+1 oy
180 göst.
Diğer kategorisinde (595 puan) tarafından

Kızlar bugün bir arkadaşım kaynatiyorum dedi siz nasıl yapıyor sunuz, ben normal aktardan vs alıyorum ve buzlukta bekliyorum pişiren kadar ama sert oluyor yani , bide nerede muhafaza ediyor sunuz 

7 Cevaplar

0 oy
(1,882 puan) tarafından

Buzluğa atmadan önce hafif hasliyorum yaprakları buzluğa atıyorum saracagim zaman akşamdan çıkartıp kendi kendine çözülüyor öyle sariyorum

(595 puan) tarafından

E ben buzluğa attım bile ya acaba çıkarınca haşlasam birşey oluru

(1,882 puan) tarafından

O konuda bilgim yok canım ya. Ama buzluktan çıkınca mayiş mayiş olur bide haslarsam yırtılabilir yapraklar

-Reklam-
0 oy
(2,005 puan) tarafından

Bütün salamura yapraklarının tuz oranı aynı değil. Ben bi defasında aldıklarımı 15 dk kaynatıyordum o kadar salamura tadı vardı. Başka zaman aldıgımda da sdece kaynamış suda beklettim 15 dk onlar pek tuzlu değldi. Şimdiki yapraklarım da taze. Sadece ılı dk sararması için bırakıyorum sıcak suya

0 oy
(3,740 puan) tarafından

Yaprağa göre değişir narin bişeyse sadece bol sudan geçiririm , genelde bidon salamura kullanıyorum 

0 oy
(1,033 puan) tarafından

Yaprak ince taze ise sadece bi gece sıcak suda bekletiyorum. Sonra süzdürüp poşetleyip buzluğa atıyorum. Saracağım zaman sıcak suda buzunu çözdürüp kullanıyorum. 

Eğer yapraklar ince değilse ocakta biraz haşlayıp öyle dondurucuya koyarım. 

(595 puan) tarafından

E ben başlamadan attım buzluğa ya sonra haşlasam olur muki

0 oy
(1,106 puan) tarafından

Biz kendimiz kavanozlara koyuyoruz actigimizda sadece sicak suda yikarim

0 oy
(1,472 puan) tarafından

Evet haslarim bende 

0 oy
(1,374 puan) tarafından

Taze yapraksa haşlar kullanırım.

Kurulu bidonda ise onu da suda 1 kaç saat bekletirim sonra sıcak suda biraz haşlar öyle kullanırım daha iyi oluyor🌼

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 483 göst.
0 oy
6 cevap 535 göst.
8 Mart 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,476 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,893 göst.
30 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
4 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu