0 oy
132 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (24 puan) tarafından

Oğlumu yavru bir kedi tırmaladı ufak bir çizik bişe olur mu şiş falan yok kolonyaile silip sabunlu su ile yıkadık 

image

8 Cevaplar

+1 oy
(1,773 puan) tarafından

Yavru kediler mikrop taşımazlar merak etme şimdiye tahtalı köyü boylardım 😂 gereken şeyleri yapmışsınız zaten endişe etme 

-Reklam-
0 oy
(23,085 puan) tarafından

Başka bişeye gerek yok canım çok geçmiş olsun

(24 puan) tarafından

Kuduz aşısı yaptırmaya gerek var mı

(23,085 puan) tarafından

Yok canım yaa

0 oy
(22,683 puan) tarafından

Oğlumu kedi tirmalamisti bı çay bahcesinde. Hemen kuduz aşısı olmaya goturnustum. Önce bol sabunlu suyla yıka hemen .yavru kedi olması durumu değiştirir mi bilemiyorum ama 

(24 puan) tarafından

Kuduz aşısı gerekir mi o dediklerimi yaptım ama

(22,683 puan) tarafından

Yani dostum bence sor bii ben hemen sağlık ocağındaki ebemizi aradım. O söyledi. Koşa koşa gittik. Orda söylediğimiz de de tereddütsüz hemen kuduz aşısı yapalım dediler. 4 doz. Ama yavru kedi olunca nasıl oluyor bilmiyorum. Bı de bı çok.onsani kedi tirmaliyor. Bişey olmuyor. Biz tedbir amaçlı ne olur ne olmaz yaptırdık. Telafisi yok cunku

0 oy
(6,689 puan) tarafından

Sokak kedisiyse götür mutlaka . Nolur nolmaz 

0 oy
(5,122 puan) tarafından

Büyük kedi oğlumu tırmalamıştı kuduz aşısı yaptılar isterseniz bir sorun sizin ki yavru kedi ama dışarda yaşadıklari için yapabilirler.

0 oy
(4,099 puan) tarafından

bebeklik aşıları var mı çocuğunun? 

varsa tetanoz açısından sıkıntı yok. ama kuduz ihtimali her zaman vardır 

(24 puan) tarafından

Bebeklik aşıları tam 

(4,099 puan) tarafından

o zaman tetanoz riski yok ama kuduz için ben giderdim açıkçası 

(24 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

0 oy
(1,993 puan) tarafından

Bebeklerin kedi tirmalasi sonucunda kuduz aşısı olması gerekiyor bir kaç doz bence yavru büyük diye ayrılmıyor bence ..keşke temas etmesine izin vermeseydinizz 

(24 puan) tarafından

Hemen şişlik çıkar mı yani kuduz belirtisi hemen çıkar mı 

(1,993 puan) tarafından

Kuduzda belirtiler soğuk algınlığına benzer daha çok ek olarak yanma kaşıntı Ağrı eklenir yukarda bazı kişiler kendi yorumlarını katarak bişey olmaz yavru kedide kuduz olmaz demişler ama olur daha düşüktür siz sabunlu suyla yıkayarak doğru bir hareketde bulunmusunuz ama daha detayli pansuman yapılıp aşıya doktor karar vermelidir ayrıca söylediğim yan etkiler 3 hafta sonrada görülebilir o zaman hastalandı sanırsınız bence geç kalmadan götürün içiniz rahat eder en azindan

(24 puan) tarafından

Teşekkür ederim şimdi götürücez

0 oy
(3,000 puan) tarafından

Sabunlu su ile bol yıkayın bildiginiz kedi ise birsey olmaz genelde ısırık olursa iğne yapıyorlar.

Kicuk olduğu için cocugunuz çok yorum yapmayayim ama sanmam birsey olsun..

Kendim 6 kedim vardi 2 kaldıda yemediğim tırmık kalmadı bu günlük pati izi bana göre 🤣

(24 puan) tarafından

Doktora götürdüm aşının yapılması gerektiğini söyledisokak kedisi aşıları olup olmadığı bilmiyorlarmış o yüzden riskmiş 

(3,000 puan) tarafından

Siz bilirsiniz 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 276 göst.
22 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Imagineperest (1,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 154 göst.
22 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annebebek34 (1,018 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 279 göst.
0 oy
2 cevap 98 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,183 soru

24,040,988 cevap

329,129 kullanıcı

...