0 oy
184 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7 puan) tarafından

Benim bayadır kollarımda bacağımda durduk yere morluklar oluyor 3 4 ay önce doktora gittim 4 tüp falan kan aldı her şeye baktı hiç bir şey çıkmadı doktorda pek önemsemedi kadınlarda olur böyle şeyler dedi sadece ferritin(demir) değerim biraz düşüktü ama hala devam ediyor bi ay falan çıkmadı gibi oldu şimdi yine birkaç tane gördüm internette kötü hastalıklar yazıyor korkuyorum böyle bir durumla karşılaşan oldu mu 

5 Cevaplar

0 oy
(231 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Cnm ayni durumu bende yasiyorum dahiliyeye gittim benimde ferritin dusuktu ama daha detayli arastirilmasi gerek dedi hematolojiye gönderdi gittim kan aldi ve ankaraya gidecegini soyledi sonuclar da hemofili a gozukuyor bakaljm sali gunu gidip alicam sonuclari

-Reklam-
0 oy
tarafından

Bunun için Hematoloji ve Onkoloji bölümüne git orada araştırırlar. Trombositlerine bakarlar belki kanın pıhtılaşma olmuyordur

0 oy
(70 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum internette bir şeyi araştırınca en kötü senaryolar çıkıyor karşımıza ve insan ister istemez panikliyor ama her morluk kötü bir şey demek değildir senin gibi bir sürü kadında özellikle demir eksikliği olanlarda bu tarz durduk yere oluşan morluklar görülebiliyor çünkü düşük ferritin damarlarda hassasiyet yaratıyor ve en ufak çarpma bile fark etmeden morluğa dönüşebiliyor. senin doktorun her şeye bakmış ve önemli bir şey çıkmamışsa bu çok rahatlatıcı aslında ama yine de aradan aylar geçtiyse ve hâlâ devam ediyorsa tekrar kontrol ettirmen fena olmaz çünkü bazen sadece kan değerlerine değil pıhtılaşma ile ilgili özel testlere de bakmak gerekebiliyor

(7 puan) tarafından

Pıhtılaşma testi de yapmıştı doktor biraz yüksek çıkmıştı ama önemsenecek bişey değil demişti ferritin de kadınlarda en az 20 olması gerekiyormuş galiba benim 12ydi ama onun hakkında da bir şey demedi doktor sadece her hangi sorun yok eğer takıntı yapıyorsan hemotolojiye gidebilirsin ama oraya da gitsen hiç bişey çıkmaz bunun altından dedi aynen bu şekilde 

0 oy
(940 puan) tarafından

bendede aynısı oluyor dr aynılarını dedi hematoloji bakıyor ama dr gerek duymadığı için bölüm açmadı

(7 puan) tarafından

Bana da öyle dedi doktor takıntı yapıyorsan hemotolojiye gidebilirsin ama oraya da gitsen altında bişey çıkmaz dedi sizin hala oluyor mu morluklar 

(940 puan) tarafından

evet canım oluyor ama tahlillerde temiz çıkınca evham yapmamak lazım

0 oy
(721 puan) tarafından

Beyaz kanina baktır bide tombosulun galiba yanlışta yazmış olabilirim ona bakarlar dikkat et ve mutlaka doktora git 

(7 puan) tarafından

Trombosit demek istediniz galiba ona da bakmıştı doktor hafif yüksekti ama önemsenecek boyutta değil dedi beyaz kan da wbc oluyor sanırım o da normaldi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 62 göst.
0 oy
0 cevap 26 göst.
0 oy
4 cevap 132 göst.
24 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Babyalp111 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 99 göst.
5 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur29 (358 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,099 soru

24,039,641 cevap

329,062 kullanıcı

...