0 oy
184 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,057 puan) tarafından

Bugün tam iki hafta oldu doğum yapalı ilk günden beri çok az sütüm geliyor mama takviyesi kullanıyoruz dolu göğsü sagdığımda sadece 30 CC süt çıkıyor şuan bebeğin tek beslenmede en az 90 fln alması lazımmış sanırım mama vermek kötü birşey değil ama bende çok isterdim sadece anne sütü vermeyi bu saaten sonra artar mı yoksa hep böyle mi devam eder dut kurusu hoşafı içiyorum her gün damlalar e bebek malt pompa fln da aldım arada bebek emer gibi sağım yapayım diye 

12 Cevaplar

+1 oy
(58 puan) tarafından

Sağım herzaman tam sütü vermez emzirme ile göğsünü tam anlamıyla boşaltırsın göğsünde ne kadar durursa o kadar artar sütün bebeğinin ellerini emzirme esnasında göğsüne sür seratonin salgısı artar sütübe fayada sağlar daha çok küçük bebeğin 90 cc içnesi gerektiğini sanmıyorum emzirme sonrası mama ver doymazsa içer içincede kusmaz sağım veya emzirme öncesi masaj ile sıcak uygulama yap. Saat başı besliyorsan yarım saat sonra sağ masaj yap artar inşallah sütün. Birde kuru dut kaynatıp içebilirsin. Leblebi de iyi geliyor 

-Reklam-
+1 oy
(46 puan) tarafından

Canim full emzıryorum 30 ml bile çıkmıyor o sütle alakası yok benc hemen kullanma 4 gün arayla sağlık ocağa git ve bAk kilo aldimi almadimj

0 oy
(3,483 puan) tarafından

Üzüldükçe dahada azalır stres yapma azsa mama takviyesi verilir üzme kendini canım 

0 oy
(1,587 puan) tarafından

Sürekli emzir ve sagarsan gelir bence . Ben sezeryan dogum yapmıştım 3 4 gün sonra gelmişti sonra çoğalmisti.  Suan 15 ayligiz hiç mama kullanmadık hem emzirdim . 

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Su tüket bol bol su. Ilı günde bir duş al. Duş başlığından şlop şlop su damlaları göğsüne değdikçe süt kanalların açılır. 

0 oy
(3,946 puan) tarafından

Hep.mama verdik 30 cc çıkıyorsa 30 cc mama yapıyordum alması gerekn gıdayı aldiriyordum

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Hiç üzülmeyin bebek emdikçe düzenli uyku bol su ile artar sütünüz özellille gece olmak kaydı ile 3 saat'te bir sağım yapın 10-15 dakika arası bir ğöğsü sağınca diğerini de tetikliyor aradan 10 dakıka geçsin diğerini de sağın  

0 oy
(2,956 puan) tarafından

22.gün oldu doğum yapalı benimde azaldı bana göre aslında bebeğin emmedi bitince göğsümü sıkıyorum süt geliyor ama önceden çok sert oluyordu artık yumuşak olması gereken bu mu bilmiyorum pazartesi diyetisyen kontrolü var bakalım güzel kilo almışsa vardır almamışsa yoktur diyorum pazartesi belli olcak bende kafaya takıyorum ne kadar stres yapmak istemesemde aklıma geliyor mamaya bende karşı değilim ama hazır ve en sağlıklısı anne sütü varken mama vermek üzüyor oğlum doğduğunda da. Sütüm çok fazla vardı biranda kesildi 3.5 aylıkken göğsüm yumuşacık olmuştu 4 aylıkken mamaya başladım 18 19 aylık olana kadar içti o sürecinde biliyorum zahmetlide gecenin bi. Yarısı sürekli mutfağa gidip mamaya yapıp biberonu yıkamak yani o yüzden de gözümde büyüyor 

(2,956 puan) tarafından

Canım hemen tarif veriyorum deneee

1 avuç kadar dut kurusu 1.adet kuru incir ben denemek için yaptım o yüzden fazla yapmadım su ekle 1 bardak kadar kaynat azalıyor zaten suyu sonra hem suyunu hemde meyvelerini ye bol su iç üstüne bence etki etti bir nebzede olsa ben şimdi denedim ama iyi gelirse hergün yapcam hoşaftan öncede rezene çayı da içtim tüm tuşlara basıyorm şuam😅

(2,057 puan) tarafından

Dvete evt dut kurusu ve üzüm hoşafı yapıyorum her gün onlar olmasa zaten bu kadar bile sütüm gelmeyecekti sende devam et bir damla da olsa vermeye calisacaz bebelere sütümünden ☺️

(2,956 puan) tarafından

Kesinlikle öyle canım dut kurusu ve incir dene canım o da güzel  birde doğal tahin dut kurusu göz kararı hemen yemeklik yap üstüne bol su yine o da iyi geliyor benim kızım gece sürekli memede uyuyor sabaha kadar çekiyor sabah uyanınca bom boş oluyor göğüslerim bugün yine öyleyim 😔

(2,057 puan) tarafından

Evet benimde geceleri dolu oluyor hatta fazla bile geliyor sagiyorum ama sabah bomboş daha yeni dolmaya başladı niye böyle oluyor anlamadım 

(2,956 puan) tarafından

Bende bilmiyorum takviye bakacam bu gün 

0 oy
(225 puan) tarafından

Benim ilk zamanlar çok geliyordu ama kızım sarılık oldu mamaya başladık ne kadar ensede açtı mama verir vermez susardi uyurdu vermeyince geceleri hiç uyumazdi göğüslerim de dolu doluydu uyuyamazdim sütyen emzirdik ten sonra hemen mama da vermek zorunda kalıyordum çünkü ağlıyor uyumuyordu kilosuda geriye gidince mamayı dayadım şimdi sonuç sütüm azaldı kızım gündüzleri asla memeyi kabul etmiyor sadece gece emziriyorum beş aylık 

(2,057 puan) tarafından

Mamayi biberonla mı vermiştin canım belki o yüzden meme reddi yaşamıştır sütun varsa ne güzel gece de olsa emzir benimde geceleri sütüm çok güzel oluyor fakat gündüzleri hiç yok nerdeyse

(225 puan) tarafından

Avent biberon aldım meme redii yapmaz diye ama 4 aydan sonra yaptı 

0 oy
(1,139 puan) tarafından

Tek beslenmede 90 ml çok fazla. Mamanın arkasında da yazıyor ay ay ne kadar vermen gerektiğini ama onlar çok fazla. Bende 1 ay oldu doğum yapalı. 2 göğsümü sağıyorum 5 ml ya çıkıyor ya çıkmıyor. Ben şuan bebeğime 45 ml veriyorum 31 günlük bebeğim. 40'ı dolduktan sonra 60 ml vericem 2 ayı dolana kadar. Ondan sonra 2 buçuk ölçek ya da 3 ölçek yaparım bakarım ne kadar icebiliyorsa ons göre yaparım. 

Bende sadece mama veriyorum. Eğer uyanıksa 2 saatte 1 veriyorum. Eğer uyuyorsa uyandırıyorum bazen 3 saatte 1 veriyorum. Yeni doğmuş bir bebeğin midesi küçücük 90 ml çok ama çok fazla

(2,057 puan) tarafından

O zmn benim sütüm bebeğe yetiyordur hep araştırdığımda bu şekilde ölçüler diyorlar 

(1,139 puan) tarafından

Evet bende araştırdım ama ölçüler çok fazla. Burdan bir çok kişinin eski postuna baktım hepsi de benim gibi vermiş mamayı. 2 aylık bebeğim 60 ml içiyor diyen postları da gördüm. 95 günlük bebeğim 60 ml içiyor daha fazla içmiyor diyen de oldu yani sütünüz bebeğinize yetiyordur sizin bence. Mideleri küçük zaten

(2,057 puan) tarafından

Ama bebekten bebeğe de değişiyor işte ben bazen 45 bile veriyorum ama hala aranıyor 

(1,139 puan) tarafından

İnann benim bebeğimde aranıyor. Acaba doymuyor mu diyorum bazen ama kusuyor ve hıçkırıyor mamadan sonra. Bana bı yakınım hıçkırıyorsa doyuyordur demişti. Bide bebeler sürkeli aranıyor zaten

0 oy
(28,205 puan) tarafından

Böyle stres yaparsanda süt olmazki canım 

0 oy
(4,874 puan) tarafından

Anason çayı iç canim. Benim dolup tasiyodu göğüslerim. Ağrı yapiyodu artık o derece. Bı su bardagi sıcak suya bı tatlı kasigi anason. Beş dk demle. İster sıcak ister soğuk ic. Ben akşamları iciyodum sadece. Sonra bı gün arayla içmeye başladım. Bı de bulundugun şehirde devlet Hastanesi'nde filan illaki emzirme hemşiresi vardır bı git derim

(2,057 puan) tarafından

Çocuğa bir zararı olurmu ki canım anason 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
20 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde pinositoz87 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 159 göst.
27 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Lala123 (597 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 186 göst.
20 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu