Kızlar bugün bir arkadaşım kaynatiyorum dedi siz nasıl yapıyor sunuz, ben normal aktardan vs alıyorum ve buzlukta bekliyorum pişiren kadar ama sert oluyor yani , bide nerede muhafaza ediyor sunuz
Buzluğa atmadan önce hafif hasliyorum yaprakları buzluğa atıyorum saracagim zaman akşamdan çıkartıp kendi kendine çözülüyor öyle sariyorum
E ben buzluğa attım bile ya acaba çıkarınca haşlasam birşey oluru
O konuda bilgim yok canım ya. Ama buzluktan çıkınca mayiş mayiş olur bide haslarsam yırtılabilir yapraklar
Bütün salamura yapraklarının tuz oranı aynı değil. Ben bi defasında aldıklarımı 15 dk kaynatıyordum o kadar salamura tadı vardı. Başka zaman aldıgımda da sdece kaynamış suda beklettim 15 dk onlar pek tuzlu değldi. Şimdiki yapraklarım da taze. Sadece ılı dk sararması için bırakıyorum sıcak suya
Yaprağa göre değişir narin bişeyse sadece bol sudan geçiririm , genelde bidon salamura kullanıyorum
Yaprak ince taze ise sadece bi gece sıcak suda bekletiyorum. Sonra süzdürüp poşetleyip buzluğa atıyorum. Saracağım zaman sıcak suda buzunu çözdürüp kullanıyorum.
Eğer yapraklar ince değilse ocakta biraz haşlayıp öyle dondurucuya koyarım.
E ben başlamadan attım buzluğa ya sonra haşlasam olur muki
Biz kendimiz kavanozlara koyuyoruz actigimizda sadece sicak suda yikarim
Evet haslarim bende
Taze yapraksa haşlar kullanırım.
Kurulu bidonda ise onu da suda 1 kaç saat bekletirim sonra sıcak suda biraz haşlar öyle kullanırım daha iyi oluyor🌼
1,474,108 soru
24,134,585 cevap
334,223 kullanıcı