+1 oy
459 göst.
Diğer kategorisinde (135 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızımın ismide gönlüme göre olmadı oğlumun ismide olmayacak gibi son ana kadar direneceğim koymamaya 

Benim rızam olmadan nüfusta molla koyarsa dava etme hakkım var mı 

Birde ona uygun ek isim onerirmisiniz koymayacagım diyorum ama o an mecbura kalırsam ek olmak zorunda :(

Kız tarafı olarak neden benim anne babamın ismi degılde erkek tarafının anne babasının ismi oluyor onların özellikleri ne kafam almıyor hep eski kafa insanlar 

Benim istedıgım ne onun ailesi ne benim ailemden kimsenin ismi olmasın ne gerek var bu çocuğu ben doğurup acısını ağrısını ben çekerek büyütüyorum ismini neden onlar seçiyor çok doluyum kızlar eşime desemde anlamıyor 

17 Cevaplar

+1 oy
(22,975 puan) tarafından

Buna uygun isim yok 

(135 puan) tarafından

Bende çok düşünüyorum ama kafam durdu sanki 

(9,079 puan) tarafından

yik ortaligi. kizimin adini ben koymadim bari buna karismayin de. benimkaynana ölu kayinpederde ölu.

kizimin adini abbasi annesinin adi koymak istedi kirmadim yaninada ben isim ekledim.

oglan olunca millet dioki babanin adini koyun. sizene *** yani sizi ne baglio. esimin abisi zaten baba adini koymus ogluna biz tekrardan niye kiyalim. dedim sen karismicaksin ben koycam sen kizda o isim koyma hakkini lullnadin. ben koydum

oglumun ismini yani bekim sectigim isimlerden kizim kura ile belirledi

-Reklam-
+1 oy
(6,489 puan) tarafından

Çocuk bu ismi beğenmez büyünce kendi zaten 18 yaşına gelince sildirir yani bu diretmek ne anlamıyorum senin eşinde bir tuhaf yani seni gaza getirmek istemiyorum ama ben olsam kavga çıkartırdım ne biçim insan bunlar büyükler diye herşeye müdahale edebileceğini zannediyorlar 

(6,489 puan) tarafından

İsim önerisi olarak da Egemen Eren Emirhan Çınar Yiğit Mert Kerem Rüzgar Metehan Toprak Ömer Salih Talha isimleri olablir

(135 puan) tarafından

Beraber gideceğim zaten boşanmaya kadar gidecek bu isim konusu eminim :( 

Cinsiyeti erkek dedıgım zaman 

O iyi o zaman benim ismim çıktı dedi kayın peder bende 

Molla degıl yiğit olacak dedim sustu tekrar bu konuyu açarlarsa kalplerini çok fena kıracağım 

(135 puan) tarafından

Canm ben yiğit düşünüyorum zaten ama o an koymazda babamın ismine ek olacak derse naparım bilmiyorum 

(6,489 puan) tarafından
+1

Valla kırılan kırılsın boşver sen saygısızlık yapmış olamazsın asıl onlar sana saygısızlık yapıyor sen canından can Dünya ya getiriyorsun bir ihtiyacın varmı halin nasıl diye soracaklarına terbiyesizlik yapıp senin çocuğuna isim koyuyorlar

(135 puan) tarafından

Aynen öyle oluyor çok istiyorsa doğursun bi tane koysunlar adını beni ilgilendirmiyor 

+1 oy
(4,727 puan) tarafından

Molla diye isim mi varmış 

Sonuna kadar dava açma hakkın var bence ya hafta sonu olmadığı sürece hastanede doğum yaptığın zaman geçici kimlik için doktorlar bebeğin ismini soruyor orada yazdır Kendi istediğin ismi 

(135 puan) tarafından

Bilmiyorum kızımda bebek olarak girildi geçici kimlik falan vermediler öyle bişey varsa sorma gereği duymadan yazdırırım nolacaksa olur 

(1,342 puan) tarafından

Bu dediği sanırım sadece şehir Hastanesi'nde oluyor. Bana da isim soran olmadı. Soyadimiz yazıyor sadece üstünde 

(135 puan) tarafından

Sorarlarsa düşünmeden koyacağım zaten 

+1 oy
(5,131 puan) tarafından

Son çare konulursa yanına uygun olmasa da istediğin ismi koydur 

Yine direnirlerse gerekirse dava aç nerde görülmüş senin taşıdığın çocuğa istemedigin ismi koymak 

Ne cahil insanlar yaa

(135 puan) tarafından

Ah ah işde bir eşim anlamıyor bunu kim dedi onu koyacağımı diyor ama güven vermiyor 

Anası babası bu seferde karışacak olursa ağzının payını alacak hepsi neden benim çocuklarım kurban oluyor geride bir oğlu bir kızı var onlar koysun birini zorla koydum zaten 

Kafasına göre isim yazdırırsa degıstırme imkanım var mı acaba 

(5,131 puan) tarafından

Onu bi avukata danisabilirsin canım 

Benim isteğim dışında koyarsa diye 

Bence öyle yap 

Eger mecbur kalırsan da molla isminin yanına güzel bi isim koy sen o ismi kullan herkese de o ismi söylersin 

Ama önceligin bi avukata bizzat danış 

(135 puan) tarafından

Onların isteği eksiz bir şekilde olacakmiş 

Enayı var ya karşılarında 

+1 oy
(4,346 puan) tarafından

İlk defa duydum ama. Kaan molla olabilir. Ama bence koymayın. İlerleyen yaşlarda sürekli isminin açıklamasını yapmak zorunda kalacak. İnsanlar hep anlamını soracak gittiği her yerde

(135 puan) tarafından

Bana koyarlarsa koymayacagım zaten

Benim rızam olmadan koyarlarsa da Allah hepsini bildiği gibi yapsın diyecek çok şeyim var ama suan susuyorum 

(4,346 puan) tarafından

Zaten bir yerde okumuştum annenin rızası olmadan koyulan ismin bebeğe Hayrı olmuyormuş. Ağır geliyormuş yani bebeğe

+1 oy
(766 puan) tarafından

Benim eşim de babasının ismini vermek istedi. Hayır dedim kesin bir dille. Kendi istediğim ismi koyacağım. Ben anlamıyorum nasıl karşı çıkamıyosunuz ya. Hiç mi sözünüz geçmiyor. Zaten hastanelerde isim veriliyor artık eşine çaktırmadan kendin ver ismini

(135 puan) tarafından

Bende asla koymam diyorum sürekli tartışmasını yapıyorum zaten 

Kızımda bebek olarak girildi isim sorulmadı hastanede bunda sorulursa kimseye danışmadan koyacağım zaten 

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Nüfusa eşinizle beraber gidin

(135 puan) tarafından

İnşallah bir sorun olmazsa gideceğim zaten 

+1 oy
(19,580 puan) tarafından

Kayınbaban o kadar çok ismini birinin taşımasını istiyordu madem oğluna koysaydı o ismi cahil insan ya hiç çekilmez valla asla koydurtma çok kaba bir isim tehdit et yine de koydurtma yani 

(135 puan) tarafından
+1

Elimden gelenin fazlasını yapacağım çocuğuma bu kötülüğü yapamam 

+1 oy
(3,402 puan) tarafından

İlk oğluma kayın babamin adını verdik Ömer eşim kötü bir isim olsaydı asla koymazdim dedi .  Bir oğlum daha oldu eşim dayımın adı olsun dedi direk sülalenin adını ben mi yasaticam benm hbaerim ollmadan koyarsan seni mahkemelik eder rezil ederim dedim ismi kötü değil Ahmet ama ben iki aileden de olmasın dedim  oğlum 3 gunluktu sonra karar verdik Cihangir koyduk 

(135 puan) tarafından

İsim iyiliği veya kötülüğü değil zamanında bana çok çektirdi çok ah ettim şuan iyiler ama ne fayda çocuktan bile soğurum onun ismi olursa o derece yani:(

(3,402 puan) tarafından

Bende bu 3, şahısların çocuk ismine karismalarina sinir oluyorum , eşinle konuş net şekilde istediğin ismi de gidip nüfusa yazdırır dediğin hbi de diretirde başka isim koyarlarsa da hiç düşünme direk mahkemeye ver bak bidaha karisiyorlarmi

(1,977 puan) tarafından

Bir oglunuz daha olsa o da  kuzenim Abbas'ın adi olsun asker arkadaşım Nihat vardı iyi cocuktu onu koyalim ne güzel ya tüm ailesinin ismini siz yaşatin kusurabakmayin ya çok sinir oldum

(135 puan) tarafından

Bende çok sinirliyim ama suanlık sadece direniyorum 

(1,977 puan) tarafından

Umarım siz ne istiyorsaniz o olur 

0 oy
tarafından

Molla ne anlami nedir ki ,bence dava edebilirsin hakkin var 

(135 puan) tarafından

Babasının adı çocuk henüz olmadı 4 aylık sonuna kadar direnecegım 

tarafından

Valaa ben ilk gunden benim istedgm olcak dedim ,gecen kaynanam konuyu acti iste kayinbabanin ismini koy hayir dedim esim bana birakti ben koycam drdim ,neyse baktim begenmedi inat ettim bende o ismi koycam🤣doguran biz acilari agrilari bulantilari herseyi ceken biz isim de bizim hakkimiz

(135 puan) tarafından

Aynen öyle herseye maydanoz olmasalar olmaz zaten sinir oluyorum 

(1,977 puan) tarafından

Bir de emir veriyor her zorluğu çektiğin bebeğine biri gelsin şunu koy bunu koy kocanın adını çok beğeniyorsan doğru kendin koy 

0 oy
tarafından

İlk defa duydum anlamı neymiş neye dayanarak bu isim olsun diyor

(135 puan) tarafından

Babasının adı anlamı önemli değil işde 

0 oy
(30 puan) tarafından

Benim eşim annesinin ismini verecek oldu. O da tuhaf bir isim. Çok karşı çıktım. Kendi annemin ismi de değil farkli isim istedim. En son sezaryenli halimle surune sürüne nüfusta kendim islettim çünkü eşim anamın ismi olmazsa ben gelmem dedi. Ben çocuğumun geleceğini düşündüm. Lohusa halimle küslük yaşadık. Hatta bana hayatının sonuna kadar basına kakacağım falan diye laflar etti. Ne oldu? Anası oğluna epey çektirdi, sonradan bu konu hakkinda gık demedi, adını koymaya degmeyecegini fark etti. Şu an gayet normal yaygın bir ismi var çocuğumun. Lohusalığım berbat geçti. Yaptığını unutmam ama en azından çocuğumun zorbalık yaşayamayacagi düzgün bir ismi oldu. 

(135 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum inşallah istediğim sonuca varırım 

(1,977 puan) tarafından

Sizin gibi annenin alnından öpülür.

Ananin ismini koyacağıma gider Kezbanelus koyarim yinede koymam deseydiniz 

0 oy
(4,011 puan) tarafından

Bazı Yorumları okuyorum da nasıl kocalarınız var ya . Kusura bakmayında tam bir dağ ayıları. Nasıl anasının babasının ismini koymadınız diye size küserler. Size küsüp sizinle aynı evde yaşıyorlar , sizin yaptığınız yemeği yiyorlar, sizin yıkadığınız kıyafeti giyiyorlar. Medeniyetsiz insanlıktan nasibini almamış adamlar var hayatlarınızda. 

(135 puan) tarafından

Çok çok haklısınız eşimde olsa hakediyor hakareti bazen 

0 oy
(386 puan) tarafından

Molla ne Allah aşkına ya hangi kıt beyinli beğenerek isteyerek bunu çocuğuna koyar?bazı insanlara gerçekten çok şaşırıyorum söylenişi bile komik.Aslada koyma sonuna kadar diren valla eninde sonunda pes ederler

(135 puan) tarafından

İnşallah öyle olur 

0 oy
(1,977 puan) tarafından

Molla nedir ya bence çocuğu bırakın kayınbabaniz kaynananızi mahkemeye verip kendi adını değiştirsin önce.

(135 puan) tarafından

Aynen öyle

0 oy
(14,878 puan) tarafından

Molla mı? Babası çocuğunu hiç mi sevmiyor ya. Ay bilemedim isim hassas noktam benim tartışılacaksa tartışılır yani. 9 ay ben taşıycam isminde de benim söz hakkım olsun. Anne baba ortak karar verir ya buna ben istiyorum bu olacak olmaz. Bir de isim cidden kötü de demek istemiyorum yani ne demeliyim bilemedim 

(135 puan) tarafından

İsim kötü iyi olsa bile koymak zorunda degılım herseye maydonoz oluyorlar 

0 oy
(2,971 puan) tarafından

Molla feneri var bizim burda evliya 🙂

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 594 göst.
7 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Sibell_16 (3 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 201 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Toprak24. (1,003 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 217 göst.
10 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde &Gamzelimin.Annesi& (1,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 548 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,882 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,860 soru

24,036,446 cevap

328,936 kullanıcı

...