0 oy
411 göst.
Diğer kategorisinde (1,167 puan) tarafından

Kızlar az önce bir instamom videosu çıktı karşıma oğlu 18 aylık 3lü cümle kuruyo ve 70i geçtik kelimesi varmış. Kızım 20 aylık vücudunun her yerini gösterebiliyor komut alıyor taklit yeteneği falan çok güzel 20-25 kelimesi var 10 tane hayvan sesi çıkarabiliyor hayvanların yemek yemesini falan taklit edebiliyor yeni yeni ikili cümleleri başladı anne mama, anne meme,baba nennen gibi. Ben gelişimini normal buluyorken birden görünce bir duraksadım 20 aylık çocukları olanlar ne durumda şu an ? Gördüğüm videoda abartıda vardır illaki ama bilemedim yani insana kendini kötü hissettiriyorlar 🤦🏻‍♀️

13 Cevaplar

0 oy
(789 puan) tarafından

Belki daha büyüktür çocuk.  

Benim bebeğim de 15 aylik anne dede gibi şeyler söylüyor anca . Geç konuşacak galiba 

(1,167 puan) tarafından

Bende bilemedim vallahi kızımla arasında 2 ay vardı kızım daha yarın 20 aylık olacak bi video paylaşmış psikolojim bozuldu 😂

-Reklam-
0 oy
(1,626 puan) tarafından

18 aylık 3 kelimeli cümle normalin ötesinde. Onun dil gelişimi ileride şayet 18 aylıksa. Benimki 21 aylık başladı 3 kelimeli cumlelere

(1,167 puan) tarafından

Benimki 20 aylık daha anca 2 li cümle kuruyor doktoru normal çok bi beklentiye girmemek lazım çocuklarda gelişim basamağını karşılasın yeter dedi ama böyle görünce de bi tuhaf oldum yalan yok 

(1,626 puan) tarafından

Doğru demiş doktor. Çocuklardan fazlasını beklememek lazım 

0 oy
(22,559 puan) tarafından

Hayır senin bebeğinin kelime sayısı da gayet yeterli iyi. Boşuna telaş etme .

(1,167 puan) tarafından

Ay inşallah. İnsan anne olunca her haltı kendine fert ediniyomuş cidden 

0 oy
(1,398 puan) tarafından

Neeeee?

Oğlum 19 aylık oldu. Anne baba mama dede cici diyor sadece. Başka bir kelime duymadım ağzından ama bol keseden atar. Durmadan abuk subuk sohbetler yapıyor kendince, hiçbir kelimesi de kelime değil. Çocuk gerçek hayatta random atıyor. Geveze ama şu haberden sonra konuşmamayı tercih ettiğini düşünüyorum artık shsjsjsjsjs

(1,167 puan) tarafından

😂😂 ay onu benimkide yapıyor benim dediğimi tekrar edemiyorsa agu gugu bi başlıyor susmuyorda 😂 hem konuşamayan hemde susmayan cinsten 

0 oy
(2,650 puan) tarafından

Sizinkisi de gayet yeterli. 18 aylık bir çocukta 15-20 kelime beklenir. İkili cümle de kurmaya başladıysa gayet güzel demektir.  Çünkü 18-24 ay ikili cümle dönemi de. Ama dil gelisiminde 0 ekran bol kitap akranla büyüyen çocuklar için gelişim çok daha hızlı oluyor. Benim kızımda 19 aylık. Ben tek tek not alıyorum yaklaşık 70-75 civarı kelimesi var. Anlaşılabilir olamayanlar da var daha. Kirmiziya gimmi, turkiyeye tuki, kardeşe gar gibi şeyler diyor bunlar hariç. İkili cümle 14 aylikken başladı. Şimdi de anne bu ne, baba su ver, anne aç bunu gibi üçlü cümleler kuruyor bir haftadır falan. Olabilir yani. Sizin dil gelisiminiz gayet çocuk için yeterli. Ama benim kiziminda dil gelişimi instamomunki gibi o yüzden doğru da olabilir. Burda bir kaç arkadaş var çocukları ne söylerse tekrar ediyormus örneğin daha 17-18 aylıklar. 

image

(1,167 puan) tarafından

Vallahi bende anlamadım ne yapsam doğduğundan beri ekran yok hayatımızda zaten son 2 aydır günde 30 dk yada 1 saat parça parça izliyor haftada en az 5 gün dışarı çıkıyoruz bol vakit geçiriyoruz kitaplar zaten gırla ama anca olan bu 😂

(2,650 puan) tarafından

Kuzum zaten gayet yeterli. Maşallah ona. Bazı bebekelrde yönelim farkı oluyor. Kimi mesela merdiven çıkmak vs gibi becerilere yönelir. Kimi dil, kimi dans vs gibi. Benim kızımda daha koltuğa kendisi çıkıp inmeyi yeni öğrendi mesela desteksiz😂 ondan önce düşüyordu. Mesela kendisi merdiven çıkmayı anca öğreniyor. Yani bebekler genelde önce bir konuda uzmanlaşiyor. Kimisi dil kimisi anlattığım gibi. Seninkisi gayet yeterli gelişiminde. İkili cümle çoğu çocuk 24 aylık kuruyor hatta. Saglikla buyusunler 

(1,167 puan) tarafından

Öyle ya benim sıpada merdiven inip çıkıyor maymun gibi koltuk tepelerine dolap tepelerine tırmanıyor :))

(2,650 puan) tarafından

Hah bak işte her bebek farklı cancağızım kimseyle kiyaslayip üzülme 😍

0 oy
(3,899 puan) tarafından

instamom yalan dolan. uslu uslu duran, her yemeği yiyen, bıcır bıcır konuşan çocukları var hepsinin ne hikmetse. 

asla onlara göre çocuğunu yargılama. gelişimi için doktora danış. gerisi boş

(1,167 puan) tarafından

Yargılamak değilde insan gerçekten kendini yetersiz hissediyor oysa elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum 

0 oy
(5,598 puan) tarafından

Bence o çocuk üstün zekalı dir

(1,167 puan) tarafından

Valla onun zeka seviyesini bilmiyorum ama bana gerizekalı gibi hissettirdi o bi gerçek 😂

(5,598 puan) tarafından

Benimki 21 aylık

Anne

Baba

Nene

Dede

Annane

Garga (karga) 

Hav

Miyav

Meme

Al

Alo  diyebiliyor sadece 😀

(5,598 puan) tarafından

Tv yok bol kitap okuma var ama ben genetik olduğunu düşünüyorum

(1,167 puan) tarafından

Benimkinin de hemen hemen öyle işte ama insan bi düşünmüyor değil ya :)

(5,598 puan) tarafından

Yani evet ben de isterdim çok konuşsun cümle kurşun ama sağlıklı olsun da buna da şükür en azından söylediği kelimeler var hiç olmasa o zaman endişe etmeliyiz

0 oy
(3,912 puan) tarafından

2.5 yaşında üçlü cümleye geçti benim kızım. Sen ne bakıyorsun  instagrama .

(1,167 puan) tarafından

Hep bunların çocuklar çok akıllı oluyor anlamadım gitti :))

(3,912 puan) tarafından

Sallıyorlar çünkü.

tarafından

Benim oglum 29.30.aya kadar anne baba cis mama disinda kelimesi bile yoktu bir ay icinde acildi ve cok hizli 2'li-3'lu cumlelere gecti hicbir nörocesitliligi de yok su an gayet normal asiri sosyal ve asla susmayan bi cocuk. Kizim da 21 aylik anne,baba,mama,meme,miyav kelimesi bu kadar komut alir,goz temasi kurar,vucudunun bolumlerini bilir,isaret parmagini kullaniyor o yuzden cok takmiyorum ama ilgileniyorum bu aralar daha cok uzerine dusuyorum.

0 oy
(4,876 puan) tarafından

Benimki de 19 aylık. Bı ogretmen olarak ne kelimelerini saydım ne seslerini :) fizyolojik olarak bı sorun yoksa benim için de sorun yok demektir. Er geç yürüyecek koşacak konuşacak tuvalete girecek vs vs. Tabi her gelişim farklı halamın oğlu kızımın aylarindakyen üç kelimeli cümle kuruyodu kendince

(1,167 puan) tarafından

Ay bende öğretmenim her seferinde böyle şeylere takılmayacağım diyorum ama elimde değil :))

(4,876 puan) tarafından

Hahahaha teoriyle pratik çok farklıymış. Bazen pedagoji filan hak getire durumları da oluyo ama ben bebeğimin gelişimini kendi surecinde izmeleyi seviyorum :)

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Kız boşver ya. Hele sosyal medyaya kalsa 3 aylıkken konuşup 5aylıkken yürüyor bebeleri. Benim oğlum da 18 aylık olmak üzere aynı senin anlattığın gibi. Ikili cümlelere yeni geçti hiç sorun vs olduğunu düşünmedim ben. Her bebeğin gelişimi kendilerine özeldir takma kafana 🌸

(1,167 puan) tarafından

Ay tabiki öyle de bi yerde bi yanlış mı yapıyorum diyorum bazen ya :)

0 oy
(577 puan) tarafından

Oğlum 18 aylik tekli kelime söylüyor geç konuşacak ama sağlığı yerinde olsun

0 oy
(88 puan) tarafından

Bizde aynı aydayız genelde ikili cümleler kuruyor ilk defa geçen gün anne mama gel dedi bir defa oldu ne desem taklit yapmaya çalışıyor ama mükemmel şekilde sesleri çıkarmıyor. Kedi mama anne baba dede çiçek zeytin kuş araba ayakkabı su demeye çalışıyor ben anlıyorum başkası duysa bu ne diyor der 😂

0 oy
(6,538 puan) tarafından

18-24 ay arasi 2 li cumle donemidir. 24+ da daha uzun cumleler kurmalari beklenir. 

Benim bebegim 18 aylikken 2 li cumle kurmaya basladi. 21-22 ay arasi da daha uzun cumleler kurmaya basladi. 

Bebeginizin gelisimi ayina gore normal. İnstamomlara bakmayin siz. Onlarin herseyleri abarti. Nette herkesen kusursuz,muhtesem hayatlar yasiyo. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 124 göst.
0 oy
1 cevap 93 göst.
28 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mervem (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 231 göst.
28 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 264 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,598 soru

24,018,860 cevap

328,129 kullanıcı

...