0 oy
105 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (648 puan) tarafından

Nereden başlasam bilemiyorum. Kızım 2.5 yaşında kaç kere ateşli hasta oldu kaç kere antibiyotik kullandı bilmiyorum. Abartmıyorum ateşi, öksürüğü olmadan geçen süre 1 ay olmuyor. Sürekli bir şey çıkıyor. Mayısta ateş öksürük geçirdi. Tam o geçti derken bu sefer gene ateş ishal. Artık ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Doğal yöntemlerle geçsin antibiyotik kullanımayalım dediğim iki seferde öksürüğü çok ilerleyip iki kere hastaneye yattı. İkincisinde zatürre oldu, oksijen desteği verildi. Böyle olan sonrasında şunu yaptık düzeldi diyen var mı. Halı kaldırma, hava temizleme cihazı olur bir destek olur ne olursa. Bu arada hasta olmadığında da uyurken hormalasi oluyor. Bir doktor sık sık hasta oluyorsa sebebi alerji veya geniz eti olabilir demiş. Hangi bölüme götürsem, ne desem bilmiyorum. Lütfen tecrübelerinizi yazın 

7 Cevaplar

0 oy
(4,053 puan) tarafından

Bağışıklığını destekleyici vitaminler kullanın. Ben kızıma 2 yaşından beri balık yağı, multivitamin, ev yapımı pekmez veriyorum hergün. Tabi doktor tavsiyesi ile. Birde hastalandığında mutlaka ilaçlarını kullan antibiyotik bile olsa . İlacı bittikten sonra prebiyotik kullanırsın en az 2 ay vücudu dengelenmiş olur . Kullanmadıkça hastalık daha çok ilerleyip daha ağır ilaçlara maruz kalır vücud direnci daha çok düşer. 

(648 puan) tarafından

O kadar çok antibiyotik kullanıyor ki. Ağlayarak hazırlıyorum artık. Mayıs ayinca macrol verdi kendi doktoru ateş öksürük için. Kurban bayraminda kusma, ateş oldu biraz bu sefer goturmedim. Tam iyi oldu dedim üç gün iyiydi dördüncü gün gene ateşi 38.5 oldu ishal başladı bu sefer. Öksürük de tekrarladı 

-Reklam-
0 oy
(5,667 puan) tarafından

Alerjik bi cocuk galiba,alerji doktoruna götürüp test yaptırmak lazım.

(648 puan) tarafından

Ya evet keşke daha önce aklıma gelseydi ama doktoru da hiç yönlendirmedi çoğunlukla aynı doktora gidiyoruz doğduğundan beri. İnşallah yoktur ama varsa da öğrenelim ona göre dikkat edelim diyorum artık 

0 oy
(6,536 puan) tarafından

Çocuk alerji ve imünoloji  uzmanına götür orada testler yapıyorlar bulunduğun şehirde araştırma hastanesi varsa direk profesöre özel randevu al 

(648 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım 

0 oy
(1,747 puan) tarafından

Çocuk alerji uzmanına götürün orda hem alerji testi yapılıyor hem bağışıklıgına bakılıyor geniz etinden süpheleniyorsan da kulak burun boğaza götürmen lazım benim kızım da kruptan yattı çok zor atlattı çocuk doktoru bağışıklıgına bakılsın diye alerji polikliniğine yönlendirdi

(648 puan) tarafından

Yarın çocuk doktoruna randevu aldım canım ordan randevu alabilmek için alerji bölümüne kayıt açmasını istiycem çok teşekkür ederim 

(1,747 puan) tarafından

Rica ederim canım çok geçmiş olsun

0 oy
(215 puan) tarafından

Merhaba çok geçmiş olsun benzer şeyler yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum! Antibiyotik kullanmak başlı başına çocuğun bağışıklığını çökertiyor ve hastalıklara uygun hale getiriyor. Biz de her ay antibiyotik kullanıyorduk doğru doktoru ve tedaviyi bularak antibiyotiklere elvada dedik şükür. Hangi şehirdesiniz? 

0 oy
(23,102 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun sağlıklı beslenmesini sağla canım pekmez balık yağı vs faydalı olan ne varsa yedir

(648 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(1,638 puan) tarafından

Her kelimende benim oğlumu anlatmışsın resmen hem alerjik hem geniz eti hem bademcik var her ay ateşli hastalık geçirirdi mesela en ufak terliyor ya hemen atletini falan değiştirirdim ama ona rağmen terleyince hemen boğazı kapanırdı boğazı enfeksiyon kapınca o enfeksiyon kana karışırdı ateşi en düşğk 39 olurdu bizim sürekli gittiğimiz doktorumuz vardı özel hastanede bir tek o hastalığı geçirirdi ama yine ayda bir hasta olurdu başka doktora götürünce asla geçmezdi hastalığı ayda iki kere ateşlendiği bile oluyordu doktor hem bağışıklık füşğk hem bademcik geniz eti var Hemde alerjik bi çocuk olduğu için böyle olduğunu söyledi o aralar internette deniz suyu ve havasının geniz etine iyi geldiğini bağışıklığa faydası olduğunu görüyordum normalde her sene denize gideriz ama iki sene ikinci hamilelik ve oğlumun küçük olması nedeniyle gidemedik geçen sene 2024 Temmuz ayında artık gidelim belki faydası olur diye tatil günümüzü uzattık temiz Denizi olan bi otel ayarladık kendimizs gittik ytsrilden geldikten sonra kesin hasta olur diye düşünüyorum ama asla hasta olmadı 2024 Haziran da en son ateşli hastalık geçirdi ondan bu yana ateşli hastalığı hiç olmadı hatta hastalığı bişe hafif geçmeye başladı 2 yaşında kaç antibiyotik şurup ve antibiyotik iğne kullandık bilmiyorum oğluma bir de antibiyotik ilaçtan çok iğnesi yazılırdı o derece kötü oluyordu ama dediğim gibi denize gidip geldikten sonra asla ateşlenmedi geçen ay rutin kontrol için doktora götürdüm aynı doktorumuza doktor geniz etinizi küçüldüğünü söyledi belki yanlış düşünüyor olabilirim ama ben oğlumun hastalık sıklığı ve ağırlığının deniz sayesinde azaldığı ve hafiflediğini düşnüyorum 

(215 puan) tarafından

Tatil kaç gün sürdü? 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 137 göst.
14 Mayıs 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde FurkanAnnesi (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 215 göst.
0 oy
15 cevap 655 göst.
16 Aralık 2023 Diğer kategorisinde İlla (1,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 261 göst.
31 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zuhalll (729 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,312 soru

24,042,931 cevap

329,223 kullanıcı

...