kafam çok rahat eşimle beni etkileyen tek konu arada bi kaynana kayınbabanın habersiz gelmesi onun dışında çok şükür hiç bir olaya dahil değilim. Biriyle küstük mesela neler duydum neler ama hiç tartışmadım direkt hayatımdan çıkardım bitti benim için. Bir daha da ne kaynanam sordu ne de başkası noldu veya işte konuşun falan diyen olmadı. Çok yazdım kıız😂 

(54 puan) tarafından

Olsun yaz yaz  😂 Benim bunu çözmem biraz zaman aldı,sen çok güzel başarmışsın bir de başından beri öyle olduğun için kimse"değişti,eskisi gibi değil"laflarını etmemiş sana. Ben başta sen iyi oldun mu herkes de öyle olur sanarak gayet sıcak samimi davrandım. Hiçbir zaman laubali olmadım ama daha ince düşünceli daha içten yaklaşmıştım. Ama zamanla farkettim ki ben ne kadar öyle oldukça onlar bunu suistimal etmeye başladılar.Ben de artık daha mesafeli daha az konuşan birine döndüm onların yanında. Çünkü ipin ucu azcık kaçsa hemen bi güya şaka adı altında laf sokmak iğnelemek özel hayatını ağza almak falan geldi devamında.Aynı binadayız bir de biz şimdi çok sık gitmeyince falan daha da kötü ilan ediliyorumdur. Ama anca kafam rahatladı. 

tarafından

Oo aynı binadaysa hiç taviz vermemen lazım😂 bizimkiler de hâlâ iğneleyici konuşmalardan falan uzaklaşmadı ama hiç değilse çok görmüyorum. Bende nişanlıyken daha yakındım. Yine sessizdim ama annem yüzünden resmen hizmetçi olmuştum. Sonradan kendimi çektim her şeyi olması gerektiği kadar yapmaya başladım bana da büyük ihtimalle evlenince değişti falan demişlerdir ama onlar ne derse desin ben huzurluysam gerisi boş. Ben bir ara sürekli ağlayarak dönüyordum onlardan. Artık uzaklaşıp kendi hayatıma baktım da saçma hareketlerinden rahatsız olmuyorum. Duygusal olarakta soyutlandım anlayacağın. Yani sende ne kadar uzaklaştın diye üstüne düşerlerse bile sınırını bozma. İnsan değişebilir her şey başladığı gibi gidecek diye bir şey yok. Zamanla bir çok ilişki değişiyor

(54 puan) tarafından

Aynı şeyleri yaşamışız,ağlayarak dönmeye kadar 😂 Evet bi yaştan sonra bi güncelleme geliyor artık umursamıyorum da yine de şu ölmeyen iyi niyet arada "Acaba" diyor 😄 o arayı korumak çok önemli. 

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 244 göst.
+2 oy
13 cevap 474 göst.
0 oy
5 cevap 190 göst.
0 oy
1 cevap 123 göst.

Kategoriler

1,471,609 soru