Kızlar benim bebeğim 2965 gr doğdu yoğum bakıma aldılar solunum sıkıntısı yüzünden ben yoğum bakımdan 15 gün sonra çıkardım bebeğimin bir aylık kontrolünde benim bebeğim 4 kilo 150 Gr di cuma günü de iki aylık aşısını yaptırdım 5 kilo 300 Gr di komşum bana diyor çocuğun niye gelişmiyor sütun yaramıyor mu diyir çok morelim bozuldu zaten çok sıkıntılı gunlerdi
Canım zaten ilk 3 ay 700-1 kg cuvaru alırlar. Bebeğinin kilosu da gayet iyi doğmuş zaten çocuklar ortalama 3 kg doğuyor. İlk ay 1200 ikinci ay 1150 Gr kilo almış.almasi gerekeninde üstünde. Komşular pek bilir. Daha neler diyen olur boyke şeylere moralini bozmayacaksin. Persentil tablosuna bak biraz aylık kaç kg olmalı araştırmasını yap. Bebeğinin kilosu çok çok iyi
En güzeli o komşular ile görüşme derim
Benim kızım 2400 doğmuştu kedi yavrusu kadardı yoğun bakıma alınmamıştı ama çevrende böyle insanlar varsa iletişimi kes en net çözüm hem mama verdim hem emzirdim sütüm azdı altı aylık olunca milletin ağzı açık kaldı bu o bebek mi diye o kadar tombiş oldu önemli olan sağlık bebiş iyi ise zayıf olsun millet konuşur takma sen boşver
he yaramio gel sen emzir bakalim seninki yararmi de. kimene yani . yoo doktor gayet iyi kilosu diyir de gec . doktordan dahami iyi bileceksin sen yani de gec
Bana bu şekilde konuşan sadece 1 kişi oldu. O da saflığından, öyle görmüş, öyle yetişmiş. Doktor gayet iyi diyor, her gördüğünde aynı şeyi sorup söylemene gerek yok demiştim. Yani cevabınızı verin, içinize atmanıza gerek yok.
Oğlum 3200 gr doğdu doğumdan 2 saat sonra solunum sıkıntısı var denilip yoğun bakıma alındı tam 23 gün kaldı 23 gün sonunda çıkışı yapılırken tartıldı 2700 gr olarak aldım oğlumu yani oğlum ilk ay hiç kilo almamış tam tersi kilo kaybı olmuştu o kadar kötü olmuştum ki onu görünce küçükcük bişeydi sanki o doğurduğum bebek değildi o hastanedeki yoğum bakım çalışanlarını Allah'a havale ediyorum eve getirir getirmez eşim hemen altını açtı pişik var mı bir yerinde bişey var mı diye kakası bildiğiniz afedersiniz keçi kakası gibi simsiyahtı idrarı kıpkırmızı nasıl bakmışlar bu bebeğe orda diye kızdım ağladım kimse kimsenin çocuğuna annesinden başka iyi bakamazmış götürdüğüm sütü olduğu gibi dolaptan çıkarıp bana verdiler evde ver diye şok olmuştum bir daha da o hastaneye gitmedim küvezden çıktıktan sonra hem emzirdim hem mama verdim ama ancak zar zor 2 ay emdi bir daha sütüm gelmedi baya sıkıntılar yaşamıştım sütüm kesildi çok şükür birkaç ay içinde mama ile kendini toparladı senin anlattığına göre bebeğin gayet güzel kilo almış kilo alımı gayet güzel boşuna sıkıyorsun canını insanlar hep konuşur kimseyi dinleme doktorun iyi dediyse diğerleri boş konuşur
Ay okurken ağladım o çocuğunu yoğum.bakimda bırakıp eve gelmek acının tarifi yok çok şükür bizim hemşireler çok güzel bakmıştı sadece biraz sesi gitmişti benim bebeğin ama onlara da Hak verdim benim gibi kaç çocuk var orda hangi birine ağlarken yetişebilirlerki
Çok zordu rabbim kimseye yaşatmasın bir daha da göstermesin öyle ağır bir travma oldu ki 4 günlükken gece 12 de arayıp kalbi durdu dediler kafayı yedim şimdi 28 haftalık hamileyim yine aynı şeyleri yaşar mıyım korkusu sardı beni rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin kimseye evlat acısı yaşatmasın o günler geri de kaldı şimdi yanımda 20 aylık oldu yoldaşım oldu
1,472,689 soru
24,114,451 cevap
333,161 kullanıcı